- 21 Şubat 2015
- 904
- 2.136
- 158
- 36
rahim filmi benim profa göre mutlaka yapılması gereken birşey canım ...tabi önce sperm tahlili sonra bu ...Iyi geceler canlar.. Sahura kadar oturmaya alıştım uykum gelmiyo kk'da geziniyorum anca :) tup bebek hakkında bilmediğim bi cok sey var.. Sizler hangi testleri yaptırdınız tedaviye başlarken? Rahim filmi kesin olarak yapılmalı mi? Ve testleri her doktor kendisi istiyo mu yoksa hatırlatmali miyim?
Hmm .. Sperm tahlilinde 0 sperm çıkıyor canım.. Simdi arkadaslar da yaptırılıyor falan dedi ikilemde kaldim.. Zaten korkuyorum rahim filmindenrahim filmi benim profa göre mutlaka yapılması gereken birşey canım ...tabi önce sperm tahlili sonra bu ...
canim rabbim dualarini kabul etsin. tez zamanda saglikli ve hayirli bir evlat versin insallahKizlar allah kismet edrse bayramdan sonra bi dogu turu yapicam orda yatan cok buyuk evliyalr var mesela veysel karAni hazretleri gidip bi ziyaret edicem rabbim versin onlarin yuźu suyu hurmetine inslh sizlerede bol bol dua edicem tek tek isimlerinzi anicam allahin izniyle rbbim sagliķli evlâtlar nasib etsin
canim bana laparoskopi yapildi. Spermler kontrol edildi. Kan degerleri (vitamin D de cok önemliymis benim doktoruma göre), bütün hormon degerleri (tsh vs dahil).Iyi geceler canlar.. Sahura kadar oturmaya alıştım uykum gelmiyo kk'da geziniyorum anca :) tup bebek hakkında bilmediğim bi cok sey var.. Sizler hangi testleri yaptırdınız tedaviye başlarken? Rahim filmi kesin olarak yapılmalı mi? Ve testleri her doktor kendisi istiyo mu yoksa hatırlatmali miyim?
canım Rabbim güzel gönlüne göre versin inşallah hiç uğraştırmadan kendiliğinden gelir bebişinCanlarim s.a bugun dktra gttim en son dun bta hcg yaptirmistim o sonuca istinaden degerler cok yavas seyrettiginden dr olumlu bakmadi keza bizde cok beklentide olmadikta zaten cnku transferimden 23 gun gecmesine ragmen ve transferimiz 1 adet blastosist emriyosuydu fakat deger halen az yetersiz katlanmasi gerekirdi dr ümit vermedi acikcasi dogal olarak esimle ortak karar alarak ilaclari kestik bugun itibari ile fakat dr haftaya cuma gelin son bor kontrol yapalim ama dedigim gibi ben pek saglikli bakmiyorum dedi ama haftaya yine baktirin isterseniz degerinize dedi ona gore bi karar verelim diye anliycaginiz canlarim yeni umutlarla yeni hayirli kismetlerle birdahakine baslamamiz dilegiyle ne diyelim tabi istegimiz kendiliginden olmasi ki öyle bi ihtimalimizde var kismet diyelim herkesten allah razi olsun sizleri seviyorum a.e.olun
geçen hafta kolum uyuşuyor diye doktora gittim meğer D vitaminim neredeyse sıfırlanmış 6 çıktı sonuç. deli oluyorum aceba ilki bu yüzden mi düştü 2. bu yüzden mi tutmadı diye. neden başta bakmıyor doktorlar buna madem önemli de deneme tahtasına çevirdiler bizi yaacanim bana laparoskopi yapildi. Spermler kontrol edildi. Kan degerleri (vitamin D de cok önemliymis benim doktoruma göre), bütün hormon degerleri (tsh vs dahil).
geçen hafta kolum uyuşuyor diye doktora gittim meğer D vitaminim neredeyse sıfırlanmış 6 çıktı sonuç. deli oluyorum aceba ilki bu yüzden mi düştü 2. bu yüzden mi tutmadı diye. neden başta bakmıyor doktorlar buna madem önemli de deneme tahtasına çevirdiler bizi yaa
gecmis olsun buaradageçen hafta kolum uyuşuyor diye doktora gittim meğer D vitaminim neredeyse sıfırlanmış 6 çıktı sonuç. deli oluyorum aceba ilki bu yüzden mi düştü 2. bu yüzden mi tutmadı diye. neden başta bakmıyor doktorlar buna madem önemli de deneme tahtasına çevirdiler bizi yaa
a.s haftaya cumaya kadar yani 10 temmuza kadar okunacak 4.000 adet eksiğimiz var pransess38 arkadaşımız için okuyoruz alabilsen ekleyim listeye?Kızlar selam ben de katılıyorum duaya
ah ne doktorculuk hem de pıhtılaşma testini genetik testleri hep kendim yaptırdım daha neler öğrenecez bakalımbenimkide sifira yakinmis. Yaklasik 1 yil yogun dozda hap kullandim. Yumurta rezervinede cooook büyük etkisi varmis (yani doktorum öyle söylüyor). Sonrasinda TV deki doktorlar, alternatif tipcilara denk geldi onlarda vücüdün direnci icin vs D nin C den daha önemli oldugunu fln vurguladi.
Ah canim maalesef insan bazen kendi kendine doktorculuk oynamali ve doktoruna nekadar biraz bilmislik tasliyomus olsa bile bazi seyleri tekrar tekrar sorup hatirlatmali galiba
anladim canim sagolasin.. Suan aklima rahim filmi takıldı yaptirmali miyim diye.. Bakalim bi muayeneye gidelim de neler olacakcanim bana laparoskopi yapildi. Spermler kontrol edildi. Kan degerleri (vitamin D de cok önemliymis benim doktoruma göre), bütün hormon degerleri (tsh vs dahil).
canım ben negatifi daha ilaç kullanırken almıştım ondan sonra ise 52. günde tarlusol ile ancak söktürebildik. normalde ben de 28 günde olurdum ama 52 günden sonraki ay 35. günde oldum bu ay ise 36. gündeyim tık yok belirtileri hep var ama. anlayacağın oluyor düzensizlik inşallah içimizde bişeyler olmuyor ben de tedirginimArkadaslar nasilsiz?? Ben yine sizlere bisey sormak istyrm tup bebek sonrasi adetlerde duzensizlik oluyormus sanirim.. Benim negatifi aldktan sonra ilaclari kesince hemen gelmisti adetim ama bu ay daha olmadi 30. Gundeyim 28 gunde hemen gelirdi oysa.. Gecenlerde hastnye gitmstm bel agrsndan bi anormallik yok demisti doktor. Sizler ne kadar surede regl olmustunuz
Cnm bndede ciddi bi sekilde d vitamini ve kalsiyum eksikligi var acaba bu yuzdenmi tutunmuyo kafama takildi en kisa zamnda bu degerlrme baktircam dktorlar para pesinr dusmus e pahali tetkikleri istiyorlar ama bunlara niye bakmyrlar anlmdmBelki de bebek sahibi olmanızı geciktiren en önemli nedenlerden biri D vitamini eksikliğiniz. Evet, belki de bu kadar basit bir nedenle bebeğinizi kucağınıza alamıyorsunuz. Günde yarım saat yürüyüp, “güneş ışığıyla kavuşsanız” ve D vitamini takviyesi alsanız belki de attığınız her adım sizi “bebeğinize kavuşmaya” yaklaştıracak.
Nasıl mı?
D vitamini, sanıldığı gibi sadece kalsiyum metabolizması ayarlayıcısı değil aynı zamanda bir çeşit bağışıklık dengeleyicidir.
D vitamini eksikliği nezleden gribe solunum yolu enfeksiyonlarında direncin azalmasından meme, prostat ve pankreas kanserinin seyrinin olumsuz etkilenmesine kadar pek çok istenmeyen sonuca yol açabilir.
VÜCUTTA SAVAŞ İLANI
Vücudunuz D vitamininden yoksun kalınca adeta “kendi kendine savaş” ilan edebilir!
Bağışıklık sisteminiz, organlarınıza zarar verebilir (otoimmun hastalıklar). Astım, allerji, infllamatuar bağırsak, multipl skleroz gibi hastalıkların seyri olumsuz etkilenebilir. Tip 2 diyabette de hastalığın seyri bozulabilir. Hatta başta kalp ve damar hastalıkları olmak üzere, D vitamini eksikliğinin tüm ölüm oranlarında artışa neden olduğu, bilimsel yayınlarda gündeme getirilmektedir.
Yapılan diğer araştırmalar da göstermiştir ki kadınlar, D vitamini açısından erkeklerden daha şanssız… D vitamini eksikliği kadınlarda daha sık görülüyor. Vücuttaki düzeyi de, kadınlarda erkeklere göre daha düşük.
DOĞURGANLIĞI AZALTIYOR
Tahliller yapılırken, kısa bir süre öncesine kadar “alt tarafı vitamin” denilerek atlanılan bu “yaşam kaynağının” tükenmesi kadınların anne olma isteğini engelleyebiliyor.
Son dönemlerde İRENBE’ye gelen hastalarımıza tüp bebek uygulaması öncesi yaptığımız araştırmalarda biz de bu çarpıcı sonuçla karşılaştık. D vitamini düzeyi normal seviyede olan bir kadın hastamıza neredeyse hiç rastlamadık. Hastalarımızın tamamında tedaviye, D vitamini yüklemesi sonrasında başladık.
TEDAVİYİ GECİKTİRİYOR
Peki, neden D vitamini eksikliği kadının üremesini ve tüp bebek tedavisini olumsuz etkiliyor bunu açıklayalım;
D vitamini eksikliği, embriyo tutunma ve gebelik oranlarında düşmeye yol açıyor. Tüp bebek uygulamalarında D vitamini düzeyinin düzeltilmesi, yumurta rezervi azalmış hastaların tedaviye yanıtını artıyor. Aşırı uyarılma riskini de ortadan kaldırıyor.
Polikistik yumurtalık hastalığı olanlarda D vitamini normal düzeye yükseltildiğinde, antimüllerian hormon (AMH-yumurta rezervini gösteren hormon) düzeylerindeki aşırı yükseklik azalıyor ve yumurtlama tedavisini dengelemek kolaylaşıyor. Yine bu hastalıkta D vitamini eksikliği, insülin direncini artırıyor, yumurtlama düzensizliğini daha da bozuyor. Hirsutizm (aşırı tüylenme), androjen (erkeklik hormonu) yükselmesi, obezite (şişmanlık) ve kalp damar hastalıkları risklerini yukarı seviyelere taşıyor.
Eksikliğinde, tekrarlayan gebelik kayıplarında artış oluyor. Bu durumun da rahim içi tabakada bulunan bağışıklık hücrelerindeki dengesizliğe bağlı olduğu düşünülüyor.
Peki ya gebelik derseniz…
D vitamininin gebelikteki eksikliğinde de ortaya olumsuz bir tablo çıkıyor. Gebelik diabeti (şeker), preeklampsi (gebelik zehirlenmesi), bakteriyel vaginosis (erken doğuma da neden olabilen kötü kokulu ve akıntılı vajinit), erken doğum ve düşük doğum tartılı bebek oranında artışa neden oluyor.
Peki, ne yapacağız…
Öncelikle doğasında “doğurganlık ve hayat verme” olan kadının, kendisiyle en güçlü bağı olan “doğa”yla yani güneşle iletişimini kesmemesi gerekiyor…
Ancak tüp bebek tedavisi yaparken zaman bizim için her şey demek. Bu nedenle biz zamanımızı kıymetli kullanacağız ve kadınların güneşle olan buluşma seanslarını beklemeden bu sorunun çözümünü D vitamini ampulleriyle hızlandıracağız…
Evet, siz doğaya çıkın, yürüyün, en az 10 dakika yüzünüze ve kollarınıza güneş ışığı gelecek şekilde güneşlenin ama bunun yanında D vitamini kullanın.
Ve bebeğinize kucak açmaya hazır olun…
İRENBE’de uyguladığımız tedavilerde gebelik oranlarımızda son zamanlardaki ciddi artışta, dondurulmuş embriyo transferi politikamızın yanı sıra D vitamini eksikliği sorununu çözmemizin de büyük etkisi oldu.
Baktık ki bebeklerimiz, anneleri güneşin cömertçe sunduğu D vitaminini almayınca dünyaya gelmekte nazlanıyor biz de süreci hızlandırdık.
Basit bir tahlil ve birkaç ampül D vitaminiyle tüp bebek tedavisinin maddi ve manevi yükünü azaltıp, anneleri bebeklerine kavuşturduk.
İRENBE’nin her geçen gün genişleyen aile fotoğrafına, yüzünde “güneş gibi gülüşler” olan yeni anneler ve bebekler katıldı.
Op Dr Kaan Bozkurt
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı / İRENBE
Ahh cnm insalh kafam okdr karisikki bidakine nasil tedavi masraflrinin altindan cikarim die kara kara dusunuyrm allhim insalh hepimiznki kendilignden olur da gerek kalmz bunlara canim bnmcanım Rabbim güzel gönlüne göre versin inşallah hiç uğraştırmadan kendiliğinden gelir bebişin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?