- Konu Sahibi Umutkalbimde
-
Amin Allah hepimizin emeklerinin karşılığını versin inşallah benim amh da sorun yok genetik tarama yapma nedeni 3 kez 3. gün embriyosunun tutmama nedeni araştırmak ve son denemede 5. güne neden ilerlemediğini görmek için acaba genetik olarak bir sorun mu var diye bakmak istedi doktorum. Bağışıklık serumunu yapma nedeni de bazı insanların vucudu embriyoyu yabancı bir hücre olarak gördüğü için ona savaş açıp tutunmasını engelliyormuş. Bağışıklık direnciyle ilgili bir durummuş böyle bir durum varsa önlemek amaçlı yapılacak. Hatta son gittiğimde rahim filmi istemişlerdi onuda istedikleri yerde çektirip götürdüm çok şükür onda sorun çıkmadı. Son gittiğimde isterseniz gebelik aşısı, rahim kasılmasını engelleyici serum ve embriyo yapıştırma işlemi de istersek yapabileceklerini söylediler ama bu 3 seçeneği bize sundular illa yaptırmak zorunda değilsiniz dediler. Bunlarda tutma ihtimalini yükselten tedavilermiş. Bizde kafamızda kalmasın dedik inş transfer için gittiğimizde bunları da yaptıracağız.Çok geçmiş olsun, inşallah bu sefer güzel haberi alırsınız, emekleriniz karşılıksız kalmaz. Amh’ınız da mı düşük? Düşük amh’da genetik tarama iyi oluyor sanırım, benim doktorum da genetik tarama yapalım dedi, umarım bizimkilerde sorunsuz çıkar taramdabağışıklık serumunu ne için yapacağını söyledi mi doktorunuz merak ettim. Benim de bir önceki gittiğim doktor, bağışıklığık embriyoya saldırıyor gibi görünüyor aşı yapacapız tüp bebek yaptığımızda sana demişti, şimdi tüp bebek yaptırdığım doktor bu önemli bişi diil dedi..haşimatom var benim.
Şuan seni o kadar iyi anlıyorum ki benim artık hareket etmeyi bırak ilk eve geldiğimde derin nefes aldığımda dahi canım yanıyordu. Çarşamba oldum ben de. İlk gün pek değişiklik olmadan geçti maalesef. Yatağa eşim yatırdı kaldırdı sırt üstü robot gibi yatıyordum zaten. Dönmeye kalkışmak bile acı doluydu. İdrarımı dahi yaparken karnımın içleri acıyordu. Biraz parolle idare ettim o gün. Dün çok az daha iyiydim idrara daha rahat çıkıyordum ama sağa sola dönmek yine yoktu. Yine eşim yardım ediyordu oturup yatıp kalkarken. İşte kabızlık eklenince o biraz zorladı. Karnım şişti iyice sertleşti. İçerde bağırsaklarım hareket ettikçe öldüm. Sonra dün gece biraz gaz çıkarmaya başladım. Daha rahat uyudum. Hafif hafif dönebildim. Kendim kalktım yataktan zor da olsa. Bu sabah da çok az büyük tuvalete çıktım ve o andan itibaren karın şişliği devam etse de ağrılarım azaldı. Hareketlerim kolaylaştı. Şuan daha iyiyim çok şükür. Çok hafif acı hissetsemde yattığım yerde sönebiliyorum artık. Ama bnm karın şişliğiyle kilo artışım olunca (bir günde +3kg) bugün iyiye gitmeseydim çağırmıştı doktor ama iyiye gidince bir kaç gün kilo ve bel çevresi takibi yapacağız. Biraz zor gerçekten hiç geçmeyecek gibi geliyor ama geçiyormuş. Dün bu saatlerde telefonda doktora ağlıyordum meselaSağol canimevet benimde opu 'dan önce çok fazla kasik ağrım vardı artık saatleri sayıyordum biranönce toplasınlar diye. Ama şuanda ağrım opu öncesine göre daha fazla inşallah yarına biraz toparlarım şişlik aşırı ağrı nefes darlığı olursa haber ver dediler. Şuanki agrimin fazla olmasını da çok fazla yumurta olduğu için normal görüyorlar. Sen kaç günde toparladın benim şuan ayağa kalkıp yürüyemeyecek kadar hatta yatakta dönemeyecek kadar ağrım var
Yaaa baya kötü geçmiş seninki de hiç anlatıldığı gibi değilmiş valla ertesi gün normal hayatınıza dönebilirsiniz diyolar ama ben yarın yataktan kalkabilirsem şukredecegimŞuan seni o kadar iyi anlıyorum ki benim artık hareket etmeyi bırak ilk eve geldiğimde derin nefes aldığımda dahi canım yanıyordu. Çarşamba oldum ben de. İlk gün pek değişiklik olmadan geçti maalesef. Yatağa eşim yatırdı kaldırdı sırt üstü robot gibi yatıyordum zaten. Dönmeye kalkışmak bile acı doluydu. İdrarımı dahi yaparken karnımın içleri acıyordu. Biraz parolle idare ettim o gün. Dün çok az daha iyiydim idrara daha rahat çıkıyordum ama sağa sola dönmek yine yoktu. Yine eşim yardım ediyordu oturup yatıp kalkarken. İşte kabızlık eklenince o biraz zorladı. Karnım şişti iyice sertleşti. İçerde bağırsaklarım hareket ettikçe öldüm. Sonra dün gece biraz gaz çıkarmaya başladım. Daha rahat uyudum. Hafif hafif dönebildim. Kendim kalktım yataktan zor da olsa. Bu sabah da çok az büyük tuvalete çıktım ve o andan itibaren karın şişliği devam etse de ağrılarım azaldı. Hareketlerim kolaylaştı. Şuan daha iyiyim çok şükür. Çok hafif acı hissetsemde yattığım yerde sönebiliyorum artık. Ama bnm karın şişliğiyle kilo artışım olunca (bir günde +3kg) bugün iyiye gitmeseydim çağırmıştı doktor ama iyiye gidince bir kaç gün kilo ve bel çevresi takibi yapacağız. Biraz zor gerçekten hiç geçmeyecek gibi geliyor ama geçiyormuş. Dün bu saatlerde telefonda doktora ağlıyordum mesela
Bence o söylenenler tamamen pcos olmayanlar için geçerliYaaa baya kötü geçmiş seninki de hiç anlatıldığı gibi değilmiş valla ertesi gün normal hayatınıza dönebilirsiniz diyolar ama ben yarın yataktan kalkabilirsem şukredecegimsen ilaç ne kullanıyorsun
Aynen öyle inşallah yumurtalar kaliteli çıkar hamile kalırız da bidaha bu toplama olaylarına girmeyiz. Bana dostinex bide monodoks diye bir antibiyotik verdi. Sen centrotide iğneye neden hala devam ediyorsun birde dostinex i günde 1 tanemi alıyorsun.Bence o söylenenler tamamen pcos olmayanlar için geçerli4 tane cetrotide iğneye devam, antibiyotik, dostinex bir de bende venöz yetmezlik olduğu için kan sulandırıcı iğne önlem amaçlı.
Aynen bnm antibiyotik de monodoks. Ya onu günde bir tane alıyorum ama bende inanılmaz bir baş ağrısı yapıyor. Gece uykumdan uyanıyorum ikidir. Prospektüsündeki yan etkileri çok ilginç o ilacınAynen öyle inşallah yumurtalar kaliteli çıkar hamile kalırız da bidaha bu toplama olaylarına girmeyiz. Bana dostinex bide monodoks diye bir antibiyotik verdi. Sen centrotide iğneye neden hala devam ediyorsun birde dostinex i günde 1 tanemi alıyorsun.
Saizen kullandığınızı görünce Bülent hoca demiştim, bende ona gidiyorum, saizen kullanıyorum, adet olmayı bekliyorum ancak henüz olamadımAdana bülent haydardedeoğlu.
Bence türkiyede en iyi beş doktordan biridir. O derece araştırdım ve kendisine ulaştım. Bende doktorum ve tüp bebek yapmayı son seçenek olarak düşünen çok etik davranan bir hekim. Yakınsanız öneririm.
Yok canım hatta dondurulmuşta şans artıyor ohssta transfer edilirse beklenmeden şans düşüyorCanım bu bir ay beklemenin verim düşürme riski var mı araştırdın mı hiç? Yani transfer bir ay sonra oluyor ya hani
İlk canım benim ben bundan önceki 2 ay aşılama oldum geçen ay boştu şimdi de tüp tedavisi işte canım bende geçen ay eşli supralife kullandık bide ben balık yağı bu ay folik asit d vitamini bide kan ilacı aldım canımİnşallah Canım seninde embriyoların dayanır 5.güne kadar senin ilk tüp bebek denemen mi? Ben ilaçları kullanmaya Aralık ayında başladım şuan vitamin ilaçlarının ismini hatırlamıyorum eşime de bana da ayrı ayrı vermişti. Omepaq10 u hatırlıyorum bir tek diğerlerinin isimleri karışıktı hatırlarsam yazarım mutlaka.
Anladim canim bende tam tersine neden niçin nedir ne değildir çok sorarimAynen bnm antibiyotik de monodoks. Ya onu günde bir tane alıyorum ama bende inanılmaz bir baş ağrısı yapıyor. Gece uykumdan uyanıyorum ikidir. Prospektüsündeki yan etkileri çok ilginç o ilacınCetrotide ı ne için veriyorlar bilmiyorum. Ben çok doktora bu ne için demiyorum açıkçası. Bir de benden bir gün önce opu olan Skrkz17 de yazmıştı cetrotide verdi diye. Demekki veriliyor diye sormadım ben, belki o biliyordur nedenini çok düz mantık yürütmek istersem de çatlatmama iğnesi ya belki kalan yumurtaların çatlamak için hcg i yükseltip ohss i tetiklemesini engellemek içindir
Ohhsa bağlı karın şişliğini önlemek amaçlı veriyorlarmış canım bana öyle dedi hemşire bende opudan sonra 2 gün kullandımAynen bnm antibiyotik de monodoks. Ya onu günde bir tane alıyorum ama bende inanılmaz bir baş ağrısı yapıyor. Gece uykumdan uyanıyorum ikidir. Prospektüsündeki yan etkileri çok ilginç o ilacınCetrotide ı ne için veriyorlar bilmiyorum. Ben çok doktora bu ne için demiyorum açıkçası. Bir de benden bir gün önce opu olan Skrkz17 de yazmıştı cetrotide verdi diye. Demekki veriliyor diye sormadım ben, belki o biliyordur nedenini çok düz mantık yürütmek istersem de çatlatmama iğnesi ya belki kalan yumurtaların çatlamak için hcg i yükseltip ohss i tetiklemesini engellemek içindir
Dostinexi bende kullandım daha önceden canım ama beni etkiledi şimdi bende yatmadan alıyorumAnladim canim bende tam tersine neden niçin nedir ne değildir çok sorarimBen antibiyotiği sabah akşam dostinex i gece yatmadan alıyorum. Dostinex daha öncede kullandım bi yan etkisini görmedim ama monodoks bende ilk defa kullanıyorum.
Daha önce kullandığımda dostinexi bana öyle anlatı ki eczacı ne olduğumu şaşırmıştım korkudan ama biseycikte olmadı. Şimdi bu gece tekrar başlayacağım zaten çok ağrım var inşallah bide dostinex den cekmemDostinexi bende kullandım daha önceden canım ama beni etkiledi şimdi bende yatmadan alıyorum
Ay hadi güzel haberler inşallah canım yaÇok ağrım oldu benim de opudan sonra bağırsak hareketlenince özellikle. Azitro 500 3 adet kullandım antibiyotik onlar da bitti. Ağrı kesici almak istemedim. Ağrı kesici almadan bitirdim bugün çok çoook iyiyim opu sonrası ilk güne göre özellikle. Hala çok hafif ağrım var ama geçer
Pazartesi nakil olacak bakalım minnoşlarım kaç tane kalacaklar
Östrojenim 3000di opu öncesi düşmüştür şimdi bayağı
Şuan sadece lutinus vajinal tablet alıyorum. Günde 2 defa 100 mg progesteron yani.
Progestan 200 günde 3 almıştım önceki tüp bebek tedavimde o mahvetti beni
Şimdiki süreç daha iyi inşallah nakil sıkıntısız olacak bebeklerim tutunacaklar
Olmazsa da yedeğim olacak dondurulmuşlarım olacak. Çok kötüydü bu sefer hormon tedavisi bayağı sarstı çünkü.
Ayy sen beklemiceksin ne güzel ne heyecanlı canımÇok ağrım oldu benim de opudan sonra bağırsak hareketlenince özellikle. Azitro 500 3 adet kullandım antibiyotik onlar da bitti. Ağrı kesici almak istemedim. Ağrı kesici almadan bitirdim bugün çok çoook iyiyim opu sonrası ilk güne göre özellikle. Hala çok hafif ağrım var ama geçer
Pazartesi nakil olacak bakalım minnoşlarım kaç tane kalacaklar
Östrojenim 3000di opu öncesi düşmüştür şimdi bayağı
Şuan sadece lutinus vajinal tablet alıyorum. Günde 2 defa 100 mg progesteron yani.
Progestan 200 günde 3 almıştım önceki tüp bebek tedavimde o mahvetti beni
Şimdiki süreç daha iyi inşallah nakil sıkıntısız olacak bebeklerim tutunacaklar
Olmazsa da yedeğim olacak dondurulmuşlarım olacak. Çok kötüydü bu sefer hormon tedavisi bayağı sarstı çünkü.
Kişiden kişiye değişiyor canım ilk kullandığımda yarım kullanıyordum ama yarım saat başım dönüyordu gün boyu halsizdim şimdi sadece baş ağrısı yapıyo çok şükürDaha önce kullandığımda dostinexi bana öyle anlatı ki eczacı ne olduğumu şaşırmıştım korkudan ama biseycikte olmadı. Şimdi bu gece tekrar başlayacağım zaten çok ağrım var inşallah bide dostinex den cekmem
Kızlar bende haftada iki gün kullanmaya başladım dostinex i yarım yarım ama bende bir belirti olmadı sanki normal miKişiden kişiye değişiyor canım ilk kullandığımda yarım kullanıyordum ama yarım saat başım dönüyordu gün boyu halsizdim şimdi sadece baş ağrısı yapıyo çok şükür
Merhaba ben bugün oldum transfer,sizin ne zamanşubat ayında inşallh tüp bebek yaptrcam . benimle birlikte olan var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?