Söz/Nişan

noclearmind

WTF?
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
3.786
6.952
158
Kızlar selam, gece gece kendime dert edindim. Daha vakit var ama ufaktan araştırmalara başladım. Önümüzde ki yaz nişan düşünüyoruz, kısmetse.
Nasıl bi organizasyon yapmayalım karar veremiyorum.
Evde ufak bi şeyler yapmak daha mantıklı geliyor bana ama şu son dönem popüler olan nişan masaları bana çok manasız ve para tuzağı geliyor. İki şamdan iki çiçek arkada platform en az 500 tl gibi bi meblağ.
bana kalırsa bi söz tepsisi yüzüklerimiz ve nişan pastası yeterli ama bu seferde sanki etraftan ay hiç bi şey de yapılmamış söylemi tepkisi alır mıyım diye düşünüyorum. Erkek arkadaşımda cok manasız buluyor, erkeklerin geneli zaten bu tarz şeyleri manasız buldugu icin karar mercisi benim. İlla nişan masası yapmak zorundaymısım hissine kapıldım, sizin nişanlarınız nasıl oldu? Tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim.
daha zibilyon ay var farkındayım ama biraz planlı programlı bi tip olduğum için şimdiden başladım ben :)

Ay ben çok gülüyorum o masalara ya. Yeni nesil gereksizlikleri.

Ben nişan pastası ve söz tepsisine iyi para vermiştim, onlara verdiğim paraya da hiç acımadım. Onun dışında bir şey yoktu. Gerçi ben nişanlanırken bu masa olayları yeni yeni çıkmaya başlamıştı ama o saçmalıkları yapmadık diye de kimsenin laf edeceğini sanmam. Zaten aile arasındaydı.

Ya nişan pastası yine nerden baksanız 600 700 tutar, tepsiler uygun. En fazla 200
Evde yapılan ufak nişan organizasyonu totelde 2000 ne patlar gibi duruyor öyle masalı bilmem neli.
Ne gerek var diyorum en fazla o eşyaları evime süs diye koyarım ki koymam bile yani.
O parayı evime harcarım daha mantıklı.

Benim zamanımda nişan masası yoktu. Evde bir pasta yanına ikramlık içecek, yüzükleri taktık kurdeleyi kestik oldu bitti. Şimdi bakıyorum söz masası, nişan masası, kına organizasyonu derken asıl amaçdan uzaklaşılıyor. Bu yapaylıklar olayın tüm maneviyatını öldürüyor gibi geliyor

İçinize hangisi siniyorsa onu yapın. İsmet Özel’in de dediği gibi: “Ne derler acaba?” diye kahrolası bir put var. Siz o putları devirin. :)

Bende kendimi yapmak zorundaymışım gibi hissediyorum.
O kadar gereksiz saçma ki aslında. Hele kına organizasyonları felaket yanında nedimeler saçma sapan danslar. Valla aile içinde nikah kıymak daha mantıklı geliyor bana. O kadar şeye harcayacagım parayı evime balayıma harcarım.

İçinize hangisi siniyorsa onu yapın. İsmet Özel’in de dediği gibi: “Ne derler acaba?” diye kahrolası bir put var. Siz o putları devirin. :)
Bi erkek arkadaşımla da konuşayım sonuçta onunda nişanı :) nasıl olmalı diye fikir alışverişi yapalım, o çok gereksiz buluyor zaten perde önünde fotoğraf mı çekineceğiz diye

Bence kimsenin ne dediginze bakmayın ben söz nişan masası yapamadım hiçte pişman değilim , hele küçücük evlere kocaman kocaman aksesuarları masalari koyuyorlae çokta komik oluyor ben hiç beğenmiyorum, eğer bir salonda olacaksa ki bence nişan için gerek yok ordada masa oluyor zaten onun üzerinede güzel bir çiçek yeterli.

Tabi herkesin kendi kişisel tercihi kim nasıl seviyorsa öyle yapmak ister ama başkasi ne der diye hareket etmeyin nasıl isterseniz öyle yapın derim ona vereceğiniz parayla ütü elektrik süpürgesi vs alınır yazık

Biz de yaza doğru nişan düşünüyoruz. Hayalimdeki nişanı anlatayım hemen
Evde, sadece annem, babam, kardeşim ve sevgilimin çekirdek ailesi varken yüzük takmak ve pasta kesmek...
Benim hayattan ve bir nişandan beklentim bu kadar. Belki sonrasında ailece yemeğe çıkar ya da arkadaşlarla buluşuruz.
Ne süslemeyle, ne kalabalıkla uğraşmaya yüreğim de yok hevesim de...

O masaları ben de komik buluyorum ayrıca. Yani şık desen değil, gerekli desen değil. Saçma bir şatafat ve ucuz malzemeden göz kanatan tasarımlara bu kadar ilgi olmasını da anlamıyorum.

Ben elinin emeği olan şeyleri çok kiymetli bulurum. İşin açığı 500 lira nişan masası da Nisan masası diye ölsem bitsem vermem çünkü çok daha alasıni çok daha uyguna kendim yapabilirim. Yaptım :)
Yapma sebebim el emeği ürünleri seviyorum, kıymet verdigimi hissediyorum daha özel oluyor.

Güzel bir masa örtüsü (kumaş alıp etrafını diktirebilirsin de. Ben kendim dikis yaparim genelde ufak tefek) üstüne zaten gelenlere verilecek bir kaç ikramlik, pasta, bir iki evde de olan aksesuar ve gebelere hediye verilecek şeyler konulabilir. İlla koca pankartlarla balonlara gerek yok. Sade ve şık. Kıymet verildiği belli olur.

Valla ben iştende kaçıyorum acıkcası böyle bi şey yaparsam arkadaşlar akrabalar her iki tarafında toplanır. Bu kadar şeyi 5 6 kişiye almak manasız. Evimiz büyük misafir ağırlamakta sıkıntı olmaz ama ne gerek var bi sürü tantana. Çekirdek aile onun haricinde cok samimi 2 3 akraba yüzükler takılsın pasta kesilsin yeterli geliyor.

Aynı şeyi aşagıya baska üyeye yazdım şimdi :)
Böyle bi hazırlığa kalabalık gerekli ve bi sürü tantanalarla ugraşamayacagım. Misafir ağırla ikramlar kahveler şu bu kalabalk coluk cocuk. Eziyet yani.
İstesinler taksınlar yüzükleri dağılalım oldu bitti :)

Ya tabi özenli güzel bi masa hazırlanır zaten nişan çiçeği bile doldurur o masayı tek. Tepsimi alırım makasımı alırım beyaz örtümüde serdim mi mis gibi işte. Varaktan bozma şeylerle fotoğraflarım olsa nolur olmasa nolur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…