ben hiç alttan ultrason olmamıştım ama. doktor iki kez yaptı kontrolü. açıklık var mı diye. 2 parmağını sokup bir yandan da karnına bastırak ittiriyor. forumda başka yerlerde acımadığı yazıyor. ya çatı kontrolü farklı açıklık kontrolü farklı bişey. yada benim canım tatlıydı. o yüzden acıdı. çabuk geçiyor.ama görümcem dedi ki bende öyle kontrol olunca canım çok acımıştı. bu böyleyse doğumda napcam demiş. ama doğum daha kolay oluyor dedi. ben de rahatladım biraz.
vakit yaklaştıkça ben de tırsmıyor değilim açıkçası... ama çevreme bi bakıyorum..herkesin çocuğu var.. yani olmayacak bişey olsa kimse yapmazdı.. bi de ablam hep doğum zor dedğil sancısını çekmek zor diyor.. birazda da bu bana güç veriyor. en fazla sancıyı 10 saat çekeriz. sezeryan fikri beni hep korkutuyor...ayrıca ben seni çok cesur buluyorum. sen çok rahat normal doğum yaparsın gibi geliyor bana...
tabi özel hastaneler hastanın konforunu daha çok düşünüyor... benim ki devlet hastanesi ama doktoruma özel gidiyorum. özel odada kalıcam. sadece devlet prosedürleri işte. anestezi uzmanıda nöbetçi kalmıyor hastanede sanırsam. aslında epiduralde kasılmaları doktor takip edip şimdi ıkınmalısın diye yönlendiriyormuş. o zaman kolay olur. aslında başta da senin dediğin gibi bebek ve bizim için hangisi hayırlısıysa o olsun. bakarsın bir anda suyumuz gelir açılma falan olmaz bebişin sağlığı için sezeryan zorunlu hale gelir.ya daa bakarsın kendi sancılarımızla açılmamız çok kolay olur 1 saatin içinde bebişlerimiz kucağımızda olur.
kimse yoktu nehir o yüzden çıktım :)
benim satta 2 şubat dogum 9 kasım
bende salı günü gidicem kontrole çatı muayenesi yapıcak ve nst ye giricem ve dogumu konuşucaz dr.umla ...
iri bebek oldugu için normal zor olur dedi bende şimdi epidural sezeryanı araştırıyodum netten herkes çok memnun ama ben hala kararsızım eşime anlatıyorum oda diyo ikinizde sağlıklı olun bi sorun olmasın gerisi önemli diil diyo ama benim kafam çok karışık ve çok kararsızımmm
kimse yoktu nehir o yüzden çıktım :)
benim satta 2 şubat dogum 9 kasım
bende salı günü gidicem kontrole çatı muayenesi yapıcak ve nst ye giricem ve dogumu konuşucaz dr.umla ...
iri bebek oldugu için normal zor olur dedi bende şimdi epidural sezeryanı araştırıyodum netten herkes çok memnun ama ben hala kararsızım eşime anlatıyorum oda diyo ikinizde sağlıklı olun bi sorun olmasın gerisi önemli diil diyo ama benim kafam çok karışık ve çok kararsızımmm
ben de nehir gibi düşünüyorum sezeryan olursa epidural yaptırırım. ama spinal olanlarda memnun.. hastanenin anestezi uzmanı nasılmış onuda araştır bence..
ben eşime ekmek arası bişiler yaptım bende yedim valla aç karnına uyuyamıyrmm çok fena alıştım yemek yemeye dogumdan sonra ne olucak bilmiyormmm :S
hadi bakalım kızlar...iyi haberler olur hakkınızda... ben de bi yandan sütümü içiyorum..eşim bilgisayarı istiyor. o yüzden çıkıyorum..görüşürüz kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?