Şubatta hamile kalanlar buraya..

masallah canim kiscene allah omur versin...
benimde yaradan dolayi doymuyodu iki gece birer ogunde aptamil verdim doydu 4 saat deliksiz uyudu ama simdi ondanmidir bilmem kakasini yapmadi aksamdan beri o zorlandikca benim icim parcalaniyo:2:

kızlar selamlar... öyle uzun zaman olduki sizlerle görüşmeyeli... maşallah herkes anne olmuş hepinizin gözü aydın, allah evlatlarınıza uzun ve sağlıklı ömürler versin inşallah.... ben ve oğluşumda iiiz bugün tam 44 günlük olduk, gelişimimiz erken doğmamıza rağmen gayet iii ama uykusuz bir bebişiz gün içerisinde sadece 5-10 dk uyuyoruz geceleri ise bir kez 2 saat uyuyup sonra ayaktayız malesef... buda beni inanılmaz yıpratıyor... çalışmaya başlayınca ne olacak iç bilemiyorum...

süt konusuna gelince benim sütüm hala çok az malesef, sağdığımda 40 cc falan geliyor her iki göğüsten bu nedenle doğumdan beri mama veriyorum kuzucuğuma (aptamil conformil). bide inanlımaz gaz sancısı çekiyoruz saatlerce ıkınıp ağlıyoruz... zinco verdi drumuz ama pek bir işe yaramıyor galiba... şimdilik bizden bu kadar ben ve oğluşum sizleri öpüyoruz....

şekerler geriye doğru bikaç sayfa okudum ama malesef ben 100lü sayfalarda bırakmıştım okumayı okadar çok yazışmışsınızki maşalah... hepinizinin ii olmasına çok sevindim inanın, bende çok acılar çektim günlerce hastanede kaldım (21 gün), üzerine 24 saat normal doğum sancısı çektim 6 cm açılmam oldu, gece druma ulaşılamadığı için boşuna sancı çektirdiler, ertesi sabah drum geldiğinde sezeryan olmam gerektiğini bebeğimin prematüre olduğunu daha fazla acı çekmemesi erektiğini söledi.. üzerine sezeryan oldum... ertesi gün bebişim sarılık oldu (halada tam olarak düzelemedi malesef). tüm bunlar yetmezmiş gibi eşimle boşanmanın eşiğindeyiz... oof oooff.. henüz bebişe bakacak birini bulamadım 31 aralıkta işe aşlayacağım bakalım nolacak ama görüştüğüm bakıcı adaylarını kıskanıyorumve onlara gıcık oluyorum sanki oğlumu elimden alacaklarmış gibi geliyor... tsiraa valla çok şanslısın annen bakacakmış bebişine ne güzel yaaaaa...

günaydın kızlar...çok erken saatte girdim bugün. oğluşumu emzirip uyuttuktan sonra uyuyasım gelmedi.
elifcim senden haber almak çok güzel canım. oğluşunun sağlıklı ve iyi olması çok güzel canım. maşallah 1,5 aylık olmuş. benimkide 19 günlük olacak. gaz sancısı hepimizi perişanlatıyor vallahi. ben henüz bişey vermiyorum. eğer artasa huysuzlukları ve ağlamaları o zaman doktora danışacağım. bizim topikte herkes sezeryan oldu sanırsam canım. hayırlısı böyleymiş.bazılarımız hem sancı çekti hem sezeryan. bazıları başta sadece sezeryana karar verildi. ama haber aldıklarımız kadarıyla herkes sağlıkla bebişine kavuştu. darısı tüm isteyenlere.
eşinle durumunuza üzüldüm canım.umarım düzelir. eşinin ailesinden dolayı mı sıkıntı yaşıyorsunuz? yeni süreç için ona zaman ver. onlar bizden daha geç kabulleniyorlar yeni düzeni. bebiş biraz daha büyüyünce babalık duygusu başlarmış onlarda. bizdeki gibi anne rahmine düşünce değilmiş. gerçi bu dönemde ben de çok stres yaşadım eşim konusunda. malum ailesi cümbür cemaat bizde olunca onlardan destek alıp beni rencide edici bi dolu hal ve harekette bulundu. çok şükür 2 gündür gittilerde eşim eski haline döndü. çevreden utanmasam bebişi alıp anneme gidicektim nerdeyse. aslında ailesinin düşüncesizliğinden dolayı eşime ben de az çektimedim. ama o da onlara hiç bir laf söyleyemez şekildeydi. geldi geçti diyorum çok şükür.
bakıcı konusunda Allah yardımcımız olsun vallahi. hepimiz er yada geç bırakıp işe başlıycaz. ha 2 aylıkken ha yaşında. Allah iyilere rast getirsin. ama anne olmayan birini seçme bakıcı konusunda. annelik duygusu olan daha iyi bakıyor.
hepiniz bebişinizle sağlıkla kalın.

masallah canim kiscene allah omur versin...
benimde yaradan dolayi doymuyodu iki gece birer ogunde aptamil verdim doydu 4 saat deliksiz uyudu ama simdi ondanmidir bilmem kakasini yapmadi aksamdan beri o zorlandikca benim icim parcalaniyo:2:

bende mama satin aldim ama mecbur kalmadikça vermiyorum. çunku iki kere hastaneye gitmek zorunda kaldim dogumdan sonra mecbur ben olmayinca bebekte acikinca vermek zorunda kaldik mamayi. O mama içtikçe ben vicdan azabi çekiyorum kakasini yapamiyorsa kulak çopune zeytinyag damlatip makatina sok o zaman yapiyorlar canim. bunu kaç kisi denedi ve hep oldu. çunku poposu uyariliyor onunla oda kolayca yapiyor kakasini.Bende yesil mercimek yedim, mahvolduk gazdan kizimda bende. hareket bile edemiyorum ya. uff bilsem gaz yapmayan yiyecekleri. bilmiyorumki.

selam canim, Allah anali babali buyutsun ben topigin yenilerindenim :) keske surekli emzirsen , belki sutun artar. sutun olmasada emzirince dut artiyormus.
dogumdan bu yana hep emzirdim. iki kere mama verdim, oda mecbur kaldigim için. mamalar kolik yapiyormus kizlar bebekleri haberiniz olsun.

bestene canım allah bebişini hayırlı evlat etsin inşallah tatlım... malesef eşim evdeki neti iptal ettirdiği için giremiyrdum uzun zamandır ama hep aklım sizlerdeydi tsiraadan haberlerinizi alıyordum zaman zaman.haklısın canım sanırım herkes sezeryan ile bebişlerini dünyaya getirdi. inşallah hepimizin evlatları sağlıklı sıhhatli büyürler.allah herkese bu güzel duyguyu yaşatsın inşallah...
eşimle sorunlarımız tamdasenin gibi aynı sebeplerden işte ama biz evlendiğimiz günde beri bu sıkıntıları çektiğimiz için bende katlanacak ha kalmadı, tabi birde sorunlu bir gebelik, hastane süreci , doğum sonrası depresyonu derken durum iice çığrından çıktı... aynen benim eşimde ailesine hiçbir şey diyemez haklıda olsam haksızda olsam hep suçlu benimdir ama artık benimde sabrım taştı...babalık duygusuna gelince o konuda da malesef haklısın hala hiçbir şey hisetmiyor bebişe karşı bugüne kadar bir gece bile kalkmadı inanın
kızlar birde benim oğluşumun uyku problemi var, sadece memede uyuyor oda 5-10 dk. onun dışında ne gece ne gündüz uykusu var sürekli kucakta olmak istiyor ya, sizler uyku düzenini nasıl oluşturdunuz? bi yardım edin nolur...
celisenius canım aramıza hoşgeldin allah bebişine uzun ömürler versin canım ama emzirmekte benim sütümü artırmadı çünkü benim oğlum sürekli memede kalıyor inan, sanırım stresten artmıyor sütüm. çok şükür şimdi ii ilk bir hafta günde 12 kez mama vermek zorunda kaldık malesef şimdi 3-4 kez veriyorum.
şimdilik bizden bu kadar öpüyoruz hepinizi...

bestecim ii olmus gittikleri rahat etmissindir biraz..yarin yari kirkiniz cikiyo demek hadi hayirli olsun yumurta toplamaya gitcenizmi biz gitti kaynanama aldik yumurtamizi unumuzu surunduk geldik

celisuenis evet canim bende denedim ise yaradi gerci ben bu kiza napsam agliyom (mama verince,kizim kusunca,ve kulak copu olayi :84: )ama ise yaramasina sevindim cunku yapamayinca daha cok uzuluyodum

elifcim seni gormek cok guzel uzun bi aradan sonra hosgeldin tekrar ..kirkiniz cikmis masallah problemler hep oluyo canim keske biraz senin gozunden bakmaya calissa esin olaylara... zaten zor gunler gecirdin bide lohusalik psikolojisi berbat biseymis kendimden biliyom ota b.ka agliyom ama esim yardimci olmaya calisiyo sagolsun hele gece kalkmiyo deyince sok oldum o ikinizin bebegi tek senin deil sen slkma canini tatlim hersey zamanla oturur rayina hakkinda hayirlisi neyse o olsun...oglusunu kokla benim icin

nazela bebeğine sağsağlim kavuşmana çok sevindim bebeğim bugün 32 günlük oldu ama sarılığımız hala geçmedi doktorumuz uzamış sarılık diyor senin bebeğininde sarılığı devam ediyor galiba en fazla ne kadar sürüyormuş?

merhaba kızlar giremiyorum hiç yaa çünkü oğlum mememle yapışık bir şekilde yaşıyor sürekli emişiyoruz,o uyuduğu zamanlarda da uyumaya çalışıyorum...herkese çok teşekkür ederim önerileriniz için ilk zamanlara göre daha iyi sütüm doktorumuz normal olduğunu söylüyor mamadan zarar gelmez mecbur vericeksin diyor çok az veriyorum günde sadece 30cc inşallah çoğalacak sütüm...hoşaf,meyve suyu,helva ve bol su tüketiyorum...

bizim işitme testimiz hastanede yapıldı birşey çıkmadı şükür...

evet elifcim oğlumun ismi rüzgar oldu,nüfusu bile 2.gün çıktı :)))

nuraycım gaz sancısı için sap diye alman bir ilaö var getirtiyorsun süperr kuzenin bebeğinin gazı var çok onu getirttiler...

nazela çok sevindim bebişine,eşinle ilgili problemler umarım çözülür canım...çok çok öpüyorum seni sıkılma...

kısaca aklımda kalanlara cevap verdim sürekli giriyorum alıntı yapıyorum tam yazacağım oğlum uyanıyor malesef en büyük sevki memede uyumak :s

bugün dokyorumuza gittik herşey yolunda şükür bende iyiyim bandajım çıktı,yine gelirim çptüm herkesi ...

angel canım bebişimin sarılığı en son aın 13 ünde ölçüldü 7 çıkmıştı bilirübin değeri bana göre hala yüksek çükü o dönemde neredeyse 1 aylıktık biz ama kendi drumuza göre odeğer önemli değil çünkü adam tahlil bile istemiyor rengi ii bunundiyor her seferinde. hala göz diplerimiz sarı renkte ama drumuz 3-4 ay sonra düzelir diyor...yani anlayacağın adam beni delirtiyor ama neyapacaksın... sizin değeriniz kaç canım?fototerapi aldınızmı? inşallah bebişlerimiz bir an önce düzelirler ooff oofff..

nehirciğim benim miniğiminde en büyük zevki memede uyumak... beni yalancı emzik niyetine kullanıyor minik sıpa hatta süt gelmediği zamanlarda bile memde duruyor yaaaa...işe başlayınca ne olacak bu durum bilemiyorum baya bir zorlanacak galiba..

selam kızlar..
evet nuraycım yarın yarı kırkımız çıkıyor. ben o adeti tam bilmiyorum ama kayınvalidemden telefon açıp öğrendim. biz de yarın bi gezme yaparız artık.
kızlar benim sıpa da memede uyuyor ama peşi sıra ayrılıyor 2-3 saat uyuyabiliyor. herkes bana da kucağa alışmış diyor ama çocuk kendini güvende hissetsin diye kucağa da almak gerektiğini düşünüyorum. yoksa yatakta debelenip durucak. ne anladım anne baba olmaktan. bizimkokumuzu tanıyacak. napalım varsın alışsın. işe gidince bi kaç zaman zorlanır. ben de süt olsun diye bol su içiyorum, düğürcek çorbası var ondan yiyorum. ince bulgurdan yapılan. eskiler çok iyi geldiğini söylediler. hoşaf yaptım ondan içiyorum. şimdilik yetiyor gibi.
elifcim senin eşin gerçekten numuneymiş canım. sadece senin bebişin mi o. kalkıp bakması lazım. o konuda benim eşim iyi hakkını yemeyeyim. ben bu kadar çabuk babalığı kabulleneceğini düşünmemiştim. umarım aklı başına çabuk gelir.
bizim bebişinde yüzünde sarılık vardı. ama kan değerine bakınca doktorlar bişey söylemediler. hatta geçen haftada kana baktırdık. önemli bişey olsa söylerlerdi diye düşünüyorum. sadece göbeği çok geç düştü bebişin. banyosunu çok geç yaptırınca eli yüzü birbirine karıştıydı yavrumun. bugün daha 2. banyosunu yaptırdık. beyazlamaya başladı yavrucak.
bu arada elifcim bişey sorucam, bizim bebişin yumurtalıklarının rengini koyu buldu doktor. hem ondan hem de göbeğinin geç düşmesinden dolayı bi dolu tahlil istedi. çok şükür herşey normal dedi. ama yine de bir hafta sonra tekrar kan verin dedi yumurtalıklarındaki koyu renk için. laboratuvar istem formunda 17 alfa oh progesteron değeri istenmiş. bu önemli bişey midir. ben esmerim, eşimde esmer. bebek de esmer. torbalarınında koyu olması normal değil midir.
kızlar ben hem süt olsun hem de bebeğin gaz sorunu olmasın diye rezene ve anason karışımı içiyorum. 1-2 fincan günde. şimdilik çok çok gaz sancıları olmadı. arasıra yokluyor ama sürekli değil. ondan mıdır bilemiyorum.
sağlıkla kalın kızlar.

merhaba kızlar en son yazdıklarım silnmis.
en son dogum yapanlara allah analı babalı buyutsun diyorum.nehirday ve bestene var sanırım.
benim bebşte cok gazlı ama cocuk doktorumuz nurse harvey's diye bir bitkisel gaz surubu verdi iyi geldi bize cok rahat cıkarıyor gazını.
yumurta et süt meyveyi ve sıvıyı da eksik etme dedi süt içinde.

bende bol su ve rezene içiyorum kızlar ama sütüm yetersiz hala gelecek ama inanıyorum...benim oğlum memeden ayrıldıktan sonra sadece 5dakika uyuyor :S maraton devam yani doktorum sabret geçecek diyor öpüyorum kızlar

besteneciğim eşim konusunda çok haklısın canım malesef kader işte... dayanacak gücüm kalmadı hele böyle zorlu bir dönemde bana bunları yaşattığı için onu hiç affetmeyeceğim.. benim bebişimin göbüşü 6. günde düşmüştü, sizinki baya bir uzamış canım, sarılığın geçmesi zaman alıyor ve her bebek için kritik sınır noktası farklı oluyor hatta günden güne bu değer değişiyor o nedenle drun söylediklerine güvenmek zorundayız.
torbaların koyu renkte olması bebeğin vücudundaki hormon miktarlarıyla alakalı bazı hastalıkların belirtisi olabilir bu nedenle tahlil istemişlerdir canım eğer değerler normal çıkmışsa sorun yok demektir.. esmer yada sarışın olmakla alakası yok canım torbaların te rengine göre koyu renkte olması normaldir ancak normladen daha koyu ise şüphelenmiştir drun. gerçi zaman zaman bazı bebeklerde herhangi bir sorun olmadan da torbalar normalden daha koyu ve büyük olabiliyor bence endişelenecek bir durum yok takma kafana sen. valla kucak işi çok zor söyleyeyim benim emremde kucağa alıştı malesef yere kıçını değdirince başlıyor ağlamaya.. bide ben kucağıma alınca hemen meme istiyor böyle dilini yana doğru çıkarıp ağlıyor yaaa en son görüştüğüm bakıcı bu durumu görünce ben bu bebeğe bakamam dedi halimiz harap yani... ama güven ve kişilik gelişimi konusunda bebeğin bizi hissetmeside önemli tabi ..

fahriyeciğim nurse harveysi bende aldım ancak drum oğlum prematüre olduğundan kullanmak için bir ay daha beklemem gerektiğini söyledi inşallah bizdede işe yarar ya... bütün geceyi ıkınarak ve ağlayarak geçiriyoruz şimdilik ben zinco kullanıyorum ama bi işe yaradığı söylenemez doğrusu

nehirim benim oğlumda memeyi bıraktıktan sonra 5 dk uyuyor çok kötü bir durum ya üstelik her dakika meme ağzında olsun istiyor ilk zamanlarda acaba açmı diye memeyi ağzından çıkarmıyordum ama drumuz kilo alımının iii"olduğunu söyledi şimdi 3 saatte bir besle diyor ama ne mümkün minik canavarım meme hep ağzında olsun ve hep süt aksın istiyor alah yardımcımız olsun valla

biraz önce dr geldik sarılığın devam etmesinin nedeni anlaşıldı kızım idrar yolu enfeksiyonu olmuş şurup içeceğiz geçmezse iğneye başlayacağız nazela inşallah senin bebeğininde sarılığı biran önce geçer sağlıcakla kalın

kizlar kafayi yemek uzereyim emzirmek resmen iskence oldu bana berbat bi halde goguslerim ne yaptiysam duzelmedi hickira hickira agliyorum bebegimide uzuyorum napcam bi akil verin denemedigim yontem kalmadi 20 gundur gecmiyo:84::84:

nuraycım geçmiş olsun yaa çok zor bir durum benimde kötü yara lansinoh sürüyorum her dakika hele ilk tutuşu işkence offfff annelik çok zormuş ya :)))
inanın saattlerdir emziriyorum hala aç doktor sevgi açlığı indirme kucağından diyor ama eee bizimkide can yanii annem kayınvalidem eşimin kızkardeşi hep beraber bakıyoruz yalnız olsam kafayı yerdim allah herkese yardım etsin inanın sütüm gelse onu doyursa yatsa uyusa iki saat bile uyusa yeter bana razıyım ama malesef oğlum hep açç yatağına yatırıyorum uyanıyor sabır kızlarr

kizlar kafayi yemek uzereyim emzirmek resmen iskence oldu bana berbat bi halde goguslerim ne yaptiysam duzelmedi hickira hickira agliyorum bebegimide uzuyorum napcam bi akil verin denemedigim yontem kalmadi 20 gundur gecmiyo:84::84:

Merhaba arkadaşlar, bende kasım annelerindenim, ayın 1inde sezeryan ile doğum yaptım. Aslında topiği hamileliğimin başından beri takip ediyorum ama yazmak şimdiye kısmet oldu. Göğüs yarasından ben de çok çektim denemediğim şey kalmadı, artık kopma noktasına gelmişti ki bi arkadaşım madecassol kremi tavsiye etti. Lavanta özlü ve süper işe yarıyo, benimkini bir kaç günde toparladı. Fiyatı da uygun eczaneden alabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…