sözlümden ayrılmalı mıyım?

ne kadar saçma yazmışsın!! böyle bi düşünceyle kimse hareket etmez ben hiç etmem! buraya durumu anlamanız açısından yazdım. kalkıpta bunu başına kakacak halim yok. öyle düşüncem olsa zaten zaten sabretmem her defasında başına kakarım onunda ailesininde. 1 sene de beklemem.

kızlar bu kadar üzerine gitmenize gerek yok bence konu sahibi arkadaşın... o da kibirlenerek ya da ezerek söylememiştir sonuçta. davul bile dengi dengine sözüne ben de katılıyorum ama insanlara da kızmayın bu sebepten.
mezuniyet derecemiz değil bizi insan yapan, önemli olan kendimize bir şeyler katabilmek gerçek anlamda... öncelikle bunu bir kabullenmemiz lazım. ikili ilişkide sorun olmasa da dışarıdan bakan insanlar hemen yaftayı yapıştırırlar maalesef. size buradaki tavsiyem, yol yakınken vazgeçmeniz olacaktır. gerçekten uyuşabileceğiniz, anlaşabileceğiniz bir insanla evlilik yapmanız ikiniz için de daha sağlıklı.

saol canım anlayışın için. ben onun tavrına sinir oluyorum. ya sen kabul ettin ya ne gerek var pozunda hep. bense istiyorumki kendini geliştirsin. insanın kendi için gelişmesi lazım.

sen belki haklısın canım kesinlikle insan kendini geliştirmeli. ama insanların da karakterleri var ki ne yapsan ne etsen değişmez. kimi insan kendini geliştirmeye çabalar kimisi için bu önemli olmaz. ama bu durumda işte üstünlük konusu ortaya çıkıyor bu da ilerde evlendiğinde eşini de seni de çok yıpratır. eğitim çok önemli ama nice eğitimsiz insanlar tanıdım ki eğitimli olanlara tur bindirir.sadece eğitimle de yargılamamak lazım o yüzden.sözlün için sen şöylesin sen böylesin deme durumuna geldiysen eğer bence evlilik konusunu tekrar gözden geçir. denersiniz baktın ki sana uymuyor o zaman bitmek durumunda kalır. sözlünün ailesiyle ilgili konulara kafanı takmadan önce bu konuyu açıklığa kavuşturmanız daha önemli bence

Sana layik olmadigini dusunup, sozlunu egitime davet ediyorsun.
Bu egitim farki batiyorsa, kendisini gelistiremedi diyorsan, neden ilk basta bunlari olcup tartip, karar vermedin?

Benimde erkek arkadasim ilk okul mevzunu, ben ise uni okuyorum.
Ona hic bi zaman, oku, kendini gelistir falan demedim.
Onun ozguvenini artirmaya yardimci oldum sadece, "kendine guven askim, uzulme olmadiysa baska sefere, guclu bi erkeksin yapabilirsin" vs vs...
Simdi ise, acikogretime baslayacak kendi istegiyle. Lise diplomam olsun, garantim olsun diyor.

Belki sen onu ezik gormuyorsun, ama hareketlerinden o kendisi zaten ezik olarak gorur...

Kayinvalide konusu icinde, sen uni okumussun cocugu okumamis diye sen el ustunde tutacagini sanma.
Ya girsene bir derdim var - esi ve ailesi tarafina, nice okumus kizlarimiz, ablalarimiz var, bacilarimiz var, hepsi el ustunde tutulmuyor iste!

Slm durumunu okudum ve evli bir bayan olarak sana tavsiyem evlenirken sadece eşinle değil ailesiylede evleniyosun uzak yada yakın olsunlar farketmez.Evlilik çok büyük bir sorumluluk ve doğru kişiyle yapmaksa dahada bi önemli.bide başında nasıl başlarsa öyle gider.Tek problem düğün tarihi alınması mı peki ya evlendin diyelim ya sonra? ne alttan al nede kendini kimseye ezdir şu saatten sonra hiç kimseyi değiştiremeyeceğine göre. yapacak güçleri varsa iste canım bazı şeyleride hiç acıma valla yaptıran daha kıymetli oluyo ve sonra sana dönüp en ufak birşeyde yaptırsaydın diyebilir bir çırpıda. sen kendini neye layık görürsen başkasıda ona görürmüş bi arkadaş olarak söyleyeceğim şey evlilik kararı alacaksanda ayrılacaksanda çok iyi düşün öyle karar ver sonradan pişmanlık duyma.şuda bi gerçek ki kimse dört dörtlük değil biz bile ve malesef ne kadar çok konuşursan konuş tam anlamıyla tanıyamazsın karşıdaki kişiyi.sevgi falan hepsi bi yere kadar saygı olduktan sonra herşey oluyo. Allah yardımcın olsun inşallah bi karara varırsın. öpüyorum seni

Şöyle anlatayım anlamayan arkadaşlara! Biz sözlendiğimizde nişan tarihini eylül diye konuşmuştuk. Sonra eylül yaklaştı tabi. Hazırlık yaptık ikimiz. Ben aileme söyledim. Ailem akrabaları çağırdı. Ben herşeyi aileme söylüyorum tabi oda söylüyorr sanıyorum. Konuştuğumuzda da tabi haberleri var diyor. Nişan için hiç bir şey istemedim. Kıyafetime kadar kendim aldım. nişan tarihinden 1 hafta önce ailesini konuşmaya çağırdık. Ne yapalım adetiniz nedir falan diye. Ailesi geldi ve bizim nişandan falan haberimiz yok nişan falan yapamayız dedi babamın suratına babası. O anı düşünebiliyomusunuz? Herkese rezil olduk. Dondum kaldım öylece. Sonrasında ayrılık sonra ağladı yalvardı barıştık. Aileme de affettirdim. Yaptıkları hatayı düzeltmek için benim bildiğim erkek tarafının herşeyi yapmasıdır. ama tık yok.

bence ayrılmanız ikiniz içinde iyi olur.

anlattıklarımdan çıkardığım şu; içten içe birbirinize uygun olmadığınızı hissediyorsunuz.
bunun içinde konu açarak destek almak istediniz.

Allah herkesin hakkında hayırlısını versin.

Artık lisans mezunuyum ziraat mühendisiyim kalan dersimi verdim yükselttim. ailemle ilgili bişey yazmadan onları da karıştırmışsın bravo sana! yorumları gözünle okuyup cevap vermen lazım sitenin kurallarına uyuyosan buna da uy !

anlamayanlar derken?
siz buradaki insanlara zeka problemleri varmış gibi davranamazsınız,
görgü kurallarının temelinde vardır, "siz anlamadınız" değil "ben anlatamadım galiba" denir.
bilmem anlatabildim mi?

Bak ilk mjında : Sözlün ile sorunların oldugunu hıcbır sekılde yazmamıssın ..
Sadece onun eğitim seviyesinin dusuk oldugunu senınkı ıle eşit olmadıgını yazıp bana layıkmı dıye sorgulamıssın..
İnsanlar da bu yonde yorum yazınca , bıranda çark edip olan sorunları yazmaya baslamıssın ..
Amacın ne anlıyamadım ?
Buraya gelip : Sözlünün yanlış davranışları ve sorunlarınızla alakalı fıkır ısteseydın ınsanlar sana o yonde yardımcı olmaya calısırdı.. Ama sen dırek olayı layıkmı değil miye çevirdin . Tepkı gelıncede farklı bır boyutu anlatıyorsun..
Bence ne ısteedıgını kendınde bılmıyorsun .
Sadece insanların sana '' aa evet canım ya ınsanlar eşit olmalı bu adam sana layık deıl hemen ayrıl yakm kendını daha ıyısını bulursun '' demesını beklıyordun .. beklıyorsun ..

sen zaten bu durumdan dolayı aslında bitirmişsin sadece sana bunun sözlü olarakda söylenmesini destek olunmasını itiyor gibisin bana göre mutsuzsun mutlu olacağından da her zaman şüphe duyucaksın...bu durumda ewlendiğinde de çok zor şimdiden böyle bi durumu yaşıyosan sende herşeyin farkındasın o yada bu değil problem sen onları aşmıssın anladım ben seni ama bu durumda da açık denizde sana kara gözükmüyo...

o ünlemi oraya koyunca değil, anlamamız gerekeni anlatmayı başarınca biz de ana konunun ne olduğunu anlayabiliyoruz!

sen konunu ben şöyle eğitimliyim, sözlüm söyle eğitimsiz, sözlümün ailesi beni el üstünde tutmuyor, oysa nice aileler gelinlerinin/damatlarının eğitim sonuncu kazandıkları "etiketlerle" ölçüyor diye açarsan, bu cevapları da alırsın.

gelelim son mesajına:
bunun ne eğitimle, ne kültürle, ne de başka bişeyle alakası yok
arada bir iletişimsizlik var, bu da sözlün ve ailesi arasındaki iletişimsizlik
nişan tarihini (normalinde aileler konuşur ama) ailesine bildirmesi gereken sözlündür, eğer ailesinin haberi yoksa bu da sözlünün sorumsuzluğudur.

bunu eğitimlisi de yapar, eğitimsizi de
eğitimsizlik ayrı bir şey, sorumsuzluk-önemsememek ayrı.

Son düzenleme:

Kusura bakmayın ama bu konuda ailesi değil nişanlınız hatalı hatta siz madem aileler devrede sürekli ,nişanlınızın ailesini neden çağırıyorsunuz ki nişan olacaksa onların kendiliğinden gelip nasıl olacak ne alınacak diye konuşulması gerekiyor ,siz çağırıyorsunuz nişanlınızla konuşuyorsunuz ama aile size gelince haberi oluyor..

Yukarda sorun sadece eğitimmiş gibi anlatmışsınız ona göre yorum yapılmış..

Son zamanlarda moda sanırım konu açılıyor tedaylı bir anlatım yok millet yorum yapıyor ,sonra sonra başka sorunların olduğu dile getiriliyor ,bizler bilemeyiz ki sorun nedir ,siz neden rahatsızsınız..

teşekkür ederim canım. evli birinden böyle yorum almak daha iyi çünkü tecrübe var sonuçta. bazı arkadaşlarımda öyle diyor. isteyen değerli olur. bana sorarsan ben hiç birşey istemedim. kıyafetimi bile kendim aldım. aileme yansıtmadım. bundan sonra böyle olmayacak ama.

bir önceki mesajında
ailelerin "etiketlere" göre gelin/damatlara sıfat taktığını belirten sensin

bu arada nedir bu emir kipleri!
okumak başka bir şey, eğitilmek başka bir şey, öğretilmek başka işte

maalesef bazı şeyler okulda öğretilmiyor, ne acı

kat be kat üstün seviyenizi göstermişsiniz
sizi kaale alıp birşey yazmayacağım
forum yöneticileri layığınızı size sunacaklardır

Son düzenleme:

ailesinin haberinin olmadığına inanmıyorum sözde öyle söylüyorlar ama biz taa sözden beri konuşmuştuk eylül gibi olur diye. onlara gittiğim zamanda annesine söylüyordum hep. nişandan önce kız tarafı çağırırmış konuşurmuş diye duymuştuk çağırdık böyle durumla karşılaştık. sözlüm %100 hatalıysa ailesi de %90 hatalı bence. çünkü konuşulan bişeyi nasıl bilmiyorlar artı bilmese dahi orda kız babasının suratına nişan falan yapamam tarzında söylenmemeli bence. oğlunun hatasını örtmeliydi. sonuçta kız ailesine öyle denmez.

benim anlamadığım zaten nişanı kız tarafı yapmaz mı?
yapamam dediği 1 elbise 1 takı mı?

düğün yapamam dese anlayacağım da
neyse...

kat be kat üstün seviyenizi göstermişsiniz
sizi kaale alıp birşey yazmayacağım
forum yöneticileri layığınızı size sunacaklardır

yazmazsan sevinirim. çünkü anlamadan aileme kadar laf söyledin. daha ailemle ilgili birşey yazmadan. bence bunu da forum yöneticileri görecektir. Sırf anlamadan olumsuz yorumlar yapmak için bulunuyosunuz galiba forumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…