statü farkı?

Mesela ben 4 dil biliyorum
2 üniversite okudum. Maaşım çok iyi. Yanımda olacak kişininde bana denk olmasını isterim.

Denklik nedir? Neye gore kime gore bi denklik? Yani aradiginiz erkek de mi 4 dil bilip 2 unv bitirmis olmali? 3 dil bilse olmuyor mu? Yada 5 dil bilse sizden ustun mu olacak? Maasi sizden az olsa denklik vermeyecek misiniz? Mesela bir doktor sizinle denk midir? Ya da bir doktora gore siz denk misiniz?

Davul bile dengi dengine
Huyu suyu aile yasantisi egitim seviyesi asagi yukari denk olan insanlar en azindan bastan bazi problemleri bertaraf etmis olurlar.
Yani doktor hemsireyle gayet evlenir, cunku ikisi de saglikci ikisi de egitimli, yuzde yuz ayni pozisyonda olmalari gerekmez.
Ogretmenlik yapan biri ise masallah her meslek grubuna uygun bir es adayi tatili bol, egitimli..
Benim esim doktor, ben iibf mezunuyum,esit olmuyor muyuz sahsen ameliyatlara girmesem de evdeki sipalara lokman hekimligi yine ben yapiyorum

merakımdan soruyorum sizin ailede kızlar hep ev hanımı mı

Bi de nasıl buldunuz hepiniz işi gücü yerinde adamları biraz taktik alması lazım bekarların ben de kız kardeşlerim için alabilirim mümkünse

Dedikleriniz bence nadir olan şeyler ve gerçekten adı “AŞK” olan şeyler ...
Gelgelelim günümüzde maalesef iki tarafta çalışan eş istiyor aşktan sevgiden ziyade ilk başta mantık giriyor devreye
Eskiden miş kadın çalışmasın evinin kadını çoçuklarının anası olsun
Şimdi her iki tarafta çalışan + statü sahibi birini istiyor.

Bi de nasıl buldunuz hepiniz işi gücü yerinde adamları biraz taktik alması lazım bekarların ben de kız kardeşlerim için alabilirim mümkünse
oncelikl

Öncelikle hepimizi üniversite okuduk ve çalıştık...mesela ben işletme fakültesi mezunuyum 10 sene çalıştım fakat çocuklar olunca eşim çalışmamı uygun bulmadi...ablam ingilizce iktisat mezunu oda uzun yıllar bankada görev yaptı çocuklardan soonda oda bıraktı...hala kızım lise mezunu o hiç çalışmadi...diğer hala kizida öğretmen ama atama bekliyor çalışir mi bilmem ihtiyacı yok çünkü...teyze kızımda oda 2 senelik bir bölüm okudu ama tam hatırlamıyorum ,oda çalıştı sonra evlenince bıraktı vs vs..vallahi bu işler nasip kısmet yani hiç taktikle alakası yok...rabbim yazdıysa oluyor ,yaznadiysa istersen hergun beraber ol.olmiyor...
Ama çevremde üniversite mezunu olup ta lise mezunu erkek eşle evlenende çok arkadaşım var

bence kendinizi öyle şartlamayın. burda yazılanları okusanız yeter. yani olunca oluyor. bende sizin gibi düşünüyordum bu başlığı açana kadar. ama öyle olmadığını anladım. hele ki erkek cephesinde. erkeklerin evlilikte aradığı ilk şey statü değil. ben buna karar verdim. ancak beğenemiyorsa mantıklı tercih yapıyor yüksek çoğunluğu

Aslında statü farkı yanlış anlaşılıyor bence. Yani statü farkı deyince tam olarak oturmuyor. Kültürel-sosyal fark daha anlamlı. Mesela bir doktorla hemşire arasında evet statü farkı var ama kültürel-sosyal fark yok. Ya da bir mühendisle ev hanımı ama üniversite mezunu eşi arasında kültürel-sosyal fark yok. Bir öğretmenle akademisyen arasında kültürel-sosyal fark yok. Ama bir lise mezunuyla bir akademisyen arasında bu fark var.

Mesele bence resmi sosyal ortamlara eş ile girilip girilemeyeceği ve bu ortamlara eşin uyum sağlamasıyla ilgili. Eşlerin de katıldığı resmi bir iş yemeğine ya da otelde yapılan bir seminere eşinizle gitmekten utanmıyor ya da rahatsız olmuyorsanız veya eşiniz sizi utandıracak ya da rahatsız edecek davranışlar sergilemiyorsa sorun olmaz. Ama aynı sosyal ve kültürel aşamalardan geçerek bu güne gelmediyseniz bu tip şeyler büyük ihtimalle sorun olacaktır.

aklımdayken şunu da söyleyim statü dediğiniz şeyden ziyade alınan maaş önemli bence. Güzellik uzmanı olupta ayda 10.000 üstü maaş alan insanlarda var mesela benim gittiğim iğneli epilasyonu yapan kisi 15i buldugunda söylüyordu ne mezunu ama? lise. Yani lise mezunu olupta çok iyi yerlerde olanda var baylar düsünsün bi

öyle diyorsunuz da avukatsam avukatla evlenirim, doktorsam doktorla evlenirim diyen insanlar var. eskiden değil ama günümüzde arttı bu sayılar

öyle diyorsunuz da avukatsam avukatla evlenirim, doktorsam doktorla evlenirim diyen insanlar var. eskiden değil ama günümüzde arttı bu sayılar

E vardır, insanların kişisel tercihlerine müdahale edecek değiliz ki. Öyle istiyorsa öyle birini bulur evlenir. Ama bir doktorla hemşire evliliği denk evlilikler değildir diyemeyiz, gayet denktir.

Aslında bahsettiğiniz gibi bir statü farkı evlilikler için doğru bir bakış açısı değil. Bir doktorla hemşire, mühendis ile üniversite mezunu bir ev hanımı arasında bir statü farkı olduğunu düşünmüyorum. Önemli olan sosyal ve kültürel olarak birbirlerine yakın olmaları eşlerin. Lise mezunu bir kadınla bir dokturun evlenmesi bu farka girebilir belki ama bu da tercih meselesi yine.

Eşinin aynı meslekten olmasını önemseyen insanlarda var kadın yada erkek farketmiyor, niye böyle istiyorlar diyemeyiz neticede, kendi kararları.

Ben üniveriste mezunu bir ev hanımıyım çocuklardan sonra işten ayrıldım, eşim okuduğu okul ve şuan mesleğinde olduğu konum açısından benden her zaman öndeydi. Ama aramızda hiç sorun olmadı bu. Oturup bircok konudan sohbet edip, istediğimiz her ortama beraber giriyoruz.

Eşimin en yakın arkadaşı evlenirken eşinin ve mesleğine,kariyerine çok önem verdi ve ona göre biriyle evlendi.

Ben ünv. mezunuyum çalışmıyorum. Eşim gazeteci.

Bir arkadasim fizik mühendisi kocası kuyimcu atölyesinde usta.

Statüyle aylık gelir, genel kültür ne kadar karıştırılmış.
4-5 dil biliyor diye biri statü sahibi olmaz ki. Bunu kullanabiliyorsa, toplum içinde saygınlık kazanabilmişse statü sahibi olur insan.
Doktor-hemşire evliliğine statü farkı denemez bence, ikisi de belli saygınlığı olan önemli meslekler.
Bence insanın evlendiği kişi kültürel açıdan kendisine denk olmalı. Statünün o kadar önemli olduğunu düşünmüyorum ama kültürel açıdan yakın olmak, benzer olmak çok önemli. Bu da ne eğitimle oluyor ne meslekle. Bomboş yaşayıp bomboş ölen ne kadar çok insan var dünyada. Benim için önemli olan hayatımdaki kişinin bana birşeyler katabilmesi.
Benim saygımı kazanması toplumun saygısını kazanmasından, statü sahibi olmasından daha önemli benim için.

Egitim farki onemli ama daha onemlisi sosyo kültürel cevre. Aileler arasinda farklilik varsa cok sikinti. Levent kirca ve nevra serezli nin bir filmi vardi harika.

Ben daha çok eğitim farkının önemli olduğunu düşünüyorum.Bundan kastım sınavda ilk 1000'de olması falan değil.Biri akademisyen,diğeri lise terkse o iş biraz zor olabilir işte.Birinin daha önceki tecrübeleri diğeriyle örtüşmez,biri iş hayatına daha önce başlamıştır mesela,diğeri o zamanlarda kampüste öğrenciliğin keyfini çıkarıyordur.Denklik bu noktada önemli diye düşünüyorum o yüzden.Yoksa olay doktor,öğretmen olması değil.Yaşanmışlıklar biraz etkili.

Uzmanla düz memur arasında aman aman bir fark yok ki zaten, uzman da memur sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…