sperm bankasından alarak çocuk sahibi olma.

ayrım yapmayacağıma inanıyorum hatta diğer çocuğa daha iltimas göstereceğime inanıyorum..sadece maddi kısım düşündürüyor beni.oğluma hangi imaknları sunarsam ,diğerine de sunmak isterim.şu anda buna gücüm yok.
evet dediğiniz gibi zaman ne gösterecek.

karar senin hayat senin hayhay... Ama bakalım çocuğun babasız biri olarak yaşamak isteyecek mi? Verdiğin karar tek seni bağlasa tamam eyvallah, ama kendi çocuğuna babasızlığı neden yaşatacaksın onu anlamış değilim.

Ben olsam bu fikri 30 hatta 35 yaşından sonra düşünürdüm. Hayatımızda bazen hiç beklenmedik değişiklikler olabilir ve bunlar bizim fikirlerimizi, bakış açımızı değiştirebilir. Ben de bir sene öncesine kadar bütün erkeklerin hormonları tarafından yönetilen akilsiz yaratıklar olduğunu düşünürdüm, ileride yaparsam mantık evliliği yaparım, ya da evlenmeyip bir yetimi evlat edinirim derdim. Şimdi erkekler hakkındaki tüm önyargılarımı yerle bir eden harika bir sevgilim var, imkansiz gibi dursa da bazen tam hayallerinizdeki gibi birini hatta çok daha fazlasını bulabiliyorsunuz. Büyük konuşup erken kararlar vermemek gerekiyor :)

Evet.daha önce olabilir demiştim. Ama fikrimi değiştirdim. Yapacağınız şey bir çok açıdan yanlış olacak.bence yaşınız da zaten çok genç. Bekleyin belki evlenme kararı alacağınız biri çıkabilir. Olmadı evlatlık almanız çok daha doğru olur.

LEYLA BİLGİNELe özeniyosun. o kadin da sperm bankasindan evladi oldu fakat sıkıntı çekiyormuş.. çocuk benim babam kimm anne diyomuşş.. çocuk babasina ihtiyaci vardirr.. karar sizin....

çok yakından takip ettiğim bir hatun kişisidir... hiçte bir sorunu yok bebesiyle... o kadar mutlu mesut yaşıyorlar ki... ben aile ortamında o kadar güler yüzlü çocuk görmedim.... bu devirde erkekler baba sıfatını haketmiyor.... çoğu yani...

Sosyal medyadan takiple nasıl anladın bunları, hayret

Bencilsin!
Cok ama cok bencilsin!
O cocuk kime baba diycek? Helede turkiye gibi bi ulkede kimlikte baba adi bos kalinca dusun neler olur.

Eğer evli olsaydınız cevabım daha farklı olabilirdi belki
ancak bekarsınız yapabılırsınız, yazan oldumu bılmem sonra karsına bırı cıkarsada sorun olmaz ha cocuklu bosanmıssın ha cocuksuz bosanmıssın veya cocugu sonradan bu sekılde elde etmıssın sorun degıl.
fakat gel gelelım yapabılecegını dusunmuyorum , yapamazsın. Bu ısleme cesaret edemezsın , ınsanların kafasında su ımajıda olusturabılırsın bılmem kımden hamıle kaldı fıkrı cok cırkın gelebılır ve bunuda ufacık bır cocuga maal edemezsın, etmemelısın. turkıyede yasamıyor olsaydınız belkı daha kolay olurdu

Yaşın küçük gün geçtikçe olgunlaşacaksın sana uygun bir insan elbet çıkacak ve sen de bu ilişkiye zarar vermeyeceksin , evlenip boşanmaları bile insanlar evlatlarına anlatamıyor çocuklar kabullenemiyor sen evladına Nasıl açıklayacaksın sperm bankası olayını ilerde bu çok büyük sorun olabilir en az 10 sene zamanın var bekle....

Olmaz, bu çocuk hep bebek kalmayacak.
İleride büyüdüğünde babasını sorduğunda ne cevap vereceksin.
Ölmüş olsa öldü dersin usulünce, yada ayrılmış olsanız hiç değilse babası olduğunu bilir.
okulda baban ne iş yapıyor diye sorsa arkadaşları ne cevap verecek, benim babam belli değil.
Annem sprem bankasından suni döllenme ile ban hamile kalmış mı diyecek.
Yada yalan söylemek zorunda kalacak, diğer çocuklar anne babasıyla gezip oynarken eksikliğini yaşamayacak mı?
v.s. daha çok uzatabiliriz bu listeyi.

pişman olmaktan bahsetmişsin ....
17 yaşımda yaptığım pişmanlıklarımda var 37 yaşında yaptığım pişmanlıklarımda var
neyden nasıl pişman olacağımızı ,bilebilirmiyiz .haşayarak göreceksin bunu
insan yaptığı pişmanlığın arkasında durmalıı,,,(pişman olacaksak)....
birde bu toplumda zor bu şekilde çoçuk dünyaya getirmek demişler
valla bu toplumda çoçuk olmak zaten zor analı babalı bile
hergün bir ton çoçuk istismar haberleri duyuyoruz

fikrimki: hayatının her döneminde , başına gelebilecek ihtimalleride düşünerekten yaptığının arkasında duracaksan yap

herkese yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. biraz daha düşüneceğim . yorumlarınız doğrultusunda koruyucu anneliği de araştıracağım. teşekkürler

Niye öyle diyorsun, sosyal medyada herkes çok mutlu
Her bebek güler
Niye gülmesin yani
Ama bi fotoda güldü diye ben aile ortamında büyüyen çocuklardan daha mutlu böyle gülen çocuk görmedim demek çok iddialı
Çocuklar zaten anlamazlar olanı biteni o dönemlerde

psikolga gidin . terapiye gidin .

sorunlarinizi halledin .

çoğu sorunumuzun sebebi cocukluk yaslarimizda yasadiklarimiz .

cok buyuk bi on yargı . muhakkak seveceginiz biri cikar.

işin duygusal ve ahlaki yönünü geçtim ama huyunu suyunu genetiğini bilmediğin birinin genetiğini taşıyacak çocuk. Ya sen kadar merhametli olmazsa? diyebilirsin ki herkesin çocuğu anneye mi benziyor. tamam ama anneye benzemiyorsa babaya benziyor. ama babanın kim olduğu senin durumunda belirsiz olacak.
ayrıca bence kimseyi hayatıma sokmak istemiyorum demek bence egonun çok yüksek olduğunu gösteriyor. kendine zarar gelsin istemiyorsun. ama hayat böyle ilerlemiyor. belki tekrar yıkılacaksın ama tecrübe etmeden yol alamazsın. bence egoist bi karar seninki. herkes bi babası olmasını hakeder.

Sprem bankasından sperm almakla manavdan karpuz kavun almaktan farkı yok.
Çocuk büyüyünce ne diyeceksiniz ?
Senin babam bir sprem bankasından yavrum mı?
Bilerek ve isteyerek o çocuğu babasızlığa mahkum etmeye hakkınız yok.
Hem çok zor bit ihtimal dahi olsa o çocuğun gerçekte kendi öz babasına kardeşine aşık olma ihtimali bile var.
Yapmayın daha çok gençsiniz.
Hayatında zor günler belki de yıllar geçirdiniz ama bundan sonraki hayatınız böyle olacak diye bit kaide yok.
Ayrıca çocuklari çok seviyorsanız o kadar çocuk var ki yurtlarda sevilmeli bekleyen

33 yaşında babasını yeni kaybetmiş biri olarak şunu dile getirmek istiyorum babama doyamadan babamı kaybettim. Siz bebeğinizi babasız dünyada getirmekten bahsediyorsunuz. Babanın yerini yaşınız kaç olursa olsun kimse dolduramaz. Bu da demek oluyor ki bebeğinizi dünyada büyük bir eksikle başlayacak. Üstelik bu sizin isteğinizle böyle olacak. Üzgünüm ama bu büyük bir bencillik olur. Yaşınız daha çok genç. Gün doğmadan neler doğar. Ben hiç evlenmeyi düşünmezken 3 ay içerisinde evlendim ve şimdi de bebek bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…