sözlümden ayrılmalı mıyım?

ne kadar güzel anlatmışsınız

teşekkür ederim. katılıyorum sana. isterken öğretmen olsun, mühendis olsun derler deil mi? ben öyle bişey demedim kabul ettim belki kendini geliştirmiş ve geliştirecek bir insandır diye. ama zamanla gördüm ki değil. üstelik bırakıp gitmedim çabaladım. buraya da durumu anlatmak için öyle yazdım ama atakta bekliyor insanlar nasıl anlamadan yorum yapabiliriz acaba diye.

tamam canım bekliyorum msjlarını öptm :)

Canım sen belki görmezden geliyorsun ama % 100 nişanlın hatalı ,nerden biliyorsun belki söylemedi ailesine söylemişse bile nişanlın ailesinin nişan konusunda az çok fikrini biliyormuştur,emri vaki yapnak istemiş sanırım..

Şimdi ben üniversite mezunuyum. Kardeşimse liseyi okumadı. Dışarıdan okuması için kendisini ben teşvik ettim. Üstelik şartlarımız aynı. Yani isteseydi yapabilirdi elbet ama yapmadı. Bu durumda kardeşim kendini geliştirsin diye çabaladım, kitaplar aldım, önüne yığdım. İnternetten araştırdım hangi siteler genel kültürünü yükseltebilir diye, o sayfalara yönlendirdim.

Şimdi bunları yaptıım ya; kendimi kardeşimden üstün gördüğüm için mi yaptım? Girdiğim ortamlara onu da çekinmeden götüreyim diye mi yaptım? Kendi yanıma yakıştıramadığım için mi teşvik ettim? Hayır tabii. Şu an bir hukuk bürosunda asistanlık yapmakta. Ve liseyi bitirmek üzere. :)

Fırsat varken insanın kendini geliştirmemesi kadar kötü bir şey yok. Üşengeçlik, tembellik.. Konu sahibi arkadaşımı bu konuda takdir ettim. Yaptığı bana göre çok büyük bir şey, çünkü karşı tarafın başarısını görünce mutlu oluyorsun.:) Eminim ki, konu sahibi arkadaşım eğitim durumu ile ilgili o iki cümleyi yazmasaydı karşı tarafa (konu sahibi arkadaşın nişanlısının ailesine ve aynı şekilde nişanlısına) neler neler diyeceklerdi. "Nasıl böyle sorumsuz olurlar, neden nişan istemezler, yok nişanlın sorumsuz, yok nişanlının ailesi şöyle böyle ayrıl isteme çok bile sabretmişsin bla bla bla...."

Konu sahibi arkadaşım, eğitim durumunuz sizin için problem teşkil etmiyor diye düşünüyorum. Eğer etseydi bu kadar sözlü kalınamazdı. Ailenizin, karşı tarafı affetmesini sağlamanız çok büyük bir gösterge bence. İlgisizliğin devam edeceğini düşünüyorsanız ve aynı şey sözlünüzde de varsa ayrılın derim. Eğer anlattığınız ilgisizlik çığ gibi giderek büyürse ilerde zaten bu adımı atmak durumunda kalırsınız. Vereceğiniz karar umarım hayırlı olur sizin için...

Sevgiler..

Son düzenleme:
aranızdaki problemler şimdiden çok fazla. hem eğitim farkı var bunu sen önemsemesen de herkes sana hatırlatıyordur eminim. kaldı ki sen de umursuyorsun. fazla fedakar olunca insan, karşı taraf hep daha fazlasını ister. yaptıklarınız azla yetinmeniz hiç göze gözükmeyebilir. bence karşı taraftan çok abartmamak şartı ile bir takım beklentileriniz olmalı. sonra dediğiniz gibi değersiz gibi görmeye başlıyorlar. karar sizin tabi ki ama bu kadar umursamaz bir aile yapamazsınız diye düşünüyorum.

teşekkür ederim çok güzel bir yazı yazmışsın. 'kendine eşitlemek için liseyi okumasına teşvik etmişsin' diyenlerin nasıl bir mantıkla bunu yazdıklarını aklım almadı. öyle bir şey olsaydı zaten baştan eşit olanı seçerdim. insanların çabasını tebrik edeceklerine kötülemek işlerine geliyor. benim abimde liseyi dışardan bitirdi. annem çabaladı ben çabaladım.

Okumakla adam olunmaz diyen insanlar da nedense okumamış oluyorlar. Arkadaşlar, ben okumamış insanları küçümsemiyorum. Davul bile dengi dengine. Her okuyan adam değildir mantığıyla elma ile armutun izdivacını neden alkışlıyorsunuz?????

ustunum kelımesınde yanlıs anlasılcak bı durum yok keske herkes ıcın ustunluk unsuru en basta egıtım olsa unıversıte mezununun bılgısı emegı ılkokul mezunuyla nası aynı olabılır ama onemlı olan sızın bunu karsınızdakının yuzune vurmamak ılıskı suresınce kı sızde vurmamıssınız hıc bı zaman onunda sızden ustun oldugu konular olabılır bunun pek bı onemı yok ama ılgı ıstemekte cok haklısınız

teşekkür ederim kızlar. hiç vurmadım. ailemin dahi böyle düşündüğümden haberleri yok.arkadaşlarımın da. sadece burda kafam karışık olduğu için ve artık patlama noktasında olduğum için sizin yorumlarınızla rahatlarım biraz diye yazdım.ailem ztn nişan olayından sonra istemiyor. benim hatrıma affettiler. şimdi böyle düşündüğümü bilseler istemezler. o yüzden bende bişey demiyorum. mutluymuş gibi yapıyorum. kendime hediye alıp bunu kaynanam aldı diyorum aileme. bayaa önceleri şal alıp anneme inanmayacaksınız ama kaynanam bana örmüş demiştim. ama artık şimdi yapmıyorum. boş yere şişirmemeye karar verdim onları.

Madem üniversite mezunusunuz ilkokul mezunu adamı beğenmiyorsunuz neden başta onunla sevgili olup sonra sözleniyorsunuz ki her şeye tepeden bakacaksanız bu tip şeyleri kendinize dert edekseniz.

eğitim farkınız çok fazla,şimdiden soru işaretleri oluşmuş kafanızda ki ilerde daha fazla sorun olur.en iyisi bu işi fazla uzatmayın

Bile bile lades yapmayınnolur. Farketmişsiniz de olmayacağını. Sırf elalem ne der ne olur ne söylerler diye kendinizi ateşe atmayın. Yada birşey olmaz deyip gözünüzü kapatmayın. İlkokul ve üniversite mezunu ne demektir ya? Sizi varya değil mumla projektörle arasa bulamaz onlar. Kıymetinizi şimdiden blmiyorlar. Birde böyle insanlar yüzünden annenize yalan söylüyorsunuz. İlk sayfada bir arkadaş demiş ya. Kendinizden küçük gördüğünüz insanla evlenmeyin diye. Aynen öyle. Hem ilerdeki çocuğunuzu da düşünün. Böyle bir baba ister miydi? Bile bile ateşe atmayın kendinizi.

ne demek çocuklarınız böyle bir baba istermiydisizin babanız nasıl biri acaba çok merak ettim

ne demek çocuklarınız böyle bir baba istermiydisizin babanız nasıl biri acaba çok merak ettim

Benim babamla alakalı bir durum değil. Şunu demek istedim, bayanlar evlenirken sadece aşıkım beni dövüyor ama olsun aldatmaz. ilkokul mezunu ama olsun beni kırmaz. Annesine düşkün ama olsun sadık diyip yarını düşünmeden evleniyorlar. Kendileri çekmeyi kabul ediyorlar ama ilerde kendi çocuklarının bunu çekmesini de sağlıyorlar. Yani bugün nişanlıyken sizi döven adam muhtemelen ilerde oğlunuzu kızınızı da döver. O bakımdan eş seçerken çocuğunuzu da düşünüp evlenme kararı verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

sen şimdiden kafanda bu kurguları yapıyorsan
güzel kardeşim olmaz bu iş
sana hak veriyor muyum evet aslında haklısın
eğitim mühim birşey denklik çok önemli evlilik gibi
önemli bir işte
aslında sen kendini sert anlattığın için vurucu
yorumlara maruz kalıyorsun
daha yumuşak bi uslüpla yorumlasan yazılanları
derdine derman bulursun gibime geliyor
sözlüne de yazık cidden sana da yazık
bitir iş iyice kökleşmeden

konu sahibinin sözlüsü,konu sahibini mi dövüyormuş:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…