Şu hayatta kendime yapacağım en büyük iyilik boşanmak ama yapamıyorum kafayı yiyeceğim

Ben boşanmak konusuna mutsuzluğu baz almıyorum. Çünkü çoğu evlilikte mutlu ve mutsuz dönemler olur. Bence iyi taraf kötü tarafı geçiyorsa( çok kötü yan hariç aldatma, kumar borcu, şiddet vs) devam edilir. Ama sizin evlilikte adam yok zaten liste yapsaniz tonlarca kötü şey. Siz bence boşanmaktan değil dul kalma(!) halinden korkuyorsunuz.

Ay arkadaşların yazdıklarını okuyunca şok oldum. Kocanız hem altınlarınızı aldı, hem kumar borcu yıktı, hem dişiniz apse yaptı para vermedi hem de üstüne arkadaşlarınızı dahi kesen gözü dışarda biri mi? Valla kardeşim boşanma. Yazık hiçbirzaman değerli olmak, sevilen kişi olmak nedir bilmeyeceksin. Hiçbir evlilik dört dörtlük değil de en azından sadakat vardır, tartışma olsa da markete gidince senin en sevdiğim şeyleri alan, sen hasta olunca seni sürükleyerek hastaneye götüren eşler vardır. Sen kendini kandırmaya devam et. Zaten hepimiz sana bir mesaj yazıp hayatımıza döneceğiz. Böyle bir hayatı yaşayacak olan sensin. Sen buna layıksan bizlik hiçbir durum yok vallahi

Siz erkeksiz olmaktam korkuyosunuz. Kendi tatilinizi ayarlayın onsuz gidin ya da yanınıza başka bi arkadaşınızı daha alın. belki de bekarlık provanıza böyle başlayabilirsiniz

Devam mı diyorsunuz anlaşmalı olunca oluyormuş sanırım tatilde de
o mahkemenin hakimi ordaysa yabi adlı tatilci değilse hemen olur. önerim küçük adliyelere başvuru yapmanız. soyle ki anlaşmalı olduğu sürece istediğiniz herhangi bir adliyede bosanma hakkınız var ve anlaşmalı olduğu için de çok kısa sürede boşanma gerçekleşiyor

Hiçbiri değil kuzum. Cesaretim yok, tek ihtiyacım olan ve en zor şey bu.. cesaret.. o psikoloji korkutuyor gözümü
yaşın 25, şimdi cesaret edemediğin şeyi yaşın geçtikçe hiç yapamazsın. elin ayağın tutuyor istediğin işi yapar maddi gücünü eline alırsın. 3, 5 gün üzülürsün. inan zaman gerçekten her şeyin ilacı ve hepsi geçiyor. kendini daha fazla yıpratma herkes yanında olacak destek olacak. bende boşanmayı düşünüyorum hemde senden on yaş büyüğüm şimdiye kadar hep kendime yapmışım. hiç bir şey değişmiyor. hep başa dönülüyor. Cesaretini topla kendine yapabileceğin en büyük iyiliği yap.

Yorumlarda evliliginiz hakkindaki ayrintilari okudum.
Boyle bir evlilik ve kocanin stresine katlanabiliyorken, bosanmanin stresine katlanamayacak olmaktan korkmaniza anlam veremedim. En kotusunu yasiyorsunuz zaten su an, daha kotu ne olabilir?
Daha kötü ne olabilir.. beni rahatsız edebilir boşanınca mesela, tehdit edebilir ne bileyim huzursuz olmaktan çok korkuyorum. Onunla karşılaşmaktan korkuyorum

Daha kötü ne olabilir.. beni rahatsız edebilir boşanınca mesela, tehdit edebilir ne bileyim huzursuz olmaktan çok korkuyorum. Onunla karşılaşmaktan korkuyorum
Sen eşinin umurunda değilsin ki seni rahatsız etsin, tehdit etsin.
Sen bir cesaret edip gitsen,peşinden kimse gelmeyecek.
Nasıl bir bahanelere sarılmak bu böyle

Eee su an ayni evdesiniz, ayni yataktasiniz. Sizi bir anda oldurebilecegi mesafedeyken korkmuyorsunuz da, bosaninca tehdit etmesinden mi korkuyorsunuz?

Kendi icinizde bosanmamak icin bunu bir mantiga oturtmus olabilirsiniz ama disaridan gorunen bir mantigi yok.

kumar alışmış insan bırakmaz yasın genc ayrıl

Bişey yapar diye ölesiye korktuğunuz adamın ısrar inat dibine sokulmanızın mantıkla açıklanabilir tek tarafı yok. İçgüdü meselesi. Çocuk yapmadan rahat etmeyeceksiniz siz. Herkes mantığı ile hareket etmiyor, içgüdüleri ile yaşıyor yapacak bir şey yok.

Sen eşinin umurunda değilsin ki seni rahatsız etsin, tehdit etsin.
Sen bir cesaret edip gitsen,peşinden kimse gelmeyecek.
Nasıl bir bahanelere sarılmak bu böyle
Biliyor musun en büyük isteğim bu. İnşallah dediğin gibi gerçekten de umrunda değilimdir. O kadar soğudum ki ondan beni umursamıyordur inşallah diye gerçekten diye düşünüyorum.

Yeni 3 aylık dünya tatlısı dünya güzeli bir bebeğim var.. bu süreçte o kadar kötü tecrübeler yaşadım ki. Eşim ben hamileyken benim sattığım arabamın parasını(dolar) ve düğün altınlarımı hepsini bankadan alıp kumarda kaybetmiş .. Keşke diyorum tümü bu olsa. Abime kadar varmış. Abimden bile ticaret yapıyorum ayağına almış. Ve daha ne ki akrabalarından iş arkadaşlarından ailesinden vs vs. Şuan 700 bin çocuğumun rızkı yok oldu üstüne borçluyuz millete. Ben ne yapayım ne olur akıl verin. Zoruma gidiyor param varken onun borçuna borçumuz demek. Kumarda kaybedilen paraya. Üstüne yalan dolan cabası. Neyse bütün ailesi öğrendi tövbe etti vs şans vermeliyim gerçekten bir daha yapar mı ? Borcu ödenir bir yılda biter gider o değil mesele bir daha güvenebiliecek miyim ? Bu arada Öğretmenim ve kadrolu çalışıyorum. Fevri hareket etmek istemiyorum ama çok huzursuzum. Sizden de fikir almak istiyorum ne olur ağır eleştirerek fikir beyan etmeyin yaşayan bilir zorluğunu Allah kimseye yaşatmasın ..

Nilüfer senin eski konularını biliyorum çok çektin ama asla sağlıklı karar alamıyorsun. Ben eski konularından yaşın daha büyük sanmıştım ama sen çok gençsin. Ailen farklı ülkede kasadan bi gün al paraları kaç ailenin yanına orda da boşanma davası aç çalış. Ailenin dönmene pek gönüllü olmadığınıda biliyorum. Orda çalışıp para kazanırsanız onlarda ses etmez. Mental durumun pek iyi değil.
Ama kim ne derse desin yapmayacaksın yine. Kendine birazcık güvensen kurtulursun aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…