Su hale bakin kavga sebebimiz

Hiç iyi değilimben sürekli buna maruz kalıyorum bu şekilde bu evde büyüdüm gençliğim ergenliğim evliliğim sürekli bunalımla gecti
Ee tamam işte gidiyor musunuz bunun için doktora diyorum?
Bu kadar zordaysaniz mesafeli olun

Ee tamam işte gidiyor musunuz bunun için doktora diyorum?
Bu kadar zordaysaniz mesafeli olun
Gittim bi kac kere sonuç alamadım konuya gelmek çok uzun sürüyor seanslar idt3digim şekilde verimli olmadı ne kendimi buldum ne anneme faydalı bisey öğrendim. Kendi psikolojimi düzeltmeye çalışıyorum şuan biseyler okuyarak yapıyorum bunu

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, benim annem de ufak tefek şeyleri yaygara yapar, ezelden beridir hiç anlaşamayız, karakterimiz çok zıt çünkü. 37 yaşındayım, hâlâ çocuk muamelesi.
Tahammül etmek ve kırmamak için o çok yükseldiği zaman hep "benim en abuk subuk ağlamalarıma, 2 yaş sendromuma, ergen hareketlerime sabretti, şimdi yaşlandıkça çocuklaşıyor, sabretme sırası bende" diye düşünüyorum. Biraz cevap veriyorum, biraz sessiz kalıyorum, biraz şakaya vuruyorum, idare ediyorum yani. Şu hayatta kimleri kimleri idare etmiyorum ki, annemin menopoz krizlerinden hâllice nazlarını mı çekmiycem diyorum.
Ama haksızlık yapsa, beni ezmeye çalışsa, ne bileyim evlat ayrımcılığı gibi bir durum olsa tavrım çok başka olurdu. Sizinki de menopoz ataklarına benziyor, başka detayları bilmeden yorum yapıyorum tabii.

Bi erkek kardeşimiz var, onu hep ayrı tutardı. Evde bisey güzel yemek vs varsa ona ayırır bize olmasa da olur.
Onun evi her zman var ,bizim ise evimiz eşlerimizin yani. O ne isterse okey ama bizim istek hakkımız yok böyle bi ortamda büyüdüm.

cenemle burburlamadalga geçerdi annem hareketlerimi taklit ederdi başkalarının yanında yerin dibine girerdim. Boyle ruh hastası bi kadinmalesef

Sizinki okuyarak geçecek gibi durmuyor başka doktor bulun iyi olmadıysa sizde de takıntılar var gibi farkında mısınız

EMDR dediğiniz şeyi tavsiye edermisin? Çocukluğumu hatırlamıyorum ,bu beni üzüyor ,acaba bu anlamda nasıl etki eder.. hatırlamıyor olmak iyi birşey mi acaba..

Benzer şeyler yaşamışız.. sadece benim annem sonradan düzeldi ,sakinledi ,iyi biri haline geldi.. ama ablam hep kötülük yaptı ,baskasinin yanında da Melek rolü oynadı..
Şimdi geldiğimiz nokta evinde ailesine ,annesine cehennemi yaşatan biri ,dışarda melek diye tanınan bize nasihat veren birine donustu.. başkaları için biz hayırsız olduk hep,o ise melekti..
Şimdi kardeşlerinin peşinde koşuyor ,ablayim ben beni aramiyorsunuz diye sitem ediyor..
Maalesef içten gelen bir his olmuyinca köşe kapmaca oynuyoruz .. vah ki vah anneme horlayip duruyor.. kızını hayattan bezdiriyor.. ama o bir melek herkesin gözünde..

Sanırım anneden yaralılar konusu burası
Ben ve kardeşim bahsettiğiniz psikolojik travmalara ek annem tarafından fiziksel şiddete her gün her dakika maruz büyüdük.Evde bizi dövmediği cisim kalmamıştı, tüpte ellerimizimi yakmadı ıslatıp hortumlamı dövmedi. Sevgilileriyle arası açılsa sırf bu yüzden bile öfkesini bizden çıkarırdı.Evet sık sık aşık olur, babamın uzak yol kaptanlığı yapmasından istifade üstelik bizim gözümüzün önünde Sanırım sizinkilerin pekala üst modeli...
Yaşı 55 oldu,tabiki o eski halinden eser yok şimdi:) Artık iyi bir anne.Ben üstüne tonla olumsuzluklar yaşayınca eskiyi çok düşünemez oldum,kardeşim 33 yaşında hâlâ gelir gider anneme küçükken bize yaptıklarını hatırlatır ,o günlerden o çıkamadı anneme öfkesi taze.
Velhasıl keşke konuya bakmasaydim bende bir yolculuk yaptım içime gördüğüm kötü günlere

Arama bir süre gitme. Araya sınır çizmek çok önemli benimde annemle başka sorunlarım var bu anne - kız ilişkileri çok zor bişey yani sınırları bazen zorluyorlar. Annenin davranışları normal değil. Isrardan bende nefret ederim bizimkiler de herşeyde israr ederler bazen iyilik olsun güzellik olsun sırf düşündükleri için yaparlar art niyet olmadan ama sınırları çizmek lazım ..

Bu çok fenaydı. Belki ben hassasım bilmiyorum, ağladım.
Başınız sağolsun. Allah rahmet etsin.

Hani bir doktorun sözü vardı;
'Bize gerçek hastalar gelmez. Gerçek hastaların hasta ettikleri gelir.'
Önce anneler tedavi edilmeli.
Bu kadar yara açıyorlar. Ama hiçbiri yaptığının farkında değil.

Mental sıkıntıları mi var annenizin? Durmayın siz de evinde, hele kocanızı hiç maruz bırakmayın. İleride senin de anan bir garip diye söylenmesin.

EMDR dediğiniz şeyi tavsiye edermisin? Çocukluğumu hatırlamıyorum ,bu beni üzüyor ,acaba bu anlamda nasıl etki eder.. hatırlamıyor olmak iyi birşey mi acaba..
Emdr size çocukluğunuzu hatırlatır mı bilmiyorum. Benim bildiğim öyle bir tedavi değil. Biraz araştırıp öyle gidin siz. Ben geçmiş travmalarımla mücadele etmek için gittim. Kötü anıların yerini güzel anılarla yer değiştirmeye çalışmak böylece kötüleri nötrlemek gibi bişey. Bana psikolog öyle anlattı. Her psikolog da yapamıyor. Gideceğiniz kişi mutlaka klinik b psikolog olsun.

Mental sıkıntıları mi var annenizin? Durmayın siz de evinde, hele kocanızı hiç maruz bırakmayın. İleride senin de anan bir garip diye söylenmesin.
Yıllardır anlamadık ne sıkıntısı var ,yoruldum sadece .cok yorulduk babam abIm kardeşim ablam aşırı yorgunuz...psikolog olsa bi kere birine anlatabilseydik keşke belki farklı olurdu dedik ama asla kimseyi dinlemez bizde anlatamayız zaten ...

Kendisi böyle olmasına rağmen sure-i başkalarını örnek verir. Bak şunun çocukları şöyle bak bunun çocukları böyle.. ama anne senle biz konuşurken bile iletişim bozukluğu yaşıyoruz, tepkilerin sözlerin olaylara karşı bakış açım çok değişik, seninle normal olağan şeyleri bile tartışmak zorunda kalıyoruz dediğimde dünyanın en kötü evladı biziz...

Hatasını kabul etmeyen birinin değişmesini bekleyemezsiniz. Ya bu deveyi güdeceksiniz ya da bu diyardan gideceksiniz

Eski nesil annelerin büyük çoğunluğu kızlarına karşı maalesef böyle. Ardımızda yaşanan bu durum bu yüzden bana normal geldi. Çokta kafanıza takmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…