- 30 Eylül 2014
- 669
- 240
- 83
- Konu Sahibi Dilrubaaaa
-
Ben 13 yasinda orta birdeydim yeni adet olmustum. Cocuk 18 de liseden mezun oluyo yani o donem sana nasil o gozle bakti inan anlamadim. Bizle liseliler dalga gecerdi velet, comez vs diye ki ben de boylu poslu yasitlarimdan buyuk dururdum.
Kiziyosun ama cidden garip suan baslamis olsaniz goze batmazdi mesela.
Bence uc sene sonrasi bile cok erken. Git aof okuyacagina alternatif bi'bolum sec ve o bolumu kazanmayi hedefle. Universiteyi okulda oku zaten o evre bakis acin degismezse dogru insandir. Universiteyi kucumseme o siralar cok sey ogretiyo istedigin kadar olgunum de suan..
yaşından olgun olman, olgun olduğun anlamına gelmez.. zaten olgun olan biri de 13 yaşında tanıştığı biriyle evlenmeyi düşünmez.. konunun neresinden tutsan elinde kalıyor..
Ben seni anlıyorum, ilişkini devam ettirmişsin seviyeli bir şekilde.. Evet erken tanımışsın ama ileride çocukluk aşkım diye anlatırsın çocuklarına :)
Ben de 15 yaşımda tanıştım erkek arkadaşımla, şimdi 20 oldum, ama okulum olduğu için söz yapmıyoruz şu an,
Bence senin yaşın da söz gibi bir ciddiyet için erken.. En azından 20 yaşını falan beklemelisin bence.. Erkek tarafı için hava hoş tabi oğlan askerliği falan bitirmiş e neyi bekliyoruz diyor olabilirler,
ama ne senin ne de erkek arkadaşının daha böyle bir ciddiyet için olgunlaşmış oldugunuzu düşünmüyorum ben şahsen..
Bence 1-2 sene daha beklemelisiniz,
ayrıca bir dip not: elalem denilen şey sözlenmeseniz , aşıkane geziyorlar arada söz yok nişan yok derler..
sözlenirsiniz, ne çok uzattılar bu sözü düğün ne zaman derler..
anlayacağın o elalem denilen şey her durumda bir şey der, onu hiç takmamalısınız kafanıza, milletin ağzı torba değil ki büzesiniz yani...
hmm daha evliliğe çok var diyorsun ki nişanı bile uzatmayın derler işin içine aileler girince adetler falan da giriyor ve birsürü gereksiz polemik çıkıyor ortaya.ondan sonra hergün siyaset meydanı tadında geçer zaten...neyse konumuz nişan değil söz...
erkek tarafı söz ister nişan ister hemencecik düğün olsun ister isterde ister yani.neden?bunun cevabı önemli işte.ben biraz dobra konuşurum ister alın ister kendine bir yerlerden pay çıkar senin keyfine kalmış.
nedeni şu canım ; "aman kızın gözü açılmasın sağa sola kaymasın hemen söz nişan düğün hop hop hepsini yapalım erken yaşta alalım ki ağaç yaşken eğilir" erkek tarafının mantığı bu!
Bunlar yaşla değil kendini olgun hissetmenle alakalı olaylar. Ama şöyle de bir durum var ben 18 yaşındayken "tamamen olgunlaştım artık kararlarım doğru" derdim. Ama bu çağlarda inanki bir ay bile insanın düşüncelerini tamamen değiştirebiliyor. Tamam diyorsun ben artık evlenebilecek kadar büyüdüm. Ama öyle olmadığını iş işten geçince anlıyorsun. İşin içine aileleri sokmadan bence en azından 2 sene bekleyin. 2 sene sonra söz, nişan, düğün derken 1 seneyi öyle geçirirsiniz. Şimdiden mutluluklar dileyeyim madem. :)
Merhaba arkadaşlar aranızda çok yeniyim.. Ve bu benim ilk konum olacak..
5 yıllık bir ilişkim var.. Her şey çok güzel gidiyor. Benim ailem onun ailesi, akrabalar kısacası bir çok kişi bu ilişkiyi biliyor. Ailem erkek arkadaşımı tanıyor ve seviyor da.. Belki tuhaf gelecek ama yaşım henüz 18... Aynı iş yerinde çalıştık 1 yıl. Yanında stajımı tamamladım yazında çalışmaya devam ettim. Şimdi kendi iş yerimizi açtık 1 ay oldu.. Yani her gün beraberiz.. Ben üniversiteye gitmek istemiştim fakat olmadı.. Açıktan adalet bölümüne kayıt yaptırıcam bayramdan sonra..
Asıl soruna geleyim.. Erkek arkadaşım ve ailesi sözlenmemizi istiyor.. En azından bir adı konsun millet laf etmesin diye.. Ama annem de tam tersi sözlenirseniz millet laf eder daha evlenmenize çok var diyor. Evliliği 3 yıl sonra düşünüyoruz hem benim yaşım küçük hemde erkek arkadaşım ev aldı 3 yıl onun borcu ödenecek.. 32 ay kaldı.. Borcu bitmeden nişan evlilik falan istemiyor bizimkiler.. Erkek arkadaşımın yaşı 23 askerden geleli 2 yıl oluyor.. Kardeşi benimle yaşıt bu ay sözü var.. Onunda gücüne gidiyor...
Bana bir akıl verin ne yapmalıyım? Ben arada kaldım..Okuyacağım için hiç böyle bir muhabbet olmamıştı ama okul işi olmayınca ailesi öyle bir konuşma yapmış.. Bende istiyorum sözlenelim sonuçta 5 yıllık ilişki... Ama ailemde istemiyor ne yapacağımı şaşırdım.. Yerimde olsanız siz ne yapardınız ablalarım?
Uzun süreli bir ilişki olmuş belki biraz heves de etmiş olabilirsiniz çok normal bence ama ikinizin yasida küçük evlilik adımları atmak için biraz daha beklemeniz en uygunu bide üniversitesiyi örgün okumayi neden düşünmediniz inanin çok şey katacak size düşüncelerinize
13 yaşında ne ilişkisi...bizlerde o yaşlardaydık sevmek veya sevgili diye bir şeyden anlamıyorduk...bu beş yıllık ilişki sayılmaz..niçin 18 yaş deniliyor bundan sonra sayarsın ilişkini..ailen haklı daha çok erken 1 yıldan fazla nişanlı kalınmamalı...nişanda sonra anlaşılmazsa ozaman söylentiler olur nişandan dönmüş kız diye..genelde bizim oralarda öyle deniliyor...3 yıl sonrası dahi evliliğe çok erken...bencede halen çocuk sayılırsın...
Evliligi ne zannediyorsunuz siz ya daha yaş kac bas kac soz icin 18 cok erken evlilige 3 sene var diyosun 3 sene varsa neden smdi soz yapiyosun daha laylaylom havalarindasn sen belli evlilik oyle kolay bisey degil kizim sozlenince ne olucak sanki sozlenince de laf soz oluyo biraz buyu okuluna bak evliligi dusunme. Kocanin koca koca dilleri oluyo soyliyim sana
iki aile bu kadar birbirini tanırken bir aile istiyor öbürü istemiyor sizi arada bırakmaları saçma olmuş biraz.madem sonu evlilik takın yüzükleri ha şimdi ha 3 yıl sonra ne farkedecekki.Merhaba arkadaşlar aranızda çok yeniyim.. Ve bu benim ilk konum olacak..
5 yıllık bir ilişkim var.. Her şey çok güzel gidiyor. Benim ailem onun ailesi, akrabalar kısacası bir çok kişi bu ilişkiyi biliyor. Ailem erkek arkadaşımı tanıyor ve seviyor da.. Belki tuhaf gelecek ama yaşım henüz 18... Aynı iş yerinde çalıştık 1 yıl. Yanında stajımı tamamladım yazında çalışmaya devam ettim. Şimdi kendi iş yerimizi açtık 1 ay oldu.. Yani her gün beraberiz.. Ben üniversiteye gitmek istemiştim fakat olmadı.. Açıktan adalet bölümüne kayıt yaptırıcam bayramdan sonra..
Asıl soruna geleyim.. Erkek arkadaşım ve ailesi sözlenmemizi istiyor.. En azından bir adı konsun millet laf etmesin diye.. Ama annem de tam tersi sözlenirseniz millet laf eder daha evlenmenize çok var diyor. Evliliği 3 yıl sonra düşünüyoruz hem benim yaşım küçük hemde erkek arkadaşım ev aldı 3 yıl onun borcu ödenecek.. 32 ay kaldı.. Borcu bitmeden nişan evlilik falan istemiyor bizimkiler.. Erkek arkadaşımın yaşı 23 askerden geleli 2 yıl oluyor.. Kardeşi benimle yaşıt bu ay sözü var.. Onunda gücüne gidiyor...
Bana bir akıl verin ne yapmalıyım? Ben arada kaldım..Okuyacağım için hiç böyle bir muhabbet olmamıştı ama okul işi olmayınca ailesi öyle bir konuşma yapmış.. Bende istiyorum sözlenelim sonuçta 5 yıllık ilişki... Ama ailemde istemiyor ne yapacağımı şaşırdım.. Yerimde olsanız siz ne yapardınız ablalarım?
Tamam farketmemisiz sana ne oluuoda unlem falan koyuyosun4 yıl öncenin konusu bu ....!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?