Sözde kadının halinden kadın anlar!

O zaman senin veya eşinin maaşini da ben ödüyorum ben de vergi veriyorum bu senin vatandaşlik borcun bana verdiğin lütuf değil tahlil yapip parasini veriyorsun yaptirma o zaman...MAAŞIMIZI siz vermiyorsunuzz...net..

hastane personeli doktordan daha egoludur bu hiç değişmez. işi yapan doktorlar ama kapıdaki görevli burnundan kıl aldırmaz.

neyse bence "hamileyim geçebilir miyim" deseniz daha iyi olurmuş öncelik hakkımı diyince ters tepmiş.

yok derlerse o zaman yazıyı gösterirdiniz.

ben üstümde önlük olmayınca öğrenciyken kapıdaki görevli geçme hakkım olmasına rağmen geçirmemişti teyzeler omuz dirsek atıp kovalamıştı :) otobüste görseniz yer verirsiniz eli ayağı tutmuyor diye birleşip tartakladılardı beni ne güzel tutuyormuş meğersem elleri :) bi dahaki sefere direkt içeriye yönlenin kapıdaki hastaları personeli umursamadan.

genelde öyleler hemcinslerimiz, sağolsun.
mesela çocuklarla karşıdan karşıya geçerken, hiçbir kadın şoför yol vermedi, hep erkek şoförler yol verdi. hatta bir kadın şoför hızlan diye çemkirdi. kızlar olmasaydı sertleşirdi tavrım ama ucuz yırttı.
mesela elim kolu dolu olduğunda binadaki erkekler, çocuklar bile en azından kapıyı açmama yardım ederken, çoğu kadın suratıma bakmadan kapatıyor kapıyı, geldiğimi gördüğü halde.
sezaryen ameliyatında keza, kadın dr dan illallah etmiştim.

O zaman senin veya eşinin maaşini da ben ödüyorum ben de vergi veriyorum bu senin vatandaşlik borcun bana verdiğin lütuf değil tahlil yapip parasini veriyorsun yaptirma o zaman...MAAŞIMIZI siz vermiyorsunuzz...net..

Bakin ben zaten lutuf vb gibi cumleler kurmadim size.. Genel olarak konustum sizde suan mesela genelleyin deyin ki bende vergi oduyorum örnegin, bende belediyedekilerin maasini oduyorum haklisiniz boyle derseniz cunku bu ulke de herkesin hakki muhakkak birilerine geciyor.. bir kurusta olsa aldigimiz hava disinda cogu seyde hakkimiz var.. sizinde var.. Bu yuzden ben devlet yerine ozeli tercih ediyorsam ona gore muamele gormek isterim de diyebilirdim ve daha kapsamli baska bir hastaneye de gidebilirdim sirf bu muamele yuzunden ama gerek duymadim bende insanim onlarda insan. Eger, maas olarak saymayin tamam ama tahlil parasi oduyorsam o hemsire artik yada her neyse bana hakkimi vermek zorunda kurusu kurusuna. Bana boyle davranamaz ki ben ne kadar da uysal bir insanim sert tepki vermem hemen ama kendimi de ezdirmem. Ben bile o halimde dun gulumseyerek pozitif bir sekilde yanina gidip once kolay gelsin hanimefendi vs seklinde konustuysam sende kusura bakma o kadinin bana bagirmasinin yanlis oldugunu sonucta oraya para oduyorsak bu muameleyi haketmedigimi kabul et lutfen..

bir şeyi de eklemek istiyorum:

hastalar nası umursamaz, ilgisiz, küstah doktorlara önyargılıysa

doktorlar da en ufak sorunda ortalığı kaldırma potansiyeline sahip çirkefçe kavga edeceğinin belirtilerini veren hastalara karşı önyargılı.

lütfen başınıza hastanede bi sıkıntı geldiğinde medyada lanse edilen klasik söz kalıplarını kullanmayın. "senin maaşını ben veriyorum eşek gibi bakacaksın bu doktorlar boşa dayak yemiyor illa öldürelim mi?" bakın bunlar klasik çirkef hasta lafları. bu laflar edildiği anda artık o doktorun size karşı gönlü kalmıyor. sırf işini yapmak için bakar belki de inada bağlar yapacağı varsa da yapmaz. bu da yine sizin zararınıza. bir sorun olduğunda bağırıp çağırmadan kötü laflar söylemeden düşüncenizi dile getirin tabi ama saygıyı bozmayalım ki işler sarpa sarıp tatsızlaşmasın. sonra herkes kaybediyor. atıyorum bu olaydan sonra gelen hasta mesela ne kadar suratsızlar diye gıcık oluyor ama haberi yok olaylardan vs. neyse anladınız beni :)

inan bazı çalışanlar net, gerizekalı.
mesela ben devlet hastanesinde 3 kızıma da randevu aldım. ikisine sabah saatine, birine yer kalmadığı için öğleden sonraki bir saate randevu almak zorunda kaldım. hastaneye gittim. kayıt alan kadın iki kızımın barkodunu verdi, öğleden sonra olanı vermiyor, neymiş öğleden sonraya almışım. güzelce izah ettim. "bak dedim 3 kızım var, hepsine randevu aldım ama sistemde yer yoktu mecburen öğleden sonraya aldım, birini. herhalde git gel yapacak değilim" yok olmaz vs. neyse girdim dr un odasına anlattım durumu. dr kızı çağırdı biraz kalayladı.
tamam işiniz zor da aptallaşmaya gerek yok.

Kimse terslenmeyi haketmez.Kullanılan dil ne kadar yumuşak olursa o kadar az problem yaşanır.Kamu hastanesiydi benimki de.Bizim hastamız değilsin demeleri çok yanlıştı.Tansiyonum düşmüş kimse ortada yok.En kötüsü o yere düşen kapağın koluma takılmasıydı.Enfeksiyon kapabilirdim.Şikayetlerimi bildirdim.Umarım başkalarına yapmazlar.
@Lionisrossii

yaşadığınız yerle alakalı bence bu.

ben aksine kadınlara ve erkeklere yol veririm arabadayken aksine kadınlar bu yol verilmesi doğal hakkıymış gibi bir prenses suratıyla geçerken amcalar hep teşekkür eder genç erkekler de şaşırır mesela :) bu da bi ilginç

kapıda hep kadınlar bana kapıyı tutar benden küçük kız çocukları ergen kızlar bile bekler tutarlar ben de onlara tutarım yaş gözetmeksizin yaşlı teyze amca varsa elinde poşet varsa uzakta bile olsa mutlaka beklerim (apartman kapımız eşek ölüsü gibi çok ağır:) )

ama mesela bi gün bi sorunlu adam var suratıma özellikle çekerek kapatmıştı kapıyı asansöre ben yetişemeden de bastı hemen ona da aynı muameleyi yapıyorum her gördüğümde :) sorunlu erkekse uğraşırım elimde değil.

ama kadınlarda bu bence geri besleme gibi bir şey. birbrinden gördükçe yapmaya devam ediyorsun. size yapılmıyorsa siz yapmaya başlayın ki bu döngüyü kırın derim ben :)

yapmadığımı nereden çıkardınız onu anlayamadım.
her zaman çocuk büyük demeden genel olarak yol veririm, kapıyı tutarım, mutlaka teşekkür ederim, gülümserim.

yapmadığımı nereden çıkardınız onu anlayamadım.
her zaman çocuk büyük demeden genel olarak yol veririm, kapıyı tutarım, mutlaka teşekkür ederim, gülümserim.

tamam o halde sabırla bunun dönüp dolaşıp size geri dönmesini beklemek kalmış :) belki diğer kadınlar da ilk kez böyle bir kadın tarafından incelik gördüler zamanla onlar da başlarlar yapmaya ben inanıyorum.

Bakın ben siz haksızsınız demedim haklısınız şikayet edin dedim..sadece kimsenin maaşini siz vermiyorsunuz bi şey talep ediyorsunuz karşisinda ücret ediyorsunuz ben bu zamana kadar kimsenin maaşini verdiğimi düşünmedim..verdiğiniz vergilerde size yol su elektrik köprü olarak dönüyor bana maaş olmuyor....

o kadar umutlusunuz yani.
olur inşallah :)

Valla sizde çekmissiniz baya :) ben keske hic sira istemeseydim diyorum :) burda bile olaylar nerelere geldi :)

Böylesinin hiç gözünün yaşına bakmayacaksın. Özel hastanelerdeki sağlık görevlileri şikayetlerinden usandım ya. Paranla kötü muamele görüyorsun. bizim de oldukça yüklü paralar ödediğimiz özel hastanede hormon testinde bile kolumu mosmor etti beceriksizler. Sesimi çıkarmadım, girdiğim bir operasyonda ise tam 4 kez damar yolu açtılar hepsinde hata yaptılar acıdan baygınlık geçirdim. Kim alıyor bunları işe ya asla da laf söyletmiyorlar, iş bilmezliklerini hastalara bağırıp azarlayarak örtmeye çalışıyorlar. Sağlık ocağında defalarca kan aldırdım, orda asla bir sorun yaşamadım. Kan almayı, damar yolu açmayı bile bilmeyen personeli lütfen gördüğünüz anda şikayet edin, yakmasınlar kimsenin canını. Memlekette torpilden illallah dedik. Birazdan "sağlık personeline laf edemezsiniz"ciler belirir sayfada. Hepsine söylemiyoruz herhalde, iş bilirliği tespit edilmeden körlemesine işe alınan personel için söylüyoruz, altını çiziyorum. Hamile bayanlara öncelik tanınmamak da işini düzgün yapmamaktır. Sağlık alanında çalışan bir kadının size kalkıp öyle bir önceliğiniz yok demesi saçmalığın daniskası.

Tamam :)

Iste tum mesele bu :) herkese soylemiyoruz tabikide ama olaylar nelere geldi gitti.. alinan aliniyor canim yapacak birsey yok.. benim gucum olsaydi asla sira istemezdim ama olan oldu artikk.. Allah sabir hosgoru merhamet versin hepimize.. sizede gecmis olsun..

Cennet mahallesinden mi baglaniyorsunuz?

Size de merhamet versin 8 aylik hamileyken nöbet tuttum siz hamileyken kan almaya gittiniz diye kiyameti kopardiniz şu anda da bebeğimi birakip işimi yapiyorum ve emeğimin karşiliğini aliyorum sizden maaş değillll...

Size de merhamet versin 8 aylik hamileyken nöbet tuttum siz hamileyken kan almaya gittiniz diye kiyameti kopardiniz şu anda da bebeğimi birakip işimi yapiyorum ve emeğimin karşiliğini aliyorum sizden maaş değillll...

Ya bakin az once size tamam dedim yorumlarimiz uzamasin cunku yaziyla yanlis anlasilip gerilebiliriz diye gulucuk attim size ama siz israrla benim baska yorumuma bile dahil oluyorsunuz. Neden herseyi ustunuze almak gibi bir hobiniz var? Benim konum dahil olmak uzere butun yorumlarimi rica ediyorum tekrar okuyun.. okuyun ki ben nerede kiyamet koparmisim? nerede aa o kadin şöyle böyle demisim? Dedigim tek sey tersinden uyanmis olabilir belki baska sorunu vardir.. yani siz taktiniz suan bana ve maas konusuna saydirip duruyorsunuz.. siz isinizi hakkiyla yapmiyorsunuz demiyorum bu yorumlari neden ustunuze aliniyorsunuz ki.. ustelik beni merhametsizlikle sucluyorsun ki ben dun bana terbiyesizlik yapan hanimefendiye itafen diyorum merhamet kelimesini. Gercekten sizin de biraz alingan oldugunuzu dusunmeye basladim.. siz benim icin calismiyorsunuz bebeginizi Allah bagislasin Allah anali babali buyutsun insallah ama onu da benim icin birakip ise gitmiyorsunuz. Siz hakkiyla calisanlardansaniz her kurusunuz helaldir iciniz rahattir. Ama birakin da isini hakkiyla saygiyla yapmayani da elestirelim burada.. maas konusuna gelince de Allah askina siz devletten veya ozelden nerden aliyorsaniz onlar kimsenin hakkini yemeden size vermeye sonsuza dek devam etsin. Benim dediklerimi alinmayin yeter. Ben isini dogru yapmayana laf ediyorum.

Cennet mahallesinden mi baglaniyorsunuz?

Evet :)
Şaka bir yana bir kez daha söylüyorum ben o cümleyi örnek babında söyledim ki sıklıkla duyduğum bir cümle olduğu için ilk aklıma gelen bu oldu. Altına da özellikle belirttim bu tarz şaflara hoş bakmadığımı, söylemediğimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…