Statü olarak sizden düşük biriyle evlenir miydiniz?

arkadaşınız kuaför olduğunua göre insanlarla her türlü sohbeti edecek yeteneğe sahiptir okumak eğitim almak okumayı öğrenmek insanı ne kadar eğitir o tartışılır inşallah mutlu olursunuz siz kendinize göre düşünün biri sorarsa ortaokul mezunu nasıl derim diye düşünürseniz hiç bulaşmayın derim ayrıca gider dışardan 4 senelik üniversite mezunu olur hayatında ne kadar değişiklik olur ki artık türkiyede eğer çok büyük üniversitelerden mezun değilsen üniversiteli değerin yok zaten herkes burun kıvırıyor bişeylere malesef

Ben de bu şekilde düşünüyorum.

Birçok 4 yıllık fakülte bile artık çok sıradan...

ben orta okul mezunuyum eşim gemi makina mühendisi...çok şükür bi sıkıntım yok hatta beni bile okutmak istiyo ama ben istemiyorum..

sevgiliyken sorun olmayan bir çok şey ne yazıkki evlendikten sonra ortaya çıkabiliyor.benim içinde ne mezunu olduğu asla öneml değil kendini yetiştirmiş olması önemli.fakat insan bir sinirlilik anında ağzından kaçıracağı tek laf herşeyi bitirebilir.yada tam tersi onun söylüyebileceği tek laf herşeyi bitrebilir.araya ailelerde girerse durum dahada zorlaşır.çok basit bir ayrıntı maalesef günümüzde çok abartılıyor umarım çok mutlu olursunuz cnm

benim erkek arkadışmda lise terk ben üniverst 3.sınıftayım arkadaş çevremden çok konuşan oldu ailen kabul etmez ilerde mutlaka bi sorun çıkar falan diye ama ben bozmadım moralimi hiç takılmadım.eğitim durumu eşit olan herkes anlaşabiliyo mu sanki önemli olan karşılıklı sevgi saygı.Bence send kafana takma zaten bi işi var çalışıyo diyosun..Belki bi mesleği olmasa ailen sorun ederdi ama şu durumda sorun çıkacak bi durum yok ortAda bence.

Statüye falan bakmayacaksın böyle işlerde.
İsterse bütün üniversiteleri bitirmiş olsun. İsterse, diplomaları say say bitmesin; evlendiğin adam, sadakatsiz, kötü huylu, yalancı, vs. olursa bunların hiçbir önemi olmaz.
Statü de neymiş. Sen bu adamın statüsüyle evlenmeyeceksin. Kafalar anlaşıyor mu? Huyu suyu istediğin gibi mi sen ona bak.

Statü deyince, sizin işyerindeki mevkiniz yüksek de sevgilinizinki düşük falan sandım...
Siz önlisans mezunusunuz ve o da ortaokuldan terk..Bu da statüyü değil, eğitim durumunu etkiler..Üniversite mezunları bile işsiz kalıyorken, sizin önlisans mezunu olmanız statünüzü çok da yüceltmez...
Sevgiliniz sizden daha düşük bir gelire sahip değil, kendini de geliştirmiş biriyse çok sorun olacağını sanmam ama ailelerin buna tepkisi de önemli tabii..

Son düzenleme:
Siz sevdikten ve anlaştıktan sonra sorun olmaz diye düşünüyorum.
Ama eğer çevrenizdek, bakışlardan kurtulmak istiyorsa zaten ilköğretimini bu zamanda tamamlasa hiç fena olmaz.
Açıköğretimden başlar dört yıllık aöf lisans bile bitirebilir ne dersiniz ?

Kendini gelistirmisse, ve kulturleriniz yakinsa, anlasabiliyorsaniz olabilir. Gelirler arasi ucurum olmamasi da cok onemli.

Ben oyle bir ailede buyudum ki, okulu birakan okumayan direk "serseri" diye adlandirilirdi. Simdi tabi ki tercihen egitimi benden az olan biriyle beraber olmak istemem. Ama dedigim gibi hayat sartlari, onun kendini gelistiirmesi, beni utandirmamasi onemli.

Utandırmaması gerekiyor derken bir çocuk dan bahsetmiyorsunuz sanırım bir eş bir sevgili adayı söz konusu burda,konu sahibinin yerinde siz olsanız hayatınıza gireceklere diken üstünde olmak istemiyorum dikkatli davran beni utandırma diye tembihlermiydiniz acaba?

Son düzenleme:
Bazı insanlar eğitim olarak düşük seviyede olsa bile, eğitim görmüş bir insandan kat kat daha gelişmiş olabiliyor.
Erkek arkadaşınızla eğer kültür konusunda büyük ayrımlar yaşamıyorsanız, ve en önemlisi birbirinize saygı duyuyor ve seviyorsanız bence hiçbir engeliniz yok.
Bu işte denklik falan önemli değil, her okumuş insan çok kültürlü, çok anlayışlı , ve uyumlu biri olacak diye bir kanun yok. Tamamen yürek meselesi bence.
Sevgilinizinde işi varmı, kuaförlük iyi bir meslektir. Geliride fazladır bana göre. Tabiki karar sizin.

Arkadaşında dediği gibi , sen bu adamın statüsüyle evlenmeyeceksin. :)

sen mutluysan anlaşıyorsan bu kibir neden ya da alalem neder kaygısı neden seviyorsan at aklından elalemi kendin için yaşa dışarıyı görme duyma ve okullarda insanlık dersi vermiyorlar dikkatini çekerim yani bir insan cahilse ve karaktersizse isterse ordinaryus profosör olsun nafile benden sana bir tavsiye

Son düzenleme:
Eşim lise mezunu ben 4 yıllık bir bölümde öğrenciyim hala...
Eğitim farkı sorun olmadı bizim için şuana kadar...
Yine de kişiden kişiye değişir...

ben hemşireyım eşim bayan kuaförü
ilkokulu bitirmiş sadece
önceleeri aşktan kör olsada gözüm
1.yıldan sonra
bışeyler batmaya anlaşmazlıklaar yasanmaya başladı
çok zor ya sevgıde bır yere kadar
paylaşımlar az...
zevk alınan şeyler çoook farklı
vb....

ne kadar statü düşkünü insanlarsınız yaa.
sizi doktor istese statümüz farklı diye reddedecekmisiniz yoksa turnayı gözünden vurdum diye sevinim balıklama atlayacakmısınız.
Benim eşim lise mezunu ben lisans mezunuyum. Şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadık. Hatta onun benden daha bilgili olduğunu itiraf edeyim.
İki tarafta özverili olursa ne farkeder okumuş olmasının veya okumamış olmasının.

Benim eşimde erkek kuaförü bense okuyorum. Eğitim-öğretim açısından çok daha bilgili kültürlüyüm. Fakat evlilik genel kültür yarışması değil. Hayat tecrübesiyle karakterle kişilikle yürüyen birşey.

Benim deli gibi integral çözmem yada fizik kanunlarını bilmem gerçekten evliliğimizi etkilemiyor söyleyimm

Günaydın arkadaşım benim tanıdıgım birileri var kadın üni mezunu kocası ise ilkokul ama çok güzel anlaşıyorlar bu kişinin kendini yetiştirmesiyle alakalıdır belki okuyamayan arkadaşlarımızda okumak istemiştir ama bazı imkanlar herkese aynı sunulmuyor ben evli degilim lise mezunuyum ama eşim ilkokul mezunuda olabilr bunu dert etmem lise mezunu yada lisans mezunu olup kendini yetiştiremeyen insanlar çok önemli olan karşındakinin seni anlayabilmesi fikirlerinizin uyuşabilmesidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…