Söz/Nişan

Ben gereksiz bulmuyorum. Sonuçta o da birilerinin kazanç kapısı. Benim nişanım köyde anneannemlerin evinde oldu. Bildiğin köy eviydi. Ben öyle istedim. Eşim, annesi, babası ve ablası. Benim annem, babam, dedem ve anneannem, abim ve ailesi, bir arkadaşım vardı sadece. Sonradan büyük dayım ve eşi geldi tanışmaya. Kayınvalidem gümüş sıradan bir tepsi ve el yapımı örtü getirmiş üstüne. Makası süslemişler ben nişan çiçeği teraryum istedim. Salonumda çok hoş duruyor şimdi. Böyle yani. Şehir dışından geldiler önce bir yemek verildi. Hem de yer sofrasında sonra çay ve ikramlar. Sonra kahve ve isteme faslı. Yüzük tebrik el öpme. Sonra tatlı. Ve en son bir daha çay. Kapanış

Aynen, fazlasını kaldıramayacağım ben. Annemle de o kadar çok konuştum ki o da artık "haklısın, ne gerek var, gereksiz yorgunluk" demeye başladı :)

Kalabalık nişan seviyor da olabilirdiniz, buna kimse bir şey diyemez. Herkesin akrabaya ve kalabalığa bakışı bir değil sonuçta :)
İlla süsleme yapmak istiyorsanız pinterestte vs çok daha ucuza halledebileceğiniz çok daha şık tasarımlar bulabilirsiniz.
Ama o masa süsleri gerçekten felaket. Onlara hiç bulaşmayın bence.

İçinize sinmeyen hiçbirşeyi yapmayın. Bunlar sadece para tuzağı. Organizasyonlara harcayacağınız parayla bir eksiğinizi alın. İnsanlar Bu pahalılıkta sırf gösteriş yapmak İçin gereksiz borca giriyor evlenincede borçlar yüzünden eşler birbirini yiyor.

Kendinize özgü sade bir masa ve şu odunumsu nısan tepsileri var gördünüz mü bilmiyorum ama bence hoş durur.
Öyle abartılı şeyleri bende sevmiyorum herkeste aynı şeyler

Birileri artık şu söz ve nişanların düğün gibi geçirme adetini kırması lazım. Siz istediğiniz gibi sade tutun varsınlar konuşsunlar. Kimse için o kadar para dökmeye ve eziyet çekmeye değer mi ya. Söz/nişan/düğün kelimelerin anlamı eziyet/boşuna masraf/görgüsüzlük olmalı

Başkalarını memnun asla edemezsin bütçen neye musade ediyorsa bence oyle yap

İlk kez nişanlandığımda ne nişan tepsileri ne masalar moda değildi . O zamanlar bildiğiniz düz gümüş tepside nişan yüzükleri kırmızı kurdele kesim merasimi idi . Ben de aynen öyle yaptım.
İkincisinde nişan masaları yoktu ama bu nişan tepsisi adetleri çıkmıştı yüzüklükler vs . Ben gene düz bir nişan tepsisi ile nişanlandım yüzüklük vs bile yoktu.
Üçüncüsünde masalar en cafcaflı organizasyonlar her şey almış başını gitmişti ben bu sefer tepsi bile olmadan nişanlandım :))
Hiç bir tanesinde kimse ne der diye düşünmedim. Bence içinizden ne geliyorsa o .. nişan tepsisi bile olmadan nişanlanmakta sakınca yok bence

Benim için aşırı gereksiz... Bizim nişanımızın üstünden 5yıl geçmiş bile. Kendimiz de çok sadeydik zaten evde olunca ağır abiyeler de bana çok geliyor. Ben bi uzun kalem etek ceket takım giydim, eşim de siyah bir takım o kadar. Önce isteme oldu ve yüzük takıldı. Evimizde masanın üstünü açık büfe tarzı (kalabalık değildik, iki tarafın ailesi vardı sadece, tek tek tabak hazırlamak yerine masaya koyduk, isteyen istediği kadar aldı) yiyecekleri yerleştirdik. Kendimiz yaptık hayalimdeki pastayı ve kurabiye yapıp paketlemiştik, el emeği olsun istedim. Pasta, çiçek, çikolata masaya kondu ikramlıklarla, biz masanın arkasına geçip poz verdik, ailelerle vs. Normal zamanda bir misafir ağırlar gibiydik.

Millet ne der kısmına girerseniz çıkamazsınız ben size diyeyim. Üstelik hem o milleti mutlu edemezsiniz hem de siz mutlu olamazsınız. Erkek arkadaşınızla görüşüp ikinizin istediği şekilde ilerleyin bu süreçte, millete kulak asmayın derim.

Ben de böyle şeyleri aşırı gereksiz bulan biri olarak yaptımÇünkü öyle özel bir günde illa ki fotoğraflar çekiliyor. Ve bir koltuğun, sandalyenin arka planda olduğu kötü bir görüntü istemedim. Yıllar sonra baktığımda 'keşke özenseydim' demek istemedim. Çok abartı değildi ama fotoğraf çektirebileceğim, güzel bir tag hazırladım bir köşeye. Siz de sadece fotoğraf ve yüzük takma aşaması için abartmadan, böyle bir dekor koyabilirsiniz.

Bende bi ara iş resmiyete döküleceğinde aldım birşeyler ama o fotodaki gibi değil
Onları evimde asla kullanamazdım
Mumluklar minik ve sonradan da kullanabileceğim şekilde, tepsi, sunumluk keza öyle
Farklı şeyler aldım bu bulaşıcı setten değil:)
Ama millet ay süslememiş demesin diye değil
Benim isteğim doğrultusunda:)

Nasil yapmak istiyorsaniz oyle yapin ama nisan masalari bence cok guzel 500ebuluyosaniz yaptirin para vermek istemiyosaniz oyle diyin kotu sacma bilmemne degil. Simdi evlensem o sekilde yapardim salon tutmayacaksiniz susleme olmayacak normal bir davetten ne farki kaldi?

Ben de evde küçük bir organizasyon yaptım. Pastam bile yoktu çikolata dağıttık.
Kv bana sadece saat taktı diye laf ettiler, geri kalan bir şeyi söylememişlerdi.
Nasıl içine siniyorsa öyle yap. Ben bir kaç güzel masa görüp özenmiştim olmadı.

Başkasının demesini geç, beğenmediğin bir şeyi yapma. İsraf. Ne gerek var. Bi tepsi,ikram bir de hatıra hediye yeter.

kaç kişilik pasta yaptırıyorsunuz ki o kadar tutuyor tek katlı bir pasta üzerine sade bir şeker hamuru çekseleer bile o kdr tutmaz

nişan pastasını erkek ödüyor diye biliyorum
bizimki kendi ödedi valla bana ödetmedi

Ben evdeki 4 kişilik ahşap masanın üstüne güzel çok şık bi masa örtüsü örtmüştüm, pastayı yerleştirmiştik, masanın tek bi tarafına kuru çiçekler, eşimle ikimizin ilk fotoğrafımız çerçevede, söz tepsisi, onların getirdikleri çikolata ve çiçek de masayı doldurmuştu zaten, yani aslında ben de masa yapmamış oluyorum sanırım.

Gecen yaz nisanım vardi masa organizasyon istemedim evde sadece sik bir ortu ve runner yaptirdim. Sonra sadece isimli balon aldim duvara taktim yaptığımikramlar ile masayi donattim gayet hos ve guzel oldu. Milleti dusunurseniz isin isinden cikamaazsiniz. Organizasyon yapsaniz ne gerek var bole satafata derler yapmasaniz ucuza kaçmış derler. Ne isterseniz onu yapin

Nişan yapmadım, evde sadece yakın akrabalarımızı çağırdımız bir söz yaptım evde süslemedim, masada süslemedim yüzüklerimiz takıldı takı takmak isteyen eş dost akrabalar takılarını taktı ikramlıklarımız vardı onlardan ikram ettik misafirlerimize ve oldu bitti kimin ne dediği umrumda değil en lüks yerde yapsam en güzel masayı süslesem yine konuşacaklardı çünkü.

Hayat siyah veya beyaz değil ama. Yani eklediğiniz nişan masası aşırı uç.
Çok şık ürünler var... arasan kolaylikla bulursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…