Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

Benim kontrole gittiğim doktor,doğum olacağı zaman gece kaç olursa olsun arayın 15 dkya hastanedeyim diyor,diğer muayene olanlarla görüşmüştüm gerçekten kendi hastalarına muhakkak gelirmiş.Ama hiç izinde,şehirdışında olabileceği aklıma gelmemişti.Öyle durumlarda nolur bilmiyorum,zaten kara kışta izne çıkmasınlar canım:)

benim doktorum da geleceğini söyledi ama şehirdışında olmazsa tabii olur ya acil birşey olur ya da seminere falan gitmeleri gerekir,resmi tatil olur...

benim doktorum da geleceğini söyledi ama şehirdışında olmazsa tabii olur ya acil birşey olur ya da seminere falan gitmeleri gerekir,resmi tatil olur...

Evet haklısın sormak lazım. Şans biraz da, aynı durum bütün doktorlarda olabilir inş. yaşamayız böyle bişeyi

Canım verdiğin linklere baktım, radyasyon konusunda üretilen cihazlar için tabi ki bir dolu özellik sıralıyorlar ama bu cihazlardan emin olmak için ölçüm yapılması lazım.Radyasyonlu bir ortamda ölçüm yapıldığında kaçtan kaça düşürüyor bunu bilmek lazım. Ölçüm yapamadığımız için de ürünü pazarlayanların sıraladığı özelliklere inanmaktan başka çare kalmıyor. Ben telefonla çok konuşuyorum maalesef, bu yüzden eşim telefonun bataryasının üzerine yapıştırılan bir ürün almış. Adres Oko Nano Mesh - Oko Sticker Eşim okula getirmişler o zaman almış, site şimdi yapım aşamasında diyor yakında aktif olur. Tabi bunun da bir faydası var mı bilemiyoruz, eşim özelliklerini anlattıklarında ikna olmuş, çok da pahalı olmadığı için almış. 6 m çevresini koruyormuş doğruysa. Çevremde de bu linkini gönderdiğin ürünlerden kullanan yok, bana sorarsan ben de bu kadar para verip almam. Zaten radyasyonun olmadığı bir yer de yok artık. Sen sürekli bilgisayar başındayım demişsin. Benim sınıfımda tam 31 tane bilgisayar var. Bu ortamda ders anlatıyorum her gün. Üstelik bilgisayarların hepsi de CRT monitör. CRT monitörler(arkasına doğru geniş olan eski tipler) LCD lere ve LED lere göre çok daha fazla radyasyon yayıyor. Monitörün eski tipse LED ile değiştirebilirsin ya da LCD ile. Bunun dışında belki duymuşsundur, kaktüs iyi bir radyasyon emiciymiş. Bunu bir kaç kimyacı arkadaş tavsiye etti halime acıyıp:) Masana şu küçük kaktüslerden al bir tane. Ben hep ihmal etmiştim bu güne kadar ama okula başlar başlamaz almayı düşünüyorum. Yine kafana takılan bişey olursa sorabilirsin. Ama şöyle düşün; hani Cem Yılmaz'ın bir esprisi var "elektrondan koşarak kaçılmaz" diyor ya, işte mesela eve iş yerine koyduk birer kovucu diyelim dışardayken de her ortamda radyasyon olma ihtimali var. O yüzden çok fazla kafaya takmamak lazım:)

Kizlar $imdi doktoruma gitsem ikili test sonucumu ögrenmek için:18:, hemde ultrasonda bebegime baksam, sizce cinsiyeti tam belli olur mu? Ya ben 2 hafta daha sabredemiycem . Aslinda ultrasona fazla girmeside iyi deilmi$, doktorum öyle söyledi. Ne dersiniz kizlar, ben tam 14 haftalik hamileyim, sizin bebi$lerinizin 14 haftalikken cinsiyetleri belli oldumu????:44:

Kizlar gunaydin hepinize dun kontrolumuz vardi veeee minik yavrumuz sonunda cinsiyetini gosterdi. Allahin izniyle insallah prensim pasam kucuk sipam geliyomusss ayy oglusumuz olucakmis bizimmm
Ben kucukken neden beni erkek dogurmadin diye anneme kizardim hep erkek cocuklarina bi sempatim olmustur cok sukur Allahim bize nasip etti hayirlisiyla, Allah saglikla kucagimiza almamizi nasip etsin hayirli evlat olsun insallah kuzularimiz aminnn

Gözunuz aydin , Allahim saglikla kucagina almayi nasip etsin Insallah.
Birde ben ögrenseydim bebi$imin cinsiyetinin ne oldugunu.

benim doktorumda kesti folic asiti canım. artık gerek olmadıgını söyledi demir ve magnezyuma basladım artık sadece onları kullanıyorum...

benim doktorum doğuma kadar başka hiçbirşey kullanmayacaksın dedi.tereddütte kaldım o yüzden. ben mi çok sağlamım yoksa doktorum mu beni başından savdı :44:

Kimse yok mu. Kizlar ne dersiniz gideyim mi doktora, 14 haftalikken bebeginin cinsiyeti belli olan var mi???

bence git esilacım.ikili teste göre cinsiyetini öğrenen çok arkadaşım var inşallah seninki de görünür. bugün bende ikilinin sonucunu almaya gideceğim.ama 16 ncı haftadan önce cinsiyeti görülmez diye kestirdi attı doktorum. o yüzden pek ümidim yok benim.

dün doktora gittim,tatile gitmeden gideyim diye.baktım doktor bişeye takıldı uzun uzun inceliyo,sonra dedim bişey mi var.dediki bişeyden şüphelendim radyolog arkadaşı çağırıcam.çağırdı ve radyolog evet korioid pleksus kisti dedi 6 mm falan.o an nabzıma baksalardı ağzımdaydı.eline ayağına falan baktı,gelişimi iyi onun dışında sağlıklı görünüyo dedi.ayrıntılı ultrasonunu erkene çekmek gerekir dedi,2 hafta sonraya dr. cihangir yılanlıoğlundan randevu aldım.ikili testim normaldi,eğer eşlik eden bi ultrason bulgusu yoksa tek başına anlam ifade etmez zamanla kaybolur dedi.ay çok zormuş,ben cinsiyetine takmışken nelşer çıktı.dedim ki Allahım önemli bişeyle sınama beni,aklımı böyle başıma getirme.Allahım kimseyi heyecanla beklediği yavrusuyla sınama.AMİN.

Saol canim cevap yazdigin için, gercekten meraktan catliycam kaç gundur gitsem mi diye dusunup duruyordum, herseyden once saglikli olmalari onemli ama insan merak ediyor iste, ben hemen randevu alayim bari, Insallah seninkini de soyler doktorun, aslinda benimkini 12 haftalikken yuzde 70 erkek dedi ama içime sinmedi daha cok kucuk diye.

Hemen aklina kötu seyler getirme canim, Insallah kötu birsey cikmayacaktir. Bak soylemi$ler sana bebegin iyi geli$imi iyiymi$ diye. Içini ferah tut, Allahim kimseyi dedigin gibi yavrusuyla sinamasin. Allahim yavrularimizi saglikla kucagimiza almayi nasip etsin, Amin

inşallah önemli birşey çıkmaz,tüm dualarına da içtenlikle aminnn diyorum

Canım 14 haftalıkta öğrenen baya kişi var, ben öğrenememiştim 15 haftalıkken öğrendim. İhtimal yüksek bence senin de:)

PitiRrRciK ben de sana bakıyodum dün demiştin dr.gideceğini,merak ediyodum. Allah analı babalı büyütsün nazar değmesin:)

Allahın izniyle kötü şeyler getirme canım aklına,içini ferah tut. Dualarım seninle,İnş. sağlıkla kavuşacağız hepimiz. Amin

Canım çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Kaktüsü ben de duymuştum ama gerçekten etkili mi bilmiyorum. Aslında gönderdiğim linkler ve senin bahsettiğin ürün gerçekten etkili olsaydı süper olurdu. Ev ve iş yerine koyarız bir de dışardayken sürekli yanımızda taşımak için kolye, bileklik şeklinde olanları var. Etkinliğine kesinlikle inansam vereceğim para ama şimdi bilmiyorum işte...

Siz eğer böyle bir ölçüm yaparsanız beni de bilgilendirirsen sevinirim.

kızlar bende 14.haftadayım ve ikinci bebeğim acaba ikinci gebelik için erkenmi hareketlerini hissetmek.daha önceleri hissediyodum zannediyodum ama şu 4-5 gündür sanki hiç hamile değilim gibi.bulantılarım falan zaten hiç bişeyim kalmadı.ama bebekte hiç hareket hissetmiyorum.yani karnımın dışından değil ama içten döndüğünü falan hissediyodum.bana mı öle geliyodu yoksa.tedirginim.salı günü randevum var.ozaman gidicem doktora.

kızlar bende 14.haftadayım ve ikinci bebeğim acaba ikinci gebelik için erkenmi hareketlerini hissetmek.daha önceleri hissediyodum zannediyodum ama şu 4-5 gündür sanki hiç hamile değilim gibi.bulantılarım falan zaten hiç bişeyim kalmadı.ama bebekte hiç hareket hissetmiyorum.yani karnımın dışından değil ama içten döndüğünü falan hissediyodum.bana mı öle geliyodu yoksa.tedirginim.salı günü randevum var.ozaman gidicem doktora.

Ben normal zamanda gayet iyiyken, ne zaman kontrole gidecek olsam 1 gün önceden başlıyorum heyecanlanmaya. Mide bulantısı, ishal, baş dönmesi....Muayeneden çıkar çıkmaz geçiyor hepsi, rahatlıyorum. Sanırım sesli olarak söylemesem de bilinçaltında bebeğimle ilgili kötü bir şeyler duymaktan korkuyorum. Allah hiçbirimizi bebeğimizle sınamasın. İnşallah çok güzel haberler alacaksın. Dua et, aklına kötü şeyler getirme canım. Yine güzel haberlerini paylaş bizimle. Cinsiyetine de fazla takılma, sağlıklı olsunlar da kız erkek fark etmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…