Şu hayattaki en büyük pismanliginiz nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Meslek seçimi askla yapabileceğim başka meslek seçmek isterdim. Kendi kararım yoktu fanusta gibiydim ailem şu bölümü yaz dedi yazdım okudum atandım da ama mutlu değilim..yine eş secimi insan hayatinin 2 önemli kararı..Eşim kötü biri değil ama ben mizaç olarak uygun olmadığımızı düşünüyorum.o kendi gibi birini bulsaydi diyorum bazen.. Eşim ilk sevgikimdi bir erkeğin beni seviyor ilgileniyor olması benim için büyük mutluluk sebebiydi. Kim beni nieu sevsin ki diye dusunuirdum.
Tüm bunların altında yatan mutlu çocukluk geçirmemiş olmak değersizlik ozguvensizlik sebebiyle yanlıs tercihlerde bulunmak şimdi de hayatı olduğu kadarıyla yaşıyorum. Bir kızım var onu güçlü özgüvenli kararlarını verebilen mutlu bir birey olarak yetistirmek istiyorum

En büyük hatta belki de tek pişmanlığım yüksek lisansta Erasmus kazanmisken Hollanda'daya gitmek yerine evlenmek oldu. Keşke gidip dönüp öyle evlenseydim. Yüksek lisans tezde kaldı. Lisansta Erasmus zaten yaptım ya deyip kocayı zor bulmuş gibi gittim evlendim. Tecrübe olarak da eğitim herşeyden önce gelmeli. Diyerek bitireyim

Bariz hayatınızın hatasını yapmışsınız ama bu konuda yalnız değilsiniz

Sacma olabilir belki ama yuksek lisans terk olmak benimki.
Yani bir yanim kendimi sucluyor, bitirebilirdim direnebilirdim diye, bir yanim kendime hak veriyor. Zor bir donemdi ve birakmayi tercih ettim.
Baska bir yanim, bir gun yeniden mastera yazilmak istiyor ama baska yanimin da totosu yemiyor

Kendimi bulmadan dengimi bulmaya çalışmak ve potansiyelimi cookk geç fark etmek

1. Hayata dair mi bilemem ama eğer şu an yaşadigim zorluklari yasamak istemiyorsa kimse, ya evlenmeyin ya da anne kuzusu erkek tercih etmeyin. Bir de asla aile apartmanina gelin gelmeyin. Bir de sakin aşiri dusunceli ve naif olmaya calismayin. Her zaman, en basindan beri ne istediginizi soyleyebilin.

2. Kimseye esinizle ozelinizi, kavganizi anlatmayin. Anneniz dahi olsa. Cunku eşinizle araniz duzelir, ama annenizle babanizin esinize uyuz olmasini telafi edemezsiniz. Anlattiginiz baskalariysa esinizi kucuk gorur. Herkesin bir fikri olur iliskiniz hakkinda.

3. Biri sizi sevindirmekten çok uzuyorsa; anneniz ve babaniz olmadigi surece (akraba olabilir, arkadas olabilir, komsu olabilir) silin atin. Size zarar veren insanlari hayatinizda tutmayin. Yalniz kalirim diye korkmayin. Kalmazsiniz. Allah hakliya yeter.

4. Asla kendinizi geliştirmekten vazgecmeyin. Hep ileriye bakin. Guzel seylerle meşgul edin beyninizi.

Bir ay öncesi çıksaydı bu konu karşıma başka şeyler sıralayabilirdim belki ama şu an en büyük pişmanlığım babamla daha fazla vakit geçirememiş olmam.Belki hayat şartları bunu gerektiriyordu ama biz insanlar sevdiklerimizi hiç kaybetmeyecekmiş gibi hoyratça yaşıyoruz.Babamı kaybedeli yaklaşık bir ay olacak ve her geçen gün daha çok özlüyorum onu ve bir daha göremeyecek olmamı bilmekte inanılmaz bir acı veriyor bana.

Lutfen pisman olmayin o an doğru olan oydu siz de onu yaptınız öyle dusunun Başınız sağ olsun ve babanizin mekanı cennet olsun inşallah. Yolu sevgiden geçenlerle bir gün yine bir yerlerde buluşacagiz..

O kadar çok ki.
Hangisini yazayım.
En pişmanlık duydugum şey o mu, bu mu derken arasından seçim bile yapamıyorum.
Her pişmanlığım bir başka pişmanlığıma gebeydi çünkü.
Ben error verdim.
Seçip, beğenip yazamadım.

Öğretmenlik mezunu olmadığıma pişmanım. Keşke 18 yaşımda tercihlerime eğitim fakültesinde tutan bölümleri yazsaydım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…