benim anlamadığım zaten nişanı kız tarafı yapmaz mı?
yapamam dediği 1 elbise 1 takı mı?
düğün yapamam dese anlayacağım da
neyse...
tatlım ben nişanlıyım. adetleriniz nedir bilmem ama bizde nişanı kına gecesini kız tarafı yapar. biz nişanlıma takım elbise aldık onlarda bana elbise aldılar.. onun dısında herseyı bız yaptık.. senın basında annen baban var nıye ezdırıyorsun kı kendını. onlar sana kıyafet almak zorundalar. he durumları olmaz alamazlar sen alırsın önemli değildir.. ben sözlünde suc buldum. benim nişanlım öyle yapacak olsaydı ben kıyameti koparırdım.. sen kendını o kadar hazırlayacaksın. babası gelecek biz nişan falan yapamayız diyecek.. olacak sey değil. bence senin sözlün sorunlu..
eğitim konusuna gelince. benım nısanlımda üni mezunu bende üni mezunuyum o yuzden bılemem farklılıkları. ama sen o kişiyi öyle sevmişsin bilgisiz sana yetersiz saymamış sevmişsin.. şimdi bunları yazman cok faydasız...
kızlar bu kadar üzerine gitmenize gerek yok bence konu sahibi arkadaşın... o da kibirlenerek ya da ezerek söylememiştir sonuçta. davul bile dengi dengine sözüne ben de katılıyorum ama insanlara da kızmayın bu sebepten.
mezuniyet derecemiz değil bizi insan yapan, önemli olan kendimize bir şeyler katabilmek gerçek anlamda... öncelikle bunu bir kabullenmemiz lazım. ikili ilişkide sorun olmasa da dışarıdan bakan insanlar hemen yaftayı yapıştırırlar maalesef. size buradaki tavsiyem, yol yakınken vazgeçmeniz olacaktır. gerçekten uyuşabileceğiniz, anlaşabileceğiniz bir insanla evlilik yapmanız ikiniz için de daha sağlıklı.
sen herşeyi kabul ettiğin için olmuş bunlar baksana sözlün bile çaba göstermeyi değer vermeyi gereksiz görüyor normalde hakıkaten senın yanında ezilirdi öyle olmasa ama nasıl olsa bu benı böyle kabul etti ne gerek var yaaa diycek hiçbirşey yapmıycak
ayrıca o aıle kendi çocuğunun eğitimini önemsememiş ilkokuldan sonra okumasını teşvik etmemişler böyle bır aıle kendi çocuğunu bıle önemsemezken senı önemser mi?senin eğitiminle değil senle bile ilgisizler bence..
bence bu iş buyuk hata dengin birini bul...
anladığım kadarıyla sözlün ilkokul mezunu ama kendini de yetıiştirmiş değil..
desek ki hayat okulu okumuş kendini yetiştirmiş ama öyle de değil
okumayı kendi için birşeyler yapmayı gereksiz gören biri senin için hiçbirşey yapmazki..
canım bizde de kız tarafı yapıyor. ama erkek tarafı elbise alır ve takı takar. kız tarafı da takım elbise alır ve saat takar. ben takım elbisesini ve saatinide almıştım ama takmak nasip olmadı.
oyyy herkezde birden sözlünüzün avukatı kesildi
eğitimi nasıl olurda bu kadar küçük görürsünüz
elbetteki eğitimli bir insan ve kendni eğitmemiş ve imkanı olmasına rağmen halada eğitimi için uğraşmayan bir değildir
bu yorumlarınızla insanları eğitimden soğutuyorsunuz
ve son olarak elbetteki toplumda okuyan kendini geliştiren insanları yüceltmeliyizki birileride örnek alabilsin
teşekkür ederim canım. evli birinden böyle yorum almak daha iyi çünkü tecrübe var sonuçta. bazı arkadaşlarımda öyle diyor. isteyen değerli olur. bana sorarsan ben hiç birşey istemedim. kıyafetimi bile kendim aldım. aileme yansıtmadım. bundan sonra böyle olmayacak ama.
yorumun için teşekkür ederim. beni sarsan bu kadar çabamın karşılıksız kalması sadece bu.
elbetteki eğitimli bir insan ve kendni eğitmemiş ve imkanı olmasına rağmen halada eğitimi için uğraşmayan bir değildir
ve son olarak elbetteki toplumda okuyan kendini geliştiren insanları yüceltmeliyizki birileride örnek alabilsin
canım bende nişanlıyım. aynı sorunları bende yaşadım halada yaşamaktayım ilk zamanlar nişanlımla çok kavga ettik bizde ailen neden bu kadar ilgisiz diye yakındım ama o benim yanımdaydı. koca insanları değiştiremezsin zamanında çok üzüldüm hatta konum bile var bu durumla ilgili. ama şimdi sallamıyorum insanları olduğu gibi kabul etmek lazım.
ayrıca nişanı kız tarafı yapar evet ama erkek tarafını çağırıpta adetiniz nedr diye sormaz bunu erkek tarafı kız tarafına sorar. nişanlımın ailesinin ilgisizliği sebebi ile annem sadece aradı ve şu tarihte salon tuttuk dedi eve bile çağuırmadık herşeyi nişanlımla hallettik. şu anda onlar benim muhatabım değil saygım sonsuz ama pek sevmem sevmek zorundada değilim. aile evet önemli ama asıl önemli olan nişanlının tutumu senimi tutuyo yoksa ailesinin yanındamı.
heee şuda var. nişan yapamam diyecekti kayınpederim ben o sözlüm olacak adamı kendime 1 adım fazla yaklaştırmazdım 1 daha. buda ayrı bir mevzu önce kocan olacak insan adam olmalı seni her koşulda korumalı....
ve son olarak elbetteki toplumda okuyan kendini geliştiren insanları yüceltmeliyizki birileride örnek alabilsin[/QUOT
yorumun çok güzel teşekkür ederim. insanlar anlamadan yorum yapmayı vazife görmüşler kendilerine. işte eğitim kendini eğitmek burdan belli oluyor. karşındakini anlayarak yorum yapmak. ben okumamış diye kızmıyorum elinde fırsat varken kendini geliştirmiyor ve ben teşvik ettim diyince burdaki bazı arkadaşlar kendine eşitlemek için yapmışsın diyorlar. kendime eşit insan dolu dışarda kolayı var gider onlarla birlikte olurum. ben bu insanı seçmişim ama zamanla görüyorumki kendini geliştirmiyor. ilgisiz vs.. ama arkadaşlar hemen okumamış olabilir, insan okumakla adam olmuyor diyorlar. sözlümün avukatı kesilmiş bir çoğu. bir derdim var köşesinde derdini yazan bir kızın yazısını okumuştum burda. ilişkiye girmiş sevgilisiyle ve kimseyle paylaşamadığı için içi rahatlasın diye dertleşmek için yazmış. onu da yerden yere vurmuşlar destek olmak yerine. onun penceresinden bakmak yerine aşağalamışlar kızı bu tip arkadaşlar. kadının düşmanı kadındır derler inanmam ama bu forumdaki bazı yazılanları okuyunca inanıyorum.
eğitim açısından tabiki üstünüm. ona ders çalıştırıyorum. liseye yazıldı benim teşvikimle. ezik görsem ezmeye çalışsam zaten böyle yapmam. ben kendini geliştirmesinden yanayım. benim için değil. kendine bişeyler katması için. bana dediği şey yav ztn sen böyle kabul ettin napcam liseyi bitirip der. bende ona benim için değil kendin için derim her zaman. bazı arkadaşlarda tuhaf tuhaf eleştirmişler. Benim demek istediğim hani ailelerde şöyle bir durum vardır ya çocuklarını gelinlerini hep eğitim seviyesine göre el üstünde tutarlar ya örnek benim gelinim doktor, benim damadım astsubay deyip överler ya genelde. Acaba ben alçakgönüllü olduğum için mi böyle oluyor? Sözlümün de dediği gibi 'yav sen herşeyi kabul ettin nasıl olsa' dan mı kaynaklanıyor? Anlamadan dinlemeden yorum yapmasın bazıları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?