Iyi haftalar kizlar,
dün hamile olan bir arkadasimi ziyarete gittim, esimin arkadasinin hanimi, cok samimi degiliz ama kendisine sahsen hayran kaldim dün
Kendisi Ocak Annelerinden 23 yasinda, ikinci bebegine hamile, birincisini 18 yasinda dogurmus.
Size dün aramizda gecen bir konusmayi aktarmak istiyorum:
Ben: Eee kiz az kaldi valla, korkuyormusun?
O: Yoo ne korkucam ki, kimin icinde kalmis cocuk, gelince catir catir dogururum valla
Ben: :44: hic mi korkmuyorsun? Doktoruna felan cok güveniyorsun herhalde
O: Belli basli bi Doktorum yok ki, canim kime isterse ona gidiyorum. Bazen Devlet hastanesine bazen özele, degisik degisik yerlere.
Ben:Ee peki takibini yapan doktorun yok mu? Yani dogumu nerde yapicaksin peki?
O: Yoo ne gerek var, cocuk tekmeledigi sürece bi sorun yok. Zaten cok sIk gitmiyorum, iki ayda bir gidiyorum doktora, hangisine gidersem bakiyor. Sonucta hepsi doktor degil mi? Dogum sancim basladiginda da o an en yakin hastane nerdeyse oraya giderim. Zaten dogum aninda doktorun ne önemi var, o an Allahla senin arana kimse giremiyor valla.
Ben: Ama ben o kadar herseyi kafama takiyorum, herseyimi doktora soruyorum bide ayrica internette takildigim bi forum var orada kizlar var onlarla paylasiyoruz felan, acaba biz mi kafayi cok takiyoruz?
O: Valla benim internetim felan yok, gelince bi sekilde cikiyor o cocuk, hic kafaya takamam. Zaten dogumdan sonra doktorunla isin bitio, bi kac saat icin onca para bayamam.
Kizlar yorum yapmiyorum
[kızlaaar sizce hangisi?
Belis Standart Boncuk Bebek Odas Takm - Bebek Odas,Bebek Arabas,Beik,Mama Sandalyesi,Park Yatak,ocuk
yada
Doğa Bebek Odası Takımı / Maxi | Bebek Odamız
sizce hangisi daha kullanışlı olur? daha az para verip 3-4 yaşından sonra başka bi yatakmı almalı yoksa büyüyen yatak alıp 6-7 yaşına kadarmı kullanmalı? karar veremedim
Selam kızlar çok şükür 11,30 da tüm 100 gr kan vermelerim bitti heryerimi delik deşik ettiler ilk 1 saat fena yaptı şeker sonra iyiydi peşine hiçbişey yemeden pazara gittim akıllı ben en son pazarda birden tansiyon düştü sanırım elim ayağım titremeye başladı kız arkadaşımda sağolsun yanımda tüm poşetlerimi taşıyor ödü patladı arabaya kadar nasıl yürüdük bilmiyorum sonra mandalin kraker yedim biraz toparladım eve geldik şimdi açlık şekerim 103 tü tek onu söyledilerki bu bile çok geldi bana 81 di 2,5 ay önce bebek şimdi yükleme sonucu çıkacak ama hastaneye arabayla gidebiliyorum üşeniyorum açıkçası birdaha oraya gitmeye çarşamba eşimle gidip alayım diyorum sonuçlar korkutuyor ne kadar geç alsam o kadar iyi sanki tüm iyi dilekleriniz için teşekkürler. Belfüm Ceyzcim canım çok geçmiş olsun hepinize
canım bayıldım çok tatlı olmuş:) bende kararsızım nasıl bişey alacağım konusunda açıkcası ama görünce örnek alabilirm sanırım :)güle güle kullansın prenses:)
Haftasonu bızde kontroldeydık:) 1170 gr olmus bebıs, seker yuklemesı gerek yok demıstı doktroum yasımdan dolayı ama ıcımde kalmasın dıye yaptırdım bakalaım sımdı sonucunu alacagım:)
Iyi haftalar kizlar,
dün hamile olan bir arkadasimi ziyarete gittim, esimin arkadasinin hanimi, cok samimi degiliz ama kendisine sahsen hayran kaldim dün
Kendisi Ocak Annelerinden 23 yasinda, ikinci bebegine hamile, birincisini 18 yasinda dogurmus.
O: Yoo ne korkucam ki, kimin icinde kalmis cocuk, gelince catir catir dogururum valla
O: Belli basli bi Doktorum yok ki, canim kime isterse ona gidiyorum. Bazen Devlet hastanesine bazen özele, degisik degisik yerlere.
O: Yoo ne gerek var, cocuk tekmeledigi sürece bi sorun yok. Zaten cok sIk gitmiyorum, iki ayda bir gidiyorum doktora, hangisine gidersem bakiyor. Sonucta hepsi doktor degil mi? Dogum sancim basladiginda da o an en yakin hastane nerdeyse oraya giderim. Zaten dogum aninda doktorun ne önemi var, o an Allahla senin arana kimse giremiyor valla.
Ben: Ama ben o kadar herseyi kafama takiyorum, herseyimi doktora soruyorum bide ayrica internette takildigim bi forum var orada kizlar var onlarla paylasiyoruz felan, acaba biz mi kafayi cok takiyoruz?
O: Valla benim internetim felan yok, gelince bi sekilde cikiyor o cocuk, hic kafaya takamam. Zaten dogumdan sonra doktorunla isin bitio, bi kac saat icin onca para bayamam.
Kizlar yorum yapmiyorum
Selamlar güzel annişler :)
Dün kızımın odasını aldık sonunda içim çook rahatladı. Sadece alışverişim kaldı benim ve kızımın eksiklerini de 2 hafta sonra Havuzlu Han dan alıcaz.
Belis Mobilya'nın Doğa bebek odasını çok beğeniyordum. Dün gittik yakından da gördük. Hatta babam da geldi bizimle kalitesine bakmak için, oldukça da beğendi. Hemen aldık. Aldığım bebek odasının resmi aşağıda, odasını hazırlayınca resimlerini çekip paylaşıcam sizinleSormak istediğiniz sorular varsa severek yardımcı olurum
Eki Görüntüle 561125
Ben dün Belis'in mağazasına gidip Doğa bebek odasını aldım canım, oldukça sağlam ve çok cici :) Fiyatı da uygun geldi bana, ne bileyim internette araştırdım 2.500-TL ve üstü hep bebek odaları, benim oyum da Doğa bebek odasından yana :)[kızlaaar sizce hangisi?
Belis Standart Boncuk Bebek Odas Takm - Bebek Odas,Bebek Arabas,Beik,Mama Sandalyesi,Park Yatak,ocuk
yada
sizce hangisi daha kullanışlı olur? daha az para verip 3-4 yaşından sonra başka bi yatakmı almalı yoksa büyüyen yatak alıp 6-7 yaşına kadarmı kullanmalı? karar veremedim
tatlım tabi herkes farklı düşünür göreceli ama ben de fikrimi söliyim. Büyüyen beşik ve dolabını aldım, kullanmadım daha ama gidip gelip seviyorum valla:) Allah nasip ederse en geç kızım okula başlayınca kardeş düşünüyoruz. ablası beşiğin büyümüş halinde yatar,kardeşine de aynı odanın büyümeyen beşiğinden alırız takım olur diye düşündük. ufaklık da büyüyünce beşikleri çıkarıp farklı şeyler alırız. tabi şu da var ben uygun fiyatlı aldım 490dı, pahalı olsa başka bişeler alırdım park yatak vs gibi.
Göğüs pompası ark.ım medela mini elektrikli kullanıyor,çok memnun. Ondan alacam cnm ben de,150-160civarı diye biliyorum. Ama iznim bitince mi alırım doğumdan önce mi bilemiyorum
tatlım tabi herkes farklı düşünür göreceli ama ben de fikrimi söliyim. Büyüyen beşik ve dolabını aldım, kullanmadım daha ama gidip gelip seviyorum valla:) Allah nasip ederse en geç kızım okula başlayınca kardeş düşünüyoruz. ablası beşiğin büyümüş halinde yatar,kardeşine de aynı odanın büyümeyen beşiğinden alırız takım olur diye düşündük. ufaklık da büyüyünce beşikleri çıkarıp farklı şeyler alırız. tabi şu da var ben uygun fiyatlı aldım 490dı, pahalı olsa başka bişeler alırdım park yatak vs gibi.
Göğüs pompası ark.ım medela mini elektrikli kullanıyor,çok memnun. Ondan alacam cnm ben de,150-160civarı diye biliyorum. Ama iznim bitince mi alırım doğumdan önce mi bilemiyorum
Ben dün Belis'in mağazasına gidip Doğa bebek odasını aldım canım, oldukça sağlam ve çok cici :) Fiyatı da uygun geldi bana, ne bileyim internette araştırdım 2.500-TL ve üstü hep bebek odaları, benim oyum da Doğa bebek odasından yana :)
Iyi haftalar kizlar,
Kizlar yorum yapmiyorum
Iyi haftalar kizlar,
Kizlar yorum yapmiyorum
Canlar ya İK ya mail atmıştım doğumla ilgili sorularımı sormuştum.Cevap geldi ve moralim bozuk. Doğum öncesi 32 ve 37.haftalar izin alınca 5 haftalık izin doğum sonrasına erteleniyor ama hani 4 ay izin vardı. 8+5 yani 13 haftaymış toplam izin. Bir de bazı şirketlerde maaş kesilmiyor,sskdan alınca şirkete veriliyor.Ama bizimkin de izinliyken maaş almıyormuşuz ve normalde aldığımızdan biraz daha az maaşımızı rapor bitince sskdan toplu alıyormuşuz. Emzirme ödeneği,doğum parası vs çok çok azmış(Net öğrenedim) ya bu nasıl bir haktır adalettir. Biz çocuklarımızı bu kadar kısa bir izinle nasıl büyütücez. 6 aylık izin de onaylanmadı hala şaka gibi.
cnm hamilelikte bu tarz durumların oluşabildiğini duymuştum endişelenme çok normal hatta bi tanıdığımda da böyle çok kaşınma durumu oluşmuş...dr belki rahatlatıcı bişey verebilir söyle çok kötüysen ama normal bi durum...kızlarr hamileliğimin 26. haftasındayım 2 gündür vucudumda inanılmaz bi kaşıntı ortaya çıktı..dayanılmaz bşey..özellikle bacaklarım pıtır pıtır,kızarıkk..karnım,sırtımm kolllarım heryerim kaşınıyor..sabah lierac sürüyorum gece bebe yagı çatlak olmasın diye..acaba onlardanmı oldu dedim ama sırtım ve kollarımdada olunca değildir dedim..aynı sorunu yaşayan varmı acaba..hamilelikte olurmuş sanırım ama korktum ynede
geçmiş olsun cnm benimde migrenim tututo soon zmanlarda hatta şuan ağrım var...ilk 3 ay çok çektim migrenden sanki yine döndüm o dönemeİyi haftalar kızlar, sayfalar ne çok ilerlemiş dün hepsini büyük bi zevkle okudum:) Çanta olarak benm de kafamda net bişe yok,paylaştığınız linkler çok güzel,kendim görerek almayı düşünüyorum ama bakalım.
Kızlar ya çok zor günler başladı snki,dün feci baş ağrım vardı,kolumu kaldırmaya bile üşendim,yemek dışında ne temizlik yaptım ne de başka bir iş. bugün de felaket sırt ağrım var ve hep başım dönüyor. WC ye giderken gözüm karardı. Allah korusun kötü bişey olmasın bunlar. Kızım gerçi bikaç kez tekmeledi işe geldiğimden beri ama tırstım.Keşke evde olup uyusam...
hoşgeldin cnm aramıza bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşherkeze merhaba bende aranıza yeni katıldım.
cnm bir arkadaşımda böyle oldu ilk bebeğinde çok incelemiş hastane araştırmış ama 2.de gayet sakindi hiç bişi umrunda diildi...sanırım bazılarında tecrübeden kaynaklı bir rahatlık oluyor.ama biraz fazla geldi banada bu rahatlık...gerçi bende çok aşırı takıntı yapmıyorum bi umursamazlık var bendede ama orta seviyede :))Iyi haftalar kizlar,
.
.
.
Kizlar yorum yapmiyorum
sözlerinin hepsine katılıyorum bendeValla Pedagog arkadaşına aynen katılıyorum ve hak veriyorum,
Ben hamile değilken bile doğumdan ödü kopan biriydim,
Kötü ürkütücü doğum hikayelerini bilirsiniz,kesiyolar falan deyince bayılasım geliyodu,
Hamile kaldıktan sonra sürekli araştrdım okudum okudum,okudukça bana bi güven geldi,
Yıllar önce ne ultrason ne doktor ne nst vardı,annelerimiz ninelerimiz az ya da çok ağrıyla bi şekilde sağlıklı çocuklar doğurmuşlar,
Nerde buluyosun o zaman iki haftaya bi doktoru ultrasonu de mi yani?
Bu sonuçta kadınlara ALLAH vergisi bi kuvvet yetenek,neden biz de doktor kontrolünde güzelce doğurmayalım,
Doktor sadece tehlike anında mudahale etmeli,doğum kısa sürsün diye hemen kesik atmamalı,
Ya da para için herşeyde sezeryane başvurmamalı değil mi?
Bi sitede okudum 42. haftaya kadar suni sancı da sezeryan de olmayın yazıyo,
Epidural almak bile anne ve bebeğe zararlıymış,
Valla bunları okuyunca bana da acaip bi cesaret geldi,
Önce ALLAH a sonra kendime sonra da doktora güvenmeye akışına bırakmaya karar verdim,
İnş. dilediğimiz gibi kolay doğumlar yaşarız...:)
Ya dikkat ettim de benim cevremde ki herkes hemen hemen bu kadar rahat, hani o korkunc dogum hikayelerini anlatan kimse yok aslinda. Herkes güzel yanina kolay yanini anlatip amaaan sende dogurursun bi sekilde takma kafayi bu kadar diyorlarda, o negatif olan kisimlari ben interneten arayip buluyorum
Sanirim problem bende
canım güle güle kullansın inşallah:)sorması ayıp sen kaça aldın? burdaki fiyat sanki daha uygun gibi geldi bana mağazasıyla aynımı merak ettim.ayrıca önermenede sevindim açıkcası sonuçta sadece int.ten gördüm ben
[kızlaaar sizce hangisi?
yada
aynen yaa bende sürekli kötü doğum hikayeleri dinleyip duruyorumne kadar kendimi normal doğuma hazırlamaya çalışsamda etrafımda hep '' amaaannn normal doğuracam diye ne uğraşıyorsun, kesiversinler seni alsınlar bebeği'' deyip duruyorlar sanki biz normal doğum istedikte ne oldu ile başlayan cümleler asla bitmiyor zaten bana inat yapıyorlar bunu yaaa. bende yumuşak yüzlüyümdür, ters bir cevap veremiyorum, uzun uzun kötü doğum hikayeleri dinliyorum hamileliğimin başından beri etkilenmemeye çalışıyorum
ya tatlım ben hamile kilodu aldım 1 tane deneyim diye benim belimi sıkıyor o kullanamadım normal kilot bin kat iyi
ya tatlım ben hamile kilodu aldım 1 tane deneyim diye benim belimi sıkıyor o kullanamadım normal kilot bin kat iyi
kızlar ben ilk günden beri normal doğum düşünüyordum ama son 10 gündür anal fissürüm felaket duruma geldi doktora gittim ameliyat dedihatta hamile olmasam hemen ertesi gün olacaktım ama şurda 2-3 ay bişey kaldı idare edeyim de bebeğime bişey olmasın dedim şimdi ilaçlarla biraz daha iyiyim.çevrenizde, ileri derecede bu problemi olup normal doğum yapan var mı veya bu durum normal doğuma engel mi bilgisi olan var mı :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?