Şubatta hamile kalanlar buraya..

saol canim lansinoh falan hic ise yaramadi bende sana iyi gelir umarim annenlerin yardimci olmasi cok guzel ama esinle nobetlese bakmakta cok guzel biz geceleri oyle yapiyoruz ben genelede erken yatiyorum bebisim uyaninca babamiz beni kaldiriyo canim sen devam et emzirmeye cogalir sutun emin ol valla bende aglamaktan sutum kacicak diye korkuyorum artik bi duzelse su gogsum valla cekmicem gogsumden kizimi butun gun:84:

canim hosgeldin aramiza hayirli olsun bebeginyarin ilk isim o ilaci almak olcak koleksiyonuma bi ilac daha ekliyim off saka bi yana insallah duzelir ya saol canim tavsiyen icin...:13:

iyi geceler kizlar sutunuzle kalin

günaydın güzel anneler; inşallah sizler ve bebişleiniz sağlıklıdır.

nuraycığım ; benimde başlarda her iki göğüs ucum kopma nktasına gelmişti, öyleki acıdan artık emzirmek istemiyordum zaten kanlı sütü içsinde istemiyordum bebeğimi ama emzirmediğim için süt kanallarım tıkandı tam 15 tane iğne yedim 2 kutu 1000 mglk antibiyotik içtim banamısın demedi. duyduğum bütün kocakarı ilaçlarını denedik ama açılmadı göğüslerim sütüm kesildi bir ara... bütün kremleri denedim bepanten, lansinoh, ayva çekirdeği jölesi vb. hiç biri işe yaramadı malesef...zamanla kendiliğinden düzeldi göğüslerim bide garmastan krem birazcık işe yaradı diyebilirim istersen bide onu dene canım.. ha bu arada sakın emzirmeyi kesme benim gibi olursun allah korusun hala göğüsleri çok ağrıyor tıkalı kanallar nedeniyle üstelik tek göğsümün sütü iyice azaldı...

nehirim benim oğlanda öyle hep memede olmak istiyor demek sevgi açıymış bizim sıpada. bende doymuyor diye üzülüyordum bu güzel bir haber valla... tabi sürekli memede olmasıda rahatsız edici bir durum benim artık sırtım ve boynum ağrıyor emzirmekten valla... üstelik ben miniğimle oyunlar oynamak istiyorum, herkes gibi onu kucağımda gezdirmek istiyorum ama o kucağıma gelince başlıyor yalanmaya dahası memeyi vermezsem basıyor ağlamayı... kendimi yalancı emzik gibi hissediyorum ya bizim yataklardada iğne var galiba oğlum ne beşiğinde nede odasındaki karyolada uyuyor sadece kucakta oda 5 dk... off off...

ha bu arada kızlar az daha unutuyordum.. benim süt olsun diye yemediğim , içmediğim şey kalmadı. hiç biri işe yaramadı birtek dia sa marketlerden aldığımız fayrouz diye bir içecek var o işe yarıyor bide dün akşam sırf canım çekti diye aldığımız aşureler inanılmaz süt yaptı. öyleki miniğim bile şaşırdı bu kadar bol süte. bir çekip bir yutkunuyor arada birde gülüyor sıpa ya...şimdi kayınvalidemlerdeyiz ama eve gidince ilk işim aşure pişirmek olacak hemde kazanlaaaa

canim hosgeldin aramiza hayirli olsun bebeginyarin ilk isim o ilaci almak olcak koleksiyonuma bi ilac daha ekliyim off saka bi yana insallah duzelir ya saol canim tavsiyen icin...:13:

iyi geceler kizlar sutunuzle kalin
[/QUOTE]

Hoşbulduk canım, valla ben lansinoh kullandım olmadı, bepanten kullandım bana mısın demedi, penisilin tozu bile kullandım kurutmadı, sadece bu krem işe yaradı, dene bence de. Umarım sende de işe yarar Bu arada benim kızım da 8 gündür ishal var, ara sıra da şiddetlenen kusması var, doktora götürdüm gaita testi yaptılar ama bir şey çıkmadı, ateş ve kilo kaybı yok Allahtanki. Ama başka bi üniversite hastanesine daha götürcem cuma günü. Hem aşı ve kontrol zamanı da geldi. Bir de ithal aşı yaptırın diyor herkes, yerli aşılar ateş yapıyor diyorlar. Siz ne yaptınız aşı işini?

nell hşgeldin canım. bebeğin ne kadarlık bilmiyorum amacanım ilk dönemlerde sıvı, cıvık ve sarı renkli kaka yapmaları normal canım, kusmada eğer besledikten hemen sonra yatırıyorsan eğer ondan kaynaklı olabilir canım benim oğluşumda da öyle oluyor..hangi aşının ithalinden bahsediyorsun anlamadım canım. genelde rutin aşıları sağlık ocağında yapıyorlar. eğer ateşlenmesin istiyorsanız bebeğinizi aşıya götürmeden önce calpol şurup içirebilirsiniz herhangi bir zararı olmaz özellikle verem aşısı ateş yaptığı için 2. ay aşısına götürmeden calpol içirebilirsiniz.

kızlar merhabaa
bebeğim tam 14 gün küvezde kaldı nefesinde problem vardı 2.haftasında da enfeksiyon kaptı malasef hastaneden ama çok şükür ki antibiyotikle atlattı şimdi bebeğim kucagımda çok şükür bugün 21.gününü bende herkes gibi sezeryanla dogum yaptım ( bilmeyenler için ) sütüm 2.ci günü gelmeye başladı sürekli sağdım ve hastaneye götürdüm bebeğim eve geldikten sonra emmesi biraz zor oldu çünkü hastane de biberonla mamaya ve süte alışmıştı ama sürekli emzirerek alıştırdım o emmemeye bende emzirmeye inat ettim ve başaran ben oldum çok şükür emiyo ama doymuyodu geceleri bende mama aldırdım hero baby geceleri veriyorum 50 cc deliksiz uyuyo gece gündüz de full meme de uyuması lazım benim de dinlenmem lazım ki sütüm bol olsun yoksa hiiç yetmicekti gerçi sadece 2 defa verdim mamayı ..
benimde gögüslerim çok fena mahvoluyorum bana dr um gold kremi önerdi ama pek işe yaramadı bugün eşim kakao yağı alıcak o iyi geliyomuş bide onu denicem bakalım inşallah olur
bol sütlü ve sağlıklı günler kızlar bebişlerinizlee :)

Hoşbulduk canım benim, bebeğim 1 kasımda doğdu, 1 aylık yani, hepatitin 2. dozu olacak ayın 3ünde bilmiyorum o ateş yapıyor mu, bende etraftan duydum yerli aşılar ateş yapıyor ithal yaptırın diye de ondan sordum canım. Senin bebeğin daha büyük diye biliyorum sen yaptırdığında ateş falan yaptı mı canım? İpeğin kakası 1 hafta önce aniden değişti, artık içinde hiç pütür yok tamamen sıvı oldu, bir de mukusluydu, kusma da eşlik edince korktuk açıkçası. Bakalım cuma günü götüreceğimiz doktor ne diyecek. İnek sütü allerjisi olabilir diye ben süt ürünlerini de kestim bir de bifi drops diye bir damlaya başladım gaz için, sindirim sistemini destekleyen yararlı bakteriler içeriyormuş, biraz iyi geldi sanırım gazına. Gerçi biraz pahalı ama ne yapalım o sancı çekmesin yeter ki herşeye razıyız

merhaba kızlar...
umarım kendiniz ve güzel bebişleriniz iyidir. biz iyiyiyz çok şükür. ama yarın kan verdikten sonra nasıl oluruz bilemiyorum açıkçası. elifcim verdiğin bilgiler için saol canım. umarım bişeycikler çıkmaz. sadece doktorun şüpelendiği ile kalır.
senin oğlun büyümüş de gezmelere mi gider olmuş bakimmm:))
nell hşgeldin aramıza canım. hayırlı olsun bebişin.
canancım, çok geçmiş olsun canım. çok şükür kavuşmuşsun bebişine. umarım başka sıkıntıları çıkmaz. Allah sağlıklı nasip etsin canım.
benim memelerde bişey yok şimdilik. daha doğrusu vardı lansinoh sürdüm. sonrasında düzeldi. daha önce yazmıştım belki dikkatinizden kaçmıştır. ablamlar saf zeytin yağını yakıp sürmüşler bana sadece o iyi geldi dedi. denemesi kolay bişey.
bizim ufaklığında gaz sorunu arasıra oluyor. doktora söylesem de bi ilaç falan mı alsam. en azından sancıları geldiğinde ağlaması azalır.
valla nuraycım biz de eşimle beraber bakıyoruz. gelen giden oluyor da öyle bakmaya değil. kayınvalidem 10 gün kadar yardımcı oldu. sonra hastalandı bi hafta yoktu. sonrasında da döndüler. ondan sonra hep eşimle ben de. huysuzlanınca saolsun gezdiriyor. gece 3-4 de kadar o ilgileniyor.emzirmelerde kaldırıyor beni. sonrada ben yarı uyur pozisyonda sabaha kadar bakıtyorum. bazan çok huysuzlanıyor. o zaman çok kötü tek başıma baş etmez zor oluyor. ilk başlarda bir kişi başında bekliyordu. ya kayınvalidem ya da eşim. sonrasında dedim hangi bi gün uyumadan bekliycez. onu emzirip yatırdıktan sonra bende uyuyorum ama her sesine uyanıyorum.
bebişlerinize ve kendinize dikkat edin kızlar..

bestene sağol canım cümlemizi ayırmasın bebişlerimizdden Rabbim...
çok şükür iyi biraz hırıltısı var onu takıyorum bende kafaya ama geçicek inşallahh
benim kaynanam yanımda gelen gidenle o ilgileniyo bende bütün gün bebişimle ilgileniyorum akşam babası gelince o alıyo zaten vermiyo bana bi tek emzirirken veriyo çok özlüyorum diyo :) elinde olsa işe gitmicek yani :) dün galatasaray tulumu geldi hediye hemen giydirdim akşam gördü havalara uçtu eşim, ama çok tatlı oldu kerataa :) akşama eşimin arkadaşları gelicek 8-10 kişi onun hazırlıklarını yapmam lazım
bebişimizi yıkadık babannesiyle şimdi uyuyo mışıl mışıl o uyurken bende işlerimi yapim bari hepinizi öpüyorumm :)

selam yazmayalı birkaç gün oldu baya yazmışsınız ne güzel.
nazela hoşgeldin.doğurduk doğuracaz derken bebişlerimizle uğraşıp duruyoruz şimdi.herşey senin için çok güzel olur inşallah.sadece stres süt ile birlikte bebeğe de geçiyor ve onu huzursuz ediyormuş canım.onun için canını sıkmamaya çalış.lohusa depresyonu diye birşey var ama kesinlikle.geçmiş sayfalarda yazmıştım okuyanlar hatırlar.bi ara kendimi çok mutsuz hissettim.bebişime nasıl bakacağımı düşündüm çok güçsüz hissettim kendimi.huzursuzdum yani.neyse ki atlattım.lohusa ruh hali çok değişken yani.etrafındakilerin çoook anlayışlı olması lazım.geçende bir dergide okudum.eşler arasındaki iletişim bebek olduktan sonraki 3 ay çok zor oluyormuş.yeni bebekli hayata alışma devresi yani.ipler kopabiliyormuş.her iki tarafında birbirine biraz sabırlı olması lazım demekki.inan her evde sorunlar oluyor.neyse sen en iyisini bilirsin canım..
benim oğluşum bugün 37 günlük oldu.
bende herkes gibi uykusuz şekilde dolanıp duruyorum.gündüz de ev işleri yapmaktan o uyuyunca uyumaya fırsatım olmuyor.böylece hep uykum var:) geceleri ben bakıyorum, eşim bazen çok ağlayınca uyanıyor.alt değiştirmeme yardımcı oluyor.o işe gittiği için aslında bende uyansın istemiyorum.
aşılarımıza başladık 2 defa hepatit aşısını oldu sağlık ocağında.çocuk dr.umuz zehirli ishal aşısı yapmamız gerektiğini söyledi.bebişine bu aşıyı yaptıran var mı aranızda?

selam kızlar birkaç gündür yazdıklarınızı okuyorum yazmaya zamanım olmuyor işe başladım ben 2 gün oldu
2 gündür ağlaya ağlaya işe gidiyorum ama oğlumun pek umrunda değil bu durum beni hiç özlemiyo
sabah 09:00'da gidiyorum 11:30 da çıkıyorum o bile nasıl koyuyor anlatamam.
anneme bu çocuk beni sevmiyo, özlemiyo yada özürlü tanımıyo beni diye ağlanıp duruyorum annemde çocuk gidip geldiğinin farkında bile değil ayılana kadar dönüyorsun diye dalga geçiyor benimle

göğüsler için ne yapsak boş sizler gibi hemen her kremi , her yöntemi denedikten sonra anladım emdikçe zamanla geçecek, sütüm olunca daha az acıyo sanki canım
benim sütümde zaman zaman olmuyo sizler gibi, doktorumuz milupa aptamil conformil 1 kullanmamızı tavsiye etti kuzum beğenmedi yediğini 1o dk içinde çıkardı. bebelac aldım bakalım onu beğenecekmi

gaz için de denemediği kalmayan acemi bir anne olarak zinco, nurse harvey's falan hepsini kestim
hamileyken olduğu gibi bebek büyütmede de etrafımda ki herkesin bir fikri var sağolsunlar
armut suyuydu,zincoydu,mestildi,rezeneydi,anasondu ws.. ws.. derken en son kolik sancısı sırasında gittiğimiz hastanedeki bir hemşirenin kullandığın o ilaçlar bağırsaklarını tembelleştirir bebeğinin demesi üzerine oğlumun haftada bir zorla kaka yapması daha da canımı sıkmaya başladı ve yeter dedim ilaç falan yok annemin bizlere yaptığı gibi, sadece günde bir kaç damla rezene(demlerken içine bir tutamda çörekotu atıyorum) veriyorum. 2 haftadır o kolik sancıları yok çok şükür çok sıkıştırdığını hissettiğimde kombinin ısınını yükseltip soyuyorum kuzumu alıyorum elime bebe yağını evire çevire bi güzel masaj yapıyorum hem gazını çıkarıyor hem oynuyoruz oğlumla
hala kakasını 3-4 günde bir yapıyor onun içinde 4. günü bekliiyorum hala yapmadıysa pekmezli su yapıpıp veriyorum akşamına 1o dakika içinde 4 günlük kakayı 2 adet beze boşaltıveriyo

aşılara gelince hepatit b ikinci doz yaptırdık biz herhangibir yan etkisi olmadı ateş ws. ama karma aşı ve verem aşısı için 9 una gün verdiler nazelanın da dediği gibi calpol şurup verip gelin dedi hemşire öyle yapacağım sanırım, birde yan etkisi hafifletilmiş olanları varmış 8 inde doktor randevumuz var onu da soracağım belki bahsettiğiniz ithaller onlardır

bu arada,

nazela, tekrar yazdığını görmek çok güzel umarım hayatında, herşey en kısa zamanda yoluna girer

pitos, zehirli ishal aşısı diye bahsettiğin ROTAVİRÜS mü? bu ayın 1o unda ilk dozumuzu yaptıracağız biz doktorumuz kesinllikle yapalım diyor

hepinizi çok öpüyorum...

sütünüzle ve uykunuzla kalın (bana hep öle diyolar da )

merhaba kızlar bizde oğlumla boğuşuyoruz sürekli emmedi doymadı kaka yapmadı şiştim vallahi yaa
sütüm gelmeye başladı ama bembeyaz geliyor yine doyurmuyor oğlumu mama vermek zorunda kalıyorum doktor günde 2-3 kez 60cc verebilirsin dedi ama ben mecbur kalmadıkca vermiyorum sonra ağlayınca dayanamıyorum bütün gün emiyor mememde ama uyuyamıyor 5 dakikada uyanıyor mamayı verince ise saatlerce uyuyor ve doyuyor çok mutlu oluyor sonra oturup ağlıyorum neden daha önce vermedim oğlumu aç beklettim diye annelik fecii bir duygu kızlar yaa:26:
siz günde kaç cc mama veriyorsunuz kızlar birde benim sezeryan dikiş yerimde hala şişlik var ne zaman inecek bu sizin nasıl?

nehirday, canım benim de sert ve şişti doktor izimin geçmesini isteyip istemediğimi sordu tabii isterim dedim
Dermatix Si Jel die bir krem verdi oradaki dokuları yumuşattı ve şişlik geçti kremden mi zamanlamı olur bilmem ama geçti şimdide izimin geçmesini bekliyorum iki aylık düzenli kullanmam gerekiyormuş birde unutmasam da kullansam...

ay saol canım yaa bende alayım o zaman o kremden demek zamanla iniyor benim sadece dikişlerim değil ama o bölge şiş ...

Son düzenleme:
bugün oğlum meme ile kavga ediyor almak istemiyor ve ağlıyor çok üzülüyorum ne yapacağımı şaşırdım,biberona alıştı sanırım...sabahtan beri zorla emziriyorum onunla beraber bende ağlıyorum :S on kere doktoru aradım ağlasın birşey olmaz diyor kaşıklı biberonlar varmış onlardan al dedi ne duyarsak yapıyoruz artık bu günlerin biran önce geçmesini istiyorum...

doktora gittik kızlar sütüm doyurmuyormuş o yüzden emmek istemiyor çocuk günde 3 kere mama ver diyor gündüzleri emzir diyor doymuyor çocuk nasıl oyalıcam çocuğu ben gündüzleri bilmiyorum aranızda mama veren var mı günde kaç kez veriyorsunuz kızlar

off kızlaar bi dolu şey yazmiştım oğluşum ağlayınca kalktım netin başından döndüğümde hepsi gitmiş yaaaaaaaaaa... şimdi ne yazdığımı bile hatırlamyorum... nellviğim hepatit aşısın ateş yapmıyor merak etme canım. zaten ilk dozunuda bebiş doğduğu gün yapılmıştı hatırlarsan.canım bebişinin inek sütüne alerjisi olabilir ama buğday proteini glutenede alerjisi olabilir canım bunada dikkat et lütfen..

canhay geçmiş olsun canım neyseki oğlşun iiimiş şu an...emzirmek zor iş tatlım neyseki sen kazanmışsın. ama biberon verecekseniz eğer benim gibi nubynin anne göğsü boyutunda yavaş akış biberonları var onu kullanabilirsiniz... bebek aynı anneyi emiyormuş gibi zorlanıyor mama gelsin diye... hatta annem bunun ağzını delelim diyor sürekli yaa.

valla kızlar çok şanslısınız eşleriniz konusunda alah nazarlardan saklasın..benim eşim sizinkiler gibi değil malesef. tek derdim oğluşum konusunda doğru kararı verebilmek.. inşallah herşey yoluna girer.. pitosum lohusa depresyonunu oğlum sayesinde atlattım ama çok zor günlerdi valla... bebeğim ne zama kavga etsek, tartışsak hemen anlıyor ogünü daha huzursuz geçiriyor kuzum ...

tsiraa canım ne güzel yarım gün çalışıyorsun üstelik bebişede annen bakıyor... bende ayın 31 de işe başlayacağım ama tüm gün ve bakıcıya bırakacağım bebişimi offf offf..merak etme bebiş bencede farkına varmıyordur gittiğinin...bende aptamil conformil 1 kullanıyorum canım. diğer mamalar şeker içeriyor bu nedenle bebiş mamaya daha kolay alışıp anne sütünü bırakıyor çünkü anne sütünün tadı kötüüü... bence kusması tadından dolayı değildir. ama kabızlığı zor ya. benim miniğimde her gece 3 de başlayıp öğlene dek ıkınıyor saatlerce kıpkırmızı oluyor suratı... ben acı elma yağı sürüyorum göbüşüne ve ayak tabanlarına o biraz rahatlatıyor deneyin isterseniz sizde....

nehirciğim ben doğduğu andan beri mama veriyorum hatta ilk günlerde kan şekeri düştüğü için oğluşumun günde 12 kez mama verdim sonra 8 kez sonra 6 ya düştük şimdi 3-4 kez veriyorum genelde 70 cc civarında ama bazen kuzucuğuma kıyamayıp 90 cc ye kadar artırıyorum miktarı... mama vermek benide üzüyor ama yapacak birşeyde yok zaten 31 aralıkta işe başlayacağım şimdi az olan sütüm iice azalacak mecburen mama verilecek oğluma ne yapalım kader utansın, yasalar utansın 6 ay sadeceanne sütü verin deyip doğum sonrası izni 2ay yapanlar utansın ya....

neirim dr sütünün doyurmadığını nerden anladı ya hayret valla... çocuk yeterli kilo alıyorsa veya günde 8- 10 bez ıslatıyorsa doyuyor demektir. bizim drmuz günde 3 mama çocuğa bişi vermez, kilo aldırmaz boşaverme kes dedi, sizin drunuz verin diyor anlamadım ben. neyse canım üzülme öle bol bol sütü olan kimseyi dymadım ben daha hepimiz aynı durumdayız işte daha fazla kendini üzüpte olan sütünüde azaltma... neyse çenem düştü kendinize ii bakın kızlar sütünüzle kalın, bebişlere ii bakın hepiniz.

nazelacım emiyor emiyor süt azalınca ağlamaya başlıyor sesleri kısılıyor çocuğun yetmiyor süt yani huzursuz çocuk ama ne zaman mamayı veriyoruz o kadar mutlu ki huysuz bir çocuk olsa mama yiyincede ağlar açlıktan yani ama ben yinede her mamadan önce emziriyorum artık işkence çektirmicem oğluma vericem mama ne yapalım yani sırf mama ile beslenen çocuklar var annem benide mama ile büyütmüş bizde altı aydan sonra beslenmesine daha çok önem veririz...
saat beşte 60cc mama verdim hala uyuyor dinlendi çocuğum,ayy allahım bol sütler versin bize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…