merhaba kızlar bende bugün itibariyle 40+6 oldum yarın 41'i bitiriyorum dün kontrolümde bir değişiklik olmadığını gördük halaa kafasını sokmamış,o yüzden suni sancıda alamıyorum fayda etmez dedi doktorum rahimde de hiçbir hazırlık yokmuş alttan muayene etti artık doktorum bekleme taraftarı değil yarın sabah tekrar kontrolüm var sanırım bu kadar bekledikten sonra bende sezeryan olacağım demekki hayırlısı buymuş ne yapalım...yarın öğleden sonra yada salı sabahı olabilir artık çok uzun gelmeye başladı hamileliğim allahım beni ve bekleyen herkesi sağlıkla kavuştursun bebeğine...
hayirlisi olsun canim...saglikli olsunda gec olsun...evet muge gelmisti bana bende seni sormustum orda calistigi icin sorun olmamistir umarim senin acindan:)
merhaba kızlar bende bugün itibariyle 40+6 oldum yarın 41'i bitiriyorum dün kontrolümde bir değişiklik olmadığını gördük halaa kafasını sokmamış,o yüzden suni sancıda alamıyorum fayda etmez dedi doktorum rahimde de hiçbir hazırlık yokmuş alttan muayene etti artık doktorum bekleme taraftarı değil yarın sabah tekrar kontrolüm var sanırım bu kadar bekledikten sonra bende sezeryan olacağım demekki hayırlısı buymuş ne yapalım...yarın öğleden sonra yada salı sabahı olabilir artık çok uzun gelmeye başladı hamileliğim allahım beni ve bekleyen herkesi sağlıkla kavuştursun bebeğine...
tsiraacım, bebeklerde birde kolik sancılar oluyormuş, yatırdığın anda tekrar uyanıyorya (yani gazını çıkarmış, tok ve altı temiz iken) işte bu sebeptenmiş. çözümü yok galiba üstelik..
gaz için biz metsil damla kullanıyoruz.bitkisel dediğin gibi ama 2 defa 3 er damla veriyorum.aslında daha fazla verilebilir ama kıyamıyorum vermeye..
birde benim dr.um muskatı tavsiye etmişti.küçük hindistan cevizi aktarlarda satılıyor.çok az kazıyıp süt ile birlikte verdik.fazlası zararlıymış.kestimi sancıyı tam emin değilim.yada yorulup uyudu artık.
işte böyle mücadeleye devam:))
hepinize sağlıklı ve bebişlerinizle mutlu bir bayram dilerim..
kizlar hepinize meleklerinizle iyi bayramlar
canhaycim hemen hemen ayni seyleri yasamisiz ama deger onlar icin insallah hemen gelir evinize kuzun...bende 12 saat sanci cektim 6 cm acilmam oldu benim ondan sonra bilmem ne kemigim yamuk oldugundan normal doguramicami sezaryene almalari gerektigini soyledilercok zordu benim icin dogum sancisi berbat biseymis ama okadar cekipte normal doguramamak daha berbat...birde suyum geldigi icin kizim enfeksiyon kapmasin diye antibiotik yaptilar 5 gun boyunca sabah aksam delik desik oldu bacaklari o agliyo ben agliyo anne olmak cok zormus gercekten:2: neyseki simdi iyiyiz sukur bizimde biraz gaz problemimiz var benim goguslerim yara oldu naptiysam gecmedi lansinoh,bepanten,zeytinyagi,karbonatli su ama nafile hicbiri ise yaramiyo ama hic kesmiyorum agliya agliya emziriyorum kizimi mahrum edemem anne sutunden ...simdilik bizden haberler bole hepinize iyi bayramlar... bi nehir kaldi galiba saglikla sende en kisa surede kucakla oglusunuda paylasalim neler yaptimizi minik meleklerle:78:
herkese iyi bayramlar kızlar...
evet bi kaç gündür yoktum. bende anneler kervanına 11.11.2010 da katıldım. hep normal doğum beklerken mecburen sezeryan olmak zorunda kaldım.sanırsam nuray ve canan ile aynı kaderi paylaşıyorum.10 kasım gecesi suyum geldi. hastaneye gittik. sabaha kadar nst de bağlı kaldım.açıklık yok denecek kada azmış. sabah doktorumgeldi bir de o baktı açıklığa. öyle bir canım yandı ki anlatamam.hayretler içeisinde kaldı adamcağız.açılma yok denecek kadar az dedi.normal doğum istediğim için suni sancı verdiler. 2 saat sonra doğum eyleminın başlamadığına karar verdi doktor.bende zorlamayalım o zaman dedim. doktoun başka ameliyatları olduğundan 2-3 saat kadar bekledikten sonra sezeryana alındım. ama sezeryana gidene kadar sancı çektim. sonra doktor eşime demiş ki zorlayarak bebeğe zarar verir. gel gidip eşini ikna edelim. enfeksiyon riskide oluyormuş. bebek daha kanala girmemiş çünkü.. neyse velhasıl 11.11.2010 tarihinde 3300 gram 52 cm boyunda bir oğlum oldu. 2 gün hastanede kaldık. oğlumda kilo kaybı olmuş. mama takviyeli anne sütü veriyorum. şimdilik bu kadar..
canancım sana da hayırlı olsun. en kısa zamanda yavruna kavuşursun umarım.
nehircim darısı sana.
şunu anladım canım. bebeğin baş geliş olması normal doğum için yeterli olmuyormuş.
ve kimsenin bebeği içinde kalmıyormuş.
yakında yeniden yazarım.
oh ne guzel dogurmus bekleyenler , bi ben kaldim 41. haftamdayim
nehircim, teşekkür ederim. darısı senin başına canım. ben bugün biraz daha toparladım. bi kaç gündür kendim ilgilenebiliyorum bebişimle. ama sezeryan korktuğum kadar zor değilmiş. sadece 6 aylık hamleymişim gibi bir göbüş kaldı ameliyattan sonra. şimdi biraz daha indi.görenler içinde bi daha bebek kalmış dediler.
herkes gibi bizim bebişinde sıkıntıları var. ama en ne olursa olsun şikayet etmiycem dedim. insanların hamileykenki yorumları beni çok bunaltmıştı çünkü. oğluşum sağlıklı olsun bana yeter.
topiğin son annelerinin de doğum hikayelerini bekliyoruz..
yalancımıyım neyim ben doğurup hemen yazacam dedim, ama nerdee, huysuz kızım ve uykusuz vakitylerimden kendimi alıp bilgisayar acmak o kadar zorduki.. lütfen beni affedin. bugun 26. günümüz.. kızım dünyaya geldi.. gaz sorunu oluyor, meme başlarım emilmekten eridi.. ama onun o kokusu yokmu nefes almak gibi.. tıpatıp babasının minyatürü.. ne kadar çok seviyormuşsun diyorlar.. sevmem mi, doğurdum doğuralı daha bi aşık oldum sanki.. uzun uzun öpüyorum adamı..
valla sezeryan olmuştum biliyorsunuz, ameliyathanede uyandım nefessiz kaldım belimden ikiye bölündüm sandım. ama deydimi deydi.. bide lahusalıkta pek güzel bişey, hiç yemek temizliğe elini sürmüyorsun birileri senin için yapıyor.
en büyük yardımcım yine kocam, bazı geceler gözümü açamıyorum, eşim bebeği kucağıma veriyor, gözüm kapalı emziriyorum.. bazı geceler daha sık uyanıyor. ben öle 2 saatte bir emzirmiyorumda 3 saat uyuyorsa uyandırmıyorum, başta uyandırıyordum sonra zamanla 4 saate kadar sesim çıkmaz oldu. şimdi kendi ağladıkca emziriyorum bebeği. zaten kendi saat gibi bazen 2 saatte bir uyanıyor, 2 saatte beni uyutmuyor, yok gaz sancısı yok masajı vs..
hala inanamıyorum, o benim bebeğim.. allah olmayan herkese nasip etsin.. sizlerde yazamadığım için beni affedin. :)
şu anda oğluşum ağlama ile ağlamama arasında gidip geliyor, bende size yazmaya çalışıyorum:)
nehircim,iyi haberlerini bekliyorum, sezeryandan korkma sonraki 1 hafta biraz sıkıntılı ama oda geçiyor..yardımcı olacaklarında var nasılsa..sen gönlünü ferah tut.
joys ve bestene iyi olduğunuza sevindim..yani anneler anca kendimize geliyoruz demi? bebişlerimizn huyunu anlamak zor oluyor..bizimde 25 inde 1.ayımız olacak.ilk geceler bana çok zor geldi.ben yapamayacam diye ağladığım bile oldu:) ama ona da alıştım.geçen gece 2 den 5 e kadar uyutmaya çalıştım.onunla saatler nasıl geçiyor anlamıyorum..yalnız gündüzleri o uyuduğunda uyumaya çalışıyorum.
çok geçmiş olsun canım sağlıkla kucağına almışsın o anlar geride kalmış ya önemli olan o, inşallah bundan sonrası sıkıntısız geçer
bende göğüslerimde aynı şeylerden şikayetçiydim nazela da aynı telefonda konuştuğumuzda ayva çekirdeklerini topladığını bir miktar su ekleyip, buz dolabnda beklettiğinde jelleşeceğini ve onu göğüs uçlarına süreceğini söyledi bende bu sabah ancak yapabildim biraz önce baktım jelleşmiş yatmadan süreceğim bakalım işe yarar umarım
biraz da biz emzirmeyi beceremiyoruz sanırım ondan canımız acıyor...
nette bakındımda şöyle diyor:
Emzirme normalde ağrılı veya memeyi acıtan bir olay değildir.
Göğüs ucunuzu bebeğin alt dudağına değdirerek ağzını açmasını sağlayın. Ağzını açar açmaz ağzını göğsünüze yaklaştırarak tüm areolayı kavramasını sağlayın. Süt areolanın arkasında depolandığından bebeğin ağzı tüm araolayı kavramalıdır. Sadece meme ucunu alırsa süt gelmeyebilir ve göğüs ucunuz acır. Bebeğin burun ucu ve çenesi göğsünüze değmelidir. Sabırlı olun tam yakalama sağlamak için bir çok kez denemeniz gerekebilir...
dediklerigibi areolanın tamamını ağzı ile kavramasını başardığımda canım acımıyor
birde böyle dene istersen......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?