Şubatta hamile kalanlar buraya..

canım yaa allah yardımcın olsunn
benim gögüslerim 3-4 gün baya feciydi ama sonra gold kremi sürdüm geceleri yavaş yavaş geçirdi artık acımıyo bile ama ben yine de sürmeye devam ediyrm bi daha acımasın diye
çalışan kızlar dogum parası olayını ne yaptınız alabildiniz mii ? ben devletten alıcam da yatıp yatmadıgını ögrenemiyorum bi türlü

yazdığım cvp yok çok ilginç neyse

canım ben gold kremi düzenli kullandım her gün akşam sürdüm işe yaradı bi kaç gün acıdı sonra yavaş yavaş geçti şimdi acımıyo

çalışan bayanlar devletten doğum paranızı aldınız mı dogumdan 15 gün sonra fln postaneye yatıyomuş bi türlü ögrenemedim yatıp yatmadıgını bilgisi olan var mıı ?

ahhh ahhhh ne zaman duzelcem ben kislar cok canim yaniyo goguslerim sizim sizim sizliyo olcem zannediyorum hicde geccek gibi durmuyo:84::84:
sizlerin sorunu yok sanirim aman olmasinda allah korusun...ama resmen eziyet cekiyorum yazik banaaaaa

canım geçmiş olsun çokk benimde açıyor lansinoh sürüyorum her emzirmeden sonra birde ayva çekirdeklerini tabağa koyup üzerine su koydum macun gibi oluyor onu sürüyorum iyi geliyor sanki dilerim çabucak geçer...

nuraycım geçmiş olsun canım. çok şükür bende sıkıntı olmadı. ilk hafta vardı lansinoh kremi sürdüm. sonra sürmeye bile gerek kalmadı. hani şu silikon meme başlıkları var ya ondan mı denesen acaba.belki işe yarar.
canancım ben ve eşim memur olduğu için biz de eşim alacak. ama yatıp yatmadığını ben de bilmiyorum. ssk lı olanlar evraklarını tamamladıktan sonra dediğin gibi 15 gün içinde alıyorlar sanırsam. gerçi çok bişey değil sanırsam 100 lira bişey vericekler 25 lirada çocuk yardımı her ay. komik rakamlar yani.
kızlar benim oğluş ana kucağında durmuyor ya. kaç sefer denediysem boş. hemen kalkmak istiyor. aslında alışsa benim açımdan da iyi olur.
kızlar rotavirüs aşısından bahsetmiştiniz bu aşı isteğe bağlı mı yapılıyor. ve ne zaman yapılması gerekli. bizim ayın 13 ünde hepatit aşımızın 2. dozu var. yoksa gittiğimizde onu da sorayım. bilgisi olan ve yaprıran varsa cevap verirse sevinirim.
kendinize ve bebişlerinize dikkat edin.

beste abla devletin verdiği 4 ay izin var ya ona baglı maaş veriyolar ssk priminin 3 te 2 sini veriyomuş raporlar tamamsa eğer bekliyorum bakalım araştırmya devam ediyorum

canacım, arkadaşım uğraşmıştı eşinin doğum yardımını ve ssk maaşlarını almak için epeyce uğraştı ama sonunda 5000 lira civarında bi para aldılar. onun primleri yüksek yatıyomuş ondan biraz çok tutmuştu. ama eşin ya da başka birisi gidip araştırsın.devletin işi ne olacağı belli olmaz çünkü. evrakların kaybolur falan.

bestene rotavirüs aşısını biz yaptıracağız.ben de yaptıran var mı diye sordum.sanırım tsiraa yaptıracak.nazela ya sordum dünden beri girmedi sanırım.2.ayın sonunda yapılıyormuş.2 doz halinde olacakmış.devletin ödemediği aşılar içerisinde imiş.142 tl fiyatı.
birde kalça ultrasyonu istedi dr.bizden.pek çektirmek istemiyorum ama mecburen çektireceğiz..bu konuda bilgisi olan var mı??

bestene bu arada doğum parası için bende işyerimi arayayım.doğum raporumu ilettim onlara yeterlidir herhalde.arkadaşın 5000 TL yi hangi şartlarda almışlar anlamadım.

pitoscum bizden de ultraston istediler kalça çıkıklığıiçin. 3 aydan önce yapılmıyormuş zaten. şubatta bi tarihe gün verdiler o zaman çektircez. ama önemli bişey. teşhiste geç kalınırsa düzeltilmesi mümkün değilmiş. rotavirüs aşısını ben de yaptırmak istiyorum. çünkü bi arkadaşın çocuğu bu hastalıktan epeyce hastanede yattı.
canım arkadaşımın eşi gıda müh. 5 ayrı yerden primi yatıyor.ama toplamda 1 aylık prim yatıyor. yani bir yer ayda sadece 6 günlük prim yatırıyor. maaşları doğum parası faln derken 5000 lira tutmuş. ama bu parayı almak için işyerinden değil sgk nın bu işler için merkezleri var ordan kendisi takip ederek yaptırdı. bu para için işyerin derdine düşmeyebilir.

kalça ultrasyonunu bizim bu hafta çektirmemiz istendi ve 40 günlük oğluşum.3 aydan önce çekilmeyeceğini sizin dr.unuz mu söyledi?

merhaba kızlar
gördüğüm kadarıyla genel olarak annelerde bebeklerde iyi
işe başladım biliyorsunuz annem baktığı halde ve de sabah 09:00 da gelip 11:30-12:00 arası çıktığım halde (o zaman aralığında) 30 kez arıyorum aman iyimi acıktımı kustumu uyudumu altı değiştimi hıçkırdımı hapşırdımı derken kadını delirtiyorum
bebeğini bir yabancıya bırakmak zorunda olanların Allah yardımcısı olsun Allah iyi insanlar çıkarsın karşılarına inşallah...
Rotavirüs konusunda çok kararsızım ben ama doktorumuz kesinlikle yapalım diyor ayın 10 unda kontrole çağırdı sanırım o an yapılacak...
Rotavirüs 2 doz yapılan bir aşı ve genelde ilk dozu ikinci ayda ikinci dozu dördüncü ayında yapılıyor. bebek 6 aylık olana kadar tamamlanması önemli olan.
ve ne yazık ki devlet karşılamıyor

Son düzenleme:

evt öyle bi tutar olduğunu biliyorum evraklarım tamdı en son ama bilmiyorum sigortaya gitsem iyi olucak neyse bu hafta da geçsin de gider bi sorarım telefonla ulaşmaya çalışıyorum açmıyolar telefonu gıcıklar neyse artık sağol ablacım

gebeliğin 32.haftasında dr.dan çalışamaz raporu alman gerekliydi ve dogum raporu yeterli oluyo cnm
ödenen aylık priminin 3 te 2 sini veriyolar benim asgari ücret üzerinden ödendi oyüzden 2000 e yakın bi ücret alıcam sanırımm
kalça çıkılığı için bizden de ultrason istedi dr tam 1 aylıkken gel dedi ama ben gitmeyi düşünmüyorm dr dan ve hastaneden memnun diildim ztn cuma günü sağlık ocagına gitcm ilk aşımızı olucaz oradaki dr a sorarım ne kadar gerekli diye düzgün bi dr bulsam devamlı gidicem de henüz bulamadım

nerdesiniz tatluşlar kimse girmemiş...ay allahım günler nasıl geçiyor şaka gibi yaa yok meme saati yok mama saati derken günler geçiyorr

oğlumu doyuramıyorum yaa saatlerce emiyor üzerine mama yiyor ve açç (
doktor günde 4 öğün 90cc ver emzir bol bol dedi,biraz önce bir buçuk saat emzirdim üzerine 90cc yedi ve hala aç gibi emziği yicek ne yapıcam ben yaa bir yerlerde yanlış yapıyoruz gibi geliyor acaba 6 saatte bir yemesi mi geç oluyor ne dersiniz kızlar siz nasıl besliyorsunuz ?? :S

merhaba kızlar..
pitoscum dr ultrason istem formunu yazınca randevu almaya gittik. 17 şubat tarihini verdiler. geç bi tarih değil mi dediğimizde 3 aydan önce yapılmıyor dediler. üniversite hastanesi gittiğimiz yer. aslında usg radyasyonlu bişey değil ama bebek için zararlı bişeyler içeriyor mu bilemiycem.

tsiraacım, merak etme canım biz işe başlayınca da bizde aynılarını yapıcaz. en azından annene nazın geçiyordur. bizim bakıcılar napcak acaba. ben de rotavirüs aşısını yaptırmayı düşünüyorum. zaten ağızdan damla şeklindeymiş.pztsi hepatitin 2. dozu var. o zaman sağlık ocağına soracağım. bi de 1 ayımız doluyor. aylık kontrole götürücem. daha sabit bi doktor ayarlamadım ama yakında bi özel hastane var ordaki doktora bi götürücem memnun kalırsam devam ederim.
nehircim Allah kolaylık versin canım ama 1,5 saat emzirmek için uzun bi süre değil mi. ayrıca iki emzirme arası 6 saat mi kalıyor. ben 4 saati geçirmiyorum ve uyanıkken her istedikçe veriyorum. ama 10-15 dk. emiyor bırakıyor. sonrada zaten kusmaya başlıyor. bebişin kilo alımı nasılmış. doğumdan sonra tarttıdınız mı?
bizim oğlan meme ile kavga ettiğinden dolayı belli bi süre sonra bırakıyor zaten. bazen yüzünü ekşitiyor. o zaman diyoru ki bu çocuk benim memeyi beğenmiyor. eşim dediyor ki başkasını mı gördüde beğenmesin. ama öyle bir kavgası var ki yıkıyor ortalığı. sizinkinde de oluyor mu?
nazela girmez oldu yine. umarım bir sıkıntısı yoktur.

bestecim memede uyumayı seviyor o yüzden saatlerce kalıyor memede...mamayı 6 satte bir veriyorum memeyi iki saatte bir veriyorum senin sütün bol demekki tatlım benimkinin 15 dakikada memeyi bırakması mümkün değil üstelik o kadar kalmasına rağmen üzerine mama yiyor yani :S
bir haftada 250gr almış doktor normal dedi herşey yolunda yola devam diyor ama bizimki o kadar emiyor üzerine mama yiyor yalancı emziğini veriyorum onu yicek nerdeyse doymak bilmiyor 6 saat ara çok mu geliyor acaba diyorum 90cc yetmiyor kafam karıştı yaa
nazela sen kaç saatte bir kaç cc veriyorsun tatlım yaa?

Son düzenleme:
benim oğluşta başta çok savaştı memeyle ama ben zorla tutturdum gerçi biberona alışık oldugundandı o ..
mama saati uzun bence nehir 6 saat 2 saatte emdiğini düşünsek ve emdiğiyle doymadığını düşünürsek çok uzun bence
benim oğluşun öyle düzenli değil ne zaman ağlasa dayıyorum memeyi bazen çok uzun emiyo bazen çok kısa ama uyuduğu zaman muhakkak 2 ya da 3 saatte uyanıyo mama da vermiyorum 2 sefer verdim baktım şstemşyo sütüm de yetiyo yetmese ağlardı dedik o yüzden vermiyorum artık
bu arada bebişlerin resimlerini atalım yaaa
benim oğluş aynı babasının küçüklüğü resimlerine bakıyoruz aynıı :) sizinkiler kime benziyoo ?

evet canım benim mantığımada 6 saat çok uzun geldi kendimce program yaptım artık 4 saatte bir 60cc vericem bakalım nasıl olacak doktorum rahat bir adam dene bakalım dedi sütün doyurmaya başlayınca keseriz yavaş yavaş dedi inşallahhhhhhh :)))

merhaba kızlar..
bugün oğluşum öyle yordu ki beni. pestilim çıktı açıkçası. sürekli kusuyordu. ben de kusmasında korkuyorum. acaba banyoda mı üşüttüm anlamadım ki. neyseki akşam üzeri 4 saat uyudu da hem o hem ben rahat ettim. uyandıktan sonra altını değiştirdim. karnını doyurdum oh ne rahat şimdi yarım saat yatakta konuştu babası. şimdi de kucağında konuşmaya devam ediyor. beyimizin keyfi yerinde anlaşılan. emdikten sonra da kusmadı. ben de mutlu oldum.
nehircim, mamayı bi de öyle dene bakalım. bebişin nasıl davranacak sonuçta toplam alacağı miktar aynı kalmış oluyor. kilo alımı iyiymiş. ayda bir kilo normali canım.
kızlar banyosunu kaç günde bir yaptırıyorsunuz. ben birgün arayla yaptırıyorum. bazıları haftada 2 gün yaptır diyorda. acaba üşütürmüyüm böyle devam etsem. ama kusması çok olunca bebiş kokuyormuş gibime geliyor.
benden durumlar böyle.
dikkat edin kendinize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…