statü farkı?

Eski mudurum kendinden 10 yas buyuk 2 cocuklu bir kadinla evliydi, kadinin mesleki statusu de dusuktu.

Is arkadasim muhendis, markette calisan biri ile evli.

Mutlu gozukuyorlar, o sebeple millete pok yemek duser :)

Bende önceden erkeklerin önem verdigini düşünüyordum ki verenler mutlaka vardir ama devir mi değiştiiginden bilmiyorum güzellik bir cok erkrk icin daha on planda bence.
Çünkü geçen sene çok zengin fabrikaları olan bir adamın oğlunun eskortluk yapmış 7 yaşında kızı olan ama kızıyla görüşmeyen bir kadınla ilk evliliğini yaptığıni gördüm. Kadın gayet güzel tatlı bir kadin görünüs olarak. Ailesi falan da katıldı dugune.
Kimsenin ne yaşadığını bilemeyiz tabi yadırgamak değil ama amacım o kadar güzel bakımlı okumuş eğitimli kızlar varken onunla olmasını aşık olmasına bağladım.
Aşık olunca herşey olabilir bence. Mevkiler geçmiş yaşam v.s. çok önemli olmuyor demek ki bazen.
Ben önem veriyorum işe güce aile yapısına v.s. benim için önemli.

Bu arada eski patronumda kendinden 6 7 yas buyuk bir evlilik yapmış kocaman kızı olan bir kadınla evlenmişti.

Ya zengin adamlar genelde cirkin kadinlarla evleniyorlar bi de o da enteresan

Gerçekten sevdikten sonra statü düşünmez insan

Ben evlilikte mesleki ,kulturel ve ailevi denklikten yanayim. Yoksa sorun cikma ihtimali daha fazla oluyor. Evlilik zaten yeteri kadar zor,bir de bu zorluga ilaveler yapmanin anlami yok.
Statu farki olan da olmayan da sorun yasiyor ama bile bile lades demeyi de anlamsiz buluyorum

Küçümsemiyorum liseden sonra nasıl bir eğitim aldıklarını biliyorum çevremde çok var:) subay olan az bir kısım kaldı ki subay erkek arkadaşım vardı yani abartıldığı gibi bir statü ya da kültür bilgi hazneleri yok:) ben birbiriyle aynı şeye gülmeyen ağlamayan aynı şeylere hassasiyet ya da farkındalık geliştirmeyen insanlar arasındaki derin uçuruma inanırım diğer şeyler tereffuattan ibaret

denklik önemli bence evlilikte..
aşkın gözü kör derler ama evlenince anlaşılır ne olduğu..

Anladım farklı düşünüyoruz bu konu da o halde; benim de tanıdığım deniz subayı arkadaşım vardı adam su gibi subaydı, arkadaşlarımin eşlerinden astsubay olanlar vardı onlarda kendini geliştirmiş insanlardı.Siz çok iyi bir ünv bitirmissiniz belkide bilemiyorum eğitiminden sosyal faaliyetlerine kadar bu sebeple size hitap etmemiş olabilir askeri personel

Yalnız herkes açısından bakmış, kendi fikrini söylemiş. Konu başlığında erkeklerin fikirleri sorulmamış mıydı???

arkadaşım çalışmıyor savcıyla evli, aslında çalışıyordu ama işsiz kaldı uzun zamandır da iş bulamadı. adam çok ilgili ya. bazı insanlar statülerini (statü derken havalı meslek grubu hani şu gbt yapanlar, birisi daha ilk yılında evliyken başka birinden çocuk yapmıştı) kullanarak kız peşinde oluyor ya. onlara sinir oluyorum.

bir arkadaşım daha çalışmıyor, subay ile evli. böyle aşkla bakan bir adam görmedim. hepsi de musmutlu olsun.

bir arkadaşım avukat, doktor ile evli. kız sürekli doktoru aşağılıyor. ilk önce insan olmak lazım.

Ya zengin adamlar genelde cirkin kadinlarla evleniyorlar bi de o da enteresan

Gerçekten çok şahit oldum bende. Garip. Acaba egosal bir şey mi yani kendilerinden maddi olarakta düşük bulmalari?
Daha üstün görünme içgüdüsü var özellikle bazı erkeklerde.
Mesela tanıdığım doktor bir kac kadın var hepsi güzel bakımlı egitimli maddi yönden iyi basarili 37 38 yaşlarında ama bekarlar genellikle.
O tarz kadınları güçlu bulduklarından sanırım yaklaşmıyorlar. Genelde hep yanlarında maddi yonden ve iş anlamında düşük kızlar var. Erkekler güçlü kadınları çok sevmiyor ya da baş edemem diye korkuyorlar sanırım.

Ben yurtdisinda dogdum 3 dil biliyorum. Universite mezunuyum. Esim lise mezunu.
Kaynim gida muhendisi esi ortaokul mezunu.
Olabiliyor yani.

Benim eski sevgilim atanınca, bana atanamazsan evlenemeyiz, annem çift maaş istiyor aynı zamanda kamu da çalışman gerekiyor demişti ve ayrılmıştık Benim statüm ona yetmemişti mesela ,bizzat yaşadım

Ekranda bir uzman Tarkanın hayranı olan sıradan biriyle evlenmesini böyle açıklamıştı mesela.

Ne biliym bilemiyorum

Birçok Kadın için birçok şey önemli, birçok erkek için sadece birkaç kriter sözkonusu. Sosyokültürel denklik kimseyi birbirinin aynısı yapmaya yetmez.

Genellenemez bence. Eşim çalışsın çalışmasın dert değil ama sohbet edebileceğim, beni besleyebilecek, kitap alışverişi yapabileceğim, fikrini sorabileceğin bir kadınla evlenmek istedim hep derdi.
Ki dediği öncelikler de var hayatımızda tartışırız, sohbet ederiz. Bizim evde televizyon açılmaz bu nedenle bazı akşamlar film yada bir kaç yabancı dizi var takip ettiğimiz onları izlenir. Genelinde akşamları sohbet ederiz. Sohbet edemeyecek kadar yorgunsak da kitap okuruz film izleriz.
Bir insan eşine şu kitabı okudum senin fikrini merak ediyorum sende benden sonra oku diyebilmeli bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…