Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
,

Çok ucuzmuş hangı hastane o
super

off canım benim dikkat et kendine.. seni çok iyi anlarım inan, bende polis eşiyim, polislerin ne kadar stresli iş hayatları olduğunu biliyorum, daha az önce yine çok can sıkıcı bi gelişme oldu eşimin işyle ilgili.. müthiş moralim bozuldu ama belli etmemeye çalıştım eşimi sakinleştirmeye çalıştım. hamileliğinde çok az kilo almışsın. maş.. diyete çok güzel uyuyorsun demekki.. psikoloğa gitmekte çokk iyi yapıyrsun. bende bir ara burda bi olay sonucunda eşimi gitmesi konusunda çok emek vermiştim, ikna oldu ama bu şehirde psikolog bulamadık,,, devlette bi tane vardı oda eşimi hiç tatmin edemedi, hayat devam ediyor, unutmaya çalış o olayı felan demiş... sank biz bilmiyoruz.. hiç ilgilenmemiş... psikoloğa muhakkak devam et ve bu günlerin tadını çıkarmaya çalış. başka elimizden bişey gelmiyor..

arkadaşlar merhaba
hamileliğimin 25.haftasındayım
c.tesi günü şeker yüklemem yapıldı
1 saat sonra yapılan ölçümde değerim 170 çıktı
doktor diyet yaparsan sorun yaşamazsın çok yüksek bi değer değil dedi
sizin şeker değerleriniz nasıl çıktı
doktor çok yüksek değil dedi ama gene de benim içim hiç rahat değil

kızlar hepinize teşekkürler
hepimizin miniklerine benden bir maşallah

Kızlar Watsonslarda
Johnsan Baby %30 ve Bübchen ikinci ürüne %50 indirim var. 01Kasım-05Aralık

Kipa - Prima Aktif Bebek 3 Numara 4/9Kg 15,90
Aktif bebek kullanabilir miyiz bilmiyorum.Deneyimli anneler belki fikir verebilir. 02Kasım-15Kasım

canım benim de öyle sancılarım oluyor ara ara. sonrasında rahmim top gibi oluyor araştırdım hazırlayıcı kasılmalarmış normalmiş ama elimde olmadan endişeleniyorum.

benim oğlan ama göğüslerim çok karardı

maşallah kuzucuğunaaa bir de bunun doğmuşunu düşünseneeee yenir ki bu

maşallahhhh bebişine sağlıkla, güle güle kullanın aldıklarınızı da

224 çıktı ama canım çok sıkkın

canım inşallah düşer biraz dikkat edeceğiz artık her şey bebişlerin sağlığı için

ele bakkuzum çok tatlı maşallahhh

Ay masallah annesi prensesine nasil huzurlu masallah ne kadar buyumus biz daha dun cinsiyetlerini konusuyoduk bugun masallah fotolarina bakiyoruz Allahin izniyle insallah bi avazda dogurup kokularini icimize cekip saglikla kucaklayacagimiz gunlerimizde gelir hayirlisiyla aminnnn

Amannnin yakisikliyada bakin siz masallah parmagi ne sirin yapmis oyle kucuk yavru cok kuralci bi cocuk olacak sanki annesi

maşallah bebeğinehastane süpermiş valla. burda(istanbul) bir doğum o kadar ve aldıkları topuk kanından bile ekstra ücret alıyorlar yani fotoğraf ve süslemeyi saymıyorum bile. gözünü sevdiğim izmir her şey daha uygun..

canım benim de 154 çıkmıştı doktor sınırda dedi. ben de endişelendim yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum ama doktor yüksek demedi sınırda dedi (ki benim dr. çokkkk pimpirikli bir adam, anlamadım niye öyle dedi:26:)

Merhaba canım,

Benim gece dönerken karnıma kramp giriyor resmen, canım çok acıyor biraz masaj yapınca geçiyor ama çok korkuyorum öyle olunca :18:

Benim de dün gece bacağıma kramp girdi. Sesime eşim uyandı. Bugün bütün gün de aynı yer ağrıdı. Zor zamanlara başlıyoruz. Allah kolaylık versin hepimize...

Canım benim midem de kötü olmuştu 2-3 hafta önce.Rennie Duo kullanıyorum ben. Çok faydasını gördüm. 3 kutu yazdı doktor son gittiğimde. Çok yanma olursa 2 ölçek de içebilirsin dedi. Mentollü bir tadı var. İstersen bir de bunu dene. Zaten tüm hamilelere ya gavisgon ya rennie duo veriyorlar. Yemek yer yemez yatma bir de yatarken yastığını yükselt.Ben 3 haftadır 2 yastıkla yatıyorum. Daha rahat ediyorum.

168. Gün
24. Hafta 0. Gün
27 Ekim 2012
Bu andan, bebeğinizin beklenen doğum tarihine kadar olan sürede bebeğinizin ayakları yaklaşık iki kat artarak 45 mm den 83 mm ye çıkacaktır.Bazı anneler doğum öncesi prova niteliğindeki Braxton Hicks kasılmaları (doğum öncesi kasılmaları) yaşayabilirler. Daha önce gebe kalmış kadınlarda daha erken başlar ve daha şiddetli olur. Gebelik sırasındaki baş dönmelerine karşı yan tarafınıza yatmanız size faydalı olacaktır.

Kızlar muhtemelen bunları yaşıyoruz hamilelik takviminden aldım

Braxton Hicks kasılmaları

Belki bu kulağa tuhaf gelen sözcüğü daha önceden duydunuz belki de ilk defa duyuyorsunuz. Ancak durum nasıl olursa olsun eğer bebek bekleyen bir anne adayıysanız anlamını bran önce öğrenmenizde yarar var. Bundan yaklaşık 150 yıl kadar önce İngiliz doktor John Braxton Hicks gerçek doğum kasılmaları başlamadan önce rahim kaslarında meydana gelen bazı kasılmalar olduğunu fark etti ve o güne kadar hem doktorların hem de anne adaylarının yaşadığı karmaşa ve heyecana açıklık getirdi.

Günümüzde zaman zaman yalanci kasılmalar olarak da adlandırılan Braxton Hicks kontraksiyonları genelde gebeliğin son trimesterında başlamakla birlikte zaman zaman ikinci trimseterda da gözlenebilir. Rahiminizi oluşturan kaslar 30-60 saniye kadar kasılarak daha snra gevşer. Bu kasılmaların süresi zaman zaman iki dakikaya kadar uzayabilir. Braxton Hicks kontraksionları sizi ve rahiminizi gerçek doğuma hazırladığından alıştırma kasılmaları olarak da adlandırılmaktadır.

Braxton Hicks kasılmalarının bazı özellikleri vardır:

Şiddeti sabit olmayıp değişkendir.
İki kasılma arasındaki süre çok kısa değildir.
Olup olmayacağı ya da ne zaman geleceği önceden tahmin edilemez.
Ritmik yani düzenli değildir.
Ağrı vermekten çok rahatsızlık yaratıcıdır.
Sıklığı ve şiddeti giderek artmaz

Neden olur?
Braxton Hicks kasılmalarına neden olan olayların mekanizması açık değildir ancak bu konuda bazı spekülasyonlar vardır. En sık kabul edilen görüş bu kasılmaların rahimin kendi sertliğini sağlamasına yardımcı olduğu ve plasentaya kan akımını kolaylaştırdığıdır. Braxton Hicks kasılmaları rahim ağzında açılma ya da incelmeye neden olmazlar. Bununla birlikte doğum zamanı yaklaştıkça kasılmaların şiddetinde ve sıklığında bir artış görülebilir.Bu kasılmalar yalancı doğum sancıları olarak adlandırılır ve rahim ağzının doğuma hazırlanması ile açılması ve incelmesine yardımcı olailirler.

Braxton Hicks kontraksiyonlarını tetikleyebilen durumlar?

Bebeğiniz ya da siz çok hareketli ve aktifseniz
Birisi karnınıza sertçe dokunursa
Mesaneniz çok dolu ise
Cinsel ilişki sonrasında
Uzun süre susuz kalmışsanız

Braxton hicks kontraksiyonları tetiklenebilir.

Nasıl baş edilebilir?
Braxton Hicks kasılmaları genelde zararsız ve ağrısız kasılmalardır ancak yine de bu durum sizi rahatsız ediyorsa önüne geçmek için bazı basit öneriler işe yarayabilir.

Pozisyon değiştirin. Eğer uzun süredir ayakta ve dolaşıyorsanız uzanın ya da eğer kasılmalar siz oturur ya da uzanırken başlamışsa kısa bir yürüyüşe çıkın.
Ilık bir duş yapın
4-5 bardak su için. Eğerkasılmaları başlatan durum dehidratasyon ise su içmek çok işe yarayacaktır.

Bu bast önlemler ile kasılmlar geçmiyor, sıklığı, şiddeti ve yarattığı rahatsılık giderek artıyorsa mutlaka zaman kaybetmeden doktorunuza haber verin.

Günaydın arkadaşlar kimsecikler gelmemiş bugün.
Dün tetenoz aşımın 2.ni oldum pek bir sıkıntı yok kolumda.Hemşire istersem 5 doza tamamlayacaklarını söyledi ömür boyu koruma oluyormuş.

Günaydın kızlar, nasılsınız?

Biz dun karnımı açıp oglusumunun karnımı ordan oraya oynatmasını hoplatmasını izledim:))) Superdi, aslında dün sakin bir günündeydi ama ona rağmen bayıldık

Günaydın arkadaşlar kimsecikler gelmemiş bugün.
Dün tetenoz aşımın 2.ni oldum pek bir sıkıntı yok kolumda.Hemşire istersem 5 doza tamamlayacaklarını söyledi ömür boyu koruma oluyormuş.

Günaydın kızlar, caglacım hadi bunu da atlattın ne güzel benm de 12sinde olacak,bugün de öğleden sonra şeker sonuçlarımı alıp dr.göstercm.İki işi de halledince muayenelerden başka bişe kalmıyor galiba:)

Kızlar benm 2-3 gündür canım çok yanıyor ilk önemsemedim size sormadım ama dün berbattı.Kızım karnıma doğru tekmeliyor genelde ama bikaç gündür özellikle akşamları karnımın iç tarafını tekmeliyor çook fena ağrım oluyor o vurunca. Sanki bağırsağım organlarıma geliyor tekmeler gibi.Bazen de dik duruyomuş da kasıklarıma vuruyormuş gibi. Sizde de oluyor mu bu,süt içtim hareket ettim önünü dönsün sırtıma doğru tekmelemesin diye ama düzelmedi. Şimdi de normal tepikliyor bu tarafa dönmüş hanfendi:) Gece niye öle acaba yaa,eşimin de komiğine gidiyor ben zıplayınca ama acımı anlamıyor

günaydın kızlar
ne güzel bebişlerinizin resimlerini koymuşsunuz
benim kızım net görünmüyo bu kadar çünkü karın yağ dokum çok sertmiş (( o yüzden görünmeyebilirmiş net olarak
belki de doktorun aleti çok gelişmiş olmadığı için öyledir bilemiyorum
şeker konusunda yazdığıma pek kimse cevap vermemiş
diyet yapıyorum bakalım ne olacak
bu arada bebişlerinizin kilo alımını arttırmak için yediğiniz özel şeyler var mı
yazdıklarınıza bakıyorum da benim miniğim sizinkilere göre baya minik ((
üzülüyorum bunları okuyunca

Çok şükür atlattım cumartesi doktor kontrolüm var çok heycanlıyım ne durumdayız kaç kiloyuz herşey yolundamı die meraklanıyorum.
bu tekmelerin yeri hergün farkı oluyor:)) durdukları yerde durmuyorlar.Benim prenseste kasıklarımdan tekmeliyor bazen ama çok acaip bi his oluyor bendede aşağı doğru baskı oluşuyor sanki.Bazende karnıma doğru vuruyor yerimden sıçrıyorum resmen :)) ama öyle canım çok acımıyor.

günaydınlar bi kaç sorum olacak ben devlet memuruyum ama sözleşmeliyim 38. haftam 10 şubata geliyo 3 hafta kalıncaya kadar çalışır raporu alacaktım ama ne zaman almam gerekiyo . bide sözleşmeliyim ve ücretsiz izin kullanabiliyommu .doğum izni 6 AY OLACAKMI BİLGİSİ OLAN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…