Kv ile hiç bir zaman anlaşamadık onu istediği gibi biri olmadim yani ama şu var ki aynı evde yaşıyorsanız orta yolu bulmak zorundasınız sizin ki özgür ruh deil insanlara tahammülünüz yok bence kimse karışmasın kimse görmesin herkesle mesafeli olayım dersindesinizŞimdi siz kayınvalidenizle yaşadığınız için farklı bir açıdan bakıyorsunuz tabii bu emrivaki durumlarına. Ben defalarca farklı kombinasyonlarını yaşadım zaten bu durumun. Yeni gelin değilim ki. Ben onun kim olduğunu biliyorum artık o da benim kim olduğumu. Ama ısrarla bir otorite kurulmaya çalışılıyor. Buna izin vermeyecek kadar özgür ruhlu olmak suçsa suçluyum.
Böyle beterin beteri durumlar olunca benim mevzumun göze batması da normal aslında. İnsanlar neler neler yaşıyor. Gelinler az kayınvalideler çok meselesi değil bu. Görgü meselesi bu ve ben kayınvalidemin istese bjnu yapabilecek görgüde olduğunu düşünüyorum. Herkese yapıyor da zaten. Baba da yapmalı. Bana ve hayatıma saygı duymalı.Kv ayrı şehirlerde oturuyoruz geçen gün oturduğum şehirde diğer oğlunu hasta ziyaretine geldi bir kere görüştük eşim biz çağırdı yok gelicem filanca gün dönücek dedi neyse birdahaki görüşmemizde hiç beklemediğim bir anda gelip sizde kalıcam beraber dönelim eve dedi öyleki o gun sabah erkenden çıkmıştım yatağını bile toplamadan ev desen hallac pamuğu olur anne dedim eve geldik darma dagin ilk iş banyo tuvaleti temizledim eve girer girmez ertesi gün evi temizledim yani sorun olmadi dağınık pis dese bile ki haklı iki çocukla birde hamile halimle çok yapamdigimi belirttim.ki bu konuda kv bir gün öncesi haber vermiş ayrıca çok kvlere hak vermem ama bakıyorum ki biz gelinlerde az deiliz yani
Valla ben hiç de öyle istemiyorum. Doğru düzgün davransalar gelinlere böyle kaçmayız. Oğlumun evi oğlumun evi derdine düşmeseler. Birz saygı gösterseler. Kaymakalık değil annelik yapsalar böyle olmaz. Ben her gün kahvemi yapıp çağıran ya da yanına giden bir insandım. 1 gün yapmasam lafını ederdi 5 ayda beni bezdirdi. Ben bu kaynanayı neden görmek isteyeyim? Huzurumu kaçırsın diye mi? Dünya kimsenin etrafında dönmüyor maalesef o da bir kere gelmiş dünyaya biz de. Herkes kendi yaşantısından kendi keyif alacak başkasının onu huzura erdirmesini beklemeyecek. Ha yaşlanır ihtiyacı olur eli ayağı tutmaz o zaman evlat bakmazsa o da cezasını bulur. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır kaynana moduna girip emrivaki davranmaktan vazgeçtikleri gün mutlu olucak herkes.Serbest bıraksalar var ya daha onları sittin sene görmek istemezsiniz hiç kendinizi kandırmayın.
Aslında büyükler dengeyi kurmak istiyor ama biz gençler var ya biz gençler. .
Evde pasaklı pasaklı oturalım, elimizde telefon,karşımızda televizyon bir allahın kuluna kapı açmayalim..
Hafta sonu oluncaya esin başının etini yiyip Alışveriş merkezlerinde yanlizlasalım istiyoruz.
Yaşlanınca da etrafımda bir Allahın kulu yok diye dövünüp dururuz artık.
Çünkü çocuklarımız da bizleri örnek alacak bize ne kapı açarlar ne bizimle bir bardak çay içmek isterler..
Gelin kv konusunu sadece bu konu için soylemedimBöyle beterin beteri durumlar olunca benim mevzumun göze batması da normal aslında. İnsanlar neler neler yaşıyor. Gelinler az kayınvalideler çok meselesi değil bu. Görgü meselesi bu ve ben kayınvalidemin istese bjnu yapabilecek görgüde olduğunu düşünüyorum. Herkese yapıyor da zaten. Baba da yapmalı. Bana ve hayatıma saygı duymalı.
Yok yanlış anlamadım. Sabahın 3ünden beri bu haldeyim ben. 5te buraya yazdım sadece. Yazdıkça rahatladım, cevaplar aldıkça gevşedim. Burası iyi geldi o gergin ruh halime. Olumsuz yazanlar bile öyle sempatik görünüyor ki şu an. Sanırım çok dolmuşum. Böyle bir konuşup rahatlamaya ihtiyacım varmış. Varsın ev dandini olsun amaan, ben iyi olayım daYanlis anlamayinda sabahın 5 inden beri sitedesiniz :) çocuğunuz duruyor mu bu aralarda. Bence konu öyle ya da böyle olmuş ayni fikir ya da karsitlar yazmış, ev dandini diyorsunuz ya cocugunuz dururken bence evinizi toplayin. Kvdeniz belki mesaji usten okudu görmedim diye gelecek:))
Canım bunu diyenler ya oğlu olanlar ya da kv ile ayda yılda bir görüşenler. Kimse kimsenin derdini yaşamadan bilemez. Kötü gelin de var tabi yok değil onlar ayrı hani bu görümcem yatağını toplamamamış, bulaşığını yıkamamış vakasındaki. Fakat birisi bir şeyde yakındığında ardını arkasını bilmeden savunmaya geçmek ne kadar doğru? Kadın diyor bir değil iki değil sürekli böyle. Arada bir plan bir şeye herkes musama gösterir.nasıl da iyi niyet abidesiyiz ama oğlunun evi randevu mu alicak diyenler o bir anne girsin çıksın diyenler merak ediyorum kendileri yaşasa.gercekten bu kadar hoşgörülü olur mu
Kayinvalidemi cok severim cok iyi bir insandır ama haftada bir hastane bahanesiyle emrivaki yapıp gelse cidden bende kabul etmem kendi annemde ayni sekilde insaniz her günümüz bir olmuyor anlamadim ben yorumlar cok değişik kk hatunlari nasil da kv icin nasıl da bir olmuşlar hayret
Ha o da var tabii. Keşke hayat öyle olsa. İsteidğim zaman görüşsem arkadaşlarımla.Kv ile hiç bir zaman anlaşamadık onu istediği gibi biri olmadim yani ama şu var ki aynı evde yaşıyorsanız orta yolu bulmak zorundasınız sizin ki özgür ruh deil insanlara tahammülünüz yok bence kimse karışmasın kimse görmesin herkesle mesafeli olayım dersindesiniz
Aynı ben de böyleydim. Bana açık açık ben seni yola getiricem dedi ki hiçbir saygısızlığım yoktu her işine koşardım böyle demesinin sebebi her gün onu evinde tencere kaynatmamam ve yatana kadar orda oturup kalkmamam. Evimde yemek yapmama bile laf etti ki 3 aylık evliydim. Bu evin de işini yapmak zorundasın dedi. Zaten yapıyordum ama o her istediğinde emrine amade olmalıymışım. Daha neler neler... Ben bu kadını hala daha bir görmeyip bi ihtiyacı olunca yardımına koşuyorum. Ama eskisi gibi oturup kalkmıyorum mesafemi koydum. Kızı da oğlu da beni haklı görüyor benim annem böyle biz onu prenses gibi yaşattık her dediğini yaptık o yüzden senden de bekliyor hep yan yana olmak istiyor dediler. Benim alttan almalarına rağmen bana hakaretler etti aileme aynı şekilde ben hala saygı gösteriyorum ona şükretsin.Evlenmeden önce kayınvalidemi ne çok severdim. Görmeyince özlerdim. Annem bile kıskanırdı iliskimizi. Sonra bir gün her şeyin yalan olduğunu öğrendim. Hatta ağzından çıkan her şeyin yalan olduğunu...Aslında beni sevmediğini de öğrenmiş oldum akabinde. Eskiden bu ilüzyonu yaşarken çok mutluydum. Hep böyle devam edecek sanıyordum. Evlenince işler değişti. Daha evlendiğimiz gün aramızı bozmak istedi eşimle. Ben bunu aylar sonra tesadüfen öğrendim gerçi. Balayında bile huzur vermedi. Ya aslıdna öyle şeyler yaptı ki... Sonra baktı ki eşim ona ayak uydurmuyor. Onunla beraber bana öfkelenmiyor. Bu kez taktik değiştirdi ve beni yere göğe koyamadı. Benden iyisi yoktu artık. Ama ben biliyorum. Beni sevmediğini, her söylediğinin yalan olduğunu maalesef biliyorum. Şayet bilmeseydim daha farklı olurdu evet. Evime gelmek istediğinde dağınık olması sorun olmazdı ya da müsait değilim anne bugün, önceden söyle ki kendimi ayarlayayım derken kafam rahat olurdu. Onun bunu emrivaki olsun diye yapmadığını bilirdim ve ben öyle deyince yanlış anlamayacağım da bilirdim. Ama şimdi çok farklı maalesef. Artık benim için eşimin annesi, oğlumun babannesi. Oysa eskiden ikinci annemdi.
Özetle bence her durum aynı değil. Bazen gelinler suçlu olabilir evet. Ama bazen kayınvalideler kendi elleriyle bozuyorlar bir şeyleri.
Sizde de peygamber sabrı varmış Valla. Ben öyle bir durumda kesin cinnet geçirirdim.Yani iyide birgün öncesinden arayıp haber veriyormus daha ne istiyorsunuz ki
Benim kv 7de arar 7.30da gelir
Ve düzenli olarak böyledir sormaz müsaitmisin gelebilirmiyim evdemisin diye
Son dk planı o yaptıkca bende artık az cok o saatlerde aradıgında ya arkadasıma gidiyorum diyorum ya ablama vs
Birgün öncedeni bırak sabahtan arayıp aksam gelicem demesine bile razıyım
Siz de az çekmemişsiniz. Ama bence yumruğunuzu masaya vurmanız gereken zamanlar olmuş. Herkes iyilikten anlamıyor maalesef. Bazen diş göstermek de gerekiyor. Saygınızı eksik etmeyin ama kendinizi de asla ezdirmeyin. Nehir gibi akın gidin.Aynı ben de böyleydim. Bana açık açık ben seni yola getiricem dedi ki hiçbir saygısızlığım yoktu her işine koşardım böyle demesinin sebebi her gün onu evinde tencere kaynatmamam ve yatana kadar orda oturup kalkmamam. Evimde yemek yapmama bile laf etti ki 3 aylık evliydim. Bu evin de işini yapmak zorundasın dedi. Zaten yapıyordum ama o her istediğinde emrine amade olmalıymışım. Daha neler neler... Ben bu kadını hala daha bir görmeyip bi ihtiyacı olunca yardımına koşuyorum. Ama eskisi gibi oturup kalkmıyorum mesafemi koydum. Kızı da oğlu da beni halili görüyor benim annem böyle biz onu prenses gibi yaşattık her dediğini yaptık o yüzden senden de bekliyor hep yan yana olmak istiyor dediler. Benim alttan almalarına rağmen bana hakaretler etti aileme aynı şekilde ben hala saygı gösteriyorum ona şükretsin.
Bunun bide aramadıgı zamanlarıda oluyor önden bi arayıp agzını yokluyor gelicem demeden sonra cat gelmiş oluyorSizde de peygamber sabrı varmış Valla. Ben öyle bir durumda kesin cinnet geçirirdim.
Anlamak isteyen gayet iyi anlıyor. Demek ki çok da anlaşılmaz bir şekilde aktarmamışım diyorum sizin gibileri görünce.Canım bunu diyenler ya oğlu olanlar ya da kv ile ayda yılda bir görüşenler. Kimse kimsenin derdini yaşamadan bilemez. Kötü gelin de var tabi yok değil onlar ayrı hani bu görümcem yatağını toplamamamış, bulaşığını yıkamamış vakasındaki. Fakat birisi bir şeyde yakındığında ardını arkasını bilmeden savunmaya geçmek ne kadar doğru? Kadın diyor bir değil iki değil sürekli böyle. Arada bir plan bir şeye herkes musama gösterir.
Sizinki ölümü gösterip sıtmaya razı etmek olmuş biraz. O kadar beterini görünce o kadarına da razı olmuşsunuz. Ama ona da hakkı yok ki. Ben kimsenin hayatına müdahil olmadığım için bu tür arzuları anlayamıyorum.Bunun bide aramadıgı zamanlarıda oluyor önden bi arayıp agzını yokluyor gelicem demeden sonra cat gelmiş oluyor
Ne yapacaksın istedigin kadar gir krize anca eşine patlarsın eşinle kötü olursun
Olmadık mı oldukta ama artık eşimde müsait değiliz veya sunu yapcaz bunu yapcaz diyip red edebiliyor
Ördek ailesi gibi her gün içiçe yaşamanın manası yok bu dedigim buarada iki üc günde bir yapıyor
Sizinki gibi belki haftada bir yapsa basım üstüne
Çok alınacak, acitasyonların ardı arkası kesilmeyecek hatta özür bile bekleyebilir yolladınız mı bilmiyorum hadi bismillahBen mi fazla alınganlık yapıyorum bilmiyorum. Belki de çoktan açık açık konuşmalıydım, kendimi üzüp sıkacağıma... Ama nasıl yapmalıyım bilemedim. Kırmadan kibar bir dille nasıl anlatılır karar veremedim. (Bunları iyice uykum kaçmasın diye tek gözüm açık şekilde yazıyorum bu arada.)
Konu kayınvalidem ve emrivaki hareketleri... Dün akşam vakti kayınvalidem aradı ve her zaman yaptığı gibi “Yarın sizin o tarafta bir doktor randevum var. Sonrasında da size geleceğim. “ dedi. Dr randevularının çoğunu hep bizim eve yakın hastanelerden alır ve her seferinde bize gelme isteğini son anda ve bana uygun olup olmadığımı sormadan emrivaki bir şekilde bildirir. Önceden daha da beterdi. Geleceği gün bildirirdi, bugün sana geleceğim diyerek. Bir şekilde uygun olmadığımı belirterek durumu bu seviyeye getirebildim zaman içinde. Ama daha iyi hale getiremiyorum. Tek istediğim birkaç gün öncesinden hastane randevusunu söyleyip “Uygunsan sana da uğramak istiyorum hastaneden sonra.” Demesi. Çok şey mi istiyorum yahu? Konuyu eşimle de konuştum birkaç defa, o da hakveriyor bana. Hatta ne yapabilirim dediğimde bana yol da gösterdi zamanında. İşte o gün değil de şu gün müsait olduğunu söyle ve gününü değiştir ya da dışarda görüşmeye çevir. Zamanla anlayacaktır dedi. Ben de bunların hepsini yaptım. Ama maalesef anlamadı zaman içersinde... Akşam da boşta bulunup gelebileceğini söyledim. Ama uygun falan değilim aslında. Ne ev uygun buna ne de ben uygunum mental olarak. Kendimi üzüp duracağıma ona yazıp söyleyeyim dedim. Ama olmuyor. Bir saattir yazıp çiziyorum ama yollayamadım yazdıklarımı.
Aslında yakınmak için açmıştım konuyu. Biraz dırdır eder rahatlarım diyordum. Ama madem size konuyu açtım yol yordam da isteyeyim. Ben şu şekilde bir şeyler yazdım. Ama uygun mudur karar veremedim. Siz ne diyorsunuz? Hem mevzuya hem de bu satırlara ne diyorsunuz yani? Hemen kopyalıyorum. Kısa gerçi ama yılların sıkıntısını dillendiriyor.
“Merhaba anne, Çocuk uyutmadığı için bu saatte yazıyorum.(Tabii tabii) Kusura bakmayın. Sizi kırmamak için yarın gelin dedim ama aslında hiç uygun değilim yarın. Biz haftaya bir gün ayarlayalım en iyisi. Bir de sizden bir ricam olacak. Gelmek istediğinizde bana bikaç gün öncesinden haber verirseniz çok sevinirim. Her zaman uygun olmayabiliyorum çünkü. “
Yolladım. Gördü ve bir şey demedi. Arayıp bir yoklamayı düşünüyorum ilerleyen saatlerdeÇok alınacak, acitasyonların ardı arkası kesilmeyecek hatta özür bile bekleyebilir yolladınız mı bilmiyorum hadi bismillah
Çok dikkatlisiniz. Bir sürü kişiye laf yetistirine kadar bir çok şeyi halletmiş olurdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?