merhaba kızlar..
içime su serptiniz ben de banyoda acaba oğluşumu üşütür müyüm diye çok düşünüyordum. ama banyo yaptırdıktan sonra kusmasının arttığını gözlemledim. ben üşütüyorum ondan kusuyor diye düşünüyorum.
nellcim, gaz sıkıntılı bi durum. yedğimiz herşey gaz yapıyor. bol bol sıvı almaya çalışıyorum ben. benim bebişde çok olmasa bile ara sıra var. emzirdikten sonra uyusa bile gazını çıkarmak için göğsümde dik tutuyorum. ayrıca laktoz intolerinsi diye bişey var. ondan olmasın. benim görümcein kızında da gaz sorunu vardı. ondan bildiler. çünkü bebekler gaz için uğraştığında 10 dakika içerisinde gazlarını çıkarması gerekmiş. onun kızı çıkaramıyordu. sonra araştırdılar ve laktozu sindiremediğinden kaynaklanıyormuş.
canancım vallahi bravo sana. bebişi yıkamak konusunda. ben hala bir girişimde bulunamadım. yengem gelip yıkıyor. herhalde 2-3 ay olana kadar yıkayamıycam.
bizde pztesi yaptırcaz aşısını. umarım bi sıkıntı olmaz.
herkese ve bebişlerine sağlıklı günler...
herkese merhaba
bizde oğluşumla müzik dinliyoruz şu an şimdiki çocuklar bir alem yaa resmen muhabbet istiyor bizimki konuşucaksın onunla anlamlı anlamlı bakıyor :)))
bizde gün aşırı yıkıyoruz bestecim birşey olmaz korkma sonrasında dikkat ediyorum ben polar battaniyesini kullanıyorum hep evim jeotermalli olmasına rağmen...
oğlumun yüzünde isilik gibi şeyler çıktı sütten oluyormuş ne zaman geçer bunlar yaa
nazela,pitos,tsira girmiyor ne zamandır sessiz yine bizim buralar
Arkadaşlar merhaba, benim bebeğimin gaz sıkıntısı çok fazla, dün gece 3'e kadar ağladı yavrum, gündüz de hiç uyumamıştı zatenBifiform damla kullanıyordum bitmişti sanırım ondan dolayı bunaldı, bugün yeni bi şişe aldım umarım fayda eder :18:
Yediklerimden de alıyor herhalde ama her şeye de gaz yapar diyorlar, yapacak yemek bulamıyorum ya, bana bi akıl verin ne olur, gaz yapmayan ne pişirebilirim ben? Patatese bile gaz yapar dediler bugün, offff....
selam kızlarr
bugün bende çok yoruldum ogluşumun hepatit B aşısını yaptırdık sabah kalktım yagmur çamur gitmeyelim dedim hemşiremi aradım sağlık ocagının gel dedi ögleden sonra p.tesi hava daha kötü olucakmış iyi dedim bende yagmur durmuştu araba ayarladık hemen gittim ablamla o tuttu yavrumu ben bakamadım bile ben dayanamam diye hemen dışarı çıkardı ablam yavrumu nassı aglıyoduu
4300 gr 56 cm bebişim hastaneden çıkardıgımızda 3790 di iyi bakmışım yine ya 15 günde 500 gr almış işte çok şükür ...
beste abla bizde her gün yıkıyoruz geçen gün babasıyla poposunu yıkadık çok zevkliydi babasıyla yıkarken daha bi farklı oluyo biz hep babanneyle yıkıyoruz :)
merhaba kızlar..
içime su serptiniz ben de banyoda acaba oğluşumu üşütür müyüm diye çok düşünüyordum. ama banyo yaptırdıktan sonra kusmasının arttığını gözlemledim. ben üşütüyorum ondan kusuyor diye düşünüyorum.
nellcim, gaz sıkıntılı bi durum. yedğimiz herşey gaz yapıyor. bol bol sıvı almaya çalışıyorum ben. benim bebişde çok olmasa bile ara sıra var. emzirdikten sonra uyusa bile gazını çıkarmak için göğsümde dik tutuyorum. ayrıca laktoz intolerinsi diye bişey var. ondan olmasın. benim görümcein kızında da gaz sorunu vardı. ondan bildiler. çünkü bebekler gaz için uğraştığında 10 dakika içerisinde gazlarını çıkarması gerekmiş. onun kızı çıkaramıyordu. sonra araştırdılar ve laktozu sindiremediğinden kaynaklanıyormuş.
canancım vallahi bravo sana. bebişi yıkamak konusunda. ben hala bir girişimde bulunamadım. yengem gelip yıkıyor. herhalde 2-3 ay olana kadar yıkayamıycam.
bizde pztesi yaptırcaz aşısını. umarım bi sıkıntı olmaz.
herkese ve bebişlerine sağlıklı günler...
merhaba kızlar..
pitoscum dr ultrason istem formunu yazınca randevu almaya gittik. 17 şubat tarihini verdiler. geç bi tarih değil mi dediğimizde 3 aydan önce yapılmıyor dediler. üniversite hastanesi gittiğimiz yer. aslında usg radyasyonlu bişey değil ama bebek için zararlı bişeyler içeriyor mu bilemiycem.
tsiraacım, merak etme canım biz işe başlayınca da bizde aynılarını yapıcaz. en azından annene nazın geçiyordur. bizim bakıcılar napcak acaba. ben de rotavirüs aşısını yaptırmayı düşünüyorum. zaten ağızdan damla şeklindeymiş.pztsi hepatitin 2. dozu var. o zaman sağlık ocağına soracağım. bi de 1 ayımız doluyor. aylık kontrole götürücem. daha sabit bi doktor ayarlamadım ama yakında bi özel hastane var ordaki doktora bi götürücem memnun kalırsam devam ederim.
nehircim Allah kolaylık versin canım ama 1,5 saat emzirmek için uzun bi süre değil mi. ayrıca iki emzirme arası 6 saat mi kalıyor. ben 4 saati geçirmiyorum ve uyanıkken her istedikçe veriyorum. ama 10-15 dk. emiyor bırakıyor. sonrada zaten kusmaya başlıyor. bebişin kilo alımı nasılmış. doğumdan sonra tarttıdınız mı?
bizim oğlan meme ile kavga ettiğinden dolayı belli bi süre sonra bırakıyor zaten. bazen yüzünü ekşitiyor. o zaman diyoru ki bu çocuk benim memeyi beğenmiyor. eşim dediyor ki başkasını mı gördüde beğenmesin. ama öyle bir kavgası var ki yıkıyor ortalığı. sizinkinde de oluyor mu?
nazela girmez oldu yine. umarım bir sıkıntısı yoktur.
kız bebeğin henüz ufacık ek gıdalara başlamadan ne kokmasımerhaba kızlar..
bugün oğluşum öyle yordu ki beni. pestilim çıktı açıkçası. sürekli kusuyordu. ben de kusmasında korkuyorum. acaba banyoda mı üşüttüm anlamadım ki. neyseki akşam üzeri 4 saat uyudu da hem o hem ben rahat ettim. uyandıktan sonra altını değiştirdim. karnını doyurdum oh ne rahat şimdi yarım saat yatakta konuştu babası. şimdi de kucağında konuşmaya devam ediyor. beyimizin keyfi yerinde anlaşılan. emdikten sonra da kusmadı. ben de mutlu oldum.
nehircim, mamayı bi de öyle dene bakalım. bebişin nasıl davranacak sonuçta toplam alacağı miktar aynı kalmış oluyor. kilo alımı iyiymiş. ayda bir kilo normali canım.
kızlar banyosunu kaç günde bir yaptırıyorsunuz. ben birgün arayla yaptırıyorum. bazıları haftada 2 gün yaptır diyorda. acaba üşütürmüyüm böyle devam etsem. ama kusması çok olunca bebiş kokuyormuş gibime geliyor.
benden durumlar böyle.
dikkat edin kendinize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?