Söz- Nişan Bir Arada Olur Mu ??

Bu arada çeyizle ilgili kimse yorum yapmamış ama genel olarak çeyizin büyük bir kısmını nişandan önce mi tamamlamak gerekir ?
Şimdiden bir çok şeyi almak mantıklı mıdır ?

Bu arada çeyizle ilgili kimse yorum yapmamış ama genel olarak çeyizin büyük bir kısmını nişandan önce mi tamamlamak gerekir ?

Hiçbişeyin yoksa bütçene göre ufak ufak başlayabilirsin mesela nevresim takımı yada ne biliyim havlu takımı yada daha da küçük birşeyle başla bi tane tahta kaşık al ve sevdiğine söyle çeyizimize kaşık aldım diye eminim oda mutlu olacaktır. Allahın izni ile hepsini halledersin zamanla.Geçenlerde nişanlım limonluk ve rende almış bayıla bayıla gösteriyor bana bizim bunlar diye

EvET canım bende geçenlerde battaniye ve kupa bardak almıştım tamamdırr başka bir şey gerekmez diye seviniyorduk :) :) Bende öyle ufak ufak başlamak istiyorum işte damlaya damlaya sonuçta..
Bir şeyler alınca insan daha da heyecanlanıyor ve mutlu oluyor . erkek arkadaşım ve ailesi de oturucağımız evi yapmaya başlayacakalr yavaş yavaş hayırlısıyla :)
Aa çok güzel canım allah tamamına erdirsin :)

ailelerimiz farklı şehirlerde oturduğu için ve açıkçası eşimle 2 ailenin çok iyi uyum sağlayabileceğini düşünmediğimiz için 2 ailenin tanışması isteme ve nişan aynı gün oldu.çok da güzel oldu.gündüz tanışma ve isteme akşamda bi yerde aile içinde yemek yenip yüzükler takıldı.evimiz büyük olsaydı nişan da aynı gün olurdu.bak evin müsaitmiş ne güzel para dökme dışarılara.o paralar çok lazım olcak sanA düğün zamanı.çeyiz kısmına gelirsek.benim çeyizim tamamlandıysa herkesinki tamamlanır.benim bi iğnem bile yoktu.son 1 yıl oldu herşeyim.çok da güzel oldu valla.canım Allah yardım ediyor sıkma canını...

Hımmm evet bu da güzel bir fikir aslında bizim zaten aileler tanıştığı için isteme olur sonra ki gelişlerin de nişan , nişandan sonra bir yerlerde ailelerimizle küçük çaplı kutlama gibi bir yemek olabilir , bu fikri beğendim :)
Evet canım evimiz çoğu eve göre müsait olabilir yani rahatlıkla .. ama işte kıyafet konusu içimde kalacak gibi yani ... çeyiz konusu da işte benimde bir iğnem yok sayılır inşallah benimki de çok güzel olur :)

Canım öncelikle inşallah hakkınızda en hayırlısı olsun. Biz isteme ve nişani aynı gün yaptık yani söz devre dışı kaldı :) Eşimin ailesi uzak bir şehirde oturuyordu ve eşimin babasının işi dolayısıyla izin alma sıkıntısı vardı biz onları yormak ve masraf ettirmek istemedik aynı gün hem isteme hem nişan oldu. Bizim evde aile arası çok samimi, sıcak bir ortamda oldu nişanım ve içime çok sindi. Adet yerini bulsun diye 2 yüzük getirmişlerdi sagolsunlar yani söz yüzüğü de unutulmadı. İçine sinip sinmemesi tamamen senin karakterinle alakalı arkadaşım, ben sakin, samimi, sade ortamları seviyorum şatafat curcuna bana göre değil o yüzden çok mutluydum o gün. Hatta keşke düğün yerine sade bir nikah yapabilseydim diyorum hep ama o damat tarafının kararı olduğu için bişey diyemedim. Kabarık elbiseler evde saçma olur arkadaşım eğer evde yapmak istiyorsan şık ama daha sede şeyler tercih et bence ama daha gösterişli bişey olsun dersen salonda yapın nişanınızı canım.Allah içinize sindirsin herşeyi.

bızım bır arada oldu birçok arkadasımın da oyle neden olmasın...sade bır elbise gıydım.. şatafatlı elbıseyı de kına gecende gıyersın.. yalnız seneye dusunuyormussunuz pek erken girmişsiniz telaşına:)

Amin canım çok teşekkürler. Bende sakin yapıda sadeliği seven biriyim ama böyle şeyler bir kere olduğu için nebileyim hevesim oluyor ama nişanı da evde yapma fikrine ısındım gibi..
Artık hevesimi kına ve düğüne saklarım bende :) Evet evde saçma olur zaten ama bende aşırıya kaçmadan şık ve güzel bir kıyafet giyebilirim evde
sonuçta benim nişanım değilmiş gibi de sade olsun istemiyorum :) az önce yorum yazan bir arkadaşın fikrini beğendim nişandan sonra ailece bir yemek hoş olur ,
zaten dış mekan çekimi istiyorum resimlerde çekilince eksik bir şey kalmayacaktır öyle değil mi ?

:) evet öyle oldu ama yaz geldi sayılır zaten önümüzde ki kışta çabucak gelecektir hayırlısıyla şimdiden düşünmek lazım çok heyecanlıyım ve kararsızım :) evet kına gecemde giyerim bende artık ama bir an önce olsun istiyorum o kadar çok eksiğim ihtiyacım var ki

Çeyizle konusunda da ıvır zıvır hariç bütün önemli şeyleri tek bir yerden topluca aldık böylece pazarlık edip hem daha ucuza hem taksitle aldık ve bunları nişandan sonra aldık çünkü Allah korusun ama bazen beklenmedik şeyler olabiliyor yani ayrılık gibi. Umarım fikir verebilmişimdir

öncelikle hayırlı olsun cnm , inş mutlu olursun,
bende daha önce tanısma yaptım, onlar bişze biz onlara oturmaya gittik.
isteme , söz , nişan hepsini ben bi arada evde yaptım.
70-80 kişiydik evde . ikramlıklarımı hazrıladım, yaş pasta yaptırdım
yedik içtik, takı takıldı ve sonrada müzik açtık eğlendik.
hem samimi ortam oldu, tüm herkes birbiri ile kaynaştı , hem zaman kaybı olmadı ...

bizde söz yapmadan evde nişan yaptık 2 kere uğraşacağımıza bir kerede halletmiş olduk
evimiz büyük değildi belirli kişileri çağırdık ama herşey çok güzel oldu
şimdiden mutluluklar

bizde söz yapmadan evde nişan yaptık 2 kere uğraşacağımıza bir kerede halletmiş olduk
evimiz büyük değildi belirli kişileri çağırdık ama herşey çok güzel oldu
şimdiden mutluluklar

Amin canım size de mutluluklar :)
Sağolun kızlar benimde aklıma yattı evde nişanı yapma konusu
çok heyecanlıyım ne olacak nasıl olacak diye :)
Ailesini de tanıyorum annesi ablası falan da en az benim kadar heyecanlanıyor

Canım benim yanlış anlama ben yargılamak için demedim söylediklerimi ya da illa böyle yap demek istemedim. nasıl istiyorsan nasıl mutlu olacaksan öyle olsun herkesin zevki farklıdır istersen dünyanın en abartılı elbisesini giy keyif senin zevk senin kime ne :) O gün sizin gününüz, neyi nasıl yapmak isterseniz öyle yapın. Nasıl heyecenlısındır şimdi dimi :) Gönlünüzce olsun herşey inşallah.

niye olmasın yahu.. eskide kalmış öyle sözü nişanı ayrı.. sene 2013 valla vakit ekonomi vaktidir.. bizimde aileler tanıştı..ardından isteme misteme hhoop hepsi bir arada bir akşamda üstelikte benim minnacık bekar evimde oldu.. eve 35 kişi sığıştık.. oldu bitti gitti... önemli olan geçim huzur mutluluk canım.. törenler mutluluk getirmiyor adama ileride..

Amin canım teşekkür ederim :)
Bende ikramlıkları , hediyelikleri , bohçayı herşeyi kendim yapmak istiyorum pek beceremem ama annem bu konularda çok beceriklidir
birlikte yapacağız pasta mı da annem yapacak :) Burada ki evlilik hazırlığı topiğinde kızlar neler hazırlıyor gördükçe insan hevesleniyor
benimde çok fikirlerim düşündüklerim var bu ikramlık , hediyelik , tepsisi , bohçası :)

hayırlısı ile atlatısın inş. ama bak sana tavsiye herşeyini planlı programlı yap. liste yap kendine neyi ne zaöman hazırlayıp yapacağını düzenli şekide iletle emin ol çok ii oluyor :)

Yok yok yanlış anlamadım tabiki herkes kendi istediğini yapar elbette :) evet o kadar heyecanlıyım ki amin canım inşallah herşey istediğim gibi olur :)

Daha var nişana biliyorum ama içim içime sığmıyor :) ve hiç bir sorun yaşamak istemiyorum en ufak bir tartışma dahi olsun istemiyorum bu gibi hazırlıklarda

hayırlısı ile atlatısın inş. ama bak sana tavsiye herşeyini planlı programlı yap. liste yap kendine neyi ne zaöman hazırlayıp yapacağını düzenli şekide iletle emin ol çok ii oluyor :)

amin canım inş... evet evet bir liste yapmak lazım çünkü yapılacak ve alınacak çok şey var :)
İnş. evimi de hayırlısıyla kurarım huzurla mutlulukla , bir an önce onlarda evi yapmaya başlasınlar artık :)

canım eğer ev uygunsa tabiki olur bizim söz nişanda bir oldu ama biz salon tuttuk ufak biyer ev gibi o yüzden maliyetide uygun oldu bence biyer tutulmalı ben bundan yanayım:) evde ne giyersen giy abes duruyo ve dikkat çekmio ama salonda çift oldunuz belli oluoyor ve giyimin daha asil duruyor:) nişanlılığınıda yasın kaç bilmiyorum ama kabarık taşlı süslü püslü seçme bence hafif taşlı felan olsun ama daha sade uzun şık bir elbise abiye olsun bence:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…