Şubatta hamile kalanlar buraya..

herkese merhaba

bizde oğluşumla müzik dinliyoruz şu an şimdiki çocuklar bir alem yaa resmen muhabbet istiyor bizimki konuşucaksın onunla anlamlı anlamlı bakıyor :)))
bizde gün aşırı yıkıyoruz bestecim birşey olmaz korkma sonrasında dikkat ediyorum ben polar battaniyesini kullanıyorum hep evim jeotermalli olmasına rağmen...
oğlumun yüzünde isilik gibi şeyler çıktı sütten oluyormuş ne zaman geçer bunlar yaa
nazela,pitos,tsira girmiyor ne zamandır sessiz yine bizim buralar

Arkadaşlar merhaba, benim bebeğimin gaz sıkıntısı çok fazla, dün gece 3'e kadar ağladı yavrum, gündüz de hiç uyumamıştı zaten Bifiform damla kullanıyordum bitmişti sanırım ondan dolayı bunaldı, bugün yeni bi şişe aldım umarım fayda eder :18:
Yediklerimden de alıyor herhalde ama her şeye de gaz yapar diyorlar, yapacak yemek bulamıyorum ya, bana bi akıl verin ne olur, gaz yapmayan ne pişirebilirim ben? Patatese bile gaz yapar dediler bugün, offff....

selam kızlarr

bugün bende çok yoruldum ogluşumun hepatit B aşısını yaptırdık sabah kalktım yagmur çamur gitmeyelim dedim hemşiremi aradım sağlık ocagının gel dedi ögleden sonra p.tesi hava daha kötü olucakmış iyi dedim bende yagmur durmuştu araba ayarladık hemen gittim ablamla o tuttu yavrumu ben bakamadım bile ben dayanamam diye hemen dışarı çıkardı ablam yavrumu nassı aglıyoduu
4300 gr 56 cm bebişim hastaneden çıkardıgımızda 3790 di iyi bakmışım yine ya 15 günde 500 gr almış işte çok şükür ...
beste abla bizde her gün yıkıyoruz geçen gün babasıyla poposunu yıkadık çok zevkliydi babasıyla yıkarken daha bi farklı oluyo biz hep babanneyle yıkıyoruz :)

merhaba kızlar..
içime su serptiniz ben de banyoda acaba oğluşumu üşütür müyüm diye çok düşünüyordum. ama banyo yaptırdıktan sonra kusmasının arttığını gözlemledim. ben üşütüyorum ondan kusuyor diye düşünüyorum.
nellcim, gaz sıkıntılı bi durum. yedğimiz herşey gaz yapıyor. bol bol sıvı almaya çalışıyorum ben. benim bebişde çok olmasa bile ara sıra var. emzirdikten sonra uyusa bile gazını çıkarmak için göğsümde dik tutuyorum. ayrıca laktoz intolerinsi diye bişey var. ondan olmasın. benim görümcein kızında da gaz sorunu vardı. ondan bildiler. çünkü bebekler gaz için uğraştığında 10 dakika içerisinde gazlarını çıkarması gerekmiş. onun kızı çıkaramıyordu. sonra araştırdılar ve laktozu sindiremediğinden kaynaklanıyormuş.
canancım vallahi bravo sana. bebişi yıkamak konusunda. ben hala bir girişimde bulunamadım. yengem gelip yıkıyor. herhalde 2-3 ay olana kadar yıkayamıycam.
bizde pztesi yaptırcaz aşısını. umarım bi sıkıntı olmaz.
herkese ve bebişlerine sağlıklı günler...

Canım benimki uyanıksa hemen çıkartıyo gazını çok şükür ama uyuyorsa tövbe çıkmıyo o gaz:2:

slm kızlar

dün gece ömrüzün yarısı gitti resmen

• 2. Ay: BCG (Verem Aşısı)

• 2. Ay: 5'li karma aşı (Difteri-Tetanoz- asellüler Boğmaca-Inaktive Çocuk felci-HIB) 1. Doz

• 2. Ay: Konjuge Pnömokok Aşısı 1. Doz

• 2. Ay: Rotavirüs 1. Doz

aşılarını yaptırdık oğlumun eve döndük ateşler içinde yanıyor inliyor titriyor
aileleri telaşa vermeyelim diye eklem yerlerine ıslak bez koyalım dedik banamısın demedi, calpol verdik 1 derce düştü düşmedi kuzuyu soyduk başladı zangır zangır titremeye bir yandan çığlık çılığa ağlamalar
kendi çocuk doktorumuza ulaşamadık bulunduğumuz şehirde aramadığımız hastane kalmadı ne yapalım diiye hastaneye götürmek taraftarı da değildim ben kan alacaklar diye

sağlık bakanlığının 184 nolu telefonunu arayıp gecenin bir vakti çalışanları bile esir aldık

en son çocuk doktorumuzun olduğu hastaneyi arayıp doktora ulaşamadığımızı ulaşabilmelerinin mümkün olup olmadığını sorduk onlarda ulaşamadılar telaşımızı farkeden hastane müdür yardımcısı acildeki doktorlarının da çok iyi olduğunu bebeğimiz için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyince soluğu hastanede aldık ama ne mümkün doktor hemşiresine bebeğin ateşini ölçtürüp hemogram istedi yani kan mı alacaksınız dedim evet falcı değilim çocuğa bakıp nesi olduğunu bilemem demesiyle bebeğimi kucaklamam ve hastaneden çıkmamız bir oldu!

Çocuk hastanesine de gitsek aynı şey olacak gidelim gitmeyelim diye konuşurken medical park a gitmeye karar verdik nöbetçi çocuk doktorunun olduğunu öğrenmiştik evden çıkmadan telefonla.

İyi ki de gitmişiz harika bir doktorla karşılaştık bizim evde bir türlü itmeyi beceremediğimiz fitili büyük bir sevecenlikle itiverdi defalarca ateşini kontrol etti gidip gelip oğlumuzu sevdi şakalaştı bizi de bebeğimizi de sakinleştirmeyi başardı. Eve döndüğümüzde ateşi hala 38 derecenin üzerindeydi ve böyle bir durumda bebeğin verem aşısı olduğu koluna su değdirmeden ılık suyla yıkamamızı önerdi ama ne mümkün cesaret edemedik ve saat o4o olmak üzereyken eşimle annemi aramaya karar verdik aradık annemi aldı geldi bu arada fitil iyice etkisini göstermiş olacak ki ateş 37.5 olmuştu annem kuzuyu aldı bizi odamıza yolladı dinlenin diye 2 saat uyuduk uyumadık kabuslarla uyandım bağıra bağıra ağlaya ağlaya
bugün ise tüm gün (4 er saat arayla) calpol vere vere 36.5 lara düşürdük ateşini ..
şimdi ise, dün gece gittiğimiz doktor bu durumun 2 gün sürebileceğini söylediğinden diken üstünde gözünün içine baka baka kuzumuzun oturuyoruz eşimle

canım neden gelemediğimi bi önceki msg da anlattım uzun uzadıya..
dediğin gibi alemler gerçekten göğsümüze yatırıyoruz anlamlı anlamsız bir sürü şey anlatıyoruz babamızla ellerinin üzerine başını koyup ciddi ciddi dinliyor sıpa ee sonra der gibi yapıyor.. arada eııh aaııh diye yorum katıyor utanmasa hadi yhaa falan diye cevap verecek
bahsettiğin isilik tarzı sivilceler benimkindede mevcut sütten oluyor diyen de var cildi hassas olduğu için yeni dünyaya alışma çabası diyen de en son doktorumuz çok mu öpüyorsunuz Kayrayı dediğinde evet dedik öpmeyi yasakladı (ama dayanamıyor ki insan ) Elocon losyon verdi günde birkez sürmemizi önerdi. Bir arkadaşım da gül suyu sürmemi bir gün birini birgün diğerini sürüyorum öpmmeye devam
yıkama sonrası üşütmek en büyük korku olduğundan bende 2-3 güünde bir yıkıyorum şimdilik

Canım benim bebeğim de söylediğinden farklı değildi zinco damla ve nurse harvey's şurup vermişti doktorumuz düzenli kullanmama rağmen kolik sancıları tutuyordu ilaçları kestim rezene çayına bir tutam çörek otu ilave edip (demlenme esnasında) her emzirmeden sonra birkaç damla veriyorum başlıyorum sırtını sıvazlamaya olmuyormu hemen yüz üstü yatırıyorum sırt sıvazlamaya devam arada popoya hafif hafif vurmlalar o da işe yaramazsa oda ısını yükseltip tamamen soyuyorum alıyorum elime bebe yağını başlıyorum masaja sonunda çıkıyor o kötü gazlar ve bebekte zamanla ilaçsız ve uzun uzadıya müdaheleye gerek kalmaksızın gazını çıkarmaya alışıyor.
gaz yapmayan birşeyler pişirmekle uğraşma ne kadar gaz yapsada herşeyden yemek zorundayız ki sütümüzden bebeğe geçsin vitaminler

Canım bende senin gibi dayanamıyorum aşılar yapılırken oğlum benim kadar ağlamıyor.
ben ağlıyorum hemşireler bebeğimi bırakıp beni sakinleştirmeye çalışıyorlar
Biz babamızla yıkamaya pek cesaret edemiyoruz 3 kez falan ancak yıkayabildik hep annem yıkıyor sağolsun
Bu arada maşşallah bebeğine inşallah hep böyle sağlıkla güzel bir ömür sürer...

Canım hepatit B 2. doz yaptıracaksan kesinlikle korkma ama karma aşılar verem ve zatüre ise yaptıracakların o geceyi sizinld geçirebilecek tecrübeli bir yakınınızın yanınızda bulunmasını şiddetle tavsiye ederim

Ultrasondan sizleri okuyana kadar haberim yoktu rotavirüs için dün doktora gittiğimizde hemen sordum aa size yaptık sanıyordum ben dedi hayır dedim hemen yapalım dedi yaptık ta çokşükür birşey çıkmadı
ben bebeğimi hemen hergün tartıyor ve boyunu ölçüyorum bebeğim 2kg 8oo gr ve 5o cm doğmuştu bugün tam 2 ayı bitti ve 5 kg 61 cm oldu çok şükür
benim bebeğimde memeyle savaşıyor resmen
ama senin yoruma arkasından eşinin yorumuna bayıldım

kız bebeğin henüz ufacık ek gıdalara başlamadan ne kokması

tsiraa çok geçmiş olsun canım ya korktum vallahi aşılardan benimde ağlayacağım kesin inşallahh kolaylıkla atlatırız...

tsira sağol canım amin cümlemizin inşallahh
dün sağlık ocagından gelirken mama verdim ogluşuma sanırım hazımsızlık yaptı bütün gece agladı aşıdan diye düşündük belki agrısı olmuştur dedik ama tam anlayamadık bütün gece çığlık çığlığa ağladı ne yapıcamızı şaşırdık sabaha karşı uyudu sürekli emdi mamayı uzun zzamandır vermiyodum 60 cc lik verdim ama çok geldi sanırım ya da aşı agrı yaptı bilmiyorum ama şimdi tsirayı okuyunca 2.ayımızı düşünemiyorum bile bizden de işitme testi ve kalça çıkıklığı için ultrason istediler 2.ay aşısına gelmeden onları yaptır dedi sonuçları vericem çünkü sağlık ocagı çok güzel bizim ya sanki hastanedeki doktorlar hemşireler gibi davranıyolar hiç böyle bilmezdim ben sağlık ocagını
beste abla aşıdan osnra yaz sende bakalım senin bebişte de aynı sıkıntı olursa demek ki aşıdanmış bizimki de ..

herkese merhaba,
bende durumlar nasıl mı anlatayım o zaman:) evde net açık ama tek tuşa basamıyorum çoğu zaman..çünkü benim ufaklık uyanık olduğu zamanlarda genelde ıkınıp ağlıyor..bu ıkınmalar bu hafta başladı.kaka yapmak için çoook uğraşıyor.dr.a sorduk 'normal ıkınmayı öğrenecek dedi!' o ıkınıp kızardıkça ben stres oluyorum.ve sonunda üst üste kaka yapıyor..bikaç bez değiştiriyorum ard arda.benimkide böyle işte.
bizde dr.kontrolüne gittik.kilosu boyu normal çok şükür.4990 gr.olmuşuz.dr.umuz günde 30 gr.alımı normal dedi.
bu arada yazmayı unuttum geçen c.tesi 40 mevlidini yaptık oğluşumun.yorulduk annemle baya ama güzel oldu.
şimdi aklımda kaldığınca size yorumlarımı yazayım.
bestecim, sgk ya gittim analık servisi diye birim varmış.doğum paramı sordum.50 gün geçmeden alınmıyormuş.birde işyerinin evrak iletmesi gerekiyormuş.50 günüğn manasını çözemedim ama neyse:)
nehircim, ben başta 2 saatte bir meme veriyordum.6 saat çok uzun bir süre.ama mama veriyorsunya ondan geç acıkıyor olabilir.yinede 2 saate inidr derim ben.hem o sık emdikçe sütün artar.şu anda huyu değişti saatlerim karıştı resmen(ağlamaya başladı şimdi.) ne zaman istede verir oldum resmen sussun diye..
tsiraa.çok geçmiş olsun..ateşten çok korkuyorum..uyarın için saol.çok ağlıyor yazamıyorummmmmmmmmm

merhaba kızlar...
tsiraanın yazdıklarından sonra epey korktum vallahi. ama bütün hepsini aynı gün mü yaptırmak gerekli onu anlamadım. bir hafta ya da 10 gün arayla yapsalar olmaz mıymış. gerçi veremaşısına götürmeden önce calpol şurup verirsen ateş çok olmuyor demişlerdi. sen şurupu vermene rağmen mi o kadar çok ateş yaptı canım ya. ayrıca bebişine güzel bakmışsın vallahi boyu ve kilosu çok iyi.
pitoscum maşallah kuzuna. senin bebişin de kilosu çok iyi. ne güzel kırkınızın çıkması. lohusalık bitti yani. bizimde 20 aralıkta kırkımız doluyor. bi de biz atlatsaydık.
canancım aşıdan sonra yazarım canım.
benim bebişde bugün pek bi huysuzdu. bakalım gece ne yapacak.
dikkat edin kendinize..

kızlar yazıyorum siliniyor yazılarım.
biz 21 gunlukken cektirdik kalca ultrasonunu.gamze vardı o yuzden doktor cektirmemizi istedi bişey cıkmadı allahtan.

bizde bugun 40 gunluk olduk.dun yaptık banyosunu.taslar maslar koyduk hiç inanmıyorum ama yaptık işte buyukların gonlu olsun diye.

ne zormus kaka yapmak bizimki de guzelim uykusundan uyanıyor kaka yapıcam diye.
ilk karımızda yagıyor dısarda kar var bebişim yanımda ne guzel okula baslıyacak olmam uzuyor benı.14 subatta baslıycam ama 1 yıl olsaydı su izinler ne guzel olurdu.

fahriyecim hayırlı olsun bebişinin kırkı canım. haklısın canım izin bir sene olsa ne iyi olurdu. ama elimiz mahkum çalışmayınca olmuyor. ben de nisan başında başlayacak gibi gözüküyorum. senelik izinler rapor derken o zamana denk geliyor.
ayrıca anlamadım. ne gamzesi vardı. yüzünde mi? yoksa belinde olan gamzelerden mi? onunla kalça çıkıklığının bağlantısı nedir? bizim usg 17 şubatta çekilecek.
yarın bebişimi hem aşıya hem de aylık kontrol için doktora götürücem. umarım iyi haberlerimiz olur.
herkese sağlıklı günler...

şuan kiminiz uyuyo kiminiz miniklerinizle ugraşıyorsunuz
ben mi ne yapıyorum oglum bütün gün uyumadı şimdi mışıl mışıl uyuyo benimse hiiiç uykum yok hiç uyumadıgım halde sanırım lohusa depresyonu geçiriyorum herşeyi kafamı takıyorum bunalıyorum nedir bu bilmiyorum ama kocamı bile bogasım var o kadar gıcık oluyorum ona bile halbuki bişi yaptıgı yok geçer mi bilmiyorum inşallah geçer başıma ağrılar giriyo valla
neyse öylesine sizinle paylaşım istedim

slm kızlar epeydir giremiyorum beren su hiç uyumuyor kucağa alıştı kucağımızda uyuyor sadece,birde çok gaz sancısı var çılgınlar gibi bağırıp ağlıyor zinco veriyorum elma yağıyla masaj yapıyorum faydası yok o yüzden girmiyorum btün gün kızımla ilgileniyorum,birde emzik tutturamadım napabiliirm fikri olan var mı acaba?

merhaba kızlar...
canancım allah yardımcın olsun canım. bu dönemde herşey insanın gözüne gözüne batıyor çok iyi biliyorum. bende de oluyor. benim de sürekli ağlayasım var. herşeye ağlıyorum. 6 haftada vücut eski haline geliyormuş. azkaldı canım. döneceğiz eski halimize.
özgecim umarım berensu iyidir şimdi. bizde alıştıramadık emziğe. ağzında büyüyor yavrumun. kusacakmış gibi oluyor. hatta bi kaç kez kustu emzikten sonra. ben de daha vermedim. bir kişi kadar faydası varmış emziğin umarım alışır.
bizde bugün aşımızı olduk. ondan mıdır nedir huysuzluğumuz hat safhada.uyumak bilmiyor. yeni 1 saat kadar uyudu. hemen bende uyudum. öyle yorucu oldu ki. doktorada kontrol ettirdik oğlumu. kucağa alıştırmışsınız dedi. işiniz zor dediç nasıl bıraktırırız diye sordum. ağlayarak bıraktırabilirsiniz. her istediğinde almayın yavaş yavaş alışacaktır dedi. ayrıca ben gazını iyi çıkardığını sanıyordum. meğerse karnında biriken gaz da yavrumu çok huzursuz ediyormuş. bize de nurse harveys verdi. günde 3 kez 1 çay kaşığı veriyorum. umarım işe yarar. bu şurubu kullananlar siz ne ölçüde veriyorsunuz?
sürekli bir ıkınma hali vardı oğlumda meğerse yeteri kadar çıkaramıyormuş gazını.ayrıca bir de fitil verdi. çok ağlayıp huzursuz olduğunda günde 1 tane kullanma hakkınız var dedi. umarım ona gerek kalmaz da.bir de calpol şurup verdi. ihtiyaç duyduğunda 1 çay kaşığı verebilirsin dedi. ama ben 2. ay aşısına kadar vermeyi düşünmüyorum. umarım ağrı ve ateş yapacak bir durumla karşılaşmayızda. ve ayrıca kızlar oğluşum 4700 gram 59 cm olmuş. kilosu biraz fazla dedi. her istediğinde emziriyorum dedim. arası en az 2 saat olsun dedi. yoksa çocuğu obez yaparmışım. pitoscum sen de her istediğinde verme bence. benim ki gibi kilo artışı çok olur sonra. ben de bundan sonra dikkat edeceğim bakalım. bizden havadisler bu kadar..
nehircim yoksun kaç gündür nerelerdesin umarım rüzgar bey seni pek üzmüyordur.
tsiraacım kayranın aşısının etkileri geçti mi canım. umarım herşey normale dönmüştür.
nuraycım sen de yoksun? göğüs ucundaki sorunu giderbildin mi?
elifcim umarım yakın zamanda yazabilirsin. bakıcı işini ve eşinle aranı ne yaptın canım...
ve diğer kızlar haberlerinizi bekliyoruz. size ve bebişlerinize sağlıklı günler...

selam kizlar bebisleriniz ve siz insallah cok iyisinizdir...
bestecim hala devam ediyo meme sorunum canim chicconun gogus ucunu aldim o biraz iyi geldi ama bu seferde sutum azaldi baya baya az slkarsam oyle geliyo
sizler sutunuz olsun diye neler yapiyonuz offf hergun yeni bi sorun cikiyo ne zormus annelik:26:
carsamba gunu mevlutumuz var kizlar buyrun gelinonuda atlatalim hayirlisiyla artik sadece kizimla ilgilenicem
bu arada dunden beri kakamizi yapamadik bu gecede yapamazsa yarin sabah doktordayiz...kizim cok zorlaniyo ben ondan daha cok zorlaniyorum cok kucuk daha icim sizliyo o kivraninca:84::84:
neyse cok konustum kendinize iyi bakin hepiniz sutunuzle kalin kizlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…