maaş farkı var ama..Uzmanla düz memur arasında aman aman bir fark yok ki zaten, uzman da memur sonuçta.
Yani bu tür pozisyonlar evlilik yürütemeyecek kadar farklı değil ki. Hani adam veya kadın vizyoner bir akademisyendir öteki asgari ücretli işçidir ve gelişmeye niyeti yoktur anlarım, ki ben de büyük sosyoekonomik farklılıkları normal karşılamam. Ama bankalarda gişeden de yükselir başka pozisyona geçer veya olduğu yerde de mutluysa kalabilir. Aynı işletmenin çalışanları işte o kadar da farklı dünya insanı değiller ki.Neden şaşırdınızBanka özeldi. Bankanın bir etkinlikte tanıştıklarını duyduk o müfettişten. Aşık olmuşlar evlenmişler. Adam ve eşi gençti yaş farkı da yoktu.
Erkekler statüye bakmaz. Onlar için en önemli şey cilvedir. Başları dönsün yeter
Kaç para sanki o fark en fazla iki katı alıyordur. 3 kuruştan statü farkı mı olurUzmanla düz memur arasında aman aman bir fark yok ki zaten, uzman da memur sonuçta.
4 dili nasıl ogrendıniz biraz ipucu verin ben de dil ogrenmeye cok meraklıyım o yuzden soruyorumMesela ben 4 dil biliyorum
2 üniversite okudum. Maaşım çok iyi. Yanımda olacak kişininde bana denk olmasını isterim.
Maşallah ya, kızımın da sizin gibi bir tahsili olur umarım. Ama sizin denginizi bulmanız biraz zaman alsa gerekMesela ben 4 dil biliyorum
2 üniversite okudum. Maaşım çok iyi. Yanımda olacak kişininde bana denk olmasını isterim.
Ironiden anlamayan nesle aşina degilizKadinin en buyuk statusu guzelligidir
Sizinki ve benimki istisna o zamanEşim hep der ki “söylediklerimi anlamayan, dinelediklerimi dinlemeyen, izlediklerimi ve okuduklarımı bilmeyen bir insanla sevgili, eş olamayı geç, arkadaş bile olamam”. Cilve işve ancak yatağa götürür, mutlu bir evliliğe değil.
Sizinki ve benimki istisna o zamançevremde bu manada şaşırtıcı evlilikler duydum şimdi yazsam aaa aşağılıyorsun falan deyip topa tutarlar
Yok aslında olay o değil. Hanımları o erkeklerin evinde söz sahibi tamamen. Yolculuklar, eve alınacak eşyalar, yapılacak harcamalar falan kadınların yönetiminde. Fabrikada üretim müdürü, ilkokul mezunu hanımı habgi gün isterse o gün gider memlekete. “Sen zaten evdesin, arabayı da kullanmayacaksın, benzin parasını cebime koyduğun yok, bırak da ben karar vereyim bunlara” demez. Adamlara evi çekip çevirmek ve cinsel ihtiyaçları karşılamak için hatun lazım. Sanırım anlasabildim. Entelwktüel seviye ihtiyaç kategorisine girmiyorKendi seviyelerinde bilgi, birikim ve kültür düzeyine sahip kadınlara ayak uyduramayan ya da kadını ezebilmek için alt seviyede birileriyle takılan insanlar tabi ki var. Onları denklemin dışında tutuyoruz.
Yok aslında olay o değil. Hanımları o erkeklerin evinde söz sahibi tamamen. Yolculuklar, eve alınacak eşyalar, yapılacak harcamalar falan kadınların yönetiminde. Fabrikada üretim müdürü, ilkokul mezunu hanımı habgi gün isterse o gün gider memlekete. “Sen zaten evdesin, arabayı da kullanmayacaksın, benzin parasını cebime koyduğun yok, bırak da ben karar vereyim bunlara” demez. Adamlara evi çekip çevirmek ve cinsel ihtiyaçları karşılamak için hatun lazım. Sanırım anlasabildim. Entelwktüel seviye ihtiyaç kategorisine girmiyor
Evet aynen öyle. Aynı yerleşim yerinde yetişmiş iki insan. İşte erkekler için statü dediğimiz şey ihtiyaçlar ve sosyal denklikten ibaret. Adamın elbette konuşacağı konular var sonuçta bir görmüş geçirmişliği var ve dışarıda meslek icra ediyor bir fabrika insanı yönetip yukarıya hesap veriyor. Çalıştığı yerdeki ortam, üretim, makineler, vardiyadaki sorunlar... bir mühendisle bunları rahatlıkla konuşabilir. Ama evdeki hanımla konuşma gereği duymuyor. Kendisi üst sosyokültürel statüye yükselmiş durumda bilgi birikim ve muhatap olduğu insanlar açısından ama Evdeki beklenti farklı. Aynı şekilde istanbuldan antalyaya tayin olmuş orman mühendisi ofisteki çaycı hanımla evleniyor. Oradaki hemşireyle evlense üniversite hayatını konuşacak en basitinden ama buna gerek duymuyor.Ama üretim müdürünün sosyokültürel seviyesini bilmiyoruz. Müdür olmak kültürlü olmak demek değil ki. Üniversite bitirmek de öyle. Ne doktorlar mühendisler var benim beş dakika sohbet edemediğim, bırakın statüsü ya da kazancı için evlenmeyi. O yüzden dedim ya statüden çok kültürel sosyal denklik önemli. O üretim müdürü demek ki ilkokul mezunu bir kadınla sosyokültürel olarak denkmiş.
Evet aynen öyle. Aynı yerleşim yerinde yetişmiş iki insan. İşte erkekler için statü dediğimiz şey ihtiyaçlar ve sosyal denklikten ibaret. Adamın elbette konuşacağı konular var sonuçta bir görmüş geçirmişliği var ve dışarıda meslek icra ediyor bir fabrika insanı yönetip yukarıya hesap veriyor. Çalıştığı yerdeki ortam, üretim, makineler, vardiyadaki sorunlar... bir mühendisle bunları rahatlıkla konuşabilir. Ama evdeki hanımla konuşma gereği duymuyor. Evdeki beklenti farklı.
İşte o senin ve eşinin takdiri. Birçok erkek gerek duymuyor işte evde filmden konuşup değerlendirme yapmaya. Sohbet etmeyen kocalarla dolu evlerO da değil aslında bahsettiğim şey. Sosyal olarak konuşmak, sohbet etmek kastım. Ne bileyim tarantinonun son filminden bahsedicem boş boş bakacak, muse konserinden konuşucam o ne diyecek, klasik edebiyattan bahsedecem ben kitap okumam cevabı gelecek falan. Sosyokültürel denklik budur. Statü, gelir, yetişilen yer falan mesele değil bence. Ama bunları konuşamayacağım, birlikte konsere gidemeyeceğim, eğlenemeyeceğim arkadaş ortamıma sokamayacağım adam isterse cumhurbaşkanı olup 87 bin maaş alsın gözüm görmez.
İşte o senin ve eşinin takdiri. Birçok erkek gerek duymuyor işte evde filmden konuşup değerlendirme yapmaya. Sohbet etmeyen kocalarla dolu evler
Birçok Kadın için birçok şey önemli, birçok erkek için sadece birkaç kriter sözkonusu. Sosyokültürel denklik kimseyi birbirinin aynısı yapmaya yetmez.Ve mutsuz insanlarla. O yüzden sosyokültürel denklik önemlidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?