statü farkı?

Eskiden önemli değilmiş denklik ama şu anda önemli bence de. Üniversite de bir kadın hocamız prof. Kendisi, dershanede öğretmenlik yapan birisiyle evliydi. Bir keresin de hayatımın en büyük hatasini genclik yıllarımda herşeyi toz pembe gordugum zamanda yaptim, arkadaş edinirken bile kendinize denk olanlarla arkadaşlık edin demişti. Sosyal medya hesaplarında vs hep ailesi ve kızı var. Asla eşini paylasmiyor mesela.

Cevremdeki statu sahibi erkeklerin yuzde 90 i statu sahibi kadinlarla evleniyor , yuzde 10 'u tam tersi kendi statusunden dusuk kadinlarla evleniyor

Biz bunun örneğiyiz.eşimden statü ve maaş olarak daha iyi konumdayım hatta belirgin bir fark var ancak bu ilişkimizde sorun olmuyor eğer gerçekten sevgi ve saygı varsa bunların hiç birinin önemi yok bence.eğer seviyorsanız bunu düşünmeyin.9 yıldır birlikte 3 yıldır evliyiz çok şükür bir gün bile pişman olmadık bu yüzden herkes garipsiyor evliliğimizin bozulacağını söylüyor ama ben bununla ilgili ne ona rahatsız edici bişey yaparım ne de o bana güvenip tembellik yapar.çok çalışkan ve işinde ilerlemek için elinden geleni yapan biridir eşim başarılı olur ya da olamaz benim için önemli olan niyetidir emeğidir.eğer bir kere bile benim statüm yüzünden rahatlığa vurduğunu hissetseydim ya da ben ona küçük düşürücü bir tavır sergileseydim böyle olmazdı tabi

Eski çalıştığım hastanede bi hemşire arkadaşımla aynı gün atanmıştık hastaneye,”Biliyor musun ben bi doktorla evlenicem” demişti,hakketten çok amacına yönelik hareket etti. İlk doktor terketti ,yılmadı,ikincisiyle evlendi. Şuan kızı var. O yüzden ne diyoruz azimle s.çan duvarı deler

Şaka bi yana aşık olup evlendim ben,çok büyük statü farkı yoksa herkes herkesle evlenebilir bence,gönül meselesi bu.

Adamlar statüyü takmaz, kadınlar bu konuda takıntılı benden üstün olsun en kötü eşit olalım gibi. Astsubay zaten liseye denk bence, milletvekili olmak için 18 yaşında olmak bile yetiyor ve gayette öğretmenle evlenir bunun en iyi örneği Binali Yıldırım:) doktor hemşire o kadar çok örnek var ki

vayyy noktayı koymuşsun

Eşim yüksek mühendis ben ev hanımıyım
Ablamın eşi;eniştem doktor ablam ev hanımı
Halamın kizinin eşi avukat hala kızı ev hanımı
Diğer hala kızımın eşi.yine mühendis kız ev hanımı
Teyze kızımın eşi mühendis(baya varlikliydi)kız ev hanımı...
Arkadaşımın eşi avukat arkadaşım ev hanımı
Bizim durumlar böyle

Reactions: 000
5 dil bilip, üniversite mezunu olup ve yurtdisinda okuyup denk olmayan biriyle evlenmem saçma olurdu. Ilk evliligim denk olmayan biriyle evlenmemden ve onun çekememezligine katlanarak geçti(ortaokul mezunuydu). Hiçbir sekilde kendini gelistirmemis, evdeki kitaplarimi çöpe atmaya kalkisan zircahille evlendim artik dengime bakiyorum

Mesela ben 4 dil biliyorum
2 üniversite okudum. Maaşım çok iyi. Yanımda olacak kişininde bana denk olmasını isterim.

O zaman tası tarağı toplayıp kısmeti ydısında ara bence...burdakileri anaları sütten kesemiyor en az 50 yaşına kadar, 4 dil bilmenle falan da kv dalga gecer allah bilir napacakmış turistlerle mi konusacakmış diye, baklava açamadıktan sonra neye yarar der...Bana 4 dil bilen değil her gün benim gibi 4 çeşit yemek çıkaran gelin lazımdı der şimdi....
Adam desen komplekse girer sen ondan fazla okumuşsun diye, hele ki ondan fazla kazanırsan yandın, anası ordan doldurur görümce burdan, eltinin elinden her iş geliyor diye överler derken kendini takılarını almak için çekişmeli boşanma davası açan biri olarak bulursun :))))

Yok ben illa türk erkeğiyle evlencem diosan da sadece ing yi.çat pat biliyorum de geç..Korkutma yawruyu :))

Özel bir hastanede çalıştım bir süre, sekreterlerin 'bazıları' evet doktorları ayarlamaya çalışıyordu. Hatta bazen gelen zengin hastalarada yapıyorlardı bunu.

Iliskide tabi aşk önemli ama denklikte önemli yahu. Kendinide geliştirmemişse sohbet bile edemezsin. Ve erkekler bazen kendinden yüksekte olan kadınlardan dolayı kendi kötü hissedebiliyor.

davul dengi dengine çalar.
ataların söylediği sözleri hor görmemek lazım.
statü, eğitim, maadiyat, genel kültür gibi konularda farklılıklar zaman içinde ilişkileri bitiriyor.
elektrik almak farklı birşey. o zaten anlık fiziksel etkileşim. ama anlaşabilmek için bu sayılanların denk olması önemli. yoksa ortak bir hayat sürdürmek çok mümkün değil.

Geçenlerde aldık haberini babamın kuzeninin kızı daha 20 yaşında , saglik lisesini bitirdi bi sağlık ocagina girdi sözleşmeli hemşire olarak sonrasında orada tanıştığı aile hekimi ile geçen hafta nişanı oldu adamda 26 yaşında cok büyük sayılmaz:) nasip kısmet kesinlikle ona inanıyorum

Ben üniversite mezunuyum çalışmıyorum eşim akademisyen. Aramızda uçurum var. Ama anlaşabiliyoruz statü farkından dolayı pek bi sıkıntımız yok gayet normal insanlarız.

Merak ettim de..
Bu konuda ben .... şu şu özellikte olmazsa evlenmem diyenlerin eşleri hangi özellikte?
Veya ileride nasıl özelliklerde olacaklar?
Yok şunla evlenmem yok bu olmaz söylemleri bir tek bana mı abartı geldi?

Bilemedim..

Çok sevdiğim bir laf vardır eğitim cehaleti alır eşeklik baki kalır. Saydığınız örnekleri tek tek incelersek doktor-hemşire örneği çok normal. Yoğun çalışma şartlarında aynı yerde oldukları için sürekli birbirlerini görüyorlar. Doktorluk evet çok zor ve kutsal ama bana fazla anlam yüklemişsiniz gibi geldi. Sekreter patron evliliği de aynı şekilde zaten donanımlı ve maddi açıdan iyi bir adamın sekreteri de gayet donanımlı, dil bilen, çalışma hayatında aktif insanlar olur. Milletvekili öğretmen örneğinde ilkokul mezunları bile milletvekili olabilir ama öğretmenler üniversite mezunu. Astsubay lise mezunu örneğindeyse 2 yıllık astsubay yüksek okulunu bitiren bir arkadaşım vardı. Çok yoğun bir akademik eğitim söz konusu değil yani lisenin üzerine 2 yıl daha eklemişler sadece. Profesör düz memur örneği bana göre en statü farkını yansıtan örnek olmuş. Yine burda sürekli bir arada olma durumu söz konusu tabi ben üniversitede düz memuru düşünerek böyle yazıyorum.
Demem o ki genelde insanlar birisiyle nerde tanışır okulda, iş hayatında, arkadaş vasıtasıyla vb. Yaşanan çevre faktörü burda devreye giriyor. Şöyle düşünün ülkenin en köklü ailelerinden birinin oğlu dizilerdeki gibi fakir bir kızla nerde nasıl tanışabilir? Gittiği okul belli, arkadaş çevresi belli, iş hayatında görüştüğü insanlar belli, kahve içmek için gittiği yer bile belli. İnsanlar genelde kendi sosyoekonomik çevrelerinde ve statülerinde insanları bulup evleniyor bu yüzden

vala bılemem ama su gıbı güzel bir kızın (gerçekten çok güzel),boşanmış, yaşından epey buyuk, kıza göre (Allah affetsin) çirkin bir adamla evlenmişti.zenginler statüye değil ama güzelliğe önem verıyor güzellik çok önemli şu devirde bence.akıla, olgunluğa (istisna hariç) bakan yok artık ya paralı ya da güzel olcen

Neden şaşırdınız Banka özeldi. Bankanın bir etkinlikte tanıştıklarını duyduk o müfettişten. Aşık olmuşlar evlenmişler. Adam ve eşi gençti yaş farkı da yoktu.
eşimin arkadaşı müfettiş kız çalışmıyor evlendıler.en son 20 bıne düğün salonu tutmuşlardı

Astsubay liseye denk değil bence kendini geliştiren zaten subaylik sınavını kazanıyor ki hukuk derslerine bulunduğu ildeki ünv.den öğretim görevlileri gorevlendiriliyor.Kucumsemissiniz liseyle denk tutarak elbette çok büyük ünv.lerin bölümleri kadar iyi bir eğitim almıyor olabilirler ama maaş yönünden de kötü değil meslekleri.

Yürüyen genelde doktor olur hemşireden ziyade. Bu güne kadar yazan doktora yuruyen hemşire 2 tane gördüm. Ama hemşireye yürüyen doktor saymakla bitmez. Bence sacma ama. Çiftlerden biri en azindan hastane dışında olmalı. Nobetsiz çalışmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…