Söz haftası ayrılık

Hediye ile emri vaki sipariş arasındaki farkı anladığınız zaman sizinle konuşabiliriz.

Para onun cebinden çıkmıyor nasılsa, tabi hak verir.

Oğlu evlensin diye tarla satan adamdan ayrı oğlundan ayrı korkarım. Allah bilir nasıl yamuk bir oğlu var ki üstüne bi de bulup buluşturup para veriyor diye düşünürüm ahahahah .

Erkek ailesine çok iyi olmuş da, ben çok sinirleniyorum kız çocuklarını okutmayı lütuf olarak görme kafasına, bunlar üstelik borç olarak bakmışlar, kız atanır atanmaz tahsil etmişler. Kesin gelinin koluna boynuna gitmiştir o paralar. Yani genelde öyle oluyor. Ailenin bir müşkülü görüldüyse bişey diyemem, inşallah öyle olmuştur.

Kaç yaşında evlendiniz bilmiyorum ama belli yaşa gelmiş insanın birikimi olmalı. Bu benim görüşüm. Diğer türlü para tutamayan insan imajı veriyor.

O düğünü yaparak hem kardeşinize hem de aile olarak kendinize kötülük yapmışsınız. Bıraksaydınız da , kardeşiniz kendi ayakları üzerinde dursaydı. Anne babanıza yazık olmuş.
Kaç kere konuştuk, sakince anlattık olmadı, bağırdık çağırdık olmadı. Kendisi sürekli evde huzursuzluk çıkardı. Kendi başına düğün tarihi aldı, mekan tuttu.
Şöyle düşünün evde her Allah'ın günü bağıran, yakınan sızlayan biri var. Bir yandan sizden habersiz düğün yeri tutulmuş bunu siz aileyle tanışıldığında ögreniyorsunuz. Aileyle tanışınca onlarda haklı olarak beklenti içinde oluyor, annem ben şimdi o aileye ne diyeyim ama nasıl bana bile haber vermeden düğün yeri ayarlamış benim düğün yapmaya gücüm yok, erteleyelim nasıl diyeyim diye üzülüyor. Çünkü evde bir huzursuz, gergin ortam var. Bunları söyleyince daha da gerilecek ortam. Neyseki kız tarafı anlayışlıydı da şu kadar altın diye tutturmadı. Elinizden ne geliyorsa yapın dedi.
Yani gerçekten leş gibi günlerdi, çok şükür geçti gitti. Ama düğün mü yaptık cenaze mi anlamadık. Ne bir heves, ne bir mutluluk bırakmıştı. Onlar yüzünden düğünden soğudum buz gibi oldum.

evet, evini istesin

Adamın saçmasapan olduğuna nasıl karar verdik? Anlayamadım.
Parası yok diye mi ?
Bilemiyorum
Bir insan eğer memur olabilmişse bana göre zeki biridir , yani tercihleri akıllıca yapar , konudaki şahıs kendi dengine göre insanlarla değil, ve bu beni hayrete düşürüyor, denklilik maddi ve manevi çok önemlidir, bahsettiğim şey statüden çok kalite ile ilgili..

Kaç yaşında evlendiniz bilmiyorum ama belli yaşa gelmiş insanın birikimi olmalı. Bu benim görüşüm. Diğer türlü para tutamayan insan imajı veriyor.
Çok yaşımızda evlendik

O iş öyle değil işte. Biz eşyaya, tabağa çanağa ayıracağımız parayı gezmeye ayıran bir çifttik. Beş sene boyunca yurt içi ve dışı olmak üzere bir çok tatil yaptık. Evlenmeye karar verdiğimizde de kimseye yük olmadan hallettik işimizi. 10 yıllık evliyiz, malımız mülkümüz de oldu bu süre içinde. Birikim yapmak yerine borca girmeyi tercih ediyoruz biz. Enflasyonu yüksek ülkelerde daha iyi bir tercihtir her zaman

Kalite olarak sevgilimi baz aldım onun bana davranışlarını sevgisini saygısını.statü olarak denk değil ama senin benim olmaz ikimizin olur dedim.Ama şuan yapılan herşeyi üzerime yıkmaya çalışmak uyanıklık zoruma giden mevzu bu.Ve olayda kesin demiyorum şüphe var içimde sevgilimde bu olayın içinde mi?

Adam sizin mehrinizi verebilmek için babasını bekliyor hatta utanmadan onu hedef gösteriyor, sizi dolduruyor, komik duruma düşürüyor farkında mısınız? Şimdiden sizi böyle ortalara atan adam evlenince neler yapmaz. Evlenene kadar siz haklısınız onun için, köprüyü geçtikten sonra ailesi haklı olacak. Bi kıymetli olacaklar sormayın. Haklı olarak vicdan yapacak çünkü, sizinle evlenebilmek için onların ciğerini söktüğü günleri yine sizin emeğinizle telafi etmeye çalışacak. Çok yolunuz var çok.

Evlilik iki kişi arasında olan bir şey. Aileler neden bu kadar zorlanıyor anlamıyorum cidden. Evlenecek parası yoksa biraz birikim yapmasını bekleseydiniz keşke. Şu devirde insanlar da bir kısmını kendine ayırmak istemiştir. Hastalık var sağlık var. Yaşlı başlı insanlar ne yapsınlar. Sevgilinizle bir oturup konuşun derim. Birilerine gebe kalarak evlenmeyin sonra çok başınız ağrır.

Bu düşüncenizin mantığı nedir ? Adam , konu sahibini sevmiş ; onunla evlenmek istemiş. Daha önce hiç evlenmemiş bir kadını sevmiş olsaydı da , o kadınla evlenmek isterdi herhalde.
Baska yere cekmeyin lutfen. 40yasindaki bir insanin(konu sahibi) evlenip bosanmis olmasi gayet normal. Cogu insan 25-35 araliginda evleniyor zaten. Ailelerden saklayacak bir durum yok ortada.

Kalite : Ben ne alâka ?

Kalite : Ben ne alâka ?

Mehir olarak kız tarafına yapılır ya.ben sanırım başka ülkeden yazıyorum
Mehiri koca kişisi verir, kocanin velisi değil, mehir dediginizin de neden ve neye göre verilecegi belli.
Baba yapilecegini yapiyor.
Bu arada hep babadan beklenti icindesiniz,
Eș adayiniz konu mankeni mi?
Hayati boyunca calismamis mi? Bu adamin birikimi yok mu?

Çalışıyor ama birikimi yok anca yetiştiriyor

Ya gerçekten bu konuları okuyup şaşırıyorum.
Ne istiyorlar demiş babası falan.
İkinci evliliğinizmiş bide daha olgun olmanız gerekli.
Yani ne bilim.

Çalışıyor ama birikimi yok anca yetiştiriyor
Valla isteyen gayette yetiştirirdi,
Kira da oturmasi bahane degil, tek maaşla geçinen aileler var.
Birikimi olmayan, evlilik icin babasinin arsa satmasini bekleyen erkeğin, evlilik sorumlulugunu da kaldirabilecegini düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…