Şubatta hamile kalanlar buraya..

benim hiç olmadı canım ama herkes gaviscon şurup içiyordu,birde yüksek yastıkta yatmak...biraz önce aklımdan seni geçirdim bugün görmedim hiç doğurdu mu acaba diye??

gaviscon bugun bi arkadas daha dedi, hiç kullanmadim ama bari alim napim. cuma randevum var bakalim dr ne dicek. hala doguramadim kizim oynuyor çok sukur ama gelmiyor :)

bugun kizimin besigini almaya gittik esimle onu urduk ; yatagini aldik. bi kaç banyo gerekleri aldim. lazim olur diye gogus kalkani aldim. onuda bafo'dan duydum. dutum olcakmi bilmiyorum ama. siz ne alemdesiniz?

nehircim geldim ben...
ama doğuramadan(

merak ettim sizi ben yaa hemde baktım sürekli demek ben çıktım sen geldin,canandan hala haber yok...

iyi günlerde kullanın canım beşiğinizi,göğüs kalkanını bende duydum evet ama almadım gerekli olursa alırım sonradan...

doktordan geliyorum kızlar oğluşum gayet hayatından memnun bize gülücükler attı,eller salladı ama hala gelmeye niyeti yok :)))
sancım çıkmadı,8'di herşey çok normal dedi 3400gr olmuş,beklemeye devam dedi cumartesi,arefe günü ve en son bayramdan sonraki cumartesi günü gidicem hala gelmemiş olursa artık bekleyemeyiz dedi,tek dileğim oğlumun en kısa sürede sağlıkla gelmesi çünkü artık gelişimini tamamlamış,doktorum o da sancı bekliyor dedi :))) hadi hayırlısı bakalım kızlar hepimiz için,sizden de güzel haberler bekliyorum

Son düzenleme:
günaydınnnnn

sağlıklı güzel bir gün diliyorum herkese,bebeklerimiz bekletmesin bizi...
canan doğurdu sanırım iki gündür yok yakında gelir yazar...
bestede dün yine yoktu...
taze annelerimiz bebişlerinden fırsat bulup giremiyor...
celisuenis ve ben uğruyoruz sadece,bizde sağlıkla,su gibi kavuşalım bebişlerimize...

günaydın arkadaşlar,nasılsınız doğuran var mı aranızda eskisi gibi takip edemiyorum beren su yla ilgileniyorum,çok zormuş çocuk büyütmek emzir yatır sürekli,en rahat dönemmiş hamilelik diyorum,nazeladan haber var mı nasıl gidiyormuş bebeğiyle artık yeni anneler sık sık giremiyor nete,sizleri öpüyorum

cnm haber verdğin için tşkr edrm,seninde gelir bebişin sabırlı ol,seni anlıyorum insan son günlerde çok heyecanlanıyor,bu arada benim dikişler yapıştırma değil çünkü son attıkları düğüm görünür şekilde duruyor ama diğer dikişler içe bükük dikili görünmüyor yani,keşke benim yanımda da birileri olsa,bazen yemek bile yiyemiyorum bebeğim kucağımda göğsüm ağzında yemek yemeye çalışıyorum,dün annem almanyadan döndü bu gün bize gelecekler dilerim yanımda kalır,

kızlar meraba
evet dogurdumm direkt hikayemi anlatimm
9 kasım en son buraya yazıp nehirle konuşup çıkmıştım
sancılarım vardı zaten biliyosun ama 9 kasım gecesi saat 1-2 gibi artık düzenli gelmeye başladı 10 dk bir gelmeye başladı eşim hastaneye gidelim diye tutturdu ama ben yok dedim hemen gitmeyelim dayanırım belime ve kasıklarıma vuruyodu evde dolaşıp derin derin nefesler alıyodum sancı geçince yatıyodum daha 10 dk olmadan tekrar sancı geliyodu ve kalkıp dolaşıyodum bu bütün gece böyle devam etti sabah namazımı zorla kıldım ve dua mı edip yatagıma yattım tekrar uyandıgımda saat 10 du ve sancılar devam ediyodu eşim de işe gitmedi ztn dr.a gidicektik normalde de kontrolüm vardı ya ögle namazını kılmak için tuvalete girdiğimde leke geldi sümük gibi ama koyu renkteydi biraz heyecanlandım zaten gece ki sancılardan dogumun başladıgını anlamıştım hemen ablamı aradım anlattım tamam dedi hemen geliyrm gidelim hastaneye neyse saat 12.30 gibi gittik hemen alttan muayene etti açılman yok ama dogum başlamış zaten günün dedi işlemleri başlatalım dedi ablam yanımdaydı tamam dogum dememle ablam aglamaya başladı tabi bende kadınlar niye aglıyosunuz faln dedi dr.un dogum demesine kadar çok rahattım ama sonra ayaklarım titremeye başladı sancım devam ediyodu o kadar garip bi duygu ki sevinçli telaşlı korkak mutlu acaip bişi oluyosun eşim gelmemişti bizimle evi fln topla dedim eğer dogum olursa ararım dedim çünkü nişan gelmesinden sonra 2 gün sonra flan da dogum olabiliyo diye ona haber verdik yukarı çıktık işlemlerim yapıldı üstümü çıkardım lavman yapıldı bu sırada sürekli sancı geliyo yatak verdiler bana serum taktılar 2 tane ebe vardı zatn ordada bi muayene ettiler altan açılman 1 cm oda % 50 dedi çok az yani nst ye bağlandım kalp atışları faln herşey iyi sancıyı çekmeye devam ediyodum o sıada bi kadın geldi 6 cm açılması varmış birdn suyu geldi tekrar baktılar 8 cm dediler hemen doguma aldılar 10 dk sonra bebek sesi geldi ve anne yanımdaki yataga yattı süper dedim bende böyle dogururum ne olucak sancıların şiddeti arttı tabi bu arada kadınla muhabbet ediyrm ben ve biyandan aglıyrm artık karnımda olmucak diye oglum diye tekrar muayene ettiler hala açılma yok saat 5 oldu ve agrılar inanılmaz arttı dayanamıyrm dedim tekrar kontrol ve yine açılma yok dedm sezeryana ne zmn karar veriyosun 12 saat sancı çekicem bakıcaklar açılma yok sonra sezeryan dicekler 12 saati duyunca kafayı yedim bi kadın daha vardı oda aynı benim gibi sancı çekiyodu o sabahın 8 inden beri çekiyodu ve 2 tanede normal yaptıgı halde dayanamıyodu sancılara sonra aklıma geldi eğer açılmam çok olmazsa alttan kesicekler ve bu sefer orda dikişim olucak ve acısı yanıma kar kalıcak ben sezeryan istiyorum dedim saat 5 olmuştu dr.um 6 da çıkıcaktı hemen karar verdim ailemle konuştum bütün herkes vardı tabi benden haber bekliyolar eşim zatn beni öyle serumla görünce fena oldu agrımı da anlattım tamam dedi bu kadar çektin olmuyosa yapacak bişi yok dedi hemen sezeryan olsun dedi dr.umla görüştük sen bilirsin daha az agrı çekersin dedi hiç bi ilerleme olmadı dedi kendi isteğimle sezeryan olunca daha pahalı oluyo tabi eşimde onaylamış ve serumu sonunda çıkardılar ve rahatladım piskolojik olarak sanırım sonra sonda takmak için çatala çıktım canımı yakmayın artık ne olurrr dedim aglayarak korkma acımıcak dedi sondayı taktı ve çıktım kapının oraya gittim sedye beni bekliyodu ve çok tatlı bi hemşireyle birlikte sedyeye çıktım ailemin yanından geçtim sedyeyle eşime baktım gözleri dolmuştu annem de öyle kayınvalidem dualar ediyodu ameliyathane buz gibiydi ama hemşireler çok tatlıydı baya muhabbet ettik anestesi uzmanı geldi oda çok tatlıydı hem heyecandan hem üşümekten titriyodu ve sonunda dr.um geldi onu görünce çok mutlu oldum sonrasını hatırlamıyorum gözlerimi açtıgımda yine ameliyat odasında ve tatlı hemşirem bana sesleniyodu hafif acıktı gözlerim götürüyolardı beni tam sedyenin karşısında eşim vardı elimden annem tutmuş aglıyodu karanlık bi yerdeydi asansördeymişiz anneme aglama dediğimi hatırlıyorum kayınvalidemde yanındaydı karnımda hafif yanma hissediyodum ablamlalarım görümcem herkes odaydı herkesi görüyorum konuşuyolar gülüyolar ama ben tepki veremiyrm eşim yanımda elimi tutuyo yüzümü siliyo aglıyomuşum metin oktay nerde gördünüz mü güzel mi diyorum eşim de çok çikin sümüklü bişiydi aglıyodu habire diyo sensin çirkin dedim bende herkes gülüştü hemşireler bile :) sonra tam ayıldım tabi odayı arayıp eşimi çagırdılar bebgin kıyafetlerini istediler geldiğinde suratı asıktı ne oldu dedim yok bişi dedi bakımda oglumuz dedi dışarı çıktı şuan zor yazıyorum o anları tekrar yaşıyrm çünkü sonra ablam geldi onunda suratı asıktı eşime baktım solunumunda problem varmış kuveze aldılar dedi ablam o sırada bebeğimi anlatıyo bana ellerini saçlarını ama dinleyemiyrm önemli bişi diil sadece hızlı nefes alıyomuş gözlem altında dedi görmek istiyorm dedim saat 10 da görebiliriz dedi saat 18.30 da ameliyattan çıkmıştım 22.00 a kadar yürüyemezdim oyüzden o saati geçirmiştik 11 de yürütmeye başladılar beni bebegime gitmek için canım yansa da yürüdüm bol bol şimdi görmeyin biraz daha iyi olun öyle dedi sabah görün dedi hemşireler sabırla bekledim hayatımda geçirdigim en zor gecedir heralde eşimle birlikte bütün gece kafamda bir sürü şey kurdum en sonunda özel hastane para alabilmek için böyle yapıyolar dedik kendimizi öyle avuttuk saat 11 oldu sonunda ve ben koşa koşa gittim ve oanı hiç unutamam bebeğim bi camın içinde 9 ay boyunca karnımda olan bebeğim çıkmıştı ve bi camın içindeydi ağlamamlıydım bebeğime yansırdı bu şuanda orda aglamamın acısı çıkarıyrm hıçkıra hıçkıra aglıyorum elleri ayakları yüzü gözleri heryeri hareket ediyodu herşeyi tamdı ama çok hızlı nefes alıp veriyodu bu açık ve netti saatlerce izleyebilirdim onu orda ama sonra tansiyonum düştü sanırım başım dönmeye başladı hemşire dışarı çıkardı beni ablam bekliyodu beni ona sarılıp agladım agladım tabi oda ve annem de eşim beni görmemeliydi o da kötüydü destek olmalıydık birbirimize hemen toparladım kendimi 2 gece hastanede kaldık dostlarımız hiç yalnız bırakmadı bizi sağolsunlar gece gündüz hep birileri vardı yanımızda eşim ve annem kaldı refakatçi olarak hastane o yönden iyiydi misafirlerimiz hiç geri dönmedi ve bana acaip moral oldu günde bi kez bebegimizi görebiliyoduk bizim bebegimizin yanında da erken dogmuş bi bebek vardı Allah onu bize halimize şükredelim üzülmeyelim diye gösterdi sanırım onu görünce hem ona dua ettim hem de şükrettim bebeğimin durumuna sağlıklıydı 3870 gr 52 cm dogmuştu elleri kolları hareketliydi agzı dudakları minickti ikinci kez görmem de yine tansiyonum düştü bu sefer gözlerim karardı taburcu olabilirsiniz dediler bebegimi almadan gitmem dedim dr.uyla görüştüm her 100 bebekten 10 ununda oluyomuş bebek dış dünyaya alışamıyomuş ve dogarken cigerlerine su topluyomuş onlar anne karnındaymış gibi yaşatıyolarmış orda şekerli suyla besleniyomuş serumla veriyolarmış bi sürü şey anlattı dr.ve beni ikna etti biz ona senden daha iyi bakıcaz merak etme dedi söz veriyorum dedi oglumu dr.a emanet edip eve gelmek zorunda kaldım hayatımda yaşayabilecegim en zor andır heralde bebegimsiz eve girmek evden çıkarken ogluma geri dönücem diye çıktım ama olmadı odama çok uzun süre giremedim beşiğine bakamadım dr.unu aradım bilgi aldım sürekli bişiler sormak için dr.u aradım rahatlamak için durumu iyiye gidiyomuş bu arada ben süt sağıp bırakmıştım onu içirmişler midesi tam kabul etmemiş tekrar denicez dediler çok şükür sütüm geliyodu en azından ona sevinmiştim hala geliyo sütüm çok şükür sağıyorum sürekli akşam yine sagıp yolladım hastaneye yarın saat 11 de tekrar gidicem oglumu görmeye belki çıkarırlar dedim ama bilmiyorum Rabbim herkese yardım etsin bana da yardım etsin bebegimi biran önce kucagıma alabilimm

canhay, bebişine sağlıklı ömürler dilerim.o kadar akıcı yazmışsınki doğumu yaşar gibi oldum..
bende ikya ya katılıyorum.bebek bakmak gerçekten zor işmiş.hele benimki gibi gazı varsa..dün gündüz ve gece sürekli gaz çıkarmaya çalışıp ağladı.bir sürü yöntem denedik, damlalar, şuruplar vs.bugün biraz daha iyi gibi.o uyumayınca uyuyamıyorsunuz.sürekli emmek istiyor. geceleri sessizlikte sadece bebişim ve ben oluyoruz.bu paylaşım herşeye değer.ağlamadığı sürece tabii:))
yeni annelere seslenmiştim geçende girin artık nete diye.problemlerimizi birlikte çözelim.neler yememiz veya yemememiz gerek gaz olmaması için.ben ne yapacağımı şaşırdım doğrusu.herşey gaz yapıyor.
nehir oğluşun gelmekte nazlanıyor mu nr..kilosu da gayet güzel olmuş.hayırlısıyla sağlıkla doğsun inşallah.

canancım sen gelmeyince tahmin ettim doğum yaptığını,zor anlar yaşamışsın canım bebeğine en kısa zamanda kavuşucaksın rahat ol daha öncede duymuştum ben böyle bir durumu en kısa sürede düzelecek bebeğin,sende hayırlısıyla atlatmışsın doğumu şimdi önemli olan oğluşun en kısa sürede kucağında olsun canım dualarım seninle,güzel haberlerini bekliyorum...

evet elifcim oğlum nazlanıyor bugün tekrar kontroldeydik,sancım bu sefer bir ara çıktı sonra hiç yoktu,pazartesi günüm doluyor o güne kadar beklicez bakalım tam bayram çocuğu oldu bizim ki elimizi öpmeye gelecek herhalde
sende işin en keyifli kısmındasın oğluşun yanındaa darısı başıma canım artık bende çok sabırsızlanıyorum sağlıkla gelsin oğluşum,allahım herkesin bebeğine sağlık sıhhat versin

canhay, canım çok geçmiş olsun ben yaşamışım gibi ağladım okurken. inşallah en kısa zamanda kucağına alırsın ve kendin beslersin kuzunu canım inşallah herşey en kısa zamanda yoluna girer.

nehirday, canım sağlıkla gelsinde bayramı beklesin yavrun, Allah hayırlı, kolay doğumlar nasip etsin inşallah. el öpmeye bizlerede getirirsin artık bayrama gelirse

yavrum dediğin gibi ne yesek gaz yapıyor nette bakındım da biraz inek sütünden yapılmış ürünler bile gaz yapabiliyormuş pes dedim artık
benim bebeğimde gaz problemi çekmeye başladı hatta bunun için sabaha karşı 04:00 sularında hastanenin yolunu tuttuk. hastane de lavman gibi birşey yaptılar birde üstüne kan almaya çalıştılar eşimle konuştuk ve buna izin vermedik. ertesi gün kendi doktorumuza gittik kan almaya gerek olmadığını iyi ki verdirmediğimizi söyledi ve gazı için nurse harveys şurup, zinco damla verdi doktorun tavsiye ettiğinden az kullanıyorum nerdeyse yarı yarıya kullanıyorum ne kadar bitkiselde yazsa üzerinde kıyamıyorum oğluma ilaç dayamaya
rezene çayı veriyorum gün içinde ara ara birkaç yudum birde armut suyu(taze kendim sıkıyorum tabi) birkaç damla daha rahat çıkarıyor gibi gazını...
nazela ile konuştuğumuzda doktorunun oğlunun gazı için herhangi birşey vermediğini ve oğlunun gaz problemi çektiğini söylemişti.
bazı doktorlar bunun her ne olursa olsun olacağını kabul etmiş ve ailelere de kabul ettirme yolunda demek ki
oğlum gaz sancısı çekipte kıpkırmızı olup bağıra bağıra ağlamaya başladığında içimden birşeyler kopup gidiyor
onun için birşey yapamak beni deli ediyor
bazen o kadar çok ağlıyor ki ben de onunla ağlıyorum
3-4 aylık olunca geçermiş. o zaman da diş ağrıları başlar Allah hepimizin yardımcısı olsun

Son düzenleme:

aynen dediğin gibi zor hele bu tecrübesizlikle daha da zor ama bir yandan da dünyanın en keyifli şeyi anne olmak, beslenmesinden banyosuna, banyosundan altını değiştirmeye herşeyiyle sana muhtaç ufacık bir beden :93:
günde en az bebeğimi hıçkırık tutuyor, lütfen yardım et der gibi gözlerimin içine bakıyor yavrum içim eriyor. gazı vardır, birkaç damla limon verin geçer dedi doktor, limonu verince şimdi bunu neden yaptın der gibi bakıyor birde bitiyorum o an.

nazela da en son konuştuğumuzda iyiydi canım ama annesi evine dönmüş kayınvalide kayınpeder yanındaymış, sütüde pek gelmiyormuş canı sıkkındı bu sebeplerden.
sanırım ancak işe döndüğünde nete girebilecek...
bu arada hepinize slm söylüyor her fırsatta..

tsiraacım, bebeklerde birde kolik sancılar oluyormuş, yatırdığın anda tekrar uyanıyorya (yani gazını çıkarmış, tok ve altı temiz iken) işte bu sebeptenmiş. çözümü yok galiba üstelik..
gaz için biz metsil damla kullanıyoruz.bitkisel dediğin gibi ama 2 defa 3 er damla veriyorum.aslında daha fazla verilebilir ama kıyamıyorum vermeye..
birde benim dr.um muskatı tavsiye etmişti.küçük hindistan cevizi aktarlarda satılıyor.çok az kazıyıp süt ile birlikte verdik.fazlası zararlıymış.kestimi sancıyı tam emin değilim.yada yorulup uyudu artık.
işte böyle mücadeleye devam:))
hepinize sağlıklı ve bebişlerinizle mutlu bir bayram dilerim..

tsiraa saol canım inşallah gelir bayrama bakalım,bugün yine gittik iyice yayılmıştı bekletiyor bizi sıpaa bu son günler acayip heyecanlı yaa,elifle konuştuğunda benden de çok selam söyle canım...

elifcim kendimizi konuşuyorduk şimdi siz bebeklere geçtiniz darısı bizim başımıza...

annelerimize gazsız sağlıklı bayramlar diliyorum kızlar...

kizlar hepinize meleklerinizle iyi bayramlar
canhaycim hemen hemen ayni seyleri yasamisiz ama deger onlar icin insallah hemen gelir evinize kuzun...bende 12 saat sanci cektim 6 cm acilmam oldu benim ondan sonra bilmem ne kemigim yamuk oldugundan normal doguramicami sezaryene almalari gerektigini soylediler cok zordu benim icin dogum sancisi berbat biseymis ama okadar cekipte normal doguramamak daha berbat...birde suyum geldigi icin kizim enfeksiyon kapmasin diye antibiotik yaptilar 5 gun boyunca sabah aksam delik desik oldu bacaklari o agliyo ben agliyo anne olmak cok zormus gercekten:2: neyseki simdi iyiyiz sukur bizimde biraz gaz problemimiz var benim goguslerim yara oldu naptiysam gecmedi lansinoh,bepanten,zeytinyagi,karbonatli su ama nafile hicbiri ise yaramiyo ama hic kesmiyorum agliya agliya emziriyorum kizimi mahrum edemem anne sutunden...simdilik bizden haberler bole hepinize iyi bayramlar... bi nehir kaldi galiba saglikla sende en kisa surede kucakla oglusunuda paylasalim neler yaptimizi minik meleklerle:78:

Son düzenleme:
inşallah nuraycım saolasın bekliyorum bakalım bu hafta son,geldi geldi...
sanada gelmiş geçmiş olsun bundan sonra hep mutlu olun bebişinle...
bugün kontrole gittiğimde oradaki bayan bana senden bahsetti geçen gün sana gelmişler beni sormuşsun aklıma siz geldiniz dedi,tanıyorum nurayı dedim konuştuk öyle iki günde bir gidiyorum zaten herkes tanıdı beni orada...

Son düzenleme:
herkese iyi bayramlar kızlar...
evet bi kaç gündür yoktum. bende anneler kervanına 11.11.2010 da katıldım. hep normal doğum beklerken mecburen sezeryan olmak zorunda kaldım.sanırsam nuray ve canan ile aynı kaderi paylaşıyorum.10 kasım gecesi suyum geldi. hastaneye gittik. sabaha kadar nst de bağlı kaldım.açıklık yok denecek kada azmış. sabah doktorumgeldi bir de o baktı açıklığa. öyle bir canım yandı ki anlatamam.hayretler içeisinde kaldı adamcağız.açılma yok denecek kadar az dedi.normal doğum istediğim için suni sancı verdiler. 2 saat sonra doğum eyleminın başlamadığına karar verdi doktor.bende zorlamayalım o zaman dedim. doktoun başka ameliyatları olduğundan 2-3 saat kadar bekledikten sonra sezeryana alındım. ama sezeryana gidene kadar sancı çektim. sonra doktor eşime demiş ki zorlayarak bebeğe zarar verir. gel gidip eşini ikna edelim. enfeksiyon riskide oluyormuş. bebek daha kanala girmemiş çünkü.. neyse velhasıl 11.11.2010 tarihinde 3300 gram 52 cm boyunda bir oğlum oldu. 2 gün hastanede kaldık. oğlumda kilo kaybı olmuş. mama takviyeli anne sütü veriyorum. şimdilik bu kadar..
canancım sana da hayırlı olsun. en kısa zamanda yavruna kavuşursun umarım.
nehircim darısı sana.
şunu anladım canım. bebeğin baş geliş olması normal doğum için yeterli olmuyormuş.
ve kimsenin bebeği içinde kalmıyormuş.
yakında yeniden yazarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…