Squat yapanlar bi yardımcı olabilir mi moralim bozuldu:(

flower0

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2013
306
77
Kızlar ben günde, elime ağırlık almadan (dumbell tarzı) 250 civarı squat yapıyorum. Üst üste 3 gün yapıp 4. gün dinleniyorum. Ancak düzenli beslenemiyorum. İştahım da yerinde değil, zayıfım. Popomun küçüldüğünü fark ettim ve ben popomun büyümesini, üst bacağımın kalınlaşmasını istiyorum. Bu beslenmemden mi kaynaklanıyo yoksa günde 250 squat fazla mı geliyo bi yardım eder misiniz bana moralim bozuldu.

Kimse cevap yazmayacak mı, yok mu squat yapanlar ? :KK43:

Kilon diyelim 50, günde eğer 50 gramdan fazla protein almazsan kaslanamazsın. Yediğini gün içinde yakarsın.
Bacaklarının ve kalçanın kaslanmasını istiyorsan protein ağırlıklı beslen. Şuan yaptığın spor sadece yağ yakıyor muhtemelen.

Canım beslenmene de dikkat etmen gerekiyor düzenli beslenmezsen özellikle vücudunun protein ihtiyacını karşılamazsan küçülebilir ve istediğin gibi bir sonuç elde edemeyebilirsin. Beslenme için istersen şu kanala bir bak pratik tarifler bulabilirsin canım :) https://www.youtube.com/channel/UCQnrrEf_tNszMZc0mv5P8_g
Çok teşekkür ederim cevabın için canım çok haklısın. Squata 40 kiloyla başladım beslenme düzeni oturtamayınca küçüldüğünü sandım fakat hırs yapıp 42 kiloya geldim (zaten ne yaparsam yapıyım 2 kilodan fazla kilo alamıyorum:)) ve kilo alınca bacaklarım dışa doğru çıkık bir şekle girdi. Squatı ağırlık kullanmadan yapmama rağmen dokunduğumda üst bacaklarımın sertleştiğini fark ediyorum. Yazın tekrar eski kiloma döndüm sıcaklarda yine pek bir şey yiyemedim ve buna rağmen bacaklarımın dışa çıkıklığı gitmedi hala kilo aldığım zamanki şekliyle kaslı duruyor. Kanala şimdi göz attım da kalorisi yüksek harika tarifler var bundan sonra bu kanaldan faydalanırım canım çok sağol :)

Kilon diyelim 50, günde eğer 50 gramdan fazla protein almazsan kaslanamazsın. Yediğini gün içinde yakarsın.
Bacaklarının ve kalçanın kaslanmasını istiyorsan protein ağırlıklı beslen. Şuan yaptığın spor sadece yağ yakıyor muhtemelen.
Canım cevap için çok teşekkür ederim. Evet çok doğru söylüyorsun beslenmesiz olmuyormuş gerçekten. İnan beslenmeme dikkat etmeye başlayınca bacaklarım dışa doğru çıkık bir hal aldı eskiye göre üst bacaklarım hafif kalın ve kaslı duruyor. :) Bu arada canım ben hala squatı ağırlıksız yapıyorum, bi ara elime su şişesi alayım dedim ağırlık olsun diye o zamanda çömelirken denge kuramıyorum. Bu şekilde yine ağırlıksız devam edip beslenmeme dikkat etsem tekrar kaslanabilir miyim bir bilgin var mı ? :) Ya da bilgisi olan arkadaşlarda cevap yazabilirler :)

aslnda popo kuculmuyor daha dık ve yuvarlak oluyor sana kucuk gelıyor bu
Öncelikle cevap için teşekkür ederim canım :) squatla küçüldüğünü fark ettim evet ama tam da dediğin gibi daha yuvarlak olmaya başladığı için bana öyle geldi sanırım ayrıca squat popodan çok üst bacaklarıma etki etti canım ben de squata ek olarak arka tekme hareketi de yapmaya başladım bakalım bununla nasıl bir sonuç alacağım. :)

X