canım ayrıntılıda gelişmiş ulturasonla bakıyorlar bebeğin ense kalınlığı ölçülüyor down sendromu riskine bakmak için, popo baş boyu ölçülüyor kalp atışlarına bakılıyor organlarına ,permak sayılarına yüzünde kulak burun yani aklına gelebilecek herşeye...biz cinsiyetlerini istemedik doktor isterseniz bakmaya çalışıyım dedi ama biz istemedik, rahim ağzınıda ölçüyor erken doğum düşük riski varmı diye.......1 saate yakın sürüyor 2 tane olunca ....ikisinede ayrı ayrı bakıyor ....benim normal doğum 4 şubat ancak ocak ortası doğar dedi ulturason doktoru
saç dökülmesi bendede var malesef...benimde migrenim var bir tutunca 2-3 gün çekiyorum parol alıyorum ama kesmiyor...acilede gittim ama boşuna hiçbişi yapamıyorlar hamile olunca...eğer sabit biyerdeyse ağrı limon dilimleyip sıkıca sar yakıyor ama bazen ilaç kesmiyor o kesiyor..acile gittiğimde banada nörolojiye görün hamilelik senin migrenini tetikliyor dedi ama ben gitmedim daha çekiyorum öle..geçmiş olsun cnm sanadaselam kızlar , bayadır giremedim ben de foruma.. çok güzel ,şikayetsiz gidiyor derken nazar deydirdim kendime sanırım.. saçlarım avvuçç avvvuççççç yerlerde.. kestirdim hemen kısacık. bugün 4. gün başağrısından gözlerimi açamıyorum , çıldırıyorum resmen ..halim olsa parçalayacağım heryeri..canım eşim devamlı masaj yapıyor ama nafile..doktoruma sordum ciddi bişey olabilir , ilgili branştaki hekime görünün mutlaka dedi.. iyi de mr çekmeden bişey demez doktor biliyorum ve mr çektirmem riskli diye biliyorum ben..
hoşgeldin cnm umarım güzel geçmiştir tatilin..ben 55 ile hamile kaldım şuan 54üm geçen ishal şikayetim vardı gitti kilolar..ama göbek bende çıktı eşim bakıp bakıp gülüyo geçen yatıyorum gelmiş göbeğimin resmini çekiyoKızlar günaydınlar hepinize
Tatili bitirip geldim :) Sizler bayağı döktürmüşsünüz ne güzel paylaşımlar olmuş
Zaman geçiyor bebeklerimiz büyüyor :)
Göbeği çıkan var mı arkadaşlar ve kilo artışınız ne alemde
Canım seninki ne boyutta bilmiyorum ama diş ağrısı için sarımsağı ikiye kesip ağrıyan bölgenin üzerine koyunca biraz ağrısını hafifletiyor,aklında bulunsun.
saç dökülmesi bendede var malesef...benimde migrenim var bir tutunca 2-3 gün çekiyorum parol alıyorum ama kesmiyor...acilede gittim ama boşuna hiçbişi yapamıyorlar hamile olunca...eğer sabit biyerdeyse ağrı limon dilimleyip sıkıca sar yakıyor ama bazen ilaç kesmiyor o kesiyor..acile gittiğimde banada nörolojiye görün hamilelik senin migrenini tetikliyor dedi ama ben gitmedim daha çekiyorum öle..geçmiş olsun cnm sanada
hoşgeldin cnm umarım güzel geçmiştir tatilin..ben 55 ile hamile kaldım şuan 54üm geçen ishal şikayetim vardı gitti kilolar..ama göbek bende çıktı eşim bakıp bakıp gülüyo geçen yatıyorum gelmiş göbeğimin resmini çekiyo
Selam arkadaşlar cumartesi aylık kontrolümü oldum, herşey gayet iyi çok şükür. Bana ilk aylarda hep geç döllenme dediler ama şuan tam günü gününe çıktı, içim rahatladı. Progestan kullanıyordum bırakabilirsin dedi, folik asit bittikten sorna vitamine geç dedi. Öyle illa 3 ay kullan gibi bi durum yok anladığım kadarıyla. Ben bazı sorular hazırlamıştım, sordum doktora sizinde fikriniz olsun aklınızda bulunsun diye yazıyorum buraya da.
daha önce buraya da yazmıştım, ara ara vajina üst kısmında ve kasıklarımda ağrı oluyordu. Normal dedi, rahim büyümesinden, ayakta çok durmaktan, yorgunluktan olabiliyormuş. Eğer ağrılar sık sık ve belirli periyodlarla oluyorsa kasılma tarzındaysa riskliymiş.
Kabızlık benim neredeyse 4 yaşımdan beri promlemim di, hamilelikte daha fazla olduğu için şimdiden sorayım dedim. Öncelikle yediklerine dikkat ediceksin, bol meyve yiyeceksin, lifli besinler tüketeceksin, bol su içeçeksin dedi. Ben bu şekilde besleniyorum zaten bunlara rağmen devam ederse dedim. dupelac sanırım adı şurup verdi ama son ihtimal olacak. yediklerinde problemini gidermeye çalış dedi.
Aktivia tarzı probiyotik yoğurtları sordum yine sindirim için, ben önermiyorum ama yine çok sıkıntı olursa tuketebilirsin dedi.
omega 3 hapını sordum balık yiyemediğim için, gerek yok onun yerine günde 3 ceviz, biraz fındık badem yeterli ama özellikle ceviz çok iyiymiş ki zaten çoğunuz da biliyorsunuzdur.
Hazımsızlık vs sordum, normal dedi yine az sık beslenme tarzı.
ben kendime göre sordum tabi ama aklında soru işareti olan varsa belki yardımcı olurum bu konularda.
Ayrıca bebişim o kadar hareketliydi ki, ölçümleri zor yaptı. ilk poposunu dönmüştü bize ama sonradan arada yüzünü döndü. Bağdaş kurup duruyormuş benim kuzum. Artık 1 ay daha beklicez ama bu süreç nasıl geçicek bilmiyorum, ben dayanamıyorum o kadar süre, onu görmeyince kaygılanıyorum yerli yersiz. Bizden haberler böyle
paylaştıkların için teşekkür ederim ayrıca duphalac la ilgili yazmak istedim. ben o ilacı hamilelikten önce kullanmıştım. ama müthiş bir sancı ve gaz yapıyor. inşallah gerek kalmaz ama kullandığın gün kesinlikle evde ol derimSelam arkadaşlar cumartesi aylık kontrolümü oldum, herşey gayet iyi çok şükür. Bana ilk aylarda hep geç döllenme dediler ama şuan tam günü gününe çıktı, içim rahatladı. Progestan kullanıyordum bırakabilirsin dedi, folik asit bittikten sorna vitamine geç dedi. Öyle illa 3 ay kullan gibi bi durum yok anladığım kadarıyla. Ben bazı sorular hazırlamıştım, sordum doktora sizinde fikriniz olsun aklınızda bulunsun diye yazıyorum buraya da.
daha önce buraya da yazmıştım, ara ara vajina üst kısmında ve kasıklarımda ağrı oluyordu. Normal dedi, rahim büyümesinden, ayakta çok durmaktan, yorgunluktan olabiliyormuş. Eğer ağrılar sık sık ve belirli periyodlarla oluyorsa kasılma tarzındaysa riskliymiş.
Kabızlık benim neredeyse 4 yaşımdan beri promlemim di, hamilelikte daha fazla olduğu için şimdiden sorayım dedim. Öncelikle yediklerine dikkat ediceksin, bol meyve yiyeceksin, lifli besinler tüketeceksin, bol su içeçeksin dedi. Ben bu şekilde besleniyorum zaten bunlara rağmen devam ederse dedim. dupelac sanırım adı şurup verdi ama son ihtimal olacak. yediklerinde problemini gidermeye çalış dedi.
Aktivia tarzı probiyotik yoğurtları sordum yine sindirim için, ben önermiyorum ama yine çok sıkıntı olursa tuketebilirsin dedi.
omega 3 hapını sordum balık yiyemediğim için, gerek yok onun yerine günde 3 ceviz, biraz fındık badem yeterli ama özellikle ceviz çok iyiymiş ki zaten çoğunuz da biliyorsunuzdur.
Hazımsızlık vs sordum, normal dedi yine az sık beslenme tarzı.
ben kendime göre sordum tabi ama aklında soru işareti olan varsa belki yardımcı olurum bu konularda.
Ayrıca bebişim o kadar hareketliydi ki, ölçümleri zor yaptı. ilk poposunu dönmüştü bize ama sonradan arada yüzünü döndü. Bağdaş kurup duruyormuş benim kuzum. Artık 1 ay daha beklicez ama bu süreç nasıl geçicek bilmiyorum, ben dayanamıyorum o kadar süre, onu görmeyince kaygılanıyorum yerli yersiz. Bizden haberler böyle
paylaştıkların için teşekkür ederim ayrıca duphalac la ilgili yazmak istedim. ben o ilacı hamilelikten önce kullanmıştım. ama müthiş bir sancı ve gaz yapıyor. inşallah gerek kalmaz ama kullandığın gün kesinlikle evde ol derimdışarda falan insanı perişan ediyor
Merhaba arkadaşlar, ben de bu gün ikili test için doktora gittim. Üniversite hastanesine gidiyorum. Hocaya gidiyorum güya ama para almayınca yerlerinde durmuyolar. Daha hocayla tanışamadım ikinci gidişim hep asistanlar bakıyor. Bugün de ikili test için ölçüm yaptılar kan alındı. ultasonun yönü bana dönük olmadığı için bebişi göremedim. inceledi inceledi kalktı gitti. İnsan bi durumu iyi sağlıklı falan bişey söyler ya . çok sinirliyim.
ozaman alttan bakıyolar bizimkilerin parmaklarını saymaya kalkarsa oooooo 20 el parmağı 20 ayak parmağı bide artık eli yüzü herşeyini görüyosundur dimi çok farklı bi duygu olmalı bu kadar net
cnm normal maşallah bebişine...kadinlar kulübünün gebelik takvimi var oradanda bilgi alabilirsin gün gün gelişimi hakkında.boy kilo bilgileride var orada tavsiye ederimbende bugün kontrole gittim 12.haftanın içindeyim bebiş 51.5 mm boyu nasıl acaba fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim .
mrb arkadaşım hayırlı olsun bebişin sağlıcakla kucağına alırsın inş...benimde 8 şubat ama inş ocağa kaymaz:18::18:benimde tansiyonuum çok düşük hergün ölçüyorum 8-5,9-5. 5in üstüne çıkmıyor hiç...3dr.a sordum 3ü de hamilelikte normal dedi...benim ikilide dr. erken daha dedi söylemedi cinsiyet bayramda ankaraya gidecem annca o zamn öğrenirim artık...herkese merhaba bende inş 2013 annesi olacağım ama şubat mı olur ocak mı bilemiyorum.arkadaşlar benim de çok sık baş ağrılarım oluyor dr um tansiyonun iyiyse problem yok dedi geçen yine böyle halsizleştim başım ağrıyodu ölçtüm 80/50 çıktı düşük yani ama bilemicem artık benim de sünüzit baş belam var oda etkiliyo bazen ben geçen hafta gitmiştim dr a çok şükür bi problem yok dr erkeğe benziyo demişti ama hayırlısı artık kızlarr szden yok mu cinsiyetini öğrenennn benden bu kadar arkadaşalrr
cnm bende ikili teste özele gittim süper bişi karşımda ekran vardı rahat rahat baktım bebişime...bulunduğum yerde özel yok mecbur devlere gidiyorum bende öle hiç doğru düzgün göremedim ikili haricinde...imreniyorum böle rahat rahat bebişlerini görenlere..Ama Allah'tan devletteki dr. ne söylesem uzun uzun anlatıyor...aklıma takılan şeyleri sorabiliyorumMerhaba arkadaşlar, ben de bu gün ikili test için doktora gittim. Üniversite hastanesine gidiyorum. Hocaya gidiyorum güya ama para almayınca yerlerinde durmuyolar. Daha hocayla tanışamadım ikinci gidişim hep asistanlar bakıyor. Bugün de ikili test için ölçüm yaptılar kan alındı. ultasonun yönü bana dönük olmadığı için bebişi göremedim. inceledi inceledi kalktı gitti. İnsan bi durumu iyi sağlıklı falan bişey söyler ya . çok sinirliyim.
teşekkür ederim cnm...bakalım sonunu nasıl getircez ben normaldede çok yerim ama kilo almam öle genelde sabitti kilom.guatr sorunumdan kaynaklı Allah'tan hamilelik sürecinde normale döndü o da...bende öle alıştım sizlere...bayrama ailelerin yanına gidecez...muhtemelen eylül 10 dönüş..şimdi onu düşünüyorum aklıma hep siz geleceksiniz acaba nasıllar nası gidiyo hamilelikler diye...bugün pcde anneme gösterdim göbüşümü çıkmamış pek diyoHoşbulduk canım, valla güzeldi ama özledim sizleriFarkında olmadan aramızda güzel bağlar kuruldu, hepiniz iyiki varsınız arkadaşlar.
Kilon şahane valla canım.Ben zaten fazlalıklarımla hamile kalmış oldum üstüne de 2 kilo gerçekten rezil bir durum.
Ne güzel işte göbüş görünmüş artık, allah nazarlardan korusun
Arkadaşım ne kadar iyi etmişsin bizimle de bunları paylaşmakla.Aklımıza takılan o kadar çok şey oluyor ki :)
Bebeğinin de çok çok iyi olmasına çok sevindim aynı rutinle kavuşursun inaşlahh
benim doktorum tatilde en son 4 hafta önce gittim simdi daha 3 hafta var cok merak ediyorum bebegim nasil gelisti diye
slm kızlar giremedim dünden beri çok kötüyüm ishal ve bulantıyla uğraşıyorum hiç kesilcek gibi değil çok fenayım...dün acile gittim serum verdiler ama ben hala aynıyım..annem karanfil iyi gelir dedi onu yaptım dün gece ama hala devam...haşlanmış patates, muz yiyebiliyorum sadece o da çıkıyor hemen...varmı ishalde etkili bildiğiniz bişi...lütfeni bişi söyleyin..
kızlar gnd dün çok bulantım oldu nane limon kaynattım bişey olurmu bazen başağrısı oluyo ne yapıyosunuz
selam kızlar , bayadır giremedim ben de foruma.. çok güzel ,şikayetsiz gidiyor derken nazar deydirdim kendime sanırım.. saçlarım avvuçç avvvuççççç yerlerde.. kestirdim hemen kısacık. bugün 4. gün başağrısından gözlerimi açamıyorum , çıldırıyorum resmen ..halim olsa parçalayacağım heryeri..canım eşim devamlı masaj yapıyor ama nafile..doktoruma sordum ciddi bişey olabilir , ilgili branştaki hekime görünün mutlaka dedi.. iyi de mr çekmeden bişey demez doktor biliyorum ve mr çektirmem riskli diye biliyorum ben..
bu arada ceyz in ikili testi bugündü sanırım inş güzel sonuçlarla gelir bize...
bende bugün kontrole gittim 12.haftanın içindeyim bebiş 51.5 mm boyu nasıl acaba fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?