• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz için uygun yaş

18 çok erken bir yaş. evlilikse sorumluluk demek. inan bana hala çok küçüksün.

yıllar geçtikçe tecrübe etmen gereken şeylerin sayısı artacak. kendine hayatını yaşamak için fırsat ver.

sözlenmeseniz bile birbirinizi deliler gibi sevmeye devam edin. aksi bir durum aşkınızın bittiğini göstermeyecek sonuçta.

okulunu bitir, kendi ayaklarının üstünde dur, olgunlaş ya da istersen hala çocuk kal ama hayatını yaşa. arkana baktığında pişmanlıkların olmasın. keşke şundan sonra evlenseydim/sözlenseydim deme.

sadece abla tavsiyesi :anne:
Çok ama çok teşekkür ederim ablacım tavsiyelerini düşünücem

Özgecim ille de sözlenmenize gerek yok ki, yaşıtın kızlar sevgililik yaşıyor. Yaşıtların üniversite flörtleri yaşarken gezip dolaşırken sen kendini büyük sorumluluklar altına hapsetme bence.

Bir de tavsiyem , daha önceki mesajlarında üniversite hayatı yaşayamam çekingenim demişssin ya, bence çekingenliğini krımak için üniversite çok iyi bir fırsat. Klüplere katıl, spora yazıl , aktiviteler yap. En güzel yaşların kendini eve kapatma derim.

Özgecim ille de sözlenmenize gerek yok ki, yaşıtın kızlar sevgililik yaşıyor. Yaşıtların üniversite flörtleri yaşarken gezip dolaşırken sen kendini büyük sorumluluklar altına hapsetme bence.

Bir de tavsiyem , daha önceki mesajlarında üniversite hayatı yaşayamam çekingenim demişssin ya, bence çekingenliğini krımak için üniversite çok iyi bir fırsat. Klüplere katıl, spora yazıl , aktiviteler yap. En güzel yaşların kendini eve kapatma derim.
Evet yaşıtlarım öyle ve haklısın zaten çizim falan yapıp o tarz şeylerle meşgulum kursa gidiyorum kuzenimle ama dediklerini de yabana atmam aklıma yazdım. Çok sağoluunn

Geçen daha bir konu vardı.basligi unuttum 20sinde evlilerdi.koz gezmek tozmak istiyordu falan okumanızı tavsiye ederim.tecrube olur.
Ha soruya direk yanitim evet çok erken.

Zor zamanlar atlattık ben lösemi savaşı verdim o zamanlar bile hiç arkasınu dönemedi yada ayrılık demedi bende ona güvenimden böyle bi adım atalım diyoruz söz için zaten daha 2 yıl var
Çok geçmiş olsun canım okuyunca sanki benim gençliğimi okumuş gibi oldum. 19 yaşında nişanlanıp 20 de evlendim ve benim de güvenim aynı hastalıktan dolayı. Lösemi tedavisi oldum ve o beni hastalığıma rağmen istedi diye bir bağlılık bir güven bir sevgi geldi ki sorma. Şimdi beni 19 yaşıma geri döndürmüş ve aynı şeyi yaparmısın diye soruyorlar gibi hissettim benim imkanım yok şimdi geri dönmeye ama senin var. Sakın bu yaşta evlenme tek sen değil ikiniz de çok küçüksünüz. 30 a Kadar ne kadar geç evlensen o kadar iyi bence. Hakkın da hayırlısı olsun.

Çok geçmiş olsun canım okuyunca sanki benim gençliğimi okumuş gibi oldum. 19 yaşında nişanlanıp 20 de evlendim ve benim de güvenim aynı hastalıktan dolayı. Lösemi tedavisi oldum ve o beni hastalığıma rağmen istedi diye bir bağlılık bir güven bir sevgi geldi ki sorma. Şimdi beni 19 yaşıma geri döndürmüş ve aynı şeyi yaparmısın diye soruyorlar gibi hissettim benim imkanım yok şimdi geri dönmeye ama senin var. Sakın bu yaşta evlenme tek sen değil ikiniz de çok küçüksünüz. 30 a Kadar ne kadar geç evlensen o kadar iyi bence. Hakkın da hayırlısı olsun.
Çok geçmiş olsun amiin inşallah hakkımızda hayırlısı

Bence aile ile erkem tanıştırmak sorunların erken başlangıcı. Git geller başlar. Bu kız sözlü derler. Bence nişan yada düğüne yakın yapılmalı. 4 sene aile arası söz hatta belki 5 sene olucak iş değil.kavgalar artar. Bence geçiktirmelisin. Ne kadar erken aileyr girme okadar sorun. Ki ben 19 yaşında evlendim. Söz nişan bir arada oldu düğün tam senemiz dolduğunda olmuş biri olarak söylüyorum. Erken tanışmış olsaydılar hayatta anlaşamazlar hatta belki bozulurdu. Allah tan eşimde bende anneci babacı değiliz sorun yaşamadık. ne kadar geç okadar iyi. Hem babalar tanışınca rahat gezemezsiniz. Sürekli ne zaman veriyorsun kızı soruları anneni babanı bezdirir. Yok kızı oyalıyora kadar gider.malesef milletin ağzı torba değil. Sanki ne var bir yüzüklemi kızı. Başını bağlıyorsun. Sevdiği var der geçer annen millete. Biz evliyiz yüzük takmıyoruz. Yüzüklü erkeğin talibi, kızında talibi çok oluyor bilgin olsun ;)

Bence aile ile erkem tanıştırmak sorunların erken başlangıcı. Git geller başlar. Bu kız sözlü derler. Bence nişan yada düğüne yakın yapılmalı. 4 sene aile arası söz hatta belki 5 sene olucak iş değil.kavgalar artar. Bence geçiktirmelisin. Ne kadar erken aileyr girme okadar sorun. Ki ben 19 yaşında evlendim. Söz nişan bir arada oldu düğün tam senemiz dolduğunda olmuş biri olarak söylüyorum. Erken tanışmış olsaydılar hayatta anlaşamazlar hatta belki bozulurdu. Allah tan eşimde bende anneci babacı değiliz sorun yaşamadık. ne kadar geç okadar iyi. Hem babalar tanışınca rahat gezemezsiniz. Sürekli ne zaman veriyorsun kızı soruları anneni babanı bezdirir. Yok kızı oyalıyora kadar gider.
Baj bunlarda var doğru diyosun o bi askete gitsin benim okulumun bitmesine yakın daha mantıklı böyle şeylerin olması

Ben 22 yaşında sözlendim 24e yeni girmiştim evlendim. 18 yaş bunları düşünmek için dahi küçük bi yaş. Üni bitir yoksa sözdü nişandı düğündü derken okuyamazsın. Ha okuma niyetin yoksa bile yaşın 20yi bi geçsin az olgunlaşmayı bekleyin baba evinizin tadını çıkarın.

Sözlü olmak ne kazandıracak ki size? Evliliğe daha seneler varken ailelerin işin içine girmesi hiç mantıklı değil. Çok yıpranırsınız.
2 yıllık bir bölüm okuyup aile işinin başına geçicem sözü şimdi yapamayız 2 yıl sonra falan olucak zaman ne gösterir bakalım

18 yaşındayım 2 yıllık bir ilişkim var gayet yolunda gidiyor erkek arkadaşım annem ile tanıştı bende onun ailesi ile tanıştım. Bu yıl askere gidiyor dönünce ailelere tanışsın söz yapılsın ufakta olda ismi koyulsun istiyoruz çok mu erken olur yaşımız söz için 19 yaşında olucam o askerden gelince
erkenden evlenmeni hiç tavsiye etmem. tamam soz nisan bi kac sene beklicekseniz ok. ama en az 23- 24 yaşından önce evlenme. erkek arkadasin da olgunlassin biraz, sen de

Baj bunlarda var doğru diyosun o bi askete gitsin benim okulumun bitmesine yakın daha mantıklı böyle şeylerin olması
Tabiki nişanı uzatanların kavgalarını duymuşsunuzdur. Allah korusun birine uzun süre bağımlı hissettirmek evlilik gibi. Evlenince kavgalar ilk 2 yıl çok oluyor. Ama evlisin ve kavgada etsen başbaşasın. Böyle uzak olucaksın ayrı evlerde olucaksın o iş ayrılmaya gidiyor malesef. Bence evlilik yolunda ilerlemesini istiyorsanız ne kadar geç ciddiyet okadar iyi.sende onun ailesiyle mesafe koy. Zaten çekingensin sanırım. Anne falan deme. Gidip gelme. En güzel vakitinizin tadını çıkarın. Erkekler özgürlüğünün kısıtlandığını düşündüğünde sapıtıyor. Ki eşim benle yalvar yakar evlendi. Ben yüz kere vazgeçtim ama o eve girince işler malesef değişiyor. Bu arada yüzük konusunda çok ciddiyim.ben eşime bilerek yüzük taktırmam. Karı milleti parmakta yüzük gördümü. Aa bu bana bela olmaz, ya da bunun alıcısı var demek iyi deyip daha çok asılıyor. Kızlar içinde öyle erkekler yüzüklü kadına daha çok bakıyor. Sevgilin çok isterse bir yüzük takarsın. Yüzük güven unsuru değil çünkü. 2 saniye cebine koyar ruhun duymaz. ;) bu anlardan geçtiğim için diyorum. Ayrılmayın madem seviyorsunuz mutlu olmanız için bunlar gerekli malesef. İnşallah çok mutlu olursun. 5 sene sonra evleniyorum dersin. Bu arada kadınların 30 una kadar beklemesinede karşıyım. Yaş ilerleyince çok ince eleyip sık dokuyor ve beğenmiyorsun. Üstelik insanlara sabrında kalmıyor, yaş ilerledikçe. Malesef evlenince alışma sürecinde sağlam sabır lazım :)

2 yıllık bir bölüm okuyup aile işinin başına geçicem sözü şimdi yapamayız 2 yıl sonra falan olucak zaman ne gösterir bakalım
2 sene sonraki söz için şimdiden mi düşünüyorsun? Ohoo 2 seneye kim öle kim kala. Okulunu bi bitir, o bi askere gidip gelsin bakalım o zaman da aynı düşünüyor olacak mısınız.

sevgilin askerden gelsin sen de 1. sınıfı bitir sonra söz yapın bence.İkiniz için de en iyisi olur. Son sınıfta da nişan yaparsınız okul bitince de evlenirsiniz.

Ua
Tabiki nişanı uzatanların kavgalarını duymuşsunuzdur. Allah korusun birine uzun süre bağımlı hissettirmek evlilik gibi. Evlenince kavgalar ilk 2 yıl çok oluyor. Ama evlisin ve kavgada etsen başbaşasın. Böyle uzak olucaksın ayrı evlerde olucaksın o iş ayrılmaya gidiyor malesef. Bence evlilik yolunda ilerlemesini istiyorsanız ne kadar geç ciddiyet okadar iyi.sende onun ailesiyle mesafe koy. Zaten çekingensin sanırım. Anne falan deme. Gidip gelme. En güzel vakitinizin tadını çıkarın. Erkekler özgürlüğünün kısıtlandığını düşündüğünde sapıtıyor. Ki eşim benle yalvar yakar evlendi. Ben yüz kere vazgeçtim ama o eve girince işler malesef değişiyor. Bu arada yüzük konusunda çok ciddiyim.ben eşime bilerek yüzük taktırmam. Karı milleti parmakta yüzük gördümü. Aa bu bana bela olmaz, ya da bunun alıcısı var demek iyi deyip daha çok asılıyor. Kızlar içinde öyle erkekler yüzüklü kadına daha çok bakıyor. Sevgilin çok isterse bir yüzük takarsın. Yüzük güven unsuru değil çünkü. 2 saniye cebine koyar ruhun duymaz. :KK66: bu anlardan geçtiğim için diyorum. Ayrılmayın madem seviyorsunuz mutlu olmanız için bunlar gerekli malesef. İnşallah çok mutlu olursun. 5 sene sonra evleniyorum dersin. Bu arada kadınların 30 una kadar beklemesinede karşıyım. Yaş ilerleyince çok ince eleyip sık dokuyor ve beğenmiyorsun. Üstelik insanlara sabrında kalmıyor, yaş ilerledikçe. Malesef evlenince alışma sürecinde sağlam sabır lazım :)[/QUOT
Tabiki nişanı uzatanların kavgalarını duymuşsunuzdur. Allah korusun birine uzun süre bağımlı hissettirmek evlilik gibi. Evlenince kavgalar ilk 2 yıl çok oluyor. Ama evlisin ve kavgada etsen başbaşasın. Böyle uzak olucaksın ayrı evlerde olucaksın o iş ayrılmaya gidiyor malesef. Bence evlilik yolunda ilerlemesini istiyorsanız ne kadar geç ciddiyet okadar iyi.sende onun ailesiyle mesafe koy. Zaten çekingensin sanırım. Anne falan deme. Gidip gelme. En güzel vakitinizin tadını çıkarın. Erkekler özgürlüğünün kısıtlandığını düşündüğünde sapıtıyor. Ki eşim benle yalvar yakar evlendi. Ben yüz kere vazgeçtim ama o eve girince işler malesef değişiyor. Bu arada yüzük konusunda çok ciddiyim.ben eşime bilerek yüzük taktırmam. Karı milleti parmakta yüzük gördümü. Aa bu bana bela olmaz, ya da bunun alıcısı var demek iyi deyip daha çok asılıyor. Kızlar içinde öyle erkekler yüzüklü kadına daha çok bakıyor. Sevgilin çok isterse bir yüzük takarsın. Yüzük güven unsuru değil çünkü. 2 saniye cebine koyar ruhun duymaz. :KK66: bu anlardan geçtiğim için diyorum. Ayrılmayın madem seviyorsunuz mutlu olmanız için bunlar gerekli malesef. İnşallah çok mutlu olursun. 5 sene sonra evleniyorum dersin. Bu arada kadınların 30 una kadar beklemesinede karşıyım. Yaş ilerleyince çok ince eleyip sık dokuyor ve beğenmiyorsun. Üstelik insanlara sabrında kalmıyor, yaş ilerledikçe. Malesef evlenince alışma sürecinde sağlam sabır lazım :)
O kadar güzel yazmışsın ki içim rahatladı güven problemimiz hiç olmadı yok yani erkek arkadaşımın ds basksıı yok yüzük falan diye. Evlerine de hiç gitmedim gitmem de ailesinden ablası ve annesi ile iletişimim var oda özel günlerde ve ara ara hal hatır sormak için

Back
X