- 14 Ocak 2014
- 276
- 75
- 68
- 35
Peki canım teşekkür ederim bu arada sayende hafta içi 4 gün pilates yapıyorm 40 dk sabahları. Üst üste günlerde yapınca bir sorun olur mu yoksa 1 gün bekleyip 1 gün mü yapmak lazım?Yapılabiliyormuş öyle ben 150 lere geldiğimde bölüyordum sabah akşam yapıyordum
Harikasın ben pilatesi 2 gün yapıyorum 1 gün mola veriyorum sonra tekrar 2gün 1 gün mola ...en fazla 3 gün üst üste spor yapmak 1 gün kasları dinlendirmek gerekiyormuş.squat hareketlerim 20 dk falan sürdüğü için ya akşamları yada pilatesden önce yapıyorum.pilates yapamadığım gün de yürüyorumPeki canım teşekkür ederim bu arada sayende hafta içi 4 gün pilates yapıyorm 40 dk sabahları. Üst üste günlerde yapınca bir sorun olur mu yoksa 1 gün bekleyip 1 gün mü yapmak lazım?
Evet canım başlangıç takvimi sadece çömelip kalkmakdan oluşuyorÇÖMELİP KALKMAK MI BU
Şahsen benîm amacım kocaman bi popo değil düzgün ve kalkık bi popo eskiden dümdüz olan popom şimdi kalktı ağırlıksız çalışmama rağmen biraz daha kalksın istersem ağırlıkla mı çalışmalıyım bacaklarım çok kaslandı daha çok kaslansın istemiyorum ağırlıkla çalışmanın buna etkisi olur mu acabasadece squatla bu iş olmaz... eğer hipertirofi yani kas gelişimi (ki kalça da kaslardan oluşur) istiyorsanız sadece vücut ağırlığınızı kullanarak (yani serbest ağırlıksız-dambıl gibi) yapılan squatlar yeterli değildir. hareketlerinizi yaparken serbest kalan ellerinizde mutlaka bir ağırlık olmalı. salona giden bayanlar smith machine'de deep squat yapmalı. ayrıca squatta önemli nokta kalçadan güç alarak kalkmaktır, ayaklar veya karından değil.
bu arada jen selter gibi squat fenomenlerinin hepsi protein tozu veya amino asitlerle form tutuyorlar. bu yüzden ilham vericidirler fakat bir süre sonra sizde demotivasyona yol açabilirler. (çünkü kasları korumak ve büyütmek için protein gerekli-protein için de protein tozu)
canım ilk hafta resmen ağrıdan ölüyorsun diyimm:)))))) ben yatağa yatarken bile ah vah dedimm,kolay gelsinKızlarcım ilk hafta 20 alıştırma ile ben de varım diyorum :)
Uu o zaman pazartesiyi bekleyeyim, haftasonu şehir dışındayım :)canım ilk hafta resmen ağrıdan ölüyorsun diyimm:)))))) ben yatağa yatarken bile ah vah dedimm,kolay gelsin
diyim de bil tatlımUu o zaman pazartesiyi bekleyeyim, haftasonu şehir dışındayım :)
Selam canım iyi oldu bu topik benim 4. Günüm bugün 10 gündür pilates yapıyordum arada squatda vardı onun için çok zorlanmadım ama yaparken belim ağrıyor zaman zaman bu yanlış yaptığımı mı gösteriyor
selam kızlar.. ben 30 günlük squat tablosunu sabırla yapan ve bitirenlerdenim. Tabloda oldgunu gibi ilk başta 50 ile başladım, 30.günümde setler halinde 250 yaptım ve bitti :) ilk etapta çok zorlandım ama siteden okuduğum nefesi doğru kullanarak daha kolay yapmaya başladım :) öyleki tablo 500'e çıksa bile yapmam demezdim :) gelelim sonuca.. evet bi etkisi var şüphesiz ama öyle netten araştırdgımız gibi yusyuvarlak, dolgun bir popo olmuo :) hafif bi kalkma söz konusu.. sanırım bu bi aylık tablo benim popoya az geldiben gidim 3-4 tablo daha bitireyim
Tablom biteli birkaç gün oldu ama ben kesmedim squatı, biliyorum ve inanıyorum ki bu tarz hareketler daimi yapıldığı sürece etkili olur.. bakalım bi süre daha devam edicem.. sonucu yine sizlerle paylaşırım :) herkese kalkık popolar diliyorum
Sağol canım ben tabloyu bitirdim hatta 3 aydır yapıyorum ilk haftalardan sonra çözdüm olayı dediğin gibi yapıyrm ne belim ağrıyo be bacağım artık.popo da çıktı bacaklarım çok kaslandı eskisinden kalın geliyor gözüme tek sıkıntı oarkadaşlar beliniz ağrıyorsa bu yanlış yaptığınızı gösterir. çömelme pozisyonundayken üst arka bacağınızın ve poponuzun gerildiğini hissetmeniz lazım kalkarken dansçı gibi popoyla değil dizle değil bacağınızla kalkmanız lazım.tam kalktığınızda da poponuzu sıkmalısınız püf noktası popoyu sıkmak
kolay gelsin
merhaba kızlar, aslında aktif spor yapan biriyim ama, şu squat tablosunu merak ettim nerdedir?selam kızlar.. ben 30 günlük squat tablosunu sabırla yapan ve bitirenlerdenim. Tabloda oldgunu gibi ilk başta 50 ile başladım, 30.günümde setler halinde 250 yaptım ve bitti :) ilk etapta çok zorlandım ama siteden okuduğum nefesi doğru kullanarak daha kolay yapmaya başladım :) öyleki tablo 500'e çıksa bile yapmam demezdim :) gelelim sonuca.. evet bi etkisi var şüphesiz ama öyle netten araştırdgımız gibi yusyuvarlak, dolgun bir popo olmuo :) hafif bi kalkma söz konusu.. sanırım bu bi aylık tablo benim popoya az geldiben gidim 3-4 tablo daha bitireyim
Tablom biteli birkaç gün oldu ama ben kesmedim squatı, biliyorum ve inanıyorum ki bu tarz hareketler daimi yapıldığı sürece etkili olur.. bakalım bi süre daha devam edicem.. sonucu yine sizlerle paylaşırım :) herkese kalkık popolar diliyorum
buldummerhaba kızlar, aslında aktif spor yapan biriyim ama, şu squat tablosunu merak ettim nerdedir?
deneyeyim bende :)
Spor hocalarının dedikleri gibi olsaydı dışarıda yürüyen kalçalar enfes olurdu. Şöyle anlatayım: Squatta dinlenme çok önemlidir elbet. Fakat Programda her gün yapmak yok. 3 gun yapip dinleniyorsun. Yada 2 gün yapip dinlenebilirsin de... kalça en hassas bölgedir bunu unutmayalim oradaki yağlar inatcidir kolay kolay yola gelmez. Squati yasam tarzi haline getirmek lazim 5-6 gün yapilmasa bile "ESKI SEKLINI" alıyor. Demek ki dinlenmek yetmiyormuş. Bi' ara hastalandim ve 5 gun yapamadim aynaya baktığımda yavaş yavaş yok oluyordu. Kalktim hasta hasta yaptim. 1 2 gun dinlenmek iyidir arayi fazla acarsaniz eski halini alıyor.Size birşey sormak istiyorum cevaplarsanız sevinirim. Tüm spor hocaları kaslar çalışarak degil dinlenerek buyur dıyor. Bu 30 day programında calışma hergun var. Kalça kası dinlenemıyor yani. Bende cok yapmak istiyorum kafam karıştı. Ben üst bacağımında kalınlasmasını hacimli olmasını istiyorum. Hergun yaparsam incelmez mi?
sadece squatla bu iş olmaz... eğer hipertirofi yani kas gelişimi (ki kalça da kaslardan oluşur) istiyorsanız sadece vücut ağırlığınızı kullanarak (yani serbest ağırlıksız-dambıl gibi) yapılan squatlar yeterli değildir. hareketlerinizi yaparken serbest kalan ellerinizde mutlaka bir ağırlık olmalı. salona giden bayanlar smith machine'de deep squat yapmalı. ayrıca squatta önemli nokta kalçadan güç alarak kalkmaktır, ayaklar veya karından değil.
bu arada jen selter gibi squat fenomenlerinin hepsi protein tozu veya amino asitlerle form tutuyorlar. bu yüzden ilham vericidirler fakat bir süre sonra sizde demotivasyona yol açabilirler. (çünkü kasları korumak ve büyütmek için protein gerekli-protein için de protein tozu)
Kasları korumak ve büyütmek için protein tozu gerekli DEĞİLDİR.sadece squatla bu iş olmaz... eğer hipertirofi yani kas gelişimi (ki kalça da kaslardan oluşur) istiyorsanız sadece vücut ağırlığınızı kullanarak (yani serbest ağırlıksız-dambıl gibi) yapılan squatlar yeterli değildir. hareketlerinizi yaparken serbest kalan ellerinizde mutlaka bir ağırlık olmalı. salona giden bayanlar smith machine'de deep squat yapmalı. ayrıca squatta önemli nokta kalçadan güç alarak kalkmaktır, ayaklar veya karından değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?