Slm durumunu okudum ve evli bir bayan olarak sana tavsiyem evlenirken sadece eşinle değil ailesiylede evleniyosun uzak yada yakın olsunlar farketmez.Evlilik çok büyük bir sorumluluk ve doğru kişiyle yapmaksa dahada bi önemli.bide başında nasıl başlarsa öyle gider.Tek problem düğün tarihi alınması mı peki ya evlendin diyelim ya sonra? ne alttan al nede kendini kimseye ezdir şu saatten sonra hiç kimseyi değiştiremeyeceğine göre. yapacak güçleri varsa iste canım bazı şeyleride hiç acıma valla yaptıran daha kıymetli oluyo ve sonra sana dönüp en ufak birşeyde yaptırsaydın diyebilir bir çırpıda. sen kendini neye layık görürsen başkasıda ona görürmüş bi arkadaş olarak söyleyeceğim şey evlilik kararı alacaksanda ayrılacaksanda çok iyi düşün öyle karar ver sonradan pişmanlık duyma.şuda bi gerçek ki kimse dört dörtlük değil biz bile ve malesef ne kadar çok konuşursan konuş tam anlamıyla tanıyamazsın karşıdaki kişiyi.sevgi falan hepsi bi yere kadar saygı olduktan sonra herşey oluyo. Allah yardımcın olsun inşallah bi karara varırsın. öpüyorum seni
neden egıtım farkını belırtmene tepkı gostermısler hıc anlamıs degılım .
genel de hepımız zaten egıtım farkını goz onun de bulunudurz ama neden
bu kadar tepkı gosterıldı konu sahıbıne anlamıs degılım .
ayrıca konu sahıbı kendını cok ustun gormus olsaydı eger
suan o kısıyle sozlu de olmazdı .
konu sahıbı aslın da ustunluk taslamak ıstememıs,bazı seylerı anlatmaya calısmıs sadece.
ve cok da haklı buluyorum .1 yıllık soz de ne demek ?
hem ılgısız bır aıle .genel de derız kı ,aıleden cok es adayınla ıyı anlasmaya bak .
aıleyle mı evleneceksın derız ama ,evet evlendıgın de aıleyle de evlenılıyor malesef.
o yuzden sımdıden kopuk bır ılestısım gercekten dusundurucu .
sozlu olmalarına ragmen ne arama var ne sorma .
kız da ıster ıstemez aılesıne karsı cok mahcup oluyordur .
ılgılenen soran kımse yok .ne nısan tarıhınden bahseden ne de dugunden
bahseden kımse de yok .bence oturulup konusulmalı .
daha ne kadar sozlu bekleyebılırsınız kı ?
Başta sözlünde hata varmış ailesine söylememiş seni iki arada bi derede bırakmış kendin neden yapıyosun bazı şeyleri almak ve yapmak gibi yükümlülükleri var isteyen kıymetli oluyo emin ol kaç arkadaşım var anlatamam sana yapacak güçleri varsa fazlaya kaçmadan iste yani birde bazı durumlarda seninle konuşurlarsa sende kendini hiç arada bırakma topu ailene at ve ailesine karşı ne saygıyı elden bırak nede biraz mesafeyi ilkokul orta okul lise mezunu olması önemli değil bence önemli olan insan olsun okumuş cahillerde çok fazla unutma msj hakkımı doldurursam sana yazarım özelden bazı şeyleri.. öptm
ne kadar güzel anlatmışsınız
ailesinin haberinin olmadığına inanmıyorum sözde öyle söylüyorlar ama biz taa sözden beri konuşmuştuk eylül gibi olur diye. onlara gittiğim zamanda annesine söylüyordum hep. nişandan önce kız tarafı çağırırmış konuşurmuş diye duymuştuk çağırdık böyle durumla karşılaştık. sözlüm %100 hatalıysa ailesi de %90 hatalı bence. çünkü konuşulan bişeyi nasıl bilmiyorlar artı bilmese dahi orda kız babasının suratına nişan falan yapamam tarzında söylenmemeli bence. oğlunun hatasını örtmeliydi. sonuçta kız ailesine öyle denmez.
Şimdi ben üniversite mezunuyum. Kardeşimse liseyi okumadı. Dışarıdan okuması için kendisini ben teşvik ettim. Üstelik şartlarımız aynı. Yani isteseydi yapabilirdi elbet ama yapmadı. Bu durumda kardeşim kendini geliştirsin diye çabaladım, kitaplar aldım, önüne yığdım. İnternetten araştırdım hangi siteler genel kültürünü yükseltebilir diye, o sayfalara yönlendirdim.
Şimdi bunları yaptıım ya; kendimi kardeşimden üstün gördüğüm için mi yaptım? Girdiğim ortamlara onu da çekinmeden götüreyim diye mi yaptım? Kendi yanıma yakıştıramadığım için mi teşvik ettim? Hayır tabii. Şu an bir hukuk bürosunda asistanlık yapmakta. Ve liseyi bitirmek üzere. :)
Fırsat varken insanın kendini geliştirmemesi kadar kötü bir şey yok. Üşengeçlik, tembellik.. Konu sahibi arkadaşımı bu konuda takdir ettim. Yaptığı bana göre çok büyük bir şey, çünkü karşı tarafın başarısını görünce mutlu oluyorsun.:) Eminim ki, konu sahibi arkadaşım eğitim durumu ile ilgili o iki cümleyi yazmasaydı karşı tarafa (konu sahibi arkadaşın nişanlısının ailesine ve aynı şekilde nişanlısına) neler neler diyeceklerdi. "Nasıl böyle sorumsuz olurlar, neden nişan istemezler, yok nişanlın sorumsuz, yok nişanlının ailesi şöyle böyle ayrıl isteme çok bile sabretmişsin bla bla bla...."
Konu sahibi arkadaşım, eğitim durumunuz sizin için problem teşkil etmiyor diye düşünüyorum. Eğer etseydi bu kadar sözlü kalınamazdı. Ailenizin, karşı tarafı affetmesini sağlamanız çok büyük bir gösterge bence. İlgisizliğin devam edeceğini düşünüyorsanız ve aynı şey sözlünüzde de varsa ayrılın derim. Eğer anlattığınız ilgisizlik çığ gibi giderek büyürse ilerde zaten bu adımı atmak durumunda kalırsınız. Vereceğiniz karar umarım hayırlı olur sizin için...
Sevgiler..
teşekkür ederim kızlar. hiç vurmadım. ailemin dahi böyle düşündüğümden haberleri yok.arkadaşlarımın da. sadece burda kafam karışık olduğu için ve artık patlama noktasında olduğum için sizin yorumlarınızla rahatlarım biraz diye yazdım.ailem ztn nişan olayından sonra istemiyor. benim hatrıma affettiler. şimdi böyle düşündüğümü bilseler istemezler. o yüzden bende bişey demiyorum. mutluymuş gibi yapıyorum. kendime hediye alıp bunu kaynanam aldı diyorum aileme. bayaa önceleri şal alıp anneme inanmayacaksınız ama kaynanam bana örmüş demiştim. ama artık şimdi yapmıyorum. boş yere şişirmemeye karar verdim onları.
Bile bile lades yapmayınnolur. Farketmişsiniz de olmayacağını. Sırf elalem ne der ne olur ne söylerler diye kendinizi ateşe atmayın. Yada birşey olmaz deyip gözünüzü kapatmayın. İlkokul ve üniversite mezunu ne demektir ya? Sizi varya değil mumla projektörle arasa bulamaz onlar. Kıymetinizi şimdiden blmiyorlar. Birde böyle insanlar yüzünden annenize yalan söylüyorsunuz. İlk sayfada bir arkadaş demiş ya. Kendinizden küçük gördüğünüz insanla evlenmeyin diye. Aynen öyle. Hem ilerdeki çocuğunuzu da düşünün. Böyle bir baba ister miydi? Bile bile ateşe atmayın kendinizi.
ne demek çocuklarınız böyle bir baba istermiydisizin babanız nasıl biri acaba çok merak ettim
Benim babamla alakalı bir durum değil. Şunu demek istedim, bayanlar evlenirken sadece aşıkım beni dövüyor ama olsun aldatmaz. ilkokul mezunu ama olsun beni kırmaz. Annesine düşkün ama olsun sadık diyip yarını düşünmeden evleniyorlar. Kendileri çekmeyi kabul ediyorlar ama ilerde kendi çocuklarının bunu çekmesini de sağlıyorlar. Yani bugün nişanlıyken sizi döven adam muhtemelen ilerde oğlunuzu kızınızı da döver. O bakımdan eş seçerken çocuğunuzu da düşünüp evlenme kararı verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
konu sahibinin sözlüsü,konu sahibini mi dövüyormuş:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?