- Konu Sahibi Organize_isler
-
O zaman senin veya eşinin maaşini da ben ödüyorum ben de vergi veriyorum bu senin vatandaşlik borcun bana verdiğin lütuf değil tahlil yapip parasini veriyorsun yaptirma o zaman...MAAŞIMIZI siz vermiyorsunuzz...net..Simdi detaya girersek eger burda cook konusulur ve yorumlar farkli yerlere cekilir siyasete bile doner olay.. Ben sikayet ederim evet ama maasini da ben veriyorum diyebilirim ki diyorum da bakin kastim tum maas veya saglikcilarin tumunden bahsetmiyorum kaldi ki gittigim hastanede ucret odedim ama muayene olmadim sadece tahlil parasi odedim direk kan bolumune gittim.. yani ben isin bu kisminda degilim ben devlete duzenli vergi oduyorsam bu ulke de bir cok kuruma veya devlete veya ona buna bir sekilde hakkim geciyor.. 1 kurus dahi olsa yada 1 kurustan bile az olsa hakkim geciyor mu evet vergi odeyen herkesin geciyor kimisi sagliga kimisi hazineye kimisi elektrik suya vs vs ama gunumuz Turkiyesinde en cok sagliga gidiyor. Bende takdir edersiniz ki kendi adima birseyleri biliyorum arastiriyorum ilgileniyorum ki oyle cevap veriyorum.. Belki işim belki ilgi alanim vergilerdir :)
Bu yuzden herkes kendi adina hakli bence.. tesekkur ederim yorumlarin icin Allah hepimize once saglik sonra sabir versin..
genelde öyleler hemcinslerimiz, sağolsun.Günaydın kızlar hepinize, telefondan yaziyorum simdiden hata olursa kusura bakmayın..
Dün başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum.. Hamileyim ve bu ay bazı tetkiklerim vardı dün sabah uyandım hicbirsey yemeden ac karnina tahlilleri yaptirmaya gittim eşimle.. Iki yerde tahlillerim yapiliyor kan uyusmazligi tahlilinini saglikocagi yapmiyor burda.. Herneyse gittik saglik ocagina biraz sira vardi ama fazla bekletmeden aldilar hamilesiniz açsiniz lutfen buyrun falan.. Sagolsunlar..
Daha sonra geri kalan tahliller icin baska bir kuruma gectik sira aldik parayi odedik derken onumde tam 32 kisi vardi.. Kan alanda 2 kisi var, biri bayan biri erkek.. Bende gercekten anormal derecede kansizlik var ve hamile kaldiktan sonra sabahları çok aç uyaniyorum ustelik mide bulantilarim da hic gecmedi doktor muhtemelen son aylara kadar devam eder dedi.. Neyse bayan olanin yanina gittim pardon ama ben hamileyim ve midem inanilmaz kötü rica etsem öncelik hakkimi kullanabilir miyim? Diye bir cumle kurdum.. Hanimefendi bana oyle bir yuksek sesle cevap verdi ki; oyle bir oncelik hakkiniz yok çıkın herkes gibi bekleyin dedi.. Ben çok sasirdim bu tepkiye ve ekledim, arkanızdaki afişte ne yaziyor acaba, hamile ve yaşlılara öncelik tanıyınız..! Kadin bana tekrar dışarı çık dedi.. Tam döndüm arkamı çıkıyordum rezalet cikmasin sabah sabah herkes tersinden uyanmistir diye bir de eşim dahil olsun istemedim oda biraz terstir dinlemeden etmeden konusur falan.. Tam kapiya yaklastim erkek olan beyfendi (muhtemelen bu doktordu cunku ustundeki kiyafet doktor formasiydi ve tek bir yasliyla ilgileniyordu) bir dakika dedi oyle bir onceliginiz var ben alacagim kaninizi lutfen bana bir dakika verin dedi ben tesekkur ederim dedim ciktim...
Bir dakika sonra beni azarlayan kadin geldi buyrun dedi girdik iceri esimle diger doktor hala ayni hastayla ilgileniyor bir yandan beni azarlayan kadina bakiyor.. Tahlilin adina bakti kadin doktora dondu bu tahlil icin ultrason istiyor muyduk falan filan dedi esimde daha once de yaptirdik burda istemediniz hem siz kim oluyorsunuz da ispat istiyorsunuz dedi doktor araya girdi neyse fazla uzattim kusura bakmayin kani verdim zaten orda da tutamadim kendimi hamilelikten dolayi cikardim cöp kovasina..
Yani demem o ki, kadin kadinin halinden daha iyi anlamasi gerekirken orda adamin durumu anlayip onceliginiz var zaten açsınızdır demesi takdir edilesi durum..
Birde kurum özel hastaneydi tavra bakın..
O zaman senin veya eşinin maaşini da ben ödüyorum ben de vergi veriyorum bu senin vatandaşlik borcun bana verdiğin lütuf değil tahlil yapip parasini veriyorsun yaptirma o zaman...MAAŞIMIZI siz vermiyorsunuzz...net..
inan bazı çalışanlar net, gerizekalı.Bakin ben zaten lutuf vb gibi cumleler kurmadim size.. Genel olarak konustum sizde suan mesela genelleyin deyin ki bende vergi oduyorum örnegin, bende belediyedekilerin maasini oduyorum haklisiniz boyle derseniz cunku bu ulke de herkesin hakki muhakkak birilerine geciyor.. bir kurusta olsa aldigimiz hava disinda cogu seyde hakkimiz var.. sizinde var.. Bu yuzden ben devlet yerine ozeli tercih ediyorsam ona gore muamele gormek isterim de diyebilirdim ve daha kapsamli baska bir hastaneye de gidebilirdim sirf bu muamele yuzunden ama gerek duymadim bende insanim onlarda insan. Eger, maas olarak saymayin tamam ama tahlil parasi oduyorsam o hemsire artik yada her neyse bana hakkimi vermek zorunda kurusu kurusuna. Bana boyle davranamaz ki ben ne kadar da uysal bir insanim sert tepki vermem hemen ama kendimi de ezdirmem. Ben bile o halimde dun gulumseyerek pozitif bir sekilde yanina gidip once kolay gelsin hanimefendi vs seklinde konustuysam sende kusura bakma o kadinin bana bagirmasinin yanlis oldugunu sonucta oraya para oduyorsak bu muameleyi haketmedigimi kabul et lutfen..
genelde öyleler hemcinslerimiz, sağolsun.
mesela çocuklarla karşıdan karşıya geçerken, hiçbir kadın şoför yol vermedi, hep erkek şoförler yol verdi. hatta bir kadın şoför hızlan diye çemkirdi. kızlar olmasaydı sertleşirdi tavrım ama ucuz yırttı.
mesela elim kolu dolu olduğunda binadaki erkekler, çocuklar bile en azından kapıyı açmama yardım ederken, çoğu kadın suratıma bakmadan kapatıyor kapıyı, geldiğimi gördüğü halde.
sezaryen ameliyatında keza, kadın dr dan illallah etmiştim.
yapmadığımı nereden çıkardınız onu anlayamadım.yaşadığınız yerle alakalı bence bu.
ben aksine kadınlara ve erkeklere yol veririm arabadayken aksine kadınlar bu yol verilmesi doğal hakkıymış gibi bir prenses suratıyla geçerken amcalar hep teşekkür eder genç erkekler de şaşırır mesela :) bu da bi ilginç
kapıda hep kadınlar bana kapıyı tutar benden küçük kız çocukları ergen kızlar bile bekler tutarlar ben de onlara tutarım yaş gözetmeksizin yaşlı teyze amca varsa elinde poşet varsa mutlaka beklerim (apartman kapımız eşek ölüsü gibi çok ağır:) )
bu bence geri besleme gibi bir şey. birbrinden gördükçe yapmaya devam ediyorsun. size yapılmıyorsa siz yapmaya başlayın ki bu döngüyü kırın derim ben :)
yapmadığımı nereden çıkardınız onu anlayamadım.
her zaman çocuk büyük demeden genel olarak yol veririm, kapıyı tutarım, mutlaka teşekkür ederim, gülümserim.
Bakın ben siz haksızsınız demedim haklısınız şikayet edin dedim..sadece kimsenin maaşini siz vermiyorsunuz bi şey talep ediyorsunuz karşisinda ücret ediyorsunuz ben bu zamana kadar kimsenin maaşini verdiğimi düşünmedim..verdiğiniz vergilerde size yol su elektrik köprü olarak dönüyor bana maaş olmuyor....Bakin ben zaten lutuf vb gibi cumleler kurmadim size.. Genel olarak konustum sizde suan mesela genelleyin deyin ki bende vergi oduyorum örnegin, bende belediyedekilerin maasini oduyorum haklisiniz boyle derseniz cunku bu ulke de herkesin hakki muhakkak birilerine geciyor.. bir kurusta olsa aldigimiz hava disinda cogu seyde hakkimiz var.. sizinde var.. Bu yuzden ben devlet yerine ozeli tercih ediyorsam ona gore muamele gormek isterim de diyebilirdim ve daha kapsamli baska bir hastaneye de gidebilirdim sirf bu muamele yuzunden ama gerek duymadim bende insanim onlarda insan. Eger, maas olarak saymayin tamam ama tahlil parasi oduyorsam o hemsire artik yada her neyse bana hakkimi vermek zorunda kurusu kurusuna. Bana boyle davranamaz ki ben ne kadar da uysal bir insanim sert tepki vermem hemen ama kendimi de ezdirmem. Ben bile o halimde dun gulumseyerek pozitif bir sekilde yanina gidip once kolay gelsin hanimefendi vs seklinde konustuysam sende kusura bakma o kadinin bana bagirmasinin yanlis oldugunu sonucta oraya para oduyorsak bu muameleyi haketmedigimi kabul et lutfen..
o kadar umutlusunuz yani.tamam o halde sabırla bunun dönüp dolaşıp size geri dönmesini beklemek kalmış :) belki diğer kadınlar da ilk kez böyle bir kadın tarafından incelik gördüler zamanla onlar da başlarlar yapmaya ben inanıyorum.
hastane personeli doktordan daha egoludur bu hiç değişmez. işi yapan doktorlar ama kapıdaki görevli burnundan kıl aldırmaz.
neyse bence "hamileyim geçebilir miyim" deseniz daha iyi olurmuş öncelik hakkımı diyince ters tepmiş.
yok derlerse o zaman yazıyı gösterirdiniz.
ben üstümde önlük olmayınca öğrenciyken kapıdaki görevli geçme hakkım olmasına rağmen geçirmemişti teyzeler omuz dirsek atıp kovalamıştı :) otobüste görseniz yer verirsiniz eli ayağı tutmuyor diye birleşip tartakladılardı beni ne güzel tutuyormuş meğersem elleri :) bi dahaki sefere direkt içeriye yönlenin kapıdaki hastaları personeli umursamadan.
Böylesinin hiç gözünün yaşına bakmayacaksın. Özel hastanelerdeki sağlık görevlileri şikayetlerinden usandım ya. Paranla kötü muamele görüyorsun. bizim de oldukça yüklü paralar ödediğimiz özel hastanede hormon testinde bile kolumu mosmor etti beceriksizler. Sesimi çıkarmadım, girdiğim bir operasyonda ise tam 4 kez damar yolu açtılar hepsinde hata yaptılar acıdan baygınlık geçirdim. Kim alıyor bunları işe ya asla da laf söyletmiyorlar, iş bilmezliklerini hastalara bağırıp azarlayarak örtmeye çalışıyorlar. Sağlık ocağında defalarca kan aldırdım, orda asla bir sorun yaşamadım. Kan almayı, damar yolu açmayı bile bilmeyen personeli lütfen gördüğünüz anda şikayet edin, yakmasınlar kimsenin canını. Memlekette torpilden illallah dedik. Birazdan "sağlık personeline laf edemezsiniz"ciler belirir sayfada. Hepsine söylemiyoruz herhalde, iş bilirliği tespit edilmeden körlemesine işe alınan personel için söylüyoruz, altını çiziyorum. Hamile bayanlara öncelik tanınmamak da işini düzgün yapmamaktır. Sağlık alanında çalışan bir kadının size kalkıp öyle bir önceliğiniz yok demesi saçmalığın daniskası.Günaydın kızlar hepinize, telefondan yaziyorum simdiden hata olursa kusura bakmayın..
Dün başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum.. Hamileyim ve bu ay bazı tetkiklerim vardı dün sabah uyandım hicbirsey yemeden ac karnina tahlilleri yaptirmaya gittim eşimle.. Iki yerde tahlillerim yapiliyor kan uyusmazligi tahlilinini saglikocagi yapmiyor burda.. Herneyse gittik saglik ocagina biraz sira vardi ama fazla bekletmeden aldilar hamilesiniz açsiniz lutfen buyrun falan.. Sagolsunlar..
Daha sonra geri kalan tahliller icin baska bir kuruma gectik sira aldik parayi odedik derken onumde tam 32 kisi vardi.. Kan alanda 2 kisi var, biri bayan biri erkek.. Bende gercekten anormal derecede kansizlik var ve hamile kaldiktan sonra sabahları çok aç uyaniyorum ustelik mide bulantilarim da hic gecmedi doktor muhtemelen son aylara kadar devam eder dedi.. Neyse bayan olanin yanina gittim pardon ama ben hamileyim ve midem inanilmaz kötü rica etsem öncelik hakkimi kullanabilir miyim? Diye bir cumle kurdum.. Hanimefendi bana oyle bir yuksek sesle cevap verdi ki; oyle bir oncelik hakkiniz yok çıkın herkes gibi bekleyin dedi.. Ben çok sasirdim bu tepkiye ve ekledim, arkanızdaki afişte ne yaziyor acaba, hamile ve yaşlılara öncelik tanıyınız..! Kadin bana tekrar dışarı çık dedi.. Tam döndüm arkamı çıkıyordum rezalet cikmasin sabah sabah herkes tersinden uyanmistir diye bir de eşim dahil olsun istemedim oda biraz terstir dinlemeden etmeden konusur falan.. Tam kapiya yaklastim erkek olan beyfendi (muhtemelen bu doktordu cunku ustundeki kiyafet doktor formasiydi ve tek bir yasliyla ilgileniyordu) bir dakika dedi oyle bir onceliginiz var ben alacagim kaninizi lutfen bana bir dakika verin dedi ben tesekkur ederim dedim ciktim...
Bir dakika sonra beni azarlayan kadin geldi buyrun dedi girdik iceri esimle diger doktor hala ayni hastayla ilgileniyor bir yandan beni azarlayan kadina bakiyor.. Tahlilin adina bakti kadin doktora dondu bu tahlil icin ultrason istiyor muyduk falan filan dedi esimde daha once de yaptirdik burda istemediniz hem siz kim oluyorsunuz da ispat istiyorsunuz dedi doktor araya girdi neyse fazla uzattim kusura bakmayin kani verdim zaten orda da tutamadim kendimi hamilelikten dolayi cikardim cöp kovasina..
Yani demem o ki, kadin kadinin halinden daha iyi anlamasi gerekirken orda adamin durumu anlayip onceliginiz var zaten açsınızdır demesi takdir edilesi durum..
Birde kurum özel hastaneydi tavra bakın..
Bakın ben siz haksızsınız demedim haklısınız şikayet edin dedim..sadece kimsenin maaşini siz vermiyorsunuz bi şey talep ediyorsunuz karşisinda ücret ediyorsunuz ben bu zamana kadar kimsenin maaşini verdiğimi düşünmedim..verdiğiniz vergilerde size yol su elektrik köprü olarak dönüyor bana maaş olmuyor....
Böylesinin hiç gözünün yaşına bakmayacaksın. Özel hastanelerdeki sağlık görevlileri şikayetlerinden usandım ya. Paranla kötü muamele görüyorsun. bizim de oldukça yüklü paralar ödediğimiz özel hastanede hormon testinde bile kolumu mosmor etti beceriksizler. Sesimi çıkarmadım, girdiğim bir operasyonda ise tam 4 kez damar yolu açtılar hepsinde hata yaptılar acıdan baygınlık geçirdim. Kim alıyor bunları işe ya asla da laf söyletmiyorlar, iş bilmezliklerini hastalara bağırıp azarlayarak örtmeye çalışıyorlar. Sağlık ocağında defalarca kan aldırdım, orda asla bir sorun yaşamadım. Kan almayı, damar yolu açmayı bile bilmeyen personeli lütfen gördüğünüz anda şikayet edin, yakmasınlar kimsenin canını. Memlekette torpilden illallah dedik. Birazdan "sağlık personeline laf edemezsiniz"ciler belirir sayfada. Hepsine söylemiyoruz herhalde, iş bilirliği tespit edilmeden körlemesine işe alınan personel için söylüyoruz, altını çiziyorum. Hamile bayanlara öncelik tanınmamak da işini düzgün yapmamaktır. Sağlık alanında çalışan bir kadının size kalkıp öyle bir önceliğiniz yok demesi saçmalığın daniskası.
Cennet mahallesinden mi baglaniyorsunuz?Ne duruyorsun ara hemen şikayet et hem hastaneye hem de 182ye. Ben orda ohoooo bir güzel rezalet çıkarırdım kii sorma, başlardım hayırdır evde mi kaldın ondan mı bu sancın? Sen kendini ne sanıyorsun? Senin paranı ben ödüyorum eşşeek gibi de öncelik tanıyacaksın bana vs vs
Bunlar hoş laflar değil tabii ki, söyleme taraftarı da olmam ama kaşınanı kaşımak lazım. Eğer tatlı dil kullanırsan terslerler kendini bir şey sananlar. O yüzden o bir mi bağırdı sen iki bağıracaksın. Hamileye zulm var bu nasıl hastane, bu nasıl insanlık diyeceksin, rezillik çukaracaksın. Yoksa çok beklersin... Hayır bir de 19 haftalık hamilesin, iyi kötü göbeğin çıkmıştır. ne demeye ultrason soruyorlar?
Bence kesinlikle şikayet et. Adını bilmesen de kimin nerde çalıştığı belli zaten.
Size de merhamet versin 8 aylik hamileyken nöbet tuttum siz hamileyken kan almaya gittiniz diye kiyameti kopardiniz şu anda da bebeğimi birakip işimi yapiyorum ve emeğimin karşiliğini aliyorum sizden maaş değillll...Iste tum mesele bu :) herkese soylemiyoruz tabikide ama olaylar nelere geldi gitti.. alinan aliniyor canim yapacak birsey yok.. benim gucum olsaydi asla sira istemezdim ama olan oldu artikk.. Allah sabir hosgoru merhamet versin hepimize.. sizede gecmis olsun..
Size de merhamet versin 8 aylik hamileyken nöbet tuttum siz hamileyken kan almaya gittiniz diye kiyameti kopardiniz şu anda da bebeğimi birakip işimi yapiyorum ve emeğimin karşiliğini aliyorum sizden maaş değillll...
Cennet mahallesinden mi baglaniyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?