- 9 Ağustos 2018
- 43
- 14
- 18
- Konu Sahibi Karanfil44
-
Nihat Hatipoğluna zoomdan baglanıp sorabilirsinizHayırlı geceler öncelikle herkese ve Hayırlı Ramazanlar diliyorum..
Benim içimi yiyip kemiren günahlarım aklıma geliyor bu aralar ve sürekli şeytan benimle uğraşıyor aklıma kötü kötü fikirler sokuyor.
Kızlar burda açık açık böyle günahım şuydu bunu yaptım falan diyemem. Ama benim sorum şu; eşime, abime, anneme yani yakınlarımdan en sevdiklerime söylediğim yalanlardan ötürü aşırı ama aşırı pişmanım. Rabbime beni affetmesi için yalvarıyorum ve Öbür Dünya’da söylediğim yalanın ortaya çıkmaması için de Rabbime yalvarıyorum. O kişinin yüzüne bakamam diyorum sürekli.. Dinen beni bu konuda aydınlatacak birileri var mı lütfen yardımcı olun. Bu Dünya’da söylediğimiz yalanlar ortaya çıkmamış olsa bile Ahiret’te bizim peşimizden gelecekler mi? Ortaya çıkacak mı hepsi? Ben öyle pişmanım ki.. Hep ağlıyorum Allah’ım affet diyorum. Bana bi açıklama yapacak olan varsa yardım edebilir mi, beni aydınlatabilir mi acaba? Nolursunuz...
Öyle isteyen kişi görüşebiliyor mu ki?Nihat Hatipoğluna zoomdan baglanıp sorabilirsinizBizlerde cevabını ögrenmis oluruz
Bilmiyorumki aklima sadece o geldiÖyle isteyen kişi görüşebiliyor mu ki?
Canim gunahlarini hic kimseye anlatma sakin dioki kendinize sahit tutuyorsunuz allaha sigin es selam ismini surekli oku seni korur sabah aksam 3er defa okunacak dua var onu okudugunda kotu seylerden sakinirsin bismillahileezzila yeduru diye basliyor o sana cok iyi gelecektir allahim senin gunahlarini bagislasin dikkat et onune cikarmasin insallanHayırlı geceler öncelikle herkese ve Hayırlı Ramazanlar diliyorum..
Benim içimi yiyip kemiren günahlarım aklıma geliyor bu aralar ve sürekli şeytan benimle uğraşıyor aklıma kötü kötü fikirler sokuyor.
Kızlar burda açık açık böyle günahım şuydu bunu yaptım falan diyemem. Ama benim sorum şu; eşime, abime, anneme yani yakınlarımdan en sevdiklerime söylediğim yalanlardan ötürü aşırı ama aşırı pişmanım. Rabbime beni affetmesi için yalvarıyorum ve Öbür Dünya’da söylediğim yalanın ortaya çıkmaması için de Rabbime yalvarıyorum. O kişinin yüzüne bakamam diyorum sürekli.. Dinen beni bu konuda aydınlatacak birileri var mı lütfen yardımcı olun. Bu Dünya’da söylediğimiz yalanlar ortaya çıkmamış olsa bile Ahiret’te bizim peşimizden gelecekler mi? Ortaya çıkacak mı hepsi? Ben öyle pişmanım ki.. Hep ağlıyorum Allah’ım affet diyorum. Bana bi açıklama yapacak olan varsa yardım edebilir mi, beni aydınlatabilir mi acaba? Nolursunuz...
İnsam kendi günahlarını anlatmasa da içine atsa bu sefer de sürekli içinde yaşıyor derdi birime anlayınca hafifliyor sankiCanim gunahlarini hic kimseye anlatma sakin dioki kendinize sahit tutuyorsunuz allaha sigin es selam ismini surekli oku seni korur sabah aksam 3er defa okunacak dua var onu okudugunda kotu seylerden sakinirsin bismillahileezzila yeduru diye basliyor o sana cok iyi gelecektir allahim senin gunahlarini bagislasin dikkat et onune cikarmasin insallan
Valla canim gunhalrini soyleme bence hadislerde bile anlatmayin dio sahit tutuyorsun kendine sonradan dostun dusman olmayacagini bilemezsinİnsam kendi günahlarını anlatmasa da içine atsa bu sefer de sürekli içinde yaşıyor derdi birime anlayınca hafifliyor sanki
Allah razı olsun canım, çok teşekkür ederim. İnşallah yapacağım bu dediklerini de..Canim gunahlarini hic kimseye anlatma sakin dioki kendinize sahit tutuyorsunuz allaha sigin es selam ismini surekli oku seni korur sabah aksam 3er defa okunacak dua var onu okudugunda kotu seylerden sakinirsin bismillahileezzila yeduru diye basliyor o sana cok iyi gelecektir allahim senin gunahlarini bagislasin dikkat et onune cikarmasin insallan
İnşallah inşallah inşallah bundan sonra elimden geldiğince dikkat edeceğim. Bi kardeşiniz olarak dualarınızda anarsanız beni çok sevinirim.. Allah’ım razı olsun.Pişman olup tövbe etmen Allah'ın seni affedecegini ifade ediyor. Lakin yalan söylemek kul haklarindan biri . Allah öbür dünyada kul haklarına karışmayacagini ifade ediyor. birebir çözülecek kul hakları . Yani sen kime yalan soylediysen ya o senin sevaplarini alacak ya da sen onun günahlarını yukleneceksin artık ne kadar yakan soylediysen . Şöyle de bir hadis var ancak. Allah bir kulunu çok seviyorsa kul hakkı kimde ise ona gidip seni affetmesi için cennetten vaatler verecekmişRabbimiz çok affedici elhamdülillah. Tüm mesele onun sevdiği kullarından olmamız . Tabiki bunun ilk şartı da muttaki olmak yani günahlardan olabildiğince sakınmak. Yalan için size tavsiyem çok minicik bir yalanı bile basit görmeyin . Her ne olursa olsun mutlaka doğruyu söyleyin ufak bir şey de olsa . Böyle böyle siddiklardan yani doğru söyleyenlerden olacağımızı vaad ediyor Allah
Hayırlı geceler öncelikle herkese ve Hayırlı Ramazanlar diliyorum..
Yanlış düşünüyorsunŞöyle düşün
Kimse masum değil
Aman yalanım öbür dünyada ortaya çıkar mı diye telaşlanma elbette her şey ortaya çıkacak ama sadece senin değil herkesin yalanı ortaya çıkacak. Yani çekindiğin insanlar da o sıra kendi günahlarının derdine düşecekleri için çok da seninle ilgilenmezler diye düşünüyorum.
Bu arada kesinlikle dini bir bilgiye dayanarak yazmıyorum bu yorumu, tamamen şahsi fikrim. Sakin olun ve hayatınızın bundan sonraki kısmı için yalandan uzak durmaya çalışın en azından. Allah cümlemizin günahlarını affetsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?