Söz- Nişan Bir Arada Olur Mu ??

evet canım çok haklısın önemli olan huzurla mutlulukla olması , bir sorun çıkmaması ...
evde olması fikrine bende olumlu bakmaya başladım çok güzel yorumlar yapıldı sağolun

Hımmm bilemedim ki şimdi bende zaten en çok kıyafetten oldayı salon istiyordum ...
22 yaşındayım ayrıca nişanlığımda tesettürlü olucak şimdi o kadar güzel modeller var ki :)

evet canım çok haklısın önemli olan huzurla mutlulukla olması , bir sorun çıkmaması ...
evde olması fikrine bende olumlu bakmaya başladım çok güzel yorumlar yapıldı sağolun

birde canım salonda gürültü kalabalık erkek tarafı bir yerde kız tarafı biryerde kopuk kopuk oluyor.. evde bir kaynaşılıyor.. böylesi aile ilşkileri bakımındanda çok avantajlı valla :)) hayırlı olsun şimdiden size biiiirrr ömüürr mutluluklar diliyorum.. sağlıklı, huzurlu , mutlu , aşk dolu yuvanız olsun inşallah :))

Aa evet bu açıdan düşününce de doğru bir sıcaklık yakınlaşma olur :) çok teşekkür ederim amin canım inşallah aynı şekilde sanada bir ömür dolusu mutluluk dilerim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet olabiliyor ablamınkini de evde söz,nisan birlikte yaptık aile arasında cok acılmadık zaten bizim aile baya kalabalıktır onlarınkıde öyleydi gayet güzel geçmişti

ve o kadar çok tabak çanak havlu vs. hediye geliyorki aman şunu almadım bunu almadım diye hiç telaş yapma.. 3 takım tencere oldu evde.. getirenler sağolsun :)))

bana söz nişan ne bileyim bir sürü ayrı ayrı tören yapılması saçma geliyor.ben de nişan söz bir arada olsun bitsin istemiştim.bizim şöyle oldu.ilk annesi kız kardeşi falan gündüz oturmaya tanışmaya gelmişlerdi.sonra ailece istemeye geldiler.o gün tamam dedik.sonra da söz günü belirlendi işte.bizim evde yapıldı.bilemiyorum da 50-60 kişiydik belki biraz daha fazladır.güzeldi bence.askılı ,önü kısa arkası uzun bir abiye giymiştim.çok abartılı bir kıyafet olmaz belki de yine de çok güzel bir kıyafet giyebilirsin.söz ayrı nişan ayrı gerçekten hiç gerek yok hem gereksiz masraf hem de zaman kaybı.

bizde istediler nişan yüzüklerini takıverdik evde ben abartılı şeyleri pek sevmiyorum zaten uzun süredirde birlikteyiz söze negerek var gitgel 2 iş olmasın dedik

bence sevgilin iyi düşünüyor sonuçta bir yüzük takmak için o kadar masrafa gireceğinize orada harcıcağın parayı düğününde kınanda harca daha güzel bişey yap derim ben şahsen öyle yapıcam büyük nişan bana fuzuli geliyo tabi bu benim fikrim :))
bi de nişan da takı yaparsan bu sefer insanlar düğünde takmıyolar..

Biz söz yapmadık evde nişan yaptık yakınları çağırdık 50 kişi falan oldu işte. Ben elbise ceket giydim. Evde abiye pek mantıklı gelmedi.
Düğün gibi olan nişanları sevmiyorum bence düğün de salonda olacak zaten daha gösterişli olcak. Olmazsa kınayı da salonda yaparsın hevesini almış olursun.

cnm elbise giyme konusunda bende nişanı ayrı yapma fikrindeyim ama salon du ıvır zıvıra harcıcağın parayla çeyizine katkıda bulunursun emin ol o daha çok işine yarar

İstemeye geldiklerinde söz yüzüğünü taksınlar ,sonrada nişan yaparsınız evde çok şatafatlı bir abiye yerine kısa diz hızası şık bir elbise giyebilirsiniz ,

sonuçta nişan kız tarafına düşüyor,ne kadar az masraf yaparsanız o kadar iyi olur ,sizin için o parayı çeyizinize harcarsınız ...

hem bu işler ya nasip sonu iyi olsun ...

bizimde söz nişan bi arada olmuştu onun ailesi uzak şehirden geldiği için.yapılıyor yani öyle şeyler.ama elbise konusunda kabarık bi elbise ev için evet fazla olur mantıksız olur yani şahsi fikrim

Senin için nasıl rahat edicekse öyle yap..bizde eşimin ailesiyle farklı şehirlerdeydik önce istemeye geldiler söz kestik..sonra gittiler bi gün belirledik salonda nişan yaptık..ama gereklimiydi hayır.şimdi düşününce boşuna masraf yapmışız diyorum.birde iki defa hazırlık ağırlamak falan zor oluyor uzaktan gelince..nişan falan hikaye ama düğünüme çok özendim çok ta güzel oldu..bence ortak bir karar verin ve bu kararı alırken mutlaka ailelerinde fikrini alın.almazsanız herşeyi kararlaştırdığınız anda biri çıkar bişey söyler bütün hevesiniz kursağınızda kalır..ben annemle kayınvalidemi daha istemeye gelmeden önce telefonda konuşturdum ne düşünüyosunuz konuşun birbirinizle diye sonradan sorun çıkmasın diye nitekimde çıkmadı böyle olunca..Tekrar söylüyorum senin ne istediğin çok önemli bir kere yaşanıyor ama en ufak ters bir durumda iyi olan herşeyi unutursun sadece o terslikleri kavgaları lafları hatırlarsın...

Eviniz de genis ise iste ne güzel, bence ikisi bir arada olabilir.
Yinede kalabalik olur diye kaygilariniz varsa ona göre davetli sayisini belirleyeceksin.
Herkesi cagirmaya da gerek yok zaten.
Salonda nisan yapmak bana abartili ve gereksiz geliyor,
tabi sahsi fikrim bu.

Zaman , maddiyat ve aile arasında nişan yapılacaksa bence hepsi bir arada çok güzel olur.
Görkemli nişan yapılacaksa arada hazırlanmak için zaman olmalı.

Kızlarrr , yorumlarınız için çok teşekkür ederim çok yardımcı oldu...
Evde yapma fikrine bende ısındım , annemle de biraz konuştuk o da salonda da olur ama sen bilirsin dedi :)

Ama şöyle bir şey var ki 'Sohbete vira diyelim' topiğinde yazdığımda görenler olmuştur belki benim annem işimi bırakıp sevdiğimin yaşadığı şehire gitmemi istemiyor .
Erkek arkadaşım inşallah kaptan olacağı ve yurt dışında çalışacağı için işi bırakıpta gitmemi istemiyor, sevdiğim de beni burda bırakmıyor ailesiyle aynı apartmanda oturacağız o da içi rahat olacak aklı kalmayacak ,

ama işte annem bunu sorun yapıyor başka şehirde olmasından falan değil zaten yakın öyle çok uzak değil ama annem bu iş konusuna çok taktı ve kararlı .
Bende istiyorum sevdiğimle gitmeyi ailesiyle aynı apartmanda yaşamayı ve zaten mesleğim var istediğim zaman zaten çalışabilirim ama bunu çok sorun yapıyor ne olacak bilemiyorum

Bir de kızlar evde nişan için şöyle düz kabarık değil ama çok şık abiyeler var ev için abartı da olmaz öyle bir şey düşünebilirim bir tane internette model gördüm şu tarzda bir şey uygun olur heralde ev için değil mi :)

benimde böyle olmuştu..
isteme,söz,nişan hepsi birlikte oldu hemde evde...
güzelde olmuştu valla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…