Şubatta hamile kalanlar buraya..

nehirciğim üzme kendini benim kuzumda öyle mama saatlerini biliyor artık o saatler geldiğinde tövbe doymuyor sürekli mızıldanıyor mamayı verince mutlu oluyor yüzü aydınlanıyor valla...hem işe başlayınca mecburen mama vereceğiz zuzulara o nedenle ha 1 ay önce ha 1 ay sonra ne farkederki. önemli olan onların sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyümeleri canım benim... bu arada inşalah rabbim bizede doyurucu bol sütler verir inşallah..

saol canım yaa ne bileyim bu mama olayı beni gerdi biraz tabiki onlar sağlıklı olsun yeter ne yapalım...

çok sağol nazela çok şükür iyiyiz şuan bende mama veriyorum kızlar hero baby aldım ben geceleri 60 cc veriyorum bi kere yatmadan veriyorum 5-6 saat uyuyo ama emdiğinde 2-3 saatte bi uyanıyo tam doymuyo zaten hastanede de çogunlukla mama vermişler sütümü sağıp götürüyodum ama mama da veriyolarmış meleğim topladı biraz kendini kucagıma geleli 9 gün oldu küvezden çıktıgında yeni dogmuş gibi küçücüktü şimdi biraz daha toparladı çok şükür
2 gündür biberonu istemiyodu biberonu değiştim yedi mamayı deliği küçük diye istemiyodu sanırım nuk'un yeni doganlar için almıştım sonra dandik biberon aldım onu tuttu emzikte de öyle yaptı bizim oğlan pek masraf olmak istemiyo sanırım ucuz şeylere kanıyo :)
nehircim üzülme ya sütünü az da içse yararı olur ona canını sıkma
ben pek çalışmayı düşünmüyorum ya evde kalıp yavruma bakmam en güzeli bide 15 gün ayrı kaldık ya onun da etkisi var sanırım önceden çalışırım ederim diyodum ama şimdi bebeğim uyurken bile özlüyorum onu işim varsa bırakıp gidip seviyorum onu sonra iş yapıyorum bütün gün ayrı kalmayı düşünemiyorum gerçekten çok zor olur nazela ama Allah sabrını verir merak etme ..

Son düzenleme:
maşallah canan bebişine bende özlüyorum inan geceleri çok uzun uyuyor gidip gidip bakıyorum...
nazela şu bahsettiğin biberondan al dedim bugün eşime bakalım getirecek birazdan nuby'nin,benimki chiconundu çok akıyor...
bugün arkadaşlarım geldi çok rahattlattılar beni moral oldu bana o da bebeğini mama ile büyütmüş çok az vermiş doktorun mamayı ben 2-3saatte bir 30cc veriyordum hemde emdiriyordum diyor salı günü konuşucam doktorumuzla çocuğuma işkence yapıyor emsin diye anlıyorum ama sütüm doyurmuyo işte çocuk aç kızlar sizinde kafanızı şişirdim mama muhabettiyle kusura bakmayın...sustumm:26:

canan cığım inan bende özlüyorum kuzumu hemde sadece uyurken değil başkasının kucağındayken bile gözüm üstünde miniğimin... ama yapabileceğim birşey yok malesef ev kredisi ödüyoruz ve ben çalışmak zorundayım. bazen diyorum evi satsak borcu kapatsak bende kuzum büyüyene dek çalışmasam ama onun geleceği için çalışmalıyım bunuda biliyorum ooofff ooofff bu arada canım anne sütüyle doyuyordur oğlun ancak ane sütünün sindirimi bebeğin bünyesine uygun olduğu ve kolay sindirildiği için 2 - 3 saatte bir zuzuların acıkması doğal, mama daha geç sindirildiği için daha uzun süre tok kalıyorlar.. bu arada hero baby yerine aptamil conformil 1 vermeni tavsiye ederim mama olarak...birde deliği küçük olan yavaş akış biberonlarını bebekler sevmşyor çünkü çekerken yoruluyorlar ama deliği büyük biberonlarda yorulmadan beslendikleri için işlerine geliyor tabi..benim oğluşumda öyle..emziğede alıştıramadım malesef sevmiyor ya almadığım emzik türü kalmadı, silikon, kauçuk, düz, kiraz, damaklı vb. ıııhhh eğer tatlı bir şeye batırırsam 2-3 kezemiyor sonra diliyle atıyor hemen uyanık sıpa
nehirim takma kafana bende başlarda ne kadar çok ağladım bilemezsin hergün ağlıyordum mama verirken şimdi oğluşumun iyiliği için ne gerekiyorsa onu yapmalıyım diye düşünüyorum inan.. hadi bakalım zuzun beğenir inşallah biberonu bizim 7-8 tane biberonumuz oldu chicco, dr browns,nuby, medela, bebedor vb. ama ben genellikle nubyi kullanıyorum üstelik bunun kaşıklı halide var 3. ayın sonunda onu kullanacağız ek besinlerde falan işe yarar heralde.

kızlar birşey soruca size benim gebelikten önce hi göbeğim yoktu şimdi kocamna bir göbeğim varya siz bu konuda ne yaptınız? halbuki oğumdan sonra 9 kkiloya kadar düştüm ama sütüm olsun diye yiyince tatlıları 53 kg kadar çıktım şimdi ama göbeğim 5 aylık gebe gibi kaldı ya ooofff hiçbir pantolonuma giremiyorum ben

kaşıklı olanınıda aldık canım doktor söylemişti mamayı onunla ver diye ama çok zor oldu onu ilerde kullanırım artık...
benimde hafif göbeğim var şu an gitmedi ama çok yeni diye düşünüyorum ben zamanla gider bence şu an hiç kilolarımı düşünmüyorum şu yarı kırkımızı bir olsun haftaya cumartesi yani hemen kuaföre gideceğim toplu bir değişiklik yapacağım kendimde kilolarda zamanla gider diye ümit ediyorum :)))

kızlar merhaba..
iki gündür giremedim vallahi...
mama konusunda kendi yaptığımı anlatayım. benim bebiş de ilk gün 200 gram kilo kaybı oldu. ondan hastanede bir gün daha kaldık. doktor her emzirmeden sonra 30 cc mama ver dedi. ama kaşıkla. biberonla vermeki memeyi bırakmasın dedi. hastanede verdik. eve geldik bi kaç kez daha verdim. ama mamayı da istemediğini fark ettim. ben de kestim. ben de acaba sütüm yetiyor mu diye düşünür olmuştum. 15 günlük kontrolde 600 grama yakın almıştı. her emzirmeden sonra altını da dolduruyor. idrarını da yapıyor. demekki doyuyor diyorum şimdi. bi de uyandırmasam 4-5 saat uyur. ama ben 3 saati pek geçirmeden uyusa da meme veriyorum. bazan zorla uyandırıyorum. gerçi bu yüzden huzurlu çocuğu huzursuz ettik ama. sarılık riskinden dolayı yapmak zorundaydık.
benim oğluşun uyku düzeni şöyle saahtan akşama kadar uymuyor. akşam bi başlıyor nerdeyse sabaha kadar uyuyacak. dediğim gibi ihtiyaçları için kaldırıyorum. eşim var şimdilik güzndüzleri de o işe başlayınca pestilim çıkcak gibi. akşama kadar sadece bebişle oyalanmak yoruyor. ve sadece kucakta duruyor. gece uykuyu biraz da gündüze yaysa daha rahat olur gibi.
elifin de dediği gibi çalışmaya başlayınca mama muhakkak olacak gibi. gerçi ben sağıp bırakmak istiyorum ama yine de bilmiyorum o zamana kadar sütüm kalır mı? şimdilik sanki yeticek gibi.
nehircim mama olayını kafana takıp ta sütüne zarar verme canım. sadece mama ile büyüyen çocuklar ne yapsın.
izin konusunda elifcim sana sonuna kadar katılıyorum. 6 ay sadece anne sütü diyorlar. doğum sonrası izin 2 ay. bu ne tezatlık. bizim de ev kredisi var ve birimizin maaşı krediye gidiyor. o yüzden ücretsiz izin uzak bir ihtimal. anca borçlanabilirsek olur. onu da ben istemiyorum.bor öde öde nereye kadar. her halikarda bakıcıya bırakıcaz. ha bi ay önce ha bi ay sonra. çalışan annelerin kaderi bu. görümce 12 ay aldı ücretsiz izin. şimdi de kayınvalidem bakıyor bebişe. ben bu kadar zor olcağını bilseydim. daha erken işe başlatırdım kızımı diyor. çocuk artık tanıyor ya anneyi. aklı yetmeye başlıyor. durdurması daha zor oluyor.
birazda doğum sonrası kendimden bahsedeyim. çok depresif olmadım. ama eşimin ailesi burdayken eşimin davranışlarından dolayı çok ağladım. onlardan güç alıp benim yanımda olmadı. ne zaman onlar gitti eşim eski haline döndü. herşeyimde yanımda şimdi. dikiş ağrılarımdan dolayı dolaştırmak ve oyalamak işi genelde onun oluyor. o kucağında iyi dolaştırıyor. ama arasıra o da boğuluyor. hemen bi destek kuvvet bulup kendini dışarıya atıyor garibim.
ben bebişin odasında yatıyorum eşim yatak odasında. az önce gittim baktım ki yorgana sarılmış adam. tabi beni yanında bulamayınca ne yapsın:))
geçenlerde saçımı kestirme fırsatı buldum gittim artık kızılderili gibi olan saçlarımı kısalttırdım. doğumdan 3 gün sonra aldığım 9 kilonun sadece 5-6 kilosu gitmişti. doğumdan 2 hafta sonra eski kiloma geldim. bundan sonra sanırsam kendimden kilo vermeye başlıycam. çünkü abartıp çok yiyeyimiyorum. yediğim şeyleri de sadece süt yapıcı şeyler seçiyorum. göbek ayrı mevzu zaten. ilk günler görenler sanırım içerde bi daha var demişlerdi. şimdi ise küçük bi göbüş kaldı 3-4 aylık hamile gibi. ama çatlamışım.balon gibi sönünce belli oldu :)) 2 aydan sonra egzersizle hallolur gibi geliyor. çünkü yağ göbüşü olmadığı belli.
kızlar sabahları demir ilacı alıyorum yine. sizlerde alıyor musunuz? 2 ay kullanacak mışım.
ameliyat yerlerim hala acıyor. hatta bugün iyice korktum. daha erken sezeryan olanlar sizina ağrılar geçti mi?
oğluşum biraz huzurlu bir bebekolursa ben kendimle biraz ilgilensem yeter bana. günde bi yarım saat yürüyüş vaktim ve bi saat televizyon internet vaktimolsun yeter. ha bi de yemek yapmak için az biraz zaman.çok şey mi istedim. yoksa bebek olduktan sonra kendini dağıtan kadınlardan olmak istemiyorum.sabah sabah çenem düştü. sağlıcakla kalınız kızlar..

merhaba bestecim benimkide geceleri uyuyor gündüzleri uyanık mesela şu an 6'dan beri uyanık emzirdim arkasından 5'te 60cc mamasını yedi bir saat uyudu ve uyandı şimdide açlıktan uyuyamıyor oyalamaya çalışıyoruz bir annem bir ben :S

valla kızlar ne kadar şanslısınız maşallah nazar değdirmeyeyim benim sıpam en fazla 15 dk uyur oda omzumda veya mememde. kıçı yatağa değince zıplıyor uykudan ve basıyor yaygarayı malesef. resmen kucak delisi oldu. gece yada gündüz farketmiyor keşke biraz uyusada bende uyuyup dinlenebilsem azıcık. zaten eşimden yana dertliyim o konuya hiç girmeyeyim. ücretsiz izin imkansız ben çalışmassam ne krediyi ödeyebiliriz nede geçinebiliriz mecburen çalışacağım. bakıcı konusu tam bir muamma. bakıcıya bırakmak istemiyorum eşimin ailesi baksın istemiyorum, annem kardeşimi bırakıp gelemiyor ooofff ooofff.... bunalıma girdim şimdiden 25 gün sonra işe başlayacağım ne yazıkki pğluma bakıp bakıp ağlıyorum bi yerlerden para çıksa şu krediyi ödesekde oğluma ben baksam keşke...

ameilyat bölgem hala şiş ve hissiz zaman zaman sızılıyor ama eskisi gibi değil tabiki merak etmeyin sizinkide geçecek tabi biraz zamana ihtiyacınız var kızlar... şimdi oğlum uyandı işte bu kadarlık uykusu var.. öptüm sizleri ve zuzuları....

*nehircim dr.bana süt arttırmak için 3 öğün düzenli ye bol su iç yeterli dedi.ama ben tahin-pekmeze takmış durumdayım..sanırım doğumla verdiğim 8 kiloyuda aldım:) evdeki baskülüm bozulduğu için kaç kiloyum hiçbir fikrim yok..
sütüm iyi galiba..bizde bez sayısından anlıyoruz.bizde de malesef pişik var.asitli mi yapıyor kakasını bilmiyorum.bepanten sürüp duruyorum.saat başı bezini değiştiriyorum..hepimiz bişeyle uğraşıyoruz işte..
*bestene geçende alışveriş için dışarı çıkayım dedim.çünkü hiçbir pantolunuma giremiyorum.hamile kıyafetlerim ise hep yazlık.1 saat anca kalabildim dışarıda.süt sağıp anneme bırakmıştım. durmamış benimki tabii. kıyafeti nasıl aldım nasıl ödedim bilmiyorum:) eve geldim.yani canım bakımlı görünmek biraz zor gibi bu gidişle..eve çok bağlandım ben açıkcası.
*dr.umuz dışarı çıkarın bebek hava alsın dedi.ama hava serin..korkuyorum çıkarmaya bazen öğlen saatlerinde güneş olursa balkona çıkarıyorum oda 5 dk..siz napıyorsunuz bu konuda çıkarmak gerekiyormu ille de?
*tsiraa evet rota virüs aşısına zehirli ishal aşısı deniliyormuş.bizde aralık sonu yaptıracaz.142 TL imiş dozu.
*nazela sen yaptırdın mı bu aşıyı?

elifcim canım benim yaa zor bir durum insan kime güvenebilirki kendinden başka bebeği söz konusu oldupunda dilerim gönlüne göre bir bakıcı bulursun...
pitos(elifcim)neler yapıyorum inanamazsın sütüm için bünye ile alakalı oldupunu düşünüyorum ben annemler bana neler yapıyorlar şaşırırsın görümcem ise yemek bile yiyememiş loğusayken halsiz kalmış sütleri fiskiye gibi fışkırıyormuş, doktorum aradı bugün yola devam gelecek bekle diyor bayılıyorum adama izmirde olan arkadaşlara çocuk doktorumu şiddetle tavsiye ederim :)))
sizleri okuyunca nasıl rahatlıyorum bilemezsniz yaa eşim bana bu kadar çok şeyi nereden biliyorsun diyor en son nuby biberon al dedikten sonra kasım annelerim saolsun dedim sizin grup süpermiş diyor :)))
çok memnun kaldım nuby yavaş akışkan biberondan saol elifcim,tsiranın söylediği kremide aldırdım şişlik için sizinde hala şiş ve hissizmiş demekki zamanla geçecek hepiniizi öpüyorumm...

nazela hero bitsin de aptamil alim zatn sevmedi sanırım fazla yemiyo 60 cc yi bitiremiyo zorla içiyorumm .. emzik iyi oluyo geçen markete gittim babaanesi baktı uyanınca hemen emziği vermiş ağzına susmuş bi yerde kurtuluş yanii
senin bebiş biraz yaramaz sanırım hiç uyumadığına göre benim oğluş 2 gündür gündüz full uyuyo gece uyumuyo aglamıyo da öyle bakınıyo laf istiyo bizde eşimle oynuyoz onla millet battaniyelerde faln sallar uyusun sussun diye bizde oynuyoruz ogluşla değişik aileyiz vesselamm :)
nehir ve bestenin de bebişleri yaramaz diil maşallahh ..
benim de 8 kilo fazlam vardı en son tartıldığımda ama biraz daha verdim fazla yemiyrm ben sütümde var çok şükür ama göbüşümde var kalçam da hele ki yanlarım çok kötü belimin hiç sevmem oralardan et pörtlemesine dar giydiğin zaman kötü duruyo korse takıcam dikişlerim ağrımıyo ama şişlik bende de var biraz bekliyim geçmezse bende alim o kremden..
cuma günü bizimde ilk aşımız var kıyamıyrm bakamıyrm bile kan alırlarken çok kötü oldum aşı da ne olurm bilmiyorum bide 3 gün yıkamıcakmışız biz her gün yıkıyoruz yıkandıktan sonra miss gibi uyuoo :)

merhaba kızlar..
oğlum öğlen ki uyumama furyasından sonra nihayet bana dinlenecek vakit bırakabildi. gerçi bugün teyzeleri vardı oğluşumun yanında ben çok yorulmadım ama onu huzursuz görünce zaten yoruluyor insan. asıl sıkıntı ben de yarın başlıyor. eşim işe gidecek 2 gün. yardıma gelecek kimse de yok. napıcam bilmiyorum. allah yardımcım olsun bakalım.
pitoscum aslında ben de bebişlerin hava alması gerektiğini düşünüyorum ama benimki altını açtığım anda hapşurmaya başlıyor. soğuk aldırırsam diye korkuyorum. ama odasını sürekli havalandırıyorum. şöyle sağlam güzel güneşli olursa belki çıkarılabilir ama bundan sonra kar havası geliyormuş. zor gibi gözüküyor.
nehircim topik konusunda haklısın canım. iyiki sizler varsınız. sizleden fikir almak beni gerçekten rahatlatıyor. sonuçta hepimizin çocuğu aynı dönemlerde. tecrübelerinizden faydalanmak çok iyi geliyor.
ben ablamlara soruyorum " normal bir bebek "demi diye. yani bütün bebekler aynı böyle mi olur diyorum. benim takıldığım şeylerin sizler için de önemli şeyler olduğunu okuyunca evet benim bebiş normalmiş diyorum.
neticede tecrübe yok. yanımda beni rahatlatacak da birisi yok. ama sizler varsınız:)
elifcim bakıcı konusunda Allah yardımcın olsun canım. umarım yılbaşı biletine para çıkarda oğluşunun yanında uzun uzun kalırsın. beni de şimdiden sardı sıkıntısı aslında ama. ben de bi kaç alternatif var. onlara teklif edicem. kabul etmezlerse vay halime. biz çocuklara kıyamıyoruz ecizlemiyoruz. bakıcılar bizim kadar duyarlı olucak mı bakalım.
kendinize ve bebişlerinize dikkat edin...

senin oğluş da yaramaz değil sanırsam. maşallah. ama benim ki kucağa iyi alıştı. hem de gezdireceksin. benimde uzun süre ayakta kalınca dikişler acıyor uzun süre gezdiremiyorum.

iyim beste abla sen nasılsın evet yaa uzun zaman oldu :)
hı hı çok yaramaz diil çok şükür uyuyo sürekli niye uyuyo diyorum bende emzirmk için bile uyandıramıyrm
bizimkide alıştı alışcak gibi sürekli kucagımız da ama yine de yatağına yatırdıgım zaman uyuyo gögüsümde uyuyo en çok ve ben ona bayılıyrm babası da öylee :)
senin de gözün aydın gitmiş sizinkiler çok şükür :)
darısı bizimkilere :) gerçi kaynanamla kayınbabam sadece iyi oluyo bana çok yardımcı oluyolar ama yine de istenmiyo iştee :)

evet canım göğsümde uyuyunca ben de çok mutlu oluyorum ama çok da alışacak diye korkuyorum. çok şükür geçen hafta gittiler canım ya. zaman nasıl geçiyor gerçekten daha dün gibiydi.geldiler gelecekler diye sıkıntıya gimiştim. gerçi kayınvalidenin bana sadece 1 hafta yardımı oldu. sonra hastalandı. başka yerde kalmaya gitti.görümcem 10 gün kadar başka yerde kaldı. ama kaynım boş bırakırmı onlar kalmadığı zaman kaynım bitti bizde. lohusa kadının yanında erkek adamın ne işi varsa. neyse canım çok şükür şimdi rahatım. umarım oğluşda rahat durur da beni çok yormaz.
canım başka işlerim de var onları halledeyim. sonra görüşürüz. dikkat et kendine.

günaydın kızlar benim oğlumda uyudu uyudu uyandı şimdi laf istiyor ana kucağında yatıyor bir yandan ayağımla sallıyorum onu bir yandan konuşuyorum bir yandan size yazıyorum :)))
geceleri iki saatte bir uyanıyor ama çok şükür uyuyor yani bizim topiğin bebekleri uslu maşallahh,banada günde 4-5saat yetiyor çok şükür eskiden olsa uykusuzluktan dengem bozulurdu allahım veriyor sabrını yaa bu uykusuzluk öncekilerden çok farklı geliyor bana...
yeni bir haftaya başladık sağlıklı,huzurlu,bol uykulu,bol sütlü bir hafta olsun hepimize...

ahhh ahhhh ne zaman duzelcem ben kislar cok canim yaniyo goguslerim sizim sizim sizliyo olcem zannediyorum hicde geccek gibi durmuyo:84::84:
sizlerin sorunu yok sanirim aman olmasinda allah korusun...ama resmen eziyet cekiyorum yazik banaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…