Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229

merhaba öncelikle bütün öğretmenlerin yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun. bende öğretmenim izinlerimi bende senin gibi doğuma 3 hafta kala izne ayrılmayı düşünüyorum. mayıs-haziran ayından kalan günleri rapor yada heyet raporuyla idare edip inşallah bir daha ki eylüle kadar bebeğimle birlikte olayım diyorum.
bir de bugün md. yrd mız milli eğitim tüberküloz testi istiyormuş bütün öğretmenlerden. okul çıkışı ben sordum veremle savaş dispanserine röntgen falan dedi. tabii hamile olduğumdan ben çektiremem. size böyle bir bilgi verildi mi?

benim sağlık ocağım 20 haftalıkken yapılıyor biz arayacağız dediler.

kızlar bir şey soracağım
hani ultrasonda doktor bebğin boyunu söylüyor ya
o baştan popya mı?yoksa baştan ayak ucuna kadar mı?

baştan popoya kadar ölçüyorlar canım.

hayırlı olsun canım. sağlıcakla kucağına al bebeğini. seni çok iyi anlıyorum. benim de bebeğim tüp bebek. 3. tedavimde kavuştum inşallah yavruma :)) bundan sonra sende eşinde hatta çevrendeki herkesin dikkatli olması lazım çok zor elde ettik çok çile çektik. çok değerli onlar bizim için. ama korkma birşey olmamıştır Allah ın izniyle. ağrın ya da kanaman yoksa endişe etme canım.
bende 5 kilo aldım ama karnım büyüdü soruyorlar ikiz mi diye :)) yavaş yavaş büyüyecekler inşallah.
ben kıpırtıları yaklaşık 3 haftadır hissediyorum. sürekli değil ama bir oluyor. özellikle yemeği iştahlı yiyorsam hemen bir hareketini hissediyorum :)

rabbim hepimizin evladını bağışlasın. sağlıcakla kucaklarımıza alalım inşallah.

üçlüyü bilmiyorum ama doktorum üçlü yerine dörtlü test yapalım dedi. onu da geçen hafta 2 hafta sonra yaparız demişti yani 17. haftama denk geliyor.

teşekkür ederim sen üçlüyü yaptırmadın yani biraz tedirgin oldum ama tarih geçmeden başka bi özel hastaneye yaptıralım bari diye düşündük artık.

valla diğer topikte bir arkadaş 16.haftadan sonra tam boy söyleniyor dedi
belki de öyledir
bana da uzun geldi

teşekkür ederim sen üçlüyü yaptırmadın yani biraz tedirgin oldum ama tarih geçmeden başka bi özel hastaneye yaptıralım bari diye düşündük artık.
ÇAYIROBA canım ben de öğretmenim ve ilk kez duydum böyle bir şey

NAZANTALYA canım benım doktorum da 3lü ve 4lü gerek görmedi direkt detaylı olacak ay sonunda kısmetse

kızlar ben sizin o bahsettiğiniz ikili, üçlü, dörtlü testlerin hiçbirisini yaptırmadım. doktorum. down sendromu çıkarsa bebeği aldırırmısınız dedi bizde hayır deyince o zaman bu testleri hiç yapmayın kafanızı bulandırmayın dedi bizde yaptırmadık.. sizce yanlış mı yapmışız yaa kafam hep karışık bu konuda

sorma bende aynı durumdayım yaa senin bugun yasadıgını ben pers.günü yasadım hala soktayım valla :) insan kendini okadar alıştırıyor ki resmen dumur oluyorsun...

sağolun cevaplarınız için..
bende 3.denemede kavuştum bebeğime..öncesinde ameliyatlar aşılamalar vs...bi tanede doğal yolla olmuş bebeğim var kaybettim onu..
neyse bende dün sanki içimde bişey kayıyo gibi bişey hissettim bi daha olmadı hasretle bekliyorum resmen:) uzanıp saatlerce kendimi,karnımı dinleyebilirim o moddayım yani:)
bu arada bende öğretmenim:) izin rapor işlerini hiç düşünmedim şimdiye kadar,yaşadıklarımdan dolayı plan yapamıyorum artık..ama sanırım uygun bi zamanda oldu gebeliğim:) her dakika şükrediyorum..
ben cinsiyeti 11.haftamda öğrendim,kız:) ve 3lü 4lü testleri bende yaptırmadım..doktorum ikilinin yeterli olduğunu ama istiyorsak yaptırabileceğimizi söyledi,zaten senelerdir hastane tahlil vs..bıkmışım..hayır dedim direk yaptırmycam..onun stresinide çekemycem dedim:) sağlıkla devam etsin,sağ salim kucağımıza alalım inşallah..

bencede kafanı bulandırma canım,benim doktorum perinatolog..riskli gebelik uzmanı..özel hastanelerden kadın doğumcular bu adama yönlendiriyolar içinden çıkamadıkları vakaları.ve ben çok güveniyorum kendisine..dediği avrupada sadece bu testlerden biri yada ultrason yetiyo,hatta tüm gebelikte 3 kere ultrasona alıyolarmış gebeleri..sağlamdır bebeğin aklına kötü şeyler getirme..

ben alıştım canım..kendime enjeksiyon çok kolay yapıyorum zaten..fmf var bende..atak zamanı ağrı kesicileri bacağımdan yapıyordum..şimdi yol yolak demiyorum karnımdan yapıyorum:)ama zor yinede..erken hissedenlerde var ama haklısın 2 hafta daha bekleyeceğim:)

teşekkür ederim cevaplarınız için arkadaşlar evet kafamı bulandırmıyım yaa, zaten yakında ayrıntılı ultrason olacak orada anlaşılır inş herşey hayırlısı olsunnn

selam kızlar
bayram sorası izne çıktım gelipte yazamadım sizlere
bebişler ve siz iyisinizdir inş
cinsiyetlerde öğrenilmiştir mutlaka artık
veee bnm oğluşum oluyooo
adıda belli EFE

öpüyorum hepinizi gelicem tekrar

slm kızlar....biz de çarşamba günü gideceğiz...çok heyecanlıyım 12.haftada kız gibi duruyor demişti doktor ama bu gidişte kesin öğrenicez :) bu arada ben geceleri iki kere üç kere falan uyanıyorum karın ağrım oluyor normal mi bilmiyorum ama gidince doktora onu da söyleyeceğim...

Canım gözünüz aydın öncelikle:) Eşin çarptı diye endişelenme, kötü şeyler düşünme tabi ama karnındaki ağrı sürekli devam ediyorsa bir doktora görün. Benim sol tarafımda sancı başladı 10 gün önce falan. Doktor ultrasonda ve tahlillerimde herşey normal olmasına rağmen sancı bu aylarda istemediğimiz bir şey dedi. Erken doğum ya da düşük riskine önlem olması için progestan verdi. Çok şükür 5 günde falan geçti ağrılarım. Şimdi iyiyim. Sen de bir sor devam ederse. Bu arada ben tekme mi bilmiyorum ama çok hafif kıpırtılar hissediyorum sanki kelebek kanat çırpıyormuş gibi:) Erkenmiş daha ama hareket için. Bekliyoruz bakalım...

Senin de eğitim-öğretim yılın hayırlı olsun canım.İnşallah sorun yaşamayız izinlerde planladığımız gibi olur. Yine haberleşiriz o günlerde. Bizde henüz tüberküloz testiyle ilgili bir şey yok, olursa söylerim. Ben İstanbul'dayım senin hangi il? Bu arada çektirme tabi ki röntgen falan..

İnsan böyle bir durumda ne karar verir bilemiyorum. Yani bana böyle bir soru sorsa cevap veremezdim, o anda verilecek zor bir karar. Aldırma kararı kötü ama Allah kimseyi böyle bir karar almak zorunda bırakmasın. Ben aldırır mıyım aldırmaz mıyım diye düşünmedim testleri yaptırırken, böyle bir imkan varsa yararlanmalıyım diye düşündüm. Sen de bundan sonra düşünme, rahat ol. Güzel şeyler düşün. Testi yaptırdın ve hepsi olumlu çıktı diye düşün. Kendini de bebeğini de strese sokma. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah.

Biz iyiyiz:)) Tebrikler, adı da güzelmiş:) Bizim de oğlumuz olacak, adı da Rüzgar:)

herkese selamlarrr. ilk baslarda bir kac kere yazmistim ama bazi evdeki sorunlardan dolayi giremiyodum. bi cok arkadas cinsiyet ögrenmis ne güzel:) ben iki hafta önce gittim doktora daha erken demisti bana. bu arada ben yurt disindayim ve denildigi gibi her hafta her hafta gidemiyosun doktora benim randevumu taaa ekime verdiler. ins o zaman ögrenicem cinsiyetini.

günü gününe aynıyız:) bende dün sandalyede otururken seyrime gibi bişey hissettim ama bağırsaklarımda bozuk bu aralar..ne olduğunu kestiremiyorum:) yinede yüzümü güldürdü bu durum:) ağrım geçti,genişleme ağrısı falan olabilir diye düşündüm..sanki derim geriliyo gibi bi ağrı..kendi doktoruma uzağım biraz,eski doktorum var yakınımda yarın ona gidicem tüp bebekten dolayı bi sürü ilaç kullandım onları yazdırıyorum hala..inşallah herşey yolundadır..hissetmek için sabırsızlanıyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…