merhabalar...arkadaşlar ben de aranıza dün katıldım.gebelik öncesi de hep yorumlarınızı okuyup kendime paylar cıkardım şimdi de yine bizzat size ihtiyacım var..hikayemi yazayım,tecrübelerinizle yardımcı olursanız iyi geleceğine eminim...
ben sata göre 7 hafta 5 günlük hamileyim ama kesem 11mm.ve bebeği göremedik.2 hafta önce de 6mm idi.gelişimini yetersiz buldu doktorum ve hemen kürtaj yapmalıyız dedi. okuduğum yorumlar 9.haftaya kadar beklenmesi gerektiğini yazıyor. ben de beklemeli miyim yoksa size göre de kesem olması gerekenden küçük ve sağlıksız bir gebelik yaşıyor olabilir miyim?
sizlerde buna benzer bir durum yaşayanlar oldu mu?
dün doktora gittim bebeğimi, elini, ayağını gördüm.çok şükür şimdilik her şey yolunda
ne güzel umarım sağlıkla alırsın kucağına.. peki 3 boyutlu ultrasonamı girdin yoksa normal olana mı? ben 9 haftalıkken normal ultrasonda kol bacak gibi görünen çıkıntılara bunlar eli ayağımı demiştim de sen kendin benzetiyosun demişti doktor :) ama çok benziyodu.. bu arada 2li testini yaptırdınmı?
2 boyutlu olmalı pek bilmiyorum.ama kolunu bacağını doktorum gösterdi, ben de gördüm.hatta elini başına koymuştu bize selam veriyordu :) ikili test icin 8-9 gün sonra gel dedi. ama şimdi büyük bir sıkıntım var.3 gündür başım ağrıyor.her şeyi denedim. dayanamıyorum artık.bir yandan okul(öğretmenim) ve çocuklar.minoset falan içsem mi?ne dersiniz.
Arkadaşlar merhaba bende 11 haftalık hamileyim şuana kadar hiçbir sorun yaşamadım şükür tek sorunum eşimin asker olması o biraz zorluyo gerçeekten sizin nasıl gidiyo hamilelikk kaç kilo aldınız?
12. Haftada parmagini emerken gordum onu, hemen baglandim boyle bir duygu yok :) su an 14 un icindeyim. Bulantilar 13. Haftada kesildi. Cinsiyeti bilmiyoruz. Her goren kiz diyor, bu arada 3 kilo aldim,54 ile hamile kalmistim. 3 kilo cok mu ki bilemedim, sizde durum nasil??
ben de 3 kilo aldım 52 ile hamile kaldım ama kilonun çoğu göğüslerden sanki 2 katına çıktılar .Bana da bazıları kız diyo bazıları erkek ben de seviyom tipe göre yorum yapılmasını.Neyse bu ay sonu kontrolüm var öğrenicez inşallah cinsiyetini ama farketmez ilk çocuğumuz ilk göz ağrımız olacak sağlıklı olsun da.
Allah kolaylık versin.. Valla ben kilo almamışken 2 kilo da vermişim(( şu an 52 kilo olmuşum..54 ile hamile kalmıştım
kızlar bişey sormak istiyorum belki bi bilginiz vardır.. düşük riski olanlara 3 boyutlu ultrason ile bakılması sakıncalımı ? hiç kulağınıza geldimi böyle birşey??
hayır hayatım hiçbir riski yok,bende ilk çocuğumda düşük riski vardı ultrasona girmiştim 3 boyutluya.....
ben kilonun cogunu kalcaya aldım :) karnın cıktı mı peki? benim cok hafif, daha önce hiç göbek yoktu tabi, bu arada demir hapı ve vitamin kullanıyorum. sen kullanıyor musun? son bi soru daha,catlaklar için yag ya da özel krem kullanmaya başladın mı? belki erken ama bastan sıkı tutmak gerek diyorlar. genetik gerçi ama (annemde yok halam da cocuk dogurmadı)sanki kullanmak gerek.. bebegimizden önemli değil tabi ki, ama olmasa da olur hani
ben kilonun cogunu kalcaya aldım :) karnın cıktı mı peki? benim cok hafif, daha önce hiç göbek yoktu tabi, bu arada demir hapı ve vitamin kullanıyorum. sen kullanıyor musun? son bi soru daha,catlaklar için yag ya da özel krem kullanmaya başladın mı? belki erken ama bastan sıkı tutmak gerek diyorlar. genetik gerçi ama (annemde yok halam da cocuk dogurmadı)sanki kullanmak gerek.. bebegimizden önemli değil tabi ki, ama olmasa da olur hani
canım ben birazcık ayva göbüşle başladım small beden mediuma çıktım şimdilik karnım da çıktı baya kalçadan almadım hep üst vücuttan boyum da kısa ya farkediliyo hemen. Hamile kalmak için çok uğraşan ben,hamile kaldıktan sonra iyice saldım kendimi krem yağ falan henüz hiç bişey yapmıyorum.Dediğin gibii bebekten önemli değil ya.Saf zeytinyağı kullanmamı tavsiye edenler var ama kokar diye yaklaşmadım pek. Kan değerlerim de gayet iyi doktorum elevit verdi sadece.
Aslında daha çok önemseyip daha hevesli bi hamilelik geçirmek herşeyimi gün gün takip etmek isterdim ama tam hamile kalmadan önce torun için yanıp tutuşan babamı kaybettim o yüzen hevesim kaçtı hiç bişey yapasım gelmiyor. İnşallah cinsiyetini öğrenince ismine de karar verince bi de tekmelerini hissedince annelik duygusu sarar beni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?