Söz haftası ayrılık

Bence bir sey beklemeyin ilerde şunu da biz yaptık derler sinir olursunuz
Biz ev mi alsak falan dedik 2 sene önce ama peşinat icin arabayı satmak lazimdi ee araba da lazim kayinpederim gelin ben peşinat kredi çekeyim dedi onu bile istemedim yarın bir gün size ev aldık olur diye üstelik cogunu da biz odeyecektik
Ev almadık araba aldık çok çok zarara da girmiş olduk ama pişman değilim
Hee altındır eşyadir onlara yardım ederler ama etmeseler de beraber alirsiniz

Ağbi diye yazmışsınız. Devlet memurusunuz keşke biraz dilimizi düzgün kullansak.
Üyeliğim çok eski ama uzun zamandır kulübe ,foruma bakamamıştım.
Tekrar geldiğime memnunum.
Bu arada beni memnun eden diğer şey de; günümüzde gerçekten yeni nesilin de maalesef içine ettiği Türkçemiz ile ilgili,burada yapılan yazım yanlışlarına çok yerinde eleştiri ve düzeltme yapmalarınız.
Çok takdir ediyorum.
Evet dili nasıl kullandığımız önemli.
Bazen buradaki yazıları okumak işkenceye dönüşebiliyor.
(Hızlı yazılan klavyeden kaynaklanan hataları saymıyoruz )
Teşekkürler

Konuyu okuyunca sizi 20 li yaşların başında sandım. Meğer 40 yaşındaymışsınız. Ben şok. Çünkü bu yaşta hem de 2. Evlilik yapılırken 100 gr altın istedim de almadılar demeniz inanılır gibi değil. Kendinize fiyat mı biçtirtiyorsunuz?
Kayınpeder 100000 veriyormuş yermiyor mu? Üstünü ikiniz tamamlayıp eşyalarınızı alın işte. Şart mı düğün vs.
Her şeyi geçtim sizin maddi durumlardan daha büyük sorununuz var. Eş adayı sizin daha önceki evliliğinizi söyleyemiyor bile. Bu ne demek? Sizin arkanızda durmuyor. İlerde de durmayacak çünkü karakteri bu. İkinci evlilik için bu konuyu daha çok düşünün. İlerde kocam beni ailesine ezdirdi, benim yanımda olmadı vs gibi konular çok açarsınız.

Bu yoruma katılıyorum konu sahibi
Senin evin var
Garanti işin var
Adamın maaşı asgarinin bir tık üstü olduğuna göre muhtemelen özel sektörde çalışıyor.
Sen kendine denk birini bul
Bu devirde 100k para mı ?

Ayrıca forumda herkes ailenin mecburiyeti yok çocuğuna destek olmaya demiş çok komik eminim böyle söyleyenlerin hepsi de kendi evini , arabasını kendi alıp düğün yaparken bir kuruş hediye dahi kabul etmemiştir.

100k para değil mi, değilse siz verin hanımefendiye evlensin boşa gitmesin bari. Hepimiz aileyiz burada malum, aile de zorunda para vermeye sizin fikrinize göre. Bana da bi araba lazım, ellerinizden öper.

Çalıışın kazanın. Kimse size para vermek zorunda deıl

Pazarlığı siz yapmışsınız, siz vazgeçmişsiniz. 100 altın da iyiymiş.

Hediye kabul etmemek görgüsüzlüktür yalnız. İnsanlar gönüllerinden kopanı evlenen çiftlere hediye ederler. Haraç keser gibi istenmez. Her şeyin bir usulü adabı var.

Hediye kabul etmemek görgüsüzlüktür yalnız. İnsanlar gönüllerinden kopanı evlenen çiftlere hediye ederler. Haraç keser gibi istenmez. Her şeyin bir usulü adabı var.
Kudra sen anlamıyorsun konuyu.

Seni doğuran ana babanın 40 yaşından sonra sahibi oluyorsun. Ver dedin mi verecekler. Ne demek vermemek yav anne baba o??? 40 sene önce o acı gecede seni yaptılarsa verecekler, kanunda yazıyor. Kuran'da da yazıyordur belki bi bakmak lazım

Evimin eşyalarını yenilemem lazım. Gideyim de biraz bizimkilerden biraz eşiminkilerden haraç keseyim. Yapsınlar görevlerini, evlenirken yapmadılar zaten. Gerçi benim beğendiğim masa 5 tv ünitesi 3 bin falan masrafsızım

O düğünü yaparak hem kardeşinize hem de aile olarak kendinize kötülük yapmışsınız. Bıraksaydınız da , kardeşiniz kendi ayakları üzerinde dursaydı. Anne babanıza yazık olmuş.

100 gr altın talep eden kadına, "haklısın" diyen adamın aklından şüphe ederim ben. Müstakbel kayınpeder neden 100 gr altın bağışlasın size ? Takılar geline aittir diyerek ,3 gün sonra ayrılma amacıyla yola çıkmadığınızı nereden bilebilirler ?

Adam ( müstakbel kayınpeder ) bizde "drahoma geleneği" var dese ; güzel hamle olurmuş aslında. Bakalım o zaman istediğiniz kadar altını karşı tarafa vermeye gönüllü olur muydunuz.

Hediye farklı, bu durum farkli. Kayinbaba gelseydi deseydi "100gram altin ve esyalariniz benden gule gule kullanin" o zaman hediye olurdu. Ve buna kim ne desin gönlü isterse saray verir kabul etmek isteyen eder, istemeyen etmez.

Ama şöyle yüzügü cikartip ortalama 200 bin parayi bul öyle gel demek hediye kabul etmek değil, Zorla istemek.
bende sorunlarını hallet öyle gel dedim i

Son düzenleme:

...40 yasindaki adam hic evlenmemis biriyle evlenecek hali yok,

Bu düşüncenizin mantığı nedir ? Adam , konu sahibini sevmiş ; onunla evlenmek istemiş. Daha önce hiç evlenmemiş bir kadını sevmiş olsaydı da , o kadınla evlenmek isterdi herhalde.

Ben kimsenin kapısında yatan görmedim; "kapımda yattı vb" hikayelerini anlatanlar bulunsun ve olayın gerçekliği sorgulansın bence.

Kapılarda yatan kaynağı belirsiz adamlar gerçekten varsa, psikolojik açıdan teşhis konulmuş şahıslar değillerdir inşallah.

İkinci evliliğinizde hâlâ para pul meselesine mi takılıyorsunuz? Sütten ağzınız yanmış karşınızdakinin tekrar boşanmayacağınız biri olmasına bakın siz. Babasının yüklü miktada parası var diyorsunuz. Size mi yedirecek yıllarının birikimini çalışmasını? Bana taktıkları bileziği bile elli kere dert ettim insanların parası diye. Azıcık duruşunuz merhametiniz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…