Şu saat oldu, ama sinirden uyuyamıyorum.

Ama yani kendi arkadaslarımlada öyle haftalar öncesinden ayarlamam ki
Bigün öncesinden yarın buluşalım mı dedigim cok olmustur
Bide yani işim var siz dememişsiniz sonucta kadın cat kapınızda belirmemiş

Uzak akraba veya çok yakın olmadığınız bi arkadaş tanıdık vs olsa birkaç gün önceden haberli gelmelerini beklemek doğal da,anne,kv vs için birkaç saat önceden haber verilerek bile gelinebilir bence.çok soğuk bi ilişki bu sizinkisi

Yolladım. Gördü ve bir şey demedi. Arayıp bir yoklamayı düşünüyorum ilerleyen saatlerde
Ezberlenmiş sahneler hiç cevap vermez ama eşine söyler muhtelemen benim kayınvalide böyle yapıyodu bana cevap vermeyip oğluna sonra sülaleye yakınıyodu, hiç ses etme bence

Söylediğinizi sizce konu sahibi yapmak istemiyor mudur? Sorun haftada bir geldi meselesi değil. Ne var ev dağınık olsa diyorsunuz.
Ben kendimden örnek vereyim. Hastayım yatak döşek yatıyorum önceki gün acile gitmişim öyle kötüyüm yani .Kayınvalidem benden habersiz evime misafir çağırmış.
"Bende misafir kabul edemeyeceğimi hasta olduğumu söyleyip haftaya organize edelim" dedim.
"Ben söz verdim çağırdım ne yapacağım" diyor.
"Keşke bana sorsaydın. Hep söylüyorum önceden bana söyle diye" dedim.
O halde emrivakisi bitmiyor ısrar ediyor. Hayır deyip kesip attım.
1 saat sonra kapı çaldı. Zorla kalktım açtım. Sanırım bana inanmamıştı. Gitti evi gezdi.
Mutfağımda dağınıklık vardı. O da önceki akşam eşim çorba yaptı onun dağınıklığı.
Kadın bir bayram günü herkesin içinde benim için pis dedi. Evimi dağınık gördüğü tek an hasta olduğum gündü.
Ona rağmen bunu dedi. Diyebilirsiniz ona göre normaliniz dağınık vs diye. Öyle değil. Kendisi pistir. Hijyen algısı tuvalet maşrapasındaki su ile pilav yapacak seviyede.
Peki burada amaç ne? Neden böyle bir şey söylemiştir?

Normal insan evladı aile içerisinde birbirinin açığını kapatır. Hani aileydik?
Benim örneğimde benim annem gelse beni öyle görse gider mutfağımı toplar. Kimseye de evi pis demez.
Kimse kusura bakmayacak böyle durumlarda, değil kayınvalide anne olsa o evin yabancısı olur.
İnsanın anası babası da olsa eşinin ailesi de olsa her şeyi söyleme ve yapma hakkına sahip değiller.

Sizleri anlamıyorum demişsiniz ya. Anlıyor musunuz aradaki farkı?

Kayınvalideye adı kayınvalide diye kötü davrananda vardır onları ayrı tutalım. Fakat kayınvalide adını bu kadar kötüye çıkaran yine bazı kayınvalidelerin ta kendisi.

tam bir kvalide aşığı olarak dalayım konuya kvalidem ile samimiyetime 10 üzerinden 10 verebilirim, evine giderim, yatarım, istediğimi yerim-içerim gel gelelim çat-kapı diye tabir edilen ziyaretlerden nefret ederim.. eğer gerçekten pat diye gittiysem "anne hazırlan seni almaya geliyorum bir kahve içelim dışarıda" derim.. o bana geliyorsa (eğer ev gerçekten berbatsa ki çoğunlukla öyle ) o da bana aynısını der.. şimdi bu konuda konu sahibi haklı, ben olsam evde değilim derdim musait değilim demek yerine.. çocuğun doktoru var, arkadaşlarımla buluşacağım falan falan.. ne şiş yanar ne kebap.. attığın mesajı erken görsem farklı bir şey yazdırırdım ama şimdi yazıp içine oturtmayayım sağlık olsun yollamışsın :)

Ben de emrivaki yapılmasından hoşlanmam. Sürekli birilerini evime kabul etmek zorunda değilim. İstemem. Hele bana müsait misin diye sorulmadan direk gelicem denmesine sinir olurum.

İster eşimin annesi ister kendi annem. Çalışan yorulan bir hayat düzeni olan insanlarız. Kendime göre planlarım yapmak istediklerim var. Sıraya koyduklarım var.

Sizin tek sıkıntınız direk dan dan söylememeniz. Mesajla falan değil. Belki şimdi kabul eder, durumu ifade eder. Bir daha aynı şey olduğunda pattadanak müsait değilim işlerim planlarım var deseydiniz daha iyi olurmuş.

Ama olan olmuş artık boşverin. Bi daha da aramanıza gerek yok bence.

Ama yani kendi arkadaslarımlada öyle haftalar öncesinden ayarlamam ki
Bigün öncesinden yarın buluşalım mı dedigim cok olmustur
Bide yani işim var siz dememişsiniz sonucta kadın cat kapınızda belirmemiş
Buluşmak başka bir şey ama. Sapla samanı karıştırmayalım. Ben de derim arkadaşlarıma yarın şuraya gidelim mi, şunu yapalım mı diye. Ama bu eylemlerin hepsi evin dışında geçer. Eve gideceksen günler önceden sormak bir nezaket kuralıdır.

Daha öncekilerde direkt söylemiştim de bu kez gafil avlandım. Basiretim bağlandı derler ya aynen öyle. Sonra da içim içini yedi durdu. Normalde o ısrarla böyle yapsa da ben yönlendirmeye çalışıyordum. Yarın işim var, çarlamba olsun diyerek. Siz beni çok doğru anlamışsınız. Benim meselem söyleme şekli.

Cocuk icin yardımcı olmasa annemle bbile sık görusmek istemem demis birine de ne diyelim ki?
Kvdenin hic yararı yok demek hayatında.
Cok enteresan.
Annem çocuğa bakmak için geliyor çünkü. Ne ilgisi var dediğiniz şeyle? Nasıl bu kanıyla vardınız o daha enteresan bence. Sakin olun biraz yahu. Hepimiz bu yollardan geçiyoruz bir şekilde.

Çok cahilsiniz... allah yardımcınız olsun...
Hayatımda ilk kez biri cahil dedi bana. Çok değişik bir hismiş. Bir an için içimden öyle olmayı umdum. Keşke cahil olsaydım da daha fazla mutlu olsaydım. Nokta atışı tespitinizle ne kadar zeki ve havalı olduğunuzu ortaya koydunuz ne güzel. Selamlar sevgiler.

Nezaket veya görgü kurallarını gayet iyi bilirim
Eve gelicek insan yedi el yabancı değil ki birgün öncesinden haber vermekte atıyorum kek börek veya yemek yapılacaksa gayet makul bir süre
Dedigim gibi kabul etmeseydiniz o zaman sonucta cat kapı gelmemiş aramıs sormus
Ama ilk basta kabul edip sonra mesajla en yakınınızı bir hafta erteleyerek red etmeniz dediginiz nezaket kurallarını baya aşıyor

Olan oldu artık. 4-5 gibi bir arar yoklarım. Hem hastanede ne yaptığını sorarım hem de durumu biraz yumuşatırım. Hepten öküzlük yapmanın da alemi yok tabii. Anlamıştır diye düşünüyorum artık.

Sormadı yahu. Geliyorum dedi. Aradaki farket bu kadar mı zor. Geleceğini haber veriyor ki evde olmama ihtimalim olmasın. İlk başta kabul etmek de benim boşta bulunmam işte. Ben size nezaket dersi vermek için öyle söylemedim. Kayınvalidemin bilmesi gerekirdi anlamında söyledim. Ne meraklı insanlar birbirine ders vermeye.

Ders vermek niyetinde olan sizsiniz yahu nezaketi siz soktunuz araya
Biraz sakin olun bu kadar asabiyet bünyeye zarar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…