- 13 Haziran 2022
- 1.312
- 2.415
- 63
- 30
- Konu Sahibi TRENDY1234
-
Hediye ile emri vaki sipariş arasındaki farkı anladığınız zaman sizinle konuşabiliriz.Bu yoruma katılıyorum konu sahibi
Senin evin var
Garanti işin var
Adamın maaşı asgarinin bir tık üstü olduğuna göre muhtemelen özel sektörde çalışıyor.
Sen kendine denk birini bul
Bu devirde 100k para mı ?
Ayrıca forumda herkes ailenin mecburiyeti yok çocuğuna destek olmaya demiş çok komik eminim böyle söyleyenlerin hepsi de kendi evini , arabasını kendi alıp düğün yaparken bir kuruş hediye dahi kabul etmemiştir.
Para onun cebinden çıkmıyor nasılsa, tabi hak verir.Bana da öyle geliyor herşey bana yıkılmaya çalışılıyor benim gözlemlediğim sevgilim de bu duruma aşırı tepki vermiyor.görüşmeye devam edelimde istiyor.Beni buradaki insanlar kadar da suçlamıyor haklısın diyor.
Oğlu evlensin diye tarla satan adamdan ayrı oğlundan ayrı korkarım. Allah bilir nasıl yamuk bir oğlu var ki üstüne bi de bulup buluşturup para veriyor diye düşünürüm ahahahah .Ya biri oglumla evlencek diye tarla filan satip 100bin vermezdim.
Hani adam eşyalari almaya yardim eder belki oglu da kullanacak sonuçta ama 100gram altini size hibe etmek istememesi cok normal. Cocugum da yok ama calisip edindigim malı sirf evleniyor diye elalemin kizinin eline sayamazdim. İnsanin zoruna giderYazik insanlara
Erkek ailesine çok iyi olmuş da, ben çok sinirleniyorum kız çocuklarını okutmayı lütuf olarak görme kafasına, bunlar üstelik borç olarak bakmışlar, kız atanır atanmaz tahsil etmişler. Kesin gelinin koluna boynuna gitmiştir o paralar. Yani genelde öyle oluyor. Ailenin bir müşkülü görüldüyse bişey diyemem, inşallah öyle olmuştur.30 çok
22 iyi
okul bitsin atansın, parası neyse verelim alalım. üniversiteyi de tenhada okumuş olsun mümkünse.
çünkü aynı zamanda bu beyefendilerin tek başına ev geçindircek şeysi...öhem....ciğeri, de olmadığı için atanmış olmasını garantiye almak önemli.
burada tek bir sıkıntı oluyor kızın KYK borcu oluyor, onu altından düşeriz.
tüm bu senaryoyu aynen işleten o kadar çok kişi tanıyorum ki ya ben ...
ama birinde şey olmuştu kız atanır atanmaz babasına kredi çekmişonu erkek ailesi bilmiyordu şok olmuşlardı 3 sene maaşının büyük kısmıyla onu ödedi. erkek ailesi de tongaya düştüüük, kredisi varmııııış diye söylene söylene gezdi.
Kaç yaşında evlendiniz bilmiyorum ama belli yaşa gelmiş insanın birikimi olmalı. Bu benim görüşüm. Diğer türlü para tutamayan insan imajı veriyor.Evlenmeye karar verdiğimizde ikimizde de sıfır birikim vardı. Çünkü deliler gibi geziyorduk öncesinde. Karar verince gittik taksitle alabildiğimiz her şeyi aldık, taksitle alamadıklarımız için kredi çektik. Paşalar gibi evlendik hatta düğün bile yaptıkAilelerimiz de içlerinden geleni, gönüllerinden kopanı, bütçelerinin elverdiği kadarını hediye olarak taktılar sadece. İnsanın günün birinde evlenirsem diye birikim yapmasını benim mantığım kabullenmiyor.
Kaç kere konuştuk, sakince anlattık olmadı, bağırdık çağırdık olmadı. Kendisi sürekli evde huzursuzluk çıkardı. Kendi başına düğün tarihi aldı, mekan tuttu.O düğünü yaparak hem kardeşinize hem de aile olarak kendinize kötülük yapmışsınız. Bıraksaydınız da , kardeşiniz kendi ayakları üzerinde dursaydı. Anne babanıza yazık olmuş.
evet, evini istesin100 gr altın talep eden kadına, "haklısın" diyen adamın aklından şüphe ederim ben. Müstakbel kayınpeder neden 100 gr altın bağışlasın size ? Takılar geline aittir diyerek ,3 gün sonra ayrılma amacıyla yola çıkmadığınızı nereden bilebilirler ?
Adam ( müstakbel kayınpeder ) bizde "drahoma geleneği" var dese ; güzel hamle olurmuş aslında. Bakalım o zaman istediğiniz kadar altını karşı tarafa vermeye gönüllü olur muydunuz.
Bir insan eğer memur olabilmişse bana göre zeki biridir , yani tercihleri akıllıca yapar , konudaki şahıs kendi dengine göre insanlarla değil, ve bu beni hayrete düşürüyor, denklilik maddi ve manevi çok önemlidir, bahsettiğim şey statüden çok kalite ile ilgili..Adamın saçmasapan olduğuna nasıl karar verdik? Anlayamadım.
Parası yok diye mi ?
Bilemiyorum
Çok yaşımızda evlendikKaç yaşında evlendiniz bilmiyorum ama belli yaşa gelmiş insanın birikimi olmalı. Bu benim görüşüm. Diğer türlü para tutamayan insan imajı veriyor.
Kalite olarak sevgilimi baz aldım onun bana davranışlarını sevgisini saygısını.statü olarak denk değil ama senin benim olmaz ikimizin olur dedim.Ama şuan yapılan herşeyi üzerime yıkmaya çalışmak uyanıklık zoruma giden mevzu bu.Ve olayda kesin demiyorum şüphe var içimde sevgilimde bu olayın içinde mi?Bir insan eğer memur olabilmişse bana göre zeki biridir , yani tercihleri akıllıca yapar , konudaki şahıs kendi dengine göre insanlarla değil, ve bu beni hayrete düşürüyor, denklilik maddi ve manevi çok önemlidir, bahsettiğim şey statüden çok kalite ile ilgili..
Adam sizin mehrinizi verebilmek için babasını bekliyor hatta utanmadan onu hedef gösteriyor, sizi dolduruyor, komik duruma düşürüyor farkında mısınız? Şimdiden sizi böyle ortalara atan adam evlenince neler yapmaz. Evlenene kadar siz haklısınız onun için, köprüyü geçtikten sonra ailesi haklı olacak. Bi kıymetli olacaklar sormayın. Haklı olarak vicdan yapacak çünkü, sizinle evlenebilmek için onların ciğerini söktüğü günleri yine sizin emeğinizle telafi etmeye çalışacak. Çok yolunuz var çok.Kalite olarak sevgilimi baz aldım onun bana davranışlarını sevgisini saygısını.statü olarak denk değil ama senin benim olmaz ikimizin olur dedim.Ama şuan yapılan herşeyi üzerime yıkmaya çalışmak uyanıklık zoruma giden mevzu bu.Ve olayda kesin demiyorum şüphe var içimde sevgilimde bu olayın içinde mi?
Baska yere cekmeyin lutfen. 40yasindaki bir insanin(konu sahibi) evlenip bosanmis olmasi gayet normal. Cogu insan 25-35 araliginda evleniyor zaten. Ailelerden saklayacak bir durum yok ortada.Bu düşüncenizin mantığı nedir ? Adam , konu sahibini sevmiş ; onunla evlenmek istemiş. Daha önce hiç evlenmemiş bir kadını sevmiş olsaydı da , o kadınla evlenmek isterdi herhalde.
Bir insan eğer memur olabilmişse bana göre zeki biridir , yani tercihleri akıllıca yapar , konudaki şahıs kendi dengine göre insanlarla değil, ve bu beni hayrete düşürüyor, denklilik maddi ve manevi çok önemlidir, bahsettiğim şey statüden çok kalite ile ilgili..
Bir insan eğer memur olabilmişse bana göre zeki biridir , yani tercihleri akıllıca yapar , konudaki şahıs kendi dengine göre insanlarla değil, ve bu beni hayrete düşürüyor, denklilik maddi ve manevi çok önemlidir, bahsettiğim şey statüden çok kalite ile ilgili..
Mehiri koca kişisi verir, kocanin velisi değil, mehir dediginizin de neden ve neye göre verilecegi belli.Mehir olarak kız tarafına yapılır ya.ben sanırım başka ülkeden yazıyorum
Çalışıyor ama birikimi yok anca yetiştiriyorMehiri koca kişisi verir, kocanin velisi değil, mehir dediginizin de neden ve neye göre verilecegi belli.
Baba yapilecegini yapiyor.
Bu arada hep babadan beklenti icindesiniz,
Eș adayiniz konu mankeni mi?
Hayati boyunca calismamis mi? Bu adamin birikimi yok mu?
Valla isteyen gayette yetiştirirdi,Çalışıyor ama birikimi yok anca yetiştiriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?