Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

cnm inş yarın güzel sonuçlarla gelirsin dualarımız seninle

inşallah düşmüştür canım. yarın mutlu haberlerle gelirsin inşş

cnm inş yarın güzel sonuçlarla gelirsin dualarımız seninle

Amin kızlar Allah razı olsuun inşallah düşer herşeyin başı sağlık bu insülün korkusu fena Allah şeker hastalarının yardımcısı olsun babacığımda şeker hastası yazık onun karşısında biz tatlıları götürürken halini anlamazdık şimdi çok iyi anlıyorum

vajinusmus hatası normal doğum mu yapmış üstelik önce sezeryan yapmış olmasına rağmen... way beee

canım benim bir kaç tane hastam vardı öyle vajili olup normal doğum yapan bir de komşum vardı 20 yıldır vajiyi yenememiş ama eşi anlayışsızdı onun hep aağrılı afedersin tecavüz gibi nefret ediyorum ilişkiden diyordu ama 2 tane çocuğu vardı normal doğum inanılır gibi gelmemiş olabilir ama kk da topikler var vajililerin normal doğum yapmış olanlarıın olduğu istersen orayada bakabilirsin asla imkansız değil ve her vajenin bu doğum için esnemeye yeteneği vardır yeterki psikolojik olaaka ve fizyolojik olarak yeterince hazırlanmış olsun etrafınızda vajili olup korkan varsa doğumdan sizde onlara söylyebilirsiniz... bir de her hasta kendine özgüdür çok korkanlara yapamam diye kendini inandırmışları zorlamnın bir manası yok çünkü sonrasında psikolojilerini bozmak manasız daha sonraki yaşam kaliteleri bozulacaksa normal doğum yapmamalılar çünkü bebeğin sağlığı annenin sağlığına ve psikolojisine bağlı... bir araştırmada yeni doğan bebekleri bir odaya toplamışlar ve mutlu ve huzurlu bir annenin kalp atışlarını dinletmişler bebeklerin daha çok yediği ve daha az ağlayıp daha huzurlu uyuduğu gözlemlenmiş yani anne sağlığı ve mutluluğu = bebek sağlığı ve mutluğu

evet canım hemşireyim ve maalesef özel mesaj yazamıyorum .zaten bir müdeet internetide kullanamicam evde olmayacağım için ama umarım sorununu yenebilirsin sağlıklı ve mutlu bir doğum yaşarsın inşallah...

cok haklisin türkiyede helede özel hastanelerde hep sezeryan duyuyorum bende. yurtdisindayim ve burda bana sormuyolar bile sezeryan istermisin diye gerekli olmadigi sürece herkes normal dogum yapiyo. bende Alllah nasip ederse normal dogum taraftariyim elbet sancimiz agrimiz olacak ki onunda bebek icin ne kadar faydali oldugunu ögrendik.

Kizlar biliyorsunuz dün Asure günüydü. Söylemesi ayip bi kazan asure yaptim ve nerdeyse tüm mahalleye dagittim. Ben cok yiyemeyecegim icin eve dogru düzgün ayirmadim bile.
Ama aksama dogru nasil yorulmusum, ayakta durup, kazani karistirmaktan, gece pestilim cikcti uyurken.
Hepinizin hem gecmis ögretmenler gününü (bende bir Pedagog olarak ögretmenlik yapma hakkina sahip olsamda, yurtdisinda okudugum icin diplomam kabul edilmediginden yapamiyorum) hemde asure gününü kutluyorum.

Ah kizlar bende normal dogumu cok istiyorum ama ayni sekildede cok korkuyorum. Hala doktorumla konusmadim, oda hic konusunu acmiyor. Özel oldugu icin
sezaryancidir diyede korkuyorum acikcasi.

Dogum cantasindan bahsetmisiniz de, hepiniz şık ve güzel olsun demissiniz de ben bildiginiz kocaman valiz götürmeyi düsünüyordum, ben mi abarttim yoksa?
Dogum cantasinin icine girmesi gerekenler listelerine bakinca sanki valiza bile sigmicakmis gibi gelirken, siz nasil canta almayi düsünüyorsun

zaten doğum çantası lisetesindekiler o çantaya sığmaz cnm
bende aldım çanta ama doğum sorası bebeğimle gezerken taşıycam yanımda
hastaneye küçük bi bavul hazırlıycam nasipse

doktorun sezeryancı diye asla belki gerek olmıcak bir ameliyatı boşu boşuna olacak mısın? türkiyede maalesef sezeryan bir tercih mevzusuymuş veya bu anneniin bir hakkıymış gibi davranılıyor ama aslında doğumdan hemen sonra unutacağın bir kaç saatlik sancı ve ağrıdan(ki ben ağrı demeyi doğru bulmuyorum bebğini anneye adım adım ve sağlıkla, bebği olması gerektiği gibi yavaş yavaş annenin vücudundan ayırmaya yarayan mucizevi dalgalar) kurtulmak için ömrü boyunca peşini bırakmıcak belki sezeryandan haftalar sonra hala ağrısını çektiği bir ameliyatı tercih edebiliyor... ama unutmayınki doğum korkusu bir balon ve etrafımızdaki insanların bize uyguladığı sinsi bir psikolojik travma aasla etrafınızda doğumu kötüleyen insanları konuşturmayın ben daha normal doğum yaptığına pişman olan kimseyi görmedim ve daha yeni vajili olduğu için sezeryan olan bir arkadaşım var ki doğumdan yeterince önce bir psikologla görüşmesini veya bu işte uzman bazı doktorlar vaar onlardan yardım istemesini tavsiye etmiştim ama beni dinlemedi sezeryandan 17 gün sonra hala kendi başına iş yapmaıyor ve bebeği tam olarak kucağına alamıyordu kendi asla sen sezeryanla olma demeye başladı ve etrafındaki tüm gebeleri uyarıyor... paylaştığım linkleri okumanızı tavsiye ederim...

canım o çantayı doğumdan sonra dışarısı için düşünüyorum ben yoksa evet sığmaz
ben kendime nevresim takımı bile götüreceğim
o nedenle küçük bir bavul hazırlayıp yanıma da onu alırım

bir de doktorunuzu yeterince zaman varken normal hatta doğal doğum fikrine alıştırabilirsiniz

birçok noktada katılıyorum sana
evet adı üstnde normal doğum müdehalesiz
ama yazarken bence isteyerek veya zorunlu olarak sezeryan olacakalrı da düşünerek yazmak lazım
ben asla kimseye git sezeryan ol demem ,ki ben isteğe bağlı sezeryan olacağım ama ne normal doğum için ne de sezeryan için korkuturum
2 ablam da szeryan oldu dikişleri alınır alınmaz pire gibi oldular
sezeryan da doktorun eline çok inanıyorum ben profesyonel olmalı
normal doğumda da bebek kolay çıksın diye kesebiliyorlar bu ne kadar doğru madem sancı çekilmesi gerekiyor
keşke her normal doğum kolay olsa hemen doğuverseler
polemik yaratmak niyetinde değilim Allah herkese en kolay en sağlıklı doğumu nasip etsin

Haklisin tabii, paylastigin linklerin hepsini okudum, ki bircogunu da daha önce izlemistim. Normal dogumla ilgili yeterince bilgi sahibi oldugumu düsünüyorum, ki bir Egitmen olarak ta
normal dogumun sadece fiziksel acidan degil sosyo-psikolojik yöndende hem anneye hemde bebege olan yararinin farkindayim. Sadece agri esigimin cok düsük oldugunun bilincinde olmam beni korkutyor.

Slm bnde dalinin setin almstim avm y gittim markte raihi gecti am degistrimek istiyorym icindeki madde ye alerjim varmis dedim paraben :ethyl,probly,methyl diye yaziliyo onlari gosterdim ve degistirdim chico aldim :) buarada niveanin islak mendillerinde de paraben var onun uerlne canbebe ve huggs yeni dogan yesil kapak parabensiz ve alkolsuz e vitamjnli var ben huggs aldim bilginiz olsun.erkek bebekleri icin pudra pipisini tikiyabiliyomus ondan ben almadim

kızlar hastane için çamaşır alacağım
emzirme atleti sütyeni ve kilot
bunlardan kaçar tane almak lazım
ben hala normal kilotlarımı ve bir beden büyük atlet giyiyorum da
kaçar tane alayım

kızlar hastane için çamaşır alacağım
emzirme atleti sütyeni ve kilot
bunlardan kaçar tane almak lazım
ben hala normal kilotlarımı ve bir beden büyük atlet giyiyorum da
kaçar tane alayım

canım ben 3 tane aldım ama hastaneye 2 südyen yeter göğüs pedi var çünkü sonrasında onu koyunca süt sızmaz herhalde bende normal kilot hamile değil odaha rahat ben 2 gün yatacağım için 5-6 tane alırım hasta bezi falanda lazım kanama çok oluyomuş ona göre düşün atlette 2 tane yeter herhalde

öncelikle uyarın için sağol ben aslında iyi bir kaç sezeryan örneğinin linkini vercektim ama aceleyle pc başından kalkmam gerekti unutmuşum sen isteğinle sezeryan olacakmışsın bu tabiki senin tercihin bir şey diyemem ama ben çok istiyorum diye hiç sorun yaşamadan normal doğurabilceğim anlamına gelmez yazılarımda daha öncede dikkat ettiysen mecburi sezeryandan kaçılmaması sağlık için gerekiyorsa ki psikolojik sağlığıda katarak söylüyorum kesinlikle sezeryan gerekli olabilir... ben zaten tam bir epizyotomi karşıtıyım doğal doğum derrken suni sancı ve epizyo gibi uygulamaların tümünden kaçınılması gerktiğini saöylüyorm sadece... sezeryandada bebeğin ve annenin yararına bir kaç şey var dikkat edilmesi gereken... benim de asla polemik oluşturmak gibi bir derdim yok ve asla sezeryandan korkutmak değildi amacım hatta bir yazımda hiç bir doğuma tam olarak kafayı takıp sonra doğumun istediğim gibi olmadı diye üzülmemeli insan demiştim ama benim kızdığım nokta türkiyede sezeryan algısı çok farklı bir noktaya geldi umarım yurtdışında çok dha erken farkedilip dönülen yanlış noktadan bir an evvel bizim ülkemizde döner... ingilterede rutin epizyo uygulasyan doktorlara soruşturma açılıyor bizdeyse açmazsak yırtılırsın diye hastalar korkutularak ki kesinlikle herkes yırtılacak diye birşey yok zorla rutin epizyo uygulanıyor ve biz gebeler olarak ses çıkarmayıruz ama bu yanlış sağlık sisteminden kaynaklanıyor tabi. bir de maalesef asla doktorun kabiliyetiyle değil sezeryan sonrası yaşanacak şeyler tamamen kişinin fizyolojik durumuyla ilgili ayrıca kişiye yapılan iki sezryan arasındada fark olabilir birinde hemen ayağa kalkar sıkıntı yaşmazken diğernde fizyolojik olarak bir sıkıntısı olur gözden kaçar uzun sürer iyilerşmesi bu tamamen kişiyle alakalı... burada yazışma söz konusu olduğu için uslubum biraz sert olmuş gibi gelebelir kusura bakmayın hakkınızı helal edin yanlış anlaşıldıysam...

Doğal Sezaryen | Blogcu Anne

ağrı eşiğim düşük diyen arkadaş kesinlikle kaldıramam diyorsan bu ağrıyı elbette bişey diyemem ama doğal olarak kendiliğinden başlamış ağrıda vucut aynı anda endorfin sağgılıyor ve mutlu olmasını sağlıyor kişinin suni sancı verilmediği sürece ağrılar kaldırılabilir olyyor ama istersen ben müdahale karşıtıyım ama gerekince epidural alınabilir doğum için...

bunlar benim görüşüm lütfen kimse benim yazdığım şeylrden negatif etkilenmesin dediğim gibi başkalarının sizi korkutmasına asla izin vermeyin bu sizin doğumunuz ve size özel olcak...

2 atlet 2 sütyen alayım kilot sen hamile kilodu mu aldın 5-6 tane tanesi 15 lira o kilotların yaa
büyük beden kilot mu alsam diyorum da ben

yanlış anlaşılmadın canım sen de herkes fikrini hatta bilgini paylaştın
Allah hepimize kolay sağlıklı doğumlar nasip etsin
sen de helal et hakkını

Benimde sabahlari sorun olmuyo ama aksam is cikisi zor kapaniyo cizmenin fermuarlari :))
Sen yine araba ve servisle gidiyosun canim masallah, ben minibus otobus ve trenle gidip geliyorum ise ve saolsun insanciklarimiz halimi gordukleri halde yer vermeyebildikleri gibi ittirip duruyolar cileden cikabiliyorum bazen sinirlenip "pardon ama gormuyosunuz sanirim hamileyim itmeyin lutfen" gibi gayet insani cumleler kurmama ragmen ilk defa insan gormus gibi bi bakis yiyorum cevap olarak... Sirf bu yuzden 37.haftayi bekleyemeyebilirim.. Napalim saglik olsun :))

STYLO Anne Bebek Çantası Siyah - Çantalar - Anne | Annelutfen.com
bu çantayı şimdi satın aldım kızlar
siteyı önerenlere çok teşekkür
Iyi gunlerde kullan canimm :))

Allah kabul etsin canim afiyet olsun :))

bir hakkım olduğunu düşünmüyorum ama helal olsun insanları pozitif şekilde uyaran kişileri çok seviyorum sağol

Son düzenleme:
sağol tatlım daha iyileri senin olsun
bir hakkım olduğunu düşünmüyorum ama helal olsun insanları pozitif şekilde uyaran kişileri çok seviyorum sağol

olur mu hiç burda bilgi yorumpaylaştığımız sürece hepimizin hakkı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…