- Konu Sahibi __SuPerisi__
-
cnm yaa seni çok iyi anlıyorum benimde eşimin ailesi akrabaları susmak bilmiyo bide görümcem benden sonra evlendi hamile kaldı millet bana soruyo şimdi bak senden sonra evlendi hamile diye..kendi ailem olsa sustururum ama olay eşimin tarafı olunca mecuren ses çıkartamıyosun..allah hepimize en kısa zamanda bebek versinde sussunlar utansınlar inşallahh..
amin canm peki senin eşinin sperm sayısı ne kadar keçiboynuzu kürünü falan hiç denemedin mi?
eşimin sperm sayısı hareketliliği iyi ama morfolojisi düşük onun için keçiboynuzu kürünü yaptım daha önce yarım bırakmıştık ama şimdi yeniden başladık 1 haftadır içiyo..
kesinlikle bırakmayın faydasını gören çok bizim bitmesine 1 ay kaldı cok merak ediyorum sonucu
kızlar bugün kontrole gittik, 7 tane 75lik iğneden sonra 8 tane yumurta gelişmiş hepsi 12 ile 9 mm aralığında. cuma tekrar kontrole gitcem, iğneye tabikide devam. sizce nasıl byümüş. normal mi? bu arada nazar değmesin, daha öncede gonal f kullandığımda sadece 3 tane gelişmişte ve sadece 1 tanesi çatlamıştı. inşallah bu sefer 3-4 tanesi gelişmeye devam eder ve 3-4 tanesi çatlar ki aşılamada tutma şansım dah yüksek olsun
kızlar bugün kontrole gittik, 7 tane 75lik iğneden sonra 8 tane yumurta gelişmiş hepsi 12 ile 9 mm aralığında. cuma tekrar kontrole gitcem, iğneye tabikide devam. sizce nasıl byümüş. normal mi? bu arada nazar değmesin, daha öncede gonal f kullandığımda sadece 3 tane gelişmişte ve sadece 1 tanesi çatlamıştı. inşallah bu sefer 3-4 tanesi gelişmeye devam eder ve 3-4 tanesi çatlar ki aşılamada tutma şansım dah yüksek olsun
canım inşallah herşey istediğin gibi olur ve aşılama sonucunda hamile kalırsın.bu arada şuan kullandığın iğne hangisi merak ettim.ayrıca gonal f bendede hiçbir işe yaramamıştı
canım ben yine gona f kullanıyorum. bundan bir yıl önce biraz daha kilo vardı ve o zamanlar pko deniliyordu bana. ama kilo verince herhangi bir sorun kalmadı, sebepsiz infertil oldum. o zaman 12 tane gonal f 75 lik vurulmuştum, zar zor gelişmişti 3 tane yumurta ki sadece 1 tanesi çatlamıştı. şimdiyse yine gonal f ile 8 tane yumurta gelişti. aradı fark sadece benim kilom, oda sadece 5 kilo, yani fazla bi kiloda değil. ama baze kadınlarda hormonlarında çok fark ettiriyormuş kilo. hayırlısı artık. inşallah 4 yıllık hasretim sona erer. inşallah allah her isteyen kadının kucağına birer ikişer tane bebiş koyar :)
merhabalar ;
ben de bugün maalesef regli oldum. ve bu ay aşılama olacak. ama nedense umutlarım tükendi gibi artık direk tüp bebeğe geçmek istiyorum ama doktorum çok erken diyor.
Allah analı babalı büyütsün yiğeini Allah bağışlasın.Bizde şimdilik yadığım gibi sorun yok gibi görünüyor ama sorun olupta bulunamıyor olabilir diye düşünüyorum.İlişkiye bebek düşüncesi ile girmiyoruz.İlk zamanalr belki öyleydi ama uzun bir zaman kendi haline bıraktık yine olmadı.Hayırlısı Allah tan inşlalah hepimizin aşılamaları ilk denemede tutar.aramıza hoşgeldin cnm..senin durumun bize göre daha iyi yazdıklarına bakılırsa..hiçbir sorun yoksa eğer olmaması ilginçmiş..bebek düşünerekmi ilişkiye giriyosunuz çünkü ona odaklanınca olmuyo ben abimlerden biliyorum..hiçbişeyleri yokken uğraştılar olmadı bebek düşünerek ona odaklanarak ilişkiye girince tutmuyo doktorlarda diyo odaklanmayın ilişki sırasında diye..onlarda olmuyo diye borcun altına girip araba aldılar onu ödeme derdine düştüklerindeki ilk ay hamile olduğunu öğrendi..nasip tabi bu işler bi yandanda..
hakkında hayırlısı cnm nerde yaptırcan aşılamanı konuştunmu doktorla?
Aslında sabırlı değilimdir.Heleki bu konuda çok sabırsızım.Ve beklemenin çok yersiz olduğunu düşünüyorum bir sorun var veya yok 6 ay en fazla bir yılın sonunda Aşılama yada tüp bebek denenmesinden yanayım.Bizim beklememizin nedeni bebk düşündüğümüz sıra ben 3 kez böbrek taşı düşürdüm tedavim yarım kaldı.Sonrasındada devlet hastanesinde tedaviye başladım ordada biraz yavaş işliyor herşey ancak aşılamaya sıra geldi.Senin bekelememene çok sevindim ben tüm bebek sahibi olmak isteyenlerin hemen dr. agitmesinden yanayım çünkü bir sorun yok diye beklemek birşey getirmiyor biran önce harekete geçip bebişimizi daha erken kucağımıza almak çok güzel olur.3 yıldır beklemen buyuk bır sabır tebrık edıyorum..bence hıc beklemeden aşılamaya gecıp aşılamada sonuc alamazsan tup bebek denemenı tavsıye ederım..bu sekılde beklemek daha cok yoruyor ınsanı
canım merhaba bu sana 2 merhabam olacak daha öncede başka bir topikte yazmıştım ama sen görmedin:)) canım ben doktorların aşılama ve tüp bebek hakkındaki videolarını izlerken sebepsiz infertiliteyede değinmişlerdi ozaman duymuştum diyorlarki sebepsiz infertilitede biz baktığımızda incelediğimizde hiç bir sorun yok olduğunu görüyoruz ama uzun zaman bebek olmuyorsa bizim göremediğimiz bir yerde bir sorun var ama biz göremiyoruz diyorlar yani kadının herşeyine erkeğin herşeyine bakıldığında herşey normal görünüyor ama doktorların bulamadıkları bir yerlerde sorun oluyor gibisinden bişeyler dinlemiştim sebepsiz infertilidede sorun yok değil bir sorun var ama sorunun kaynağını bulamadıklarından dolayı bu oluyormuş.
yani demem oki fazla zaman kaybetme aşılama yada tüp bebekle şansını dene eğer yaşında ileriyse hiç hiç hiç bekleme derim ama ha aşılama ha cinsel ilişki ikiside aynı ondada olmama ihtimali yüksek dersen tüp bebek en iyisi.
Gözümden kaçmış sanırım özür dilerim.Verdiğin cevap için çok teşekkür ederim.Bende herkese aynı tavsiyede bulunurum hiç beklemeyin vakit kaybetmeyin ben yeterince zaman kaybettim ama bu biraz maddi imkansızlıklardan birazda böbreğimden rahatsız olmamdan kaynaklandı.Şuan sağlığım yerinde çok şükür.Devlet hastanesine gidiyorum ve 6 ay yumurta takibini zaman kaybı olduğunu bile bile beklemek zorundaydım.Özelde aşılama yaptırmayı düşündüğüm yer bin tl dedi ve 3 aşılama olmazsa peşine tüp bebek 10 bin tl yi buluyor. biz bunu karşılayamayacağımız için devlet hastanesine gidiyorum ve dediğim gibi 6 ay yumurta takibini zaman kaybı olduğunu bile bile yaptırdım çok gittim geldim ama herşey heyet raporu çıkarıp aşılama maliyetini düşürebilmek içindi.Şubat ayında raporum çıkıyor hepimizin hakkında hayırlısı Allahtan inşallah hepimiz en kısa zamanda anne oluruz.
ARKADAŞLARIMMM !! bi problem çıktı bizim aşılama işi yattı(( eşimle doğru düzgün tekrar oturup konuştuk bu akşam maddi imkanlardan dolayı olmuyor kredi çekecektik biz ama kredimiz çıkmıyor ( banka onaylamıyor bir kaç tane kredi borcumuzdan dolayı neyse sağlık olsun ben vazgeçtim zaten çok tereddüt ediyordum.yaş iş bizimkisi artık.kredi olayından sonra istekte kaçtı zaten istemiyorum hiçbişey, sperm sayımızla normal yoldan hamile kalabilirmişim böyle devam edeceğiz biraz daha.öpüyorum hepinizi ALLAH hepimizin yardımcısı olsun dualarım sizinle ...
Hayırlısı olsun inşlalah doğal yoldan hamile kalırsın en kısa zamanda.Eğer sırf maddi imkanlardan dolayı ertelemek zorundaysan yakınında devlet hastanesi varsa oraya gidebilirsin.Bende devlete gidiyorum aşılamaya 200 tl ye yakın bir ücret ödicem.
yok canım ya devlete gidersem hastanede çalışan arkadaşlarım var duymalarını istemiyorum o yüzden tüp bebek merkezinde olmasını istiyordum ama kısmet işte napalım normal yollarda ilerlemeye devam bizde
Anladım canım hayırlısı ile inşlalah en kısa zamdna doğal yoldan gelsin bebişin.
özüre ne gerek olur öyle gözden kaçabilir.ewet zaman kaybı ama bazen işler istediğimiz gibi olmyor bizim aşılama işi iptal kredimiz çıkmıyor((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?