Şubatta hamile kalanlar buraya..

bestene dün uzun uzadıya yazmıştım ama silinmiş tekrar kutluyorum canım analı babalı büyüsün maşallah bebişine
benimde yarın kontrolüm var hala beklemedeyim çok bekletti bizi şu veletler celisuenis'inde sancısı varmış hastaneye gitmiş başka bir topikte gördüm bir ben kaldım darısı benim başıma...

Son düzenleme:
nehircim, teşekkür ederim. darısı senin başına canım. ben bugün biraz daha toparladım. bi kaç gündür kendim ilgilenebiliyorum bebişimle. ama sezeryan korktuğum kadar zor değilmiş. sadece 6 aylık hamleymişim gibi bir göbüş kaldı ameliyattan sonra. şimdi biraz daha indi.görenler içinde bi daha bebek kalmış dediler.
herkes gibi bizim bebişinde sıkıntıları var. ama en ne olursa olsun şikayet etmiycem dedim. insanların hamileykenki yorumları beni çok bunaltmıştı çünkü. oğluşum sağlıklı olsun bana yeter.
topiğin son annelerinin de doğum hikayelerini bekliyoruz..

merhaba kızlar bende bugün itibariyle 40+6 oldum yarın 41'i bitiriyorum dün kontrolümde bir değişiklik olmadığını gördük halaa kafasını sokmamış,o yüzden suni sancıda alamıyorum fayda etmez dedi doktorum rahimde de hiçbir hazırlık yokmuş alttan muayene etti artık doktorum bekleme taraftarı değil yarın sabah tekrar kontrolüm var sanırım bu kadar bekledikten sonra bende sezeryan olacağım demekki hayırlısı buymuş ne yapalım...yarın öğleden sonra yada salı sabahı olabilir artık çok uzun gelmeye başladı hamileliğim allahım beni ve bekleyen herkesi sağlıkla kavuştursun bebeğine...

hayirlisi olsun canim...saglikli olsunda gec olsun...evet muge gelmisti bana bende seni sormustum orda calistigi icin sorun olmamistir umarim senin acindan:)

nehircim, iyi bekledin ve iyi cesaretlisin canım. ben hayatta 41. haftayı tamamlamazdım.kendi 40+1 de gelmeseydi bile doktoumda ben de gelmesini isterdik.
benim oğluşda suyum gelmesine rağmen kanala girmemişti. suni sancıda fayda etmedi bana. sancıyı çektiğimle kaldım. sancıdan önce başta sezeryan deseydim dediğim olmadı değil. ama normal doğum için tüm yolları denediğimi düşünüyorum. yeni yeni ayaklandım. rahatça bebişi emzirebiliyorum. sezeryandan da korkma sadece. herşeyin hayırlısı canım.bol bol dua et. senin annen de kayınvalidende sana ve bebeğe rahatça bakarlar. ama daha fazla da bekletme canım bebişine yazık. dualarımız seninle canım.Allah yardımcın olsun.

yalancımıyım neyim ben doğurup hemen yazacam dedim, ama nerdee, huysuz kızım ve uykusuz vakitylerimden kendimi alıp bilgisayar acmak o kadar zorduki.. lütfen beni affedin. bugun 26. günümüz.. kızım dünyaya geldi.. gaz sorunu oluyor, meme başlarım emilmekten eridi.. ama onun o kokusu yokmu nefes almak gibi.. tıpatıp babasının minyatürü.. ne kadar çok seviyormuşsun diyorlar.. sevmem mi, doğurdum doğuralı daha bi aşık oldum sanki.. uzun uzun öpüyorum adamı..
valla sezeryan olmuştum biliyorsunuz, ameliyathanede uyandım nefessiz kaldım belimden ikiye bölündüm sandım. ama deydimi deydi.. bide lahusalıkta pek güzel bişey, hiç yemek temizliğe elini sürmüyorsun birileri senin için yapıyor.
en büyük yardımcım yine kocam, bazı geceler gözümü açamıyorum, eşim bebeği kucağıma veriyor, gözüm kapalı emziriyorum.. bazı geceler daha sık uyanıyor. ben öle 2 saatte bir emzirmiyorumda 3 saat uyuyorsa uyandırmıyorum, başta uyandırıyordum sonra zamanla 4 saate kadar sesim çıkmaz oldu. şimdi kendi ağladıkca emziriyorum bebeği. zaten kendi saat gibi bazen 2 saatte bir uyanıyor, 2 saatte beni uyutmuyor, yok gaz sancısı yok masajı vs..
hala inanamıyorum, o benim bebeğim.. allah olmayan herkese nasip etsin.. sizlerde yazamadığım için beni affedin. :)

şu anda oğluşum ağlama ile ağlamama arasında gidip geliyor, bende size yazmaya çalışıyorum:)
nehircim,iyi haberlerini bekliyorum, sezeryandan korkma sonraki 1 hafta biraz sıkıntılı ama oda geçiyor..yardımcı olacaklarında var nasılsa..sen gönlünü ferah tut.
joys ve bestene iyi olduğunuza sevindim..yani anneler anca kendimize geliyoruz demi? bebişlerimizn huyunu anlamak zor oluyor..bizimde 25 inde 1.ayımız olacak.ilk geceler bana çok zor geldi.ben yapamayacam diye ağladığım bile oldu:) ama ona da alıştım.geçen gece 2 den 5 e kadar uyutmaya çalıştım.onunla saatler nasıl geçiyor anlamıyorum..yalnız gündüzleri o uyuduğunda uyumaya çalışıyorum.

bayram öncesi girip iyi bayramlar bile dileyemedim sizlere umarım herkes iyi bir bayram geçirmiştir :119:

Son düzenleme:

canım hindistan cevizini bende duydum ama birkaç kişi boğulma tehlikesi atlatmış ondan cesaret edemedim bugün oğluma rezeneden başka birşey vermedim gaz için ilaçlı günlerle aynı sıkıntıyı çektik ağladı bağırdı ıkındı en sonunda yüz üstü yatırdık poposuna poposuna vurduk sırtını sıvazladık bir güzel alttan üstten çıkarıverdi gazını şimdi yanımda melekler gibi uyuyor

çok geçmiş olsun canım sağlıkla kucağına almışsın o anlar geride kalmış ya önemli olan o, inşallah bundan sonrası sıkıntısız geçer
bende göğüslerimde aynı şeylerden şikayetçiydim nazela da aynı telefonda konuştuğumuzda ayva çekirdeklerini topladığını bir miktar su ekleyip, buz dolabnda beklettiğinde jelleşeceğini ve onu göğüs uçlarına süreceğini söyledi bende bu sabah ancak yapabildim biraz önce baktım jelleşmiş yatmadan süreceğim bakalım işe yarar umarım
biraz da biz emzirmeyi beceremiyoruz sanırım ondan canımız acıyor...
nette bakındımda şöyle diyor:
Emzirme normalde ağrılı veya memeyi acıtan bir olay değildir.
Göğüs ucunuzu bebeğin alt dudağına değdirerek ağzını açmasını sağlayın. Ağzını açar açmaz ağzını göğsünüze yaklaştırarak tüm areolayı kavramasını sağlayın. Süt areolanın arkasında depolandığından bebeğin ağzı tüm araolayı kavramalıdır. Sadece meme ucunu alırsa süt gelmeyebilir ve göğüs ucunuz acır. Bebeğin burun ucu ve çenesi göğsünüze değmelidir. Sabırlı olun tam yakalama sağlamak için bir çok kez denemeniz gerekebilir...

dediklerigibi areolanın tamamını ağzı ile kavramasını başardığımda canım acımıyor
birde böyle dene istersen......

hadi gözün aydın canım
oğlunun boyuda maşallah yani
mama takviyeli anne sütü derken sütünmü yok ki
bende ayın 1 inde işe başlayacağımdan doktorun tavsiyesi üzerine milupa aptamil milumil aldık yavaş yavaş alışsın diye bir ölçek yaptım verdim bir güzel yedi oh ne güzel alışacak dedim o da ne yarım saate kalmadı kustu boşalttı mideyi yavrum ne yapıcam bilmiyorum işe başladığında

oh ne guzel dogurmus bekleyenler , bi ben kaldim 41. haftamdayim

41. haftamı maşallah sabrına

canım o göbek gidiyor ya benim neredeyse tamamen gitmişti ama süt yapsın diye onu bunu dayaya dayaya yine çıkardılar göbeğimi sanırım bundan sonra dikkat etmemiz gerekiyo

Canım dediğin gibi inşallah sağlıkla kucağına alırsın yavrunu

belkide aldın bile
ayh ben 41. haftaya girseydim çatlardım walla tebrik ediyorum bu arada

canım, Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin hayırlı evlat olsunlar inşallah
bide Allah kocalarımızı eksik etmesin başımızdan benimkide elinden gelse emzircek ben 5 dk. fazla uyuyayım diye

ayh herkes sezeryan yaptı sanırım
aynen dediğin gibi yapamıyacağım diye mi ağlamadım, gazı varken çıkaramadığında onunla birliktemi ağlamadım, topuk kanı alırlarken mi ağlamadım, aşı yapılırken mi ağlamadım doğduğundan beri ağlatıyo velet
biz tam uykuya dalıyoruz o uyanıyo
tam yemeğe oturuyoruz ağlıyo
ciyak ciyak
sinirleri bozuluyor insanın ama kucağıma alıp kokusunu duyduğumda Allaha şükür etmeye başlıyorum günlerce ağlasa da uyumasamda, yemekte yemesem ağrısı sızısı olmasın huzurlu, sağlıklı, mutlu bir bebek olsun diye dua ediyorum bu duygunun tarifi yokmuş gerçekten

bir daha ne zaman fırsat bulur girerim bilemiyorum kızlar hepinizi çok öpüyorum
bebişleri de

saol canim onu kucaginda gormek herseyi unutturuyo zaten...bende simdi denicem aksama kadar jellesir umarim deneyeyim yoksa kopcak bu gogusler o olcak

Son düzenleme:
nehir yok iki gundur dogurdu heralde insallah hersey yolundadir oglusu kucagindadir

merhaba kızlar..
joys tebrik ederim canım. allah analı babalı büyütsün.
nehircim umarım sen de almışsındır kuzunu kucağına...
benim oğluşumda sarılık riski olduğundan her 2 saatte bir kaldırıp emzirmem gerekiyor. aslında huysuz bir bebek değil ama maalesef uykusunu bölüp emzirmek zorunda kalıyoruz.
benim de meme uçlarım acıdı başlarda ama lonsinoh kremden sürdüm bi kaç kez. sonra acı vermeyince sürmedim. tsiraanın dediği gibi memenin tamamını kavraması lazım. ayrıca ablamlar saf zeytinyağını yakıp soğuttuktan sonra sürmüşler. sadece o çare olmuş.
tsiraacım demek işe başlıyorsun ya..izinlerde bitti. benimde 2 hafta gitti izinden. bakıcak kişiyi ayarladın mı?
hastanede kaldığımız dönemde oğluşumda normalin üstünde kilo kaybı olmuş. ondan dolayı emzirip ardından bir ölçü mama verdim. eve gelince de bi kaç kez denedim. ama sonra vermedim. senin dediğin gibi hepsini nerdeyse çıkarıyordu. dün sağlık ocağında tartıldı. gayet iyi kilo alımı var. ama 13 günlük oldu hale göbeği düşmedi. banyo yaptıramıyouz. siliyorum sadece.
herkesten iyi haberler almak dileğiyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…