Su hale bakin kavga sebebimiz

zehrayt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2025
43
19
3
36
Az önce annemin evine geldim ,ama dolabımdan kıyafet alamadım bilin bakalım.niye

Dolabı açtığımda annem dolabın önüne geçip dur ben gostereyim dedi.ben uzun zamandır eve gelmedigmden dolayı hurçlara koymuş nerde ne var biliyor.okey dedim bisey demedim.
Ama ben hepsine zaten açıp bakıcam anne vs dedim .evime götürmek istiyorum bi kıyafet ama annem bunu yıkayayım ütuleyeyim dedi buraya kadar herşey normal değil mi..
Ben de gerek yok yıkamaya gerek yok , giymicem bunu alayım burdan gitsin belki giyerim diye alıyorum. Daha alacagim cok sey var hem valizde zaten kırışacak tekrar eve götürüp yıkarım bakarım tek tek .annem de naftalin kokuyir yikayayim dedi.ben de yok gerek yok ben dolaba bile asmam belki götürüp kendim.yikarim dedim.
Yine herşey normal .ama ısrarı bitmiyor.
Içimden diyorum tmm temiz olsun istiyor.
sonra gitmiyor dolabın önünden geldi ve diyor ki :.
Ver yikiycam pis olma temiz ol .
Ben de dedim; anne belki giyerim belki giymem bi eve gotureyim.hepsini ayrı ayrı temizlerim tmm.israr etme artık elbiselerimi seçeyim dur bi bakayım şunlara.
Sonra annem birden sesini yükseltti sen ne pissin ne söylesin ne böylesin. Ne fenasın.ellerini dizine vuruyor yüzü sekil değiştiriyor bunları söylerken....bitmiyor arkadaşlar.
Ben de :Anne ne oluyor ya 38 yaşındayım dolabından kıyafet alamıyorum şu duruma bakın
Hasbinalaalllah .dedim
Annem bana laf saydı gitti. Eşim duydu.ne kavga ediyorsunuz diyor.annem eşimi karşısına aldı ben diyorum temiz olsun yıkayayım.bana nasıl hakaret etti diyor .
.(hakaret!!!!!!)))
Anlatıyor da anlatıyor.....
Arkadaşlar ben bu evden deli çıkmadan nasıl başarıcam gerçekten bi daha gelmek istemiyorum .yollar önce ki aynı bktan mevzuları böyle büyütüp ağlardı babama anlatırdı o günler aklıma geldi....iyiki yıllar once evden gtmisim dedim.

Dolabını bıraktım geldim oturdum.38 yaşındayım öğretmenim. Ne zor insanlarla iletişim kurdum ama annem zerre değişmiyor.

Bu arada bıraksaydın yıkasaydı diyecek olanlar için hergun heryeri ağrıyor annemin.yeni her sabah uyandığımda yattığında sürekli ağrılarından bahsediyor dün şunu yaptim ya şuram ağrıdı buram ağrıdı diyor.utu vs gibi söyleyeceği bisey asla yaptırmak istemedim.
Bir de bu yaşımıza kadar annemizi tanıyoruz herşeye susarak böyle oldu zaten.susa susa sürekli bizi ilkokul çocuğuna çevirdi arafa biseye itiraz etsek böyle oluyor sonucu.

Okurken benim annemden bahsediyorsunuz sandım bu konuda yapılacak hiç bir şey yok tecrübeyle sabit asla değişmezler. Allâh yardımcınız olsun anadır en nihayetinde,zor çok zor

Okurken benim annemden bahsediyorsunuz sandım bu konuda yapılacak hiç bir şey yok tecrübeyle sabit asla değişmezler. Allâh yardımcınız olsun anadır en nihayetinde,zor çok zor
Gerçekten mi yalnız değilim yani. Yazmam bile rahatlattı çok dertlenmeye igtucaim var gerçekten ruhumu yoruyor.cicdan azabı çekmem için gidince telefonla arayıp şöyle geçirdim böyle temizledim evi siz gelecksiniz diye söylenmesi var daha...manipulasyonun kraliçesi. O kadar yorgun bir çocukluk geçirdim ki... senin annen de böyle zorbaliklari var mı.. iftiralari.

zor biri demek ki üstelememek lazım kaç yaşında insan başkasına şikayet eder mi ya

zor biri demek ki üstelememek lazım kaç yaşında insan başkasına şikayet eder mi ya
Ya anne çok surdan jstedogi.i alıp gidecem sevmedigim için uslu çocuk olduğum için mi bunlar diyorum içimden ya..birde şikayet ediyor eşime eşim de ne boş mevzu vs diyor ne yapıyorsunuz ne için bu kavga vs diyor

Öğretmen misiniz?

Anlatsam sabaha kadar ağlarız benim hayatım etrafımdaki arkadaşlarımın anne kız ilişkilerine imrenmekle geçti. Bize yaşattığı psikolojik travmaları hiç anlatmıyorum bile.. Görünür de mükemmel anne. Evde sıcak yemek var, üst baş temiz ütülü, evine evliliğine sadık ama amaa. Herkes anne olmaya evlenmeye yuva kurmaya elverişli bir psikojiye sahip değil malesef. 35 yaşındayım bende öğretmenim. Okumakla araştırmakla kendini geliştirmekle falan olmuyor. Bende ki boşluk hiç dolmuyor mesela. Annem şimdi 65 yaşında milletin anne kız ilişkilerini bana anlatıyor ama o tren kaçtı malesef artık istesemde bazı şeyler olmuyor. Yüzeysel bir ilişki sürdürüyorum ne kız veriyorum ne dünür küstürüyorum ne yapayım elimden de gönlümden de daha fazlası gelmiyor

Yapılan büyük hata ne biliyor musunuz ? Bazı anneler böyledir alışıp kendinize huy edinin bunu kötü olsun diye demiyorum , pekala anne yıkayalım deyin eve götürün giymeyecekseniz giymeyin inanın anne baba arkadaş eş dost farketmeksizin insanın kendine yaptığını kimse yapmıyor . Kendinizi yormaktansa çözümü böyle bulun .

Tartışmanın kıyafetleri yıkayıp yıkamamakla ilgisi olduğunu sanmıyorum.

Dolaba sizin görmenizi istemediği bir şeyler koymuş olabilir mi veya kıyafetlerinizin bir kısmını sizden habersiz birilerine vermiş olabilir mi ? Tüm hurçları ve kıyafetlerinizi kontrol etmemeniz için tartışma çıkarmış gibi duruyor.

Halen annenizin evindeyseniz, kıyafetlerinizi kontrol edin ve toplayıp kendi evinize götürün.

Birebir aynı Ne zaman ki bir adım fazla sıcak olayım hemen pişman olurum. İnsanı itip itip sonra buzdolabı diyorlar. Başkalarından örnek veriyorlar. E sen baska anneler gibi miydin de onların ilişkisini örnek alıyoruz su an? Bir dedigi bir dedigini tutmaz, asla memnun olmaz, kafasından bir geçen var belli ki illa onu anlamak lazım da ben de zihin okuyucu degilim sonuçta. Yaşlandı, hastalandı, biraz daha yanında olmak istiyorum ama beni çok zorluyor. Bir aradığında sizlanip mutsuzum şöyle boyle diyor, bak ben de öyleydim sonra doktora gittim bilir sure antidepresan kullandım iyi geldi. Sen de ister misin doktor bulayim diyorum tamam diyor. Ben araştırıyorum buluyorum hadi gidelim diyince kızıyor ne işim var ne ilgisi var diye. Bir arıyor temizliğe halim yok geldiğinde bi yaparsın diyor (yurtdisindayim). Olur diyorum yaparım ama gelmeme daha cok var ben sana şimdilik bi tanıdıktan yardimci göndereyim olur mu diyorum tamam diyor. Sağa sola haber salıp buluyorum. Arayınca da cok pahalı onlar bosver diyor. Yok yok ben ödeyeceğim zaten diyorum, istemez sen ödeme diyor. İstiyor ki ben deli çıkayım burdan. Bütün ağrısını, hastalığını düşüneyim, zorda olduğunu bileyim ama yardım isteyip sonra reddetsin. Ha sormadan eve yollasam ona da laf eder yani son gun arayıp yarın sabah gelecek desem de sorun olur.

Öğretmen misiniz?

Aynısı aynısı...
Annemi dışardan birinden dinlesen.sizin anneniz ne kadar eğlenceli ne kadar düzgün ne kadar temiz titiz sizi ne kadar düşünüyor diyor.disardan kesinlikle melek gibi görüyorlar.
Annem de her fırsatta onu eleştirdiğimiz ya da bu böyle olmasa daha iyi dediğimiz herseyde bize burdan vurur.evi kirli gördünüz mü bir gün donlarınizi bile yıkıyorum temizliyorum. Hergun yemek yapıyorum her yerim ağrısa bile..Gerçekten bunları söylerken de biz ne berbat çocuklarız kimbilir diye düşünüyorsunuz değil mi ..
Keşke keşke annem psi bir kadın olsaydı evde hergun yemek pişmeseydi ama bize satımdaydı mesela birgün bile sarıldığını hatırlamam.uğurlamalarda sarılmalar hariç.
BBirgüngüzel.kizim demedi mesela.burnum büyük diye lakap taktı.cocukluktan itibaren bu lakapla zaten tüm çocukluğum çirkin ozguvensiz olduğumu kendime söyleyerek geçti.
Tüm okul arkadaşlarımın veli toplantisinda annesi uzaktan gelirken kosarlardi sarilmaya..bizimki sanki eltisini gormus gobo oluyor.babam da ayni malesef. Ama sorsan kimseyi begenmezler ,o acik secik kadin ,şu insanlar namaz kilmaz bilmem ne ... o elestirdikleri insanlarin yuvalarindaki huzur evlatlariyla olan samimiyetlerine hayrandim geceleyin yatagimda aglrdim hatirlayip hatirlayip.yastigim sırılsıklam olurdu.

Sorsan muhafazakar bir aile..Ama 5 kardeş birbine sarılmayı sevmeyi bilmez. Ya 5 çocuk 5 bak.hocbirimiz de o sevgi bağı yok. Üzülüyorum niye. Yabancı geliyor sarılmak. Bi tanem ablam abim demek.canim kardeşim çok özledim seni demek boynuna sarılmak 5 imizde de yok.

Çocukluğum bu travmayla geçti.sindi atlatmaya çalışıyorum ama tekrar aynı mevzular su yüzü çıkıyor.bitmiyor .

Bir daha asla eşimle de gelmeyi düşünmüyorum ara ara yazicam eşimi de darlayip durdu. Eşim de sıkıldı. Küstü yemek yemedi koca kadın 60 yaşında.
Keşke hiç doğmasaydım dedirtecek bir ailede büyüdüm.surekli dışarıya özendim durdum. Lisede arkadasimin annesi evine gittogimizde arkadaşının sacini elleriyle oksadi diye Gunlerce agladim.ne büyük bir eksikliğim var benim diye. ..

Yok verse kizmayacagimi bilir daha öne de dedim istediğine istediğini ver diye giymediklerim onlar benim diye.deprem bolgesine soylemistim mesela en guzel olanlari sec yolla diye.o da vermisti sonra bi daha sormadim ne verdin ne vermedin diye.o kendi dedi gel bak al götür vs

Heryerim ağrıyor birgun sizden bisey istedim mi ,size bi sey yaptirdim mi ,siz ne nankorsunuz.baskalarinin evlatları şöyle böyle.....
Sizin hicbirseyiniz yolunda gitmez annenize babanıza böyle davrandığınız için..
Tehditler altan alta...vicdan azabı çekmeniz için laflar..
Sonra şöyle bitirir genelde. Ben sana kötü bisey mi dedim ben size ne kötülük ettim ben böyle iyi olduğum için siz böyle oldunuz...
Ulan dersin kendinden şüphe edersin ben mi bi laf ettim diye

Bazen evden ne den erken ayrıldım annemle babamla çok vakit geciremedim diye hayıflanırım. Ama öyle şeyler yaşatıyor ki kadın iyiki çoktan gitmsiim diyorum gerçekten...

Ha birde heryerin ağrıyor diyor misal.
Tamam anne doktor randevusu alalım bi bakinalim.
Doktor bana ne yapacak diyor.ben neler çektim çekiyorum doktor diyecek ki sen bu stresle olmaz önce stresini azaltmak lazım vs vs...
E napalim takviye biseyler alalım..
Onlar ne yapacak diyor.
Doktora gitmezsen ne olacak peki.
Offf siz beni anlamıyorsunuz diyor.

Inan o çocuk değil, kendi dolabından hala bisey anlamıyorsam kendi rızamla esimin yanında rezil oluyorsam da olayım . Çünkü ertesi gün onun ağrı travmalarını dinlemek var. .onu söyleyecek daha kac ay kac zman..yeri gelecek elbet.
Bir de her mevzu böyle tatlıya bağlanmıyor. Geçen 38 numara ayağıma 36 numara terliği giy dileyerek diretti mesela.insan içinde öyle dolaştırarak kadar rezil mi olayım kabul edip kavga çıkmasın diyerek.olmuyor herseyde.
Topuzunun dışarda kaldığını gördüğü halde öyle parmak ucunda mi yürüyeyim diyorum insna içinde evet diyor.e de böyle yürünmez ki nasıl gezeceğim şaka mı yapıyorsun dedim diye bir sürü laf saydı...terliği fırlattı git kendin al vs diyerek

Ay hepsi ayni gerçekten. Milletin kocasından çeker biz anamızdan

K kerkenes Z zehrayt
Benzer şeyler yaşadığımıza üzüleyim mi yalnız değilmişim diye sevineyim mi bilemedim ahh anlatacak o kadar çok şey var ki hangi birini anlatayım. Hayatta ki en büyük şansımız babam annemin hem babama hem çocuklarına bir hayat borcu var! İki cihan bir araya gelse affedemem onu. Ki bu sebepten psikoloğa da gittim. Niye burdasın ne beklentin var dedi. Annemi affetmek ıstiyorum dedim.. Emdr terapisi gördüm. Çocukluğumun en acı verici olaylarına gidip gidip durduk. Hep yemek sofrası, bayram sabahları, kalabalık aile ortamları offf her biri travma. İşin kötü kısmı iyi anne Nasıl olunur bilmeden büyüdüğüm için bazı davranışlarım yıllar içinde ona benzedi. Aynı onun gibi kontrol manyağı, nasihat delisi, felaket tellalı oldum.. Psikolojik destek bana çok çok iyi geldi. Asla onu affedebildim diyemem ama biraz daha nötrlendi olaylar. Psikolojik bir rahatsızlığı var tanısı teşhisi nedir bilemem asla da gitmez ama benim annem normal bir kadın değil. Koca bir hayat ona buna özenmekle geçti işte yazık. Daha annesiyle anlaşamayan arkadaşım olmadı benim.Herkes annesiyle arkadaş. Kimseye de anlatamadım o yüzden.

Ayy o nesil hep öyle yaa bommeran mı ne o neslin adı..bizimkiler de aynı..ottan bu.ktan kavga kıyamet. Sonra hiçbirsey olmamış gibi tavırlar. Bir de eşiniz varmış ayıp yaa. Hemen sizi şikayet etmiş üstelik rezillik. Ama genel böyleler dediğim gibi. Uzak durup mesafe koyup arada bir arayın hayatınız hakkında detay vermeden genel konularda konuşup kapatın

Yalnız değilsin daha beteri var bende .artık takmıyorum takmamaya calısıyrm olan bana oluyor cunku .aramayı kastım.eşimin beni boyaması için ugrasan bir annem babam var ya sözlerini dinlemiyorum hesap soruyorum diye bu gucu eşten aldıgımı dusunup boşanıyor tek kalıp onlara muhtac olmamı isteyen anne baba.

Felâket tellalligim benim de annemden .
Herkese herşeyin en kötüsünü söylemem.esim bu konuda çok soylenirdi mesela zamanla anladım anneme nasıl benzediğimi.
Akşama eve babamın gelmesini istemezdim.cunku basit olayları ona anlatıp buyuturdu konuşurdu sürekli. Annem için psikolog önerdiğinde astım hatasını yaptık.. lanetlemedigi kaldı .babama soyledik babam da annemden cekiniyor .ruh hastasi ne yazikki annem.evdeki herkesin psikolojisini bozdu .olmayan olayları anlatıp işin içine abartı katması da çabası. Teyzemin kizi bize geldi kalmaya univeriste doneminde giderken iyki teyzem annem değil ayy nasıl yapıyorsunuz demişti.
Herşeye karışır.ve sonra ne der ben asla bireyinize karışmam der.yemin ederim bunu diyor sonra..
Omurluk travma bıraktı annem ,metroda otobüste yolda is yerinde nerde bi görsem ki anne kiz ilişkisi gözlerim dolar..
Kendi kızıma öyle olmamak icon uğraşıyorum ama ne acı biliyor musunuz.anneme benziyorum huylarım aynı.can çalışıyorum değiştirmek için. Çok uğraşıyorum.o an kendimden tiksiniyorum.

Daha da acı ne biliyor musunuz ,Annem kendinden çok daha hasta ablamı yetiştirdi Ablam aşırı hasta ruh hastası onun yüzünden. Eve gelmiyor bizle görüşmüyor evden erkenden cıktı gitti evlenmiş sonradan öğrendik. Karakteri çok bozuk kimseyle anlaşamıyor . Yakın çevremle tanistirdim bi kaç kez. Bu insan normal değil dediler ilk görüşten sonra biz sana demedik çok çekindik.o iyi değil psikolojisi bozuk dediler. Ben o kadar alışmışım ki onun o hallerine ..dışardan ilk bakan gözüm ne olduğunu unutmusum. Toplum içinde ne konusacagini bilmez.inat ve hırsla dolu. Kibirle arkadaş. Kimseyi beğenmez. Aynı annem
Kendinden çok daha üstün bi canavar yetiştirdi. Bende bir de abla travması var .çocukluğum bk gibi gecti. Cocukken anlayamadim ablam neden boyle ,surekli kavga ederdi herkesle annmele babamla bizle, arkadaslariyla , beni kotuler elestirir herkesi kotulerdi.

Ben bi kaç aylığına değil bir ömür maruz kaldım annemin ruh hastası hareketlerine ve ablam gibi olmaktan kol payı kurtuldum .yatili okula gittim kendi isteğimle.lisede evden kaçtım.diasriyi gördüm.insanlari aileleri,evlerinde insanların nasıl olduğunu. Kıyaslama yapabildim. Kendimden bi tane daha aradım arkadaşlarım içinde. Delirmemek için hayatta kalmak için ağlayarak zihnimde sürekli sebep aradım çözüm aradım.bi kucuk de olsa sebep aradim durdum.bulamadun yaş 38.

Iyi olmaya çalıştım yine kötü oldum ..ne yaptıysam olmadı ama kabulleniyorum galiba işte bu rahatlatıyor benim gibi insnalrla konuştukça rahatlıyorum.elbette aynı yasanmisliklarin olması uzuyor karşı tarafın acısını içinde aynen hissediyorum çünkü ama kendimi bulmak sevindiriyor .yalniz olmak dünyanın en kötü şeyi çünkü. Kalpten sarılıyorum benim gibi olana.yuzum hep güldü dışardan herkes ne kadar komik eğlenceli birisin dedi.ucim hep ağladı ..buralardan yazarak anlatıyorum hicbir akrabama soyleyemecegim şeyleri...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…