sözlümden ayrılmalı mıyım?

tatlım ben nişanlıyım. adetleriniz nedir bilmem ama bizde nişanı kına gecesini kız tarafı yapar. biz nişanlıma takım elbise aldık onlarda bana elbise aldılar.. onun dısında herseyı bız yaptık.. senın basında annen baban var nıye ezdırıyorsun kı kendını. onlar sana kıyafet almak zorundalar. he durumları olmaz alamazlar sen alırsın önemli değildir.. ben sözlünde suc buldum. benim nişanlım öyle yapacak olsaydı ben kıyameti koparırdım.. sen kendını o kadar hazırlayacaksın. babası gelecek biz nişan falan yapamayız diyecek.. olacak sey değil. bence senin sözlün sorunlu..

eğitim konusuna gelince. benım nısanlımda üni mezunu bende üni mezunuyum o yuzden bılemem farklılıkları. ama sen o kişiyi öyle sevmişsin bilgisiz sana yetersiz saymamış sevmişsin.. şimdi bunları yazman cok faydasız...

Mesajlarınıza şöyle bir baktım ve okumakla bazı değerlerin kazanılmadığını maalesef bir kez daha gördüm. Sorunuza gelince... Evet ayrılın hem de bir an önce.

Son düzenleme:
benim anlamadığım zaten nişanı kız tarafı yapmaz mı?
yapamam dediği 1 elbise 1 takı mı?

düğün yapamam dese anlayacağım da
neyse...

evet. bizde çağırmıştık nasıl yapalım nişanı bi adetiniz var mı biz böyle yapmayı düşünüyoruz vs. konuşucaktık. nişan fln yapamam dedi. uslubü kötüydü yani. doğal olarak babam kendini çok kötü hissetti. kızımı zorla mı veriyorum gibi. başkası olsa kovardı bile. ailem yapmadı hatrıma affettiler. ama hala kendilerini affettirecek gönül alacak bir davranışta bulunmuyorlar. hatalı olduklarını bile zor kabul ettirdim kendilerine. kimseye anlatamadığım için buraya yazdım dertleşmek için. çünkü birine anlatsam dert yakınsam onlarında herşeye rağmen kötü bilinmesini istemem çevreme. napayım bende buraya yazdım. biraz da olsa rahatlamak için.

Hepimiz üstün varlıklarız. Ama diplomalarımızdan dolayı değil. İnsan 'eşref-ül mahlukat'tır.
Bir insan sırf karşısındakinden 4-5 yıl fazla öğrenim gördü diye nasıl kendini 'üstün' ilan eder. Benim aklım almıyor.
Okuyan çoğu yerde okumayana göre 'saygın'dır. Ama asla üstün değil.... Kibirlilik sezdim...
Konuya gelirsek ayrılın gtsin.. Nasıl olsa 2 gün sonra adamın başına kakarsınız...

Bence de ayrilin. Dunyalariniz cok ayri.

Ayni cati altinda yasadiginiz zaman egitim konusunu daha da takarsiniz. Herseyi gozunuze batar iyice.

Evlilik ancak karsindakini de kendin gibi gordugun zaman cok guzel. Bu duygu sizde hic olmayacak belli.

canım bizde de kız tarafı yapıyor. ama erkek tarafı elbise alır ve takı takar. kız tarafı da takım elbise alır ve saat takar. ben takım elbisesini ve saatinide almıştım ama takmak nasip olmadı.

yorumun için teşekkür ederim. beni sarsan bu kadar çabamın karşılıksız kalması sadece bu.

oyyy herkezde birden sözlünüzün avukatı kesildi
eğitimi nasıl olurda bu kadar küçük görürsünüz
elbetteki eğitimli bir insan ve kendni eğitmemiş ve imkanı olmasına rağmen halada eğitimi için uğraşmayan bir değildir
bu yorumlarınızla insanları eğitimden soğutuyorsunuz
ve son olarak elbetteki toplumda okuyan kendini geliştiren insanları yüceltmeliyizki birileride örnek alabilsin

yorumun için ve beni anladığın için teşekkür ederim.

canım bizde de kız tarafı yapıyor. ama erkek tarafı elbise alır ve takı takar. kız tarafı da takım elbise alır ve saat takar. ben takım elbisesini ve saatinide almıştım ama takmak nasip olmadı.

anlıyorum seni.. üzerinede çok geliyorlar canın cok sıkkın oldugundan yanlıs kelıme kullanıp yanlıs aksettırmıs olabılırsın kendını.. ama dediğim gibi sen bu cocugu sevdıgınde egitim durumu zaten aynıydı sımdıde aynı. benım nısanlım lıse mezunu olsa bu benım aklıma bıle gelmezdı.. cunku ben o adamı oyle sewdım oyle taptım oyle eşim olmasını istedim. eğer o kısıyle mutlu bır ewlılık yapmak ıstıyorsan bu egıtım durumunu unutacaksın kafanda.. yada ayrılacaksın yani..

Evet eğitimli ile okumamış kişiler arasında fark olabilir ancak bu hiç kimseye karşısındakini aşağılama hakkı vermez değil mi?
Bu arada herkez değil herkes. (Bu şekilde kullanılması yaygınlaştı. Lütfen dilimize özen gösterelim)

Son düzenleme:

Başta sözlünde hata varmış ailesine söylememiş seni iki arada bi derede bırakmış kendin neden yapıyosun bazı şeyleri almak ve yapmak gibi yükümlülükleri var isteyen kıymetli oluyo emin ol kaç arkadaşım var anlatamam sana yapacak güçleri varsa fazlaya kaçmadan iste yani birde bazı durumlarda seninle konuşurlarsa sende kendini hiç arada bırakma topu ailene at ve ailesine karşı ne saygıyı elden bırak nede biraz mesafeyi ilkokul orta okul lise mezunu olması önemli değil bence önemli olan insan olsun okumuş cahillerde çok fazla unutma msj hakkımı doldurursam sana yazarım özelden bazı şeyleri.. öptm

canım bende nişanlıyım. aynı sorunları bende yaşadım halada yaşamaktayım ilk zamanlar nişanlımla çok kavga ettik bizde ailen neden bu kadar ilgisiz diye yakındım ama o benim yanımdaydı. koca insanları değiştiremezsin zamanında çok üzüldüm hatta konum bile var bu durumla ilgili. ama şimdi sallamıyorum insanları olduğu gibi kabul etmek lazım.
ayrıca nişanı kız tarafı yapar evet ama erkek tarafını çağırıpta adetiniz nedr diye sormaz bunu erkek tarafı kız tarafına sorar. nişanlımın ailesinin ilgisizliği sebebi ile annem sadece aradı ve şu tarihte salon tuttuk dedi eve bile çağuırmadık herşeyi nişanlımla hallettik. şu anda onlar benim muhatabım değil saygım sonsuz ama pek sevmem sevmek zorundada değilim. aile evet önemli ama asıl önemli olan nişanlının tutumu senimi tutuyo yoksa ailesinin yanındamı.
heee şuda var. nişan yapamam diyecekti kayınpederim ben o sözlüm olacak adamı kendime 1 adım fazla yaklaştırmazdım 1 daha. buda ayrı bir mevzu önce kocan olacak insan adam olmalı seni her koşulda korumalı....

yorumun için teşekkür ederim. beni sarsan bu kadar çabamın karşılıksız kalması sadece bu.

anlıyorum, çabalama konusunda haklısınız sözlünüzde pek çaba göremedim buradan anladığım kadarıyla. yani kendini geliştirmeyi reddetmesi, "nasıl olsa sen beni kabul ettin" demesi en başta kendisine yaptığı büyük bir saygısızlık. yani buradaki arkadaşlar her ne kadar sözlünüzü korusalar/savunsalar da, o baştan kabullenmiş bu durumu zaten. onun için yapılacak bir şey kalmamış ki, kendisi pes etmiş. bu hayatta karşımızdakine layık olmak için değil, kendimizi yetiştirmek ve geliştirmek için eğitim alırız. sözlünüzün öncelikle bunu kendine ilke edinmesi gerekiyor.

Eger birisi konu aciyorsa, burda hem desteklenmeye hemde elestirmeye hazirlikli olmasi gerekiyor! Kimse kostek olmaya calismiyor, aksine!!!! Hic kimse hakaretli yorumlar yapmadi, yorumlarimiz onun fikirlerine uymadi diye, ya cevap vermedi, ya susturmaya calisti, yada cogunda agir sozler ederek cevaplar verdi.
Bayanlara ozel bi forumdur, yorumlara aciktir.
Ayni fikirde degiliz diye, illa kotu mu oluyoruz. Amanin aman.

Asil ben bu tarz olaylari gorunce, "egitimli" insanlardan korkar oldum!!!!

neden egıtım farkını belırtmene tepkı gostermısler hıc anlamıs degılım .
genel de hepımız zaten egıtım farkını goz onun de bulunudurz ama neden
bu kadar tepkı gosterıldı konu sahıbıne anlamıs degılım .
ayrıca konu sahıbı kendını cok ustun gormus olsaydı eger
suan o kısıyle sozlu de olmazdı .
konu sahıbı aslın da ustunluk taslamak ıstememıs,bazı seylerı anlatmaya calısmıs sadece.
ve cok da haklı buluyorum .1 yıllık soz de ne demek ?
hem ılgısız bır aıle .genel de derız kı ,aıleden cok es adayınla ıyı anlasmaya bak .
aıleyle mı evleneceksın derız ama ,evet evlendıgın de aıleyle de evlenılıyor malesef.
o yuzden sımdıden kopuk bır ılestısım gercekten dusundurucu .
sozlu olmalarına ragmen ne arama var ne sorma .
kız da ıster ıstemez aılesıne karsı cok mahcup oluyordur .
ılgılenen soran kımse yok .ne nısan tarıhınden bahseden ne de dugunden
bahseden kımse de yok .bence oturulup konusulmalı .
daha ne kadar sozlu bekleyebılırsınız kı ?

zaten kimseyi değiştiremezsin bir insan 7sinde neyse 70indede odur çünkü bir insanı değiştirmek istiyorsan buna bu fikri değiştirmekle kendinden başlamalı insan çünkü kimseyi değiştiremeyeceği için.. insanın eşi çok önemli ... birbirinizin herşeyi oluyorsunuz gülerse gülüyosun ağlarsa ağlıyosun uyumazsa sıkıntıda uyumuyosun sende yemek yemese sende yiyemiyosun... ama şuda bir gerçekki erkekler ailesine düşkün oluyo...

Yazdıklarınızı okudum ve anladım.Kendınızce haklısınız mesala ben bısey ıstemıyorum dıyemı?böyle oluyor demenız haklısınız.Genelde susan bısey ıstemeyen gelın adayları tabiri caise cadılık yapmayanlar ezılıyor katılıyorum size.cumlenizi okuduğum da cok sasırdığım ıse ben ondan kat kat ustunum demenız,ve bu cumlede de evet eğitim acısından ustunum demıssınız.Kimsenin kimseden eğitim acısından bile olsa üstünüm diye cumle kurmasını yakıstıramıyorum.Bana göre hayatta kımse kımseden ustun değildir. Sözlunuz ılkokul mezunu olabılır ve ya lise bu önemlı değil.Önemli olan insanın kendını yetıstırmesı bence ben cok bılıyorum ki üniversıte mezunu dunyanın uydusunu soruyosun cvp veremıyor??? bu durum da eğitim tartısılır.nacızane fıkrım bu

yorumların tamamını okuyamıyorum gözlerim çok ağrıyor ( sadece paylaşmak istediğiniz sorununuza karşılık kendi fikrimi söylemek istiyorum ...

ben evlilikte eşlerin dengede olmasından tarafım... aşk bitip kör gözler açılınca evliliğin ilerleyen zamanlarında sorun yaratıyor bence dengesizlikler ...tabiki karar size ait ama geleceğide düşünerek hareket etmenizde fayda var derim ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…