şu kaynanamın yaptığına bakın!!!

Yanlış anlamayın ama sizin bu anlattıklarınız bana hiç mantıklı gelmedi.Eğer ki bu tarz bir insansa sizin çook daha önceden altından kalkamayacağınız problemlerler olurdu.Belki siz bir konuşma anında farkında olmadan evet cevabını verdiniz yada ne bileyim olur gibilerinden bir şey söylemiş olabilirsiniz.Yani o evin temizlenmesi gerek uygun hale getirilmesi gerek cartu gerek curtu gerek öyle işmi olurmuş.

Niye bukadar dert ettin ki...mevlüt senin evinde değil(zaten de istememişsin)...aslında normali herkes gibi lohusanın evinde olur.

Kadın evinde sadece mevlid okutacak..sen istemediğin için de danışması da gerekmiyor bu durumda.Dolayısıyla gitmen de.

Kaldı ki...küvezden imza ile alınan bebek sanki bir hafta öncemi alınmış...

Allah sağlıklı uzun ömürler versin zaten 2,5 aylık olmuş.

.

Son düzenleme:
madem size söylememiş bile, e siz zaten davetli bile değilsiniz ki bu mevlüte. gitmeyin. bebeği almaya falan gelebilirler sakın vermeyin. niye gelmiyorsun ayıp mayıp derlerse de benim haberim yoktu çocuğun da kalabalığa çıkmasını doktor yasakladı diye kesitirip atın. tamamen haklı olan sizsiniz bu hassas bir bebeği kimselerin içine çıkarmak zorunda değilsiniz. o sizin çocuğunuz onun değil. zaten haber de vermemiş bence gayet gitmemelisiniz.

bende okudugum kadariyla , kadin size demis, ne güzel düsünmüs zaten mevlid de 40 cikinca okutulur , e sizden olumsuz cevap alinca bence tavrinaza karsi , esinize demis .sizle bi daha muhatap olmamak icin.

hem ne güzel kayinvalideniz böyle bir incelik göstermis, benimkinin aklina bile gelmedi annemlerde okuttum .

bide nazardan nereye kadar saklayacaksiniz bu cocugu

Bu kv ler neden bebek doğunca böyle herşeye karışır anlamadım gitti.
Sonuçta annesi var. Senin bebeğin onla ilgili kararları sen alırsın. Sana sormadan 40 mevlüdü yapması bana saçma geldi. Her ne kadar düşünsede etsede sana danışması gerekirdi.
Bende bebeğim doğduğunda 40 ında mevlüt yapacam dedim. Kv her konu açıldığında aceleye ne gerek var 2-3 ay sonra yapılsın dedi. en sonunda annemlerdeyken salonda baktıtm eşime yine ne acele ediyor 2-3 ay sonra yapılsa ya diyor bende duydum. eşimde sen karışma ne zaman isterse o zaman yapar dedi. Bende çocuk benim çocuk, onla ilgili kararları ben alırım dedim. 40. günündede yaptım. Benim kv ayrı şehirde oturuyor aklınca ne kadar geç yaparsam o o kadar çok kalacaktı. Valla 1 gün daha tahammül edecek sabrım kalmadığından 40 ını zor bekledim:)
Sonradan da onların orda çocuk 4 yaşına girince mevlüt okutulurmuş. İlk zaman 4 yaş mevlüdünü bizim memelekette yapacam diye emrivaki konuştu. Bende eşime yapmayacağım, bizim evimiz burda neden başka bir şehirde tanımadığım insanlarla yapayım dedim. Eşimde annesiyle konuşmuş yapmayacaz o zaman şimdiden plan yapma demiş. Geçen geldiğindede işte 4 yaş mevlüdünü orda yapmak isterim yapar mısın diye soruyor. Önce emrivaki konuşan kadın sonradan izin istiyor. Bende daha çok var Ölcez mi kalcaz mı Allah bilir plan yapmaya gerek yok demiştim.
Yani arkadaşım seni çok iyi anlıyorum. Ama bende belli bir süre sonra tavrımı koydum. Yoksa her konuda hiçe saymaya başlıyorlar. Eğer bana sormadan ve beni çağırmadan mevlüt planları yapsaydı kv gitmezdim ben. Bu benim şahsi düşüncem. Sana gitme diyemem. Eşini tanımam belki gitmezsen eşinle sorun çıkar aranda. Ben kendi eşimi düşünerek gitmezdim. Sonuçta bebek benim. İstediğim zaman mevlüdümü evimde istediğim zaman kendimi hazır hissettiğimde yapardım.

Sen annesin, tıpkı kayınvaliden gibi. Çocuğunun sağlığını en iyi sen düşünürsün. Eşin zaten çok meşgulmüş. Bir şeyden haberi yoktur onun. Kayınvalidelerin genel huyu bu: El kızına oğlumu, torunumu yar etmem gibi sakat bir düşünce taşıyorlar. Ne kadar çok taviz verirsen o kadar yüzsüz oluyor, saygı duymuyorlar gelinlerine. Makul ve mantıklı, saygılı bir dille konuşup, kesin bir dil kullanarak tavrını belirtirsen zoraki de olsa kabullenecek. çünkü başka çaresi yok, olmamalı.

Yani senin tavrına bağlı her şey.

ah kuzum allaha havale et benimki daha beter beterin beteri var allah versin belalarını inşallah sana akıl vermek istersim ama bende de akıl bırakmadı bu kaynana belası al anasını vur oğluna ikiside aynı ne zamana kadar dayanırım bilmem 3 aylık oğlum olmazsa idi bilirdim yapacağımı offffff offfff allahım sen bilirsin

canım git misafir gibi yerinden bile kalkma... ve misafirlerinede söyle ona duyurcak şekilde bu kuran bebek kuranı değil babanne kuranı de sırıt saymıyorum ona göre annem merak etmiş okutuyor işte içinde kalmasın de gül azcık dalga geçer gibi söyle.. kızdığını sakın çaktırma gül eğlen.. suratını asarsan geriside gelir bunun.. bebeğimin kuranını yazın okutacağım hepinizide beklerim dersin.. bak bakalım ne diyor o zaman.. aa olur mu bebeğe okutuyorum falan derse kusura bakma anne ama annesi benim ona ben karar veririm dersin kapak olur :))
herkesin içinde anlar hatasını..

Ben olsam, ''Bana haber vermeye dahi tenezzül etmediğiniz mevlüdü çocuğumsuz da okutabilirsiniz'' deyip gitmezdim. Ben biraz deliyim yaparım ama sen yapma. Sonra millete seni haksız çıkarır.

Arkadaşın yorumu çok güzel olmuş. Hatta ''keşke benim de haberim olsaydı ben de bir şeyler yapardım'' diye ekle.

kızlar yorumlarınız ıcın tesekkurler okudum,yarın okutacak mevludu hala benı aramıs degıl,cunku yarın oldugu zaman hadı mıllet toplandı cocugu al gel dıyecek benı mecburı bırakacak yanı gıtmesem mıllete bak bu kadar hazırlık yaptım kendı evınede almadı nankor der cocugunu kızınıp duruyor der ,bende yarın cocugumu esımın dukkanına bırakıcam,sadece kendım el gıbı gıdıcem okunma bıtıncede hemen eve donecegım,esımede kalabalıkta mıkrop kapar bu yuzden goturmedım dıcem yanı sızın taktıklerı uygulucam canlarım:)

gülüm sağlık bu,heleki bu senin çocuğun,sende bu konuda biraz kararlı olduğunu göster,darılırsa darılsın kırılırsa kırılsın,hep onların dediği olmaz,sende bi insansın ve bu evlat senin evladın,kimsenin içi yanmaz senden başka,bide bu büyüklerin torunları üzerinden arkadaşlarına havaatma sevdaları vardır,ama gerisini hiç düşünmezler,sende düşünme,Allah bu emaneti sana vermiş ,önce Allah sonra sen koruyacaksın,sağlık ihmale gelmez...

son durum nedir?

valla allahim hepimizin yardimcisi olsun,bende de var bi kaynana allahim dusmanimin basina vermesin.......neyseki ayriyim ama hayatima genede mudahale ediyor biktim yafffff esimle hep arami bozuyor biktim biktim biktim gina geldi !!!

ksura bakmayın ama ben size katılmıyorum. boyle şeyler olur gelen giden hepimize oldu. bu kaynanalarda yapsalar sıkıntı umursamasalar yine sıkıntı. o kadın okutsun fenamı yani. ayrıca hoca var orda bide nazar duası okutturursun bişe olmaz. yazada sen yine suslen puslen yiine okut evinde. evine dua girmiş olr işte ne var bunda sinirlenecek anlayamadım. ben olmaz sahsen mutlu olurdum. ohh ne guzel dualarla buyucek diye.

sız benınm k.valıdeyı tanımıyorsunuz ,bana neler cektırdıgınızıde bılemezsınız ,keske sızın gıbı masum dusuncelerle yaptırsa idi,bende dert etmezdım kendıme,yaza yer kıralatıp yaptırıcam dedım ,sırf bunu engellemek ıcın yaptırdı bırde BENIM DEDIGIM OLACAK emrıvakı yanı kaynanamın tek derdı bu

o yaptırsa sen yaptıramıcakmısın yani. bide 40 o zaman olur yazı niye bekleyesin ki. eşinin fikri ne oda önemli olan tabi

eda sana özelden mesaj attım..
bak güzelim sunu unutma...
Allah ın sana emaneti bu bebek..
şu anda ondan daha önemli hiç bi sey yoooookkk..
bu emanete harika bi şekilde korumak ve bakmak zorundasın..
baslamısmısım kayınvaldesine..
salak kadın..
senin yapman gerekn bebeğinin sağlığını düzünmek..
yani maddi manevi..
biraz bu psikopat kadını cekiceksin..yani cekiyo gibi gözükeceksin..
neden..
yavrunun ruh sağlığı için..
ben telefonda birine sinirlensem erdem dudagını büküyo...ona kızdım sanıyo..
lütfen evde negatif enerji sacma..bebeğin için..emanetin için..salla gitsin..hheeee de gitsin..
kocanla aranı bozma..bebeğine yansır..
0 2 yas bebek gelişimi o bebeğin ilerki yası için insaatın temeli demek..
sırf o masum için dayanacaksın..politik davranacaksın..
kocana canım cicim annneni çok seviyom..kadına hırrrrr hıırrr pencelerini caktırmadan göstercen..
ama bunları yaparken bebeğine hep mutluymus gibi görüncen..mutlu olucan..her daim..
kaşlar asagı dudklar asağı cekilmicek..
o bebek ilerde senden gördügü gibi bütün zorluklara bütün seytanlara naniiikkk demeyi koyver gitsin.. döverim hepinizi demeyi vallaha da billaha dasu an ögreniyo..
neden cennet anaların ayakları altında..
o kadar kolay mı bu laf..
cabalıcaz..cambaz gibi olucaz..
bu evlatlar elimizden tutup cennete götürcek bizi..
ama nasıl anne olursak..onlara güçlü sağlıklı bi karakter kazandırabilirsek..
gelip dövecem su kadını olan olcak..ahlaksız..

son durum nedir?

neyse bugun cocugu sardım sarmaladım babasının dukkanına bıraktım,esımle konustum kalabalıga sokmam zaten hasta dedım o da okeyledı,bakarım ben dedi,neyse k.valideye gıttım daha kapıdan gırer gırmez cocuk nerde dıye gozlerını fırlattı bende babasında dedım,cantamı vs. bırakmak ıcın odaya gıttım,bırde mevlud olacagı ıcın kıyafet örtu vs. getırmıstım onları gıyecektım ,hemen pesımden geldı nerde cocuk bugun onun mevludu bunca ınsan toplandı herkes onun ıcın geldı ayıp degılmı dıye bagırıyor bende nerden bılıyım daha yenı haberım oldu sımdı senden öğrendım dedım ,odada bırılerı daha vardı bana demez mi BEN SANA DAHA ÖNCE SÖYLEDIM UNUTMUŞSUNDUR SEN dıye pişkin pişkin gözümün içine bakarak yalan söyluyor sinirlerim tepeme cıktı ne dicemi şaşırdım ,öyle bırsey soylemedın dıyorum benımle zıtlaşıyor unuttun sen dıye hayret bırsey yaaaaa,eşimi aradım annen ağzıma sıctı dedim cocuğu ıstıyor dedım esımde tırstı iyi getıreyım ozaman dedı,söyledım k.valıdeye oda doğdugunda mevlud ıcın aldıgım kıyafetıde getırsın gelırken dedı,neyse bende o kıyafetı kullanılmayanları cocugun odasında kı bu tur esyaları koydugum kapalı balkona koymustum,balkon kapısının önundede cocugun beşiği var,eşime kıyafetın yerını tarıf ettım balkonda dıye,esımde kıyafetı alıcam dıye cocugun besıgını kırmış neyse kıyafetı getırdı cocukla bırlıkte,ohhhhh cocukta uyudu hep o kalabalıkta,kımsenın kucagınada vermedım,mevlud bıttı ,cocuga gelen hedıyelerı paraları vs. bana vermedı (istemıyorumda zaten)
eve geldım cocugun yatagını o sekılde gorunce sınırlerım tepeme cıktı ,esıme tel actım ananın aldıgı basıt bez parcası ıcın cocugun yatagını kırdın öylemı dıye bagırdım cagırdım kavga ettık,işte böyle kızlar hep bu kadın yüzünden hergun kavga edıyoruz ,küslüğümüz günlerce sürüyor,sonra barışıyoruz bu kadın gene bır hamle ve gol atıyor bız gene küss,bıktım herseyden pfffff

kayınvaliden ne derse desin, çocuğu götürmemeliydin. baktın olmuyor mevlüdü terketmeliydin. eşin hem pasif, hem arada kalıyor, yazık ona da, çocuğa da. siz kayınvalideden korktukça, onun her dediğini kabullendikçe kavgalarınız bitmez.

su an o bebek ve onun sağlığından başka bi şey düsünürsen Allah hesabını sorar senden..muhtac o sana..sadece sana..koyver gerisini..kocanın suyuna huyuna git..kızın için saklabanlık yapmaya deger..kızın için o psikopatı bile cekmeye deger inan bana..ama üzme kendini..sallar modda önemse o..ay karnım ağrıyo ay basım dönüyo de defol git o evde..hatta parmagını sok böğrüne orta yere kus..cık git kendi evine..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…