Şubatta hamile kalanlar buraya..

hep olumlu düşünmeye çalışıyorum canım ve çok dua ediyorum hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun diye,normal olmasını çok istiyorum sezeryan beni daha çok düşündürüyor ama dediğim gibi hep hayırlısı diyorum kendim ve hepimiz için...o yüzden düşünmüyorum fazla...eşim bu gece nasıl çıkacak o çocuk oradan diyor saol yani dediğim kurduğun cümleye bak bir şekilde girdi çıkacak dedim öyle yada böyle kendimi neden üzeyim dedim helaal sana ben senden daha heyecanlıyım diyor bize moral verceklerine kasıyorlar daha çok,yani benim eşim öyle en azından acayip panik :)))

vakit yaklaştıkça ben de tırsmıyor değilim açıkçası... ama çevreme bi bakıyorum..herkesin çocuğu var.. yani olmayacak bişey olsa kimse yapmazdı.. bi de ablam hep doğum zor dedğil sancısını çekmek zor diyor.. birazda da bu bana güç veriyor. en fazla sancıyı 10 saat çekeriz. sezeryan fikri beni hep korkutuyor...ayrıca ben seni çok cesur buluyorum. sen çok rahat normal doğum yaparsın gibi geliyor bana...

saol canım inşallah en güzel doğum hikayeleri hepimizin olsun,gelelim yazalım zevkle :))
ben epiduralli normal doğuma sıcak bakıyorum doktorumda zaten epiduralsiz düşünme çok zor hastalarım çok hevesleniyor ama yarım saatte yalvarıyor ilacı yapın diye diyor hem böylece suni sancıyıda hissetmeyiz daha kolay olur sen epidurali normal doğumu konuştun mu hiç doktorunla?

konuştum canım.. benim doğum devlet hastanesinde olacak. doktorum dediki epiduralli normal doğumda sancılar hissedilmediğinden ıkınmada sorun yaşanıyormuş. doğumu geciktiriyormuş. ama eğer mesai saatleri içerisinde olursa epidural de yapılabilir dedi. ben kendimi hep epiduralsiz normal doğum yapacakmışım gibi hazırlıyorum. epiduralliolursa daha az acı çekerim. sen özel hastane de mi doğum yapacaksın?

ıkınma hissi uyuşma olduğu için gidiyor tabiki bilinçsiz ıkınıyorsun doktorun seni yönlendiriyor ama doktorum çok büyük bir kolaylık diyor bunu kullanmalıyız diyor ben kateter takılsın ilk saatler ilaç verilmesin diyorum ama uyuşmadan da suni sancıya katlanmak çok zorr kendi sancınla açılsa suni sancıya gerek olmasa süper tabiki...evet ben özelde yapıcam çünkü doktorumdan ayrılmak istemiyorum

tabi özel hastaneler hastanın konforunu daha çok düşünüyor... benim ki devlet hastanesi ama doktoruma özel gidiyorum. özel odada kalıcam. sadece devlet prosedürleri işte. anestezi uzmanıda nöbetçi kalmıyor hastanede sanırsam. aslında epiduralde kasılmaları doktor takip edip şimdi ıkınmalısın diye yönlendiriyormuş. o zaman kolay olur. aslında başta da senin dediğin gibi bebek ve bizim için hangisi hayırlısıysa o olsun. bakarsın bir anda suyumuz gelir açılma falan olmaz bebişin sağlığı için sezeryan zorunlu hale gelir.ya daa bakarsın kendi sancılarımızla açılmamız çok kolay olur 1 saatin içinde bebişlerimiz kucağımızda olur.

kimse yoktu nehir o yüzden çıktım :)

benim satta 2 şubat dogum 9 kasım

bende salı günü gidicem kontrole çatı muayenesi yapıcak ve nst ye giricem ve dogumu konuşucaz dr.umla ...
iri bebek oldugu için normal zor olur dedi bende şimdi epidural sezeryanı araştırıyodum netten herkes çok memnun ama ben hala kararsızım eşime anlatıyorum oda diyo ikinizde sağlıklı olun bi sorun olmasın gerisi önemli diil diyo ama benim kafam çok karışık ve çok kararsızımmm

evet canım doğum planlı birşey değil malesef hiç belli olmaz nasıl doğum yapacağımız ama seninde açılman olursa hastanede epidural yaptırabilirsin doktorun ayarlar yani...ben normal istiyorum ama şansımı zorlamakta istemem doktorumda saatlerce sancı çekmeni istemem diyor o an ne gerekirse o yapılacak yani hayırlısı olsun en güzel şekilde kavuşalım yavrularımıza...

doktorunla karar ver canım ben mesela sezeryan olursam epidural istiyorum çünkü benim doktorum onu tavsiye ediyor ama spinal olanlarda çok memnun kimisi genel anesteziyi tercih ediyor en doğru kararı doktorunla siz verirsiniz...

ben de nehir gibi düşünüyorum sezeryan olursa epidural yaptırırım. ama spinal olanlarda memnun.. hastanenin anestezi uzmanı nasılmış onuda araştır bence..

salı günü konuşcaz işte bakalım herşey belli olucak belki doguma bile girebilirim inşallah girerim ya biran önce oğluşumu kucağıma almak istiyrmmm ...
spinalın epiduralden farkı ne ?

ben eşime ekmek arası bişiler yaptım bende yedim valla aç karnına uyuyamıyrmm çok fena alıştım yemek yemeye dogumdan sonra ne olucak bilmiyormmm :S

ben de nehir gibi düşünüyorum sezeryan olursa epidural yaptırırım. ama spinal olanlarda memnun.. hastanenin anestezi uzmanı nasılmış onuda araştır bence..

hı hı dr.umla bi konuşim de ona göre zaten gittiğim hastane büyük bi hastane ve dr.umda hastanenin en iyi dr.u 10 yıldır fln ordaymış bakalım salı günü anlıcaz inşallahh

doktorun sana daha iyi anlatıcaktır canım bana izah etmişti ikiside belden ama arada farklar var nette bilgiler var ama en güzel açıklamayı doktorlar yapıyor anlayacağımız bir dilde...

hadi bakalım kızlar...iyi haberler olur hakkınızda... ben de bi yandan sütümü içiyorum..eşim bilgisayarı istiyor. o yüzden çıkıyorum..görüşürüz kızlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…