Şubatta hamile kalanlar buraya..

merhaba kızlar.
kimseccikler giremiyor galiba bebekler o kadar cok vaktimizi alıyor
onlarla vakit gecirmek guzelde bazen bunalıyorrr insan kendimi 28 degilde 38 gibi hissediyorum diyorum esime.
benım facebook hesabım var.gorusebiliriz oradan da.daha rahat olur.
sabah kalktık bakalım tum gun uyumuyoruz ama gece uyuyor benım kızım.
gaz sancısına da banyo cozumunu bulduk banyo yapınca rahatlıyor
3 gundur vermiyorum gaz surubunu biseycik yok simdilik sonrasını bilemiyorum tabi.

nehircim, 40 mevlidiniz hayıtlı olsun canım..biz sadece annemlere gidiyoruz oğluşumla.geçende annemle agoraya(AVM) gidelim dedik.koyduk arabasına benim bebişi ilk başlarda uyudu, sonra 3 defa emzirme odasına gittik:) 1 defa alt değiştirdik, 2 defa emzirdim:)) yani alışverişten pek bişey anlamadık.bu arada agora nın emzirme odası çok güzeldi.kağıt havlusundan sıvı sabununa kadar herşey tamdı.çok beğendim.
sizler dışarı çıkarıyor musunuz bebişleri.ne zor di mi evden çıkmak??
bu arada kalça usg siniçektirdik..bişey çıkmadı çok şükür..

teşekkürler elifcim...

nasılsınız kızlar bir koşturmaca gidiyoruz günler nasıl geçiyor anlamıyorum ben...kayınvalidem gitti annem hala bende bana çok yardımcı oluyor sabahları uyanınca anneme bırakıyorum uyuyorum 2 saat ama hep aklım oğlumda kalıyor tetikte uyuyorum annelik işte...bugün bende oğlumu anneme bırakıp kipa avm'ye gittim gezdim azcık alışveriş yaptım koşa koşa eve geldim ben geleseye kadar uyumuş ben içeri girdim zombi kesildi ::)))
perşembe günü ilk aşımız var düşününce stres yapıyorum dilerim çok ağlamaz bazı bebekler ateşleniyormuş sizin nasıl oldu kızlar önlem falan aldınız mı ??

merhaba kızlar...
bugün bizimde kırkımız çıktı. kırk çıkana kadar hastane dışında biyerlere gitmedik. bundan sonra giderim diyoum ama. soğuklar da beni ürkütmüyor değil. ılıman zamanlarda çıkabiliriz galiba. ama avm lere gitmeyi pek düşünmüyorum. zaten hala arabamızı da alamadık. kucakta da olmaz zaten. sadece ev gezmelerine gidebiliriz.
fahriyecim bizde rotavirüs yaptırcaz. zararı olmaz diye düşünüyorum. 2 çeşidi varmış. rotarikse iyi diyorlar ama bilemiyorum.
pitoscum sen yaptırdıktan sonra hangisini yaptırdığın konusunda bilgi verirsin di mi?
nehircim şanslısın vallahi. annenin yanında olması ve ona bırakarak dışarı çıkabilmek iyi olsa gerek. ben sadece eşime bırakıp çıktım dışarıya o da birkez zorunlu banka işim vardı. bikaç kezde yürüyüş ve hava almaya çıktım.
gündüzleri uyumadığı için tuvalete gitmek bile zor oluyuor bana. hepatitin 2. dozunu yaptırcaksın sanırsam perşembe günü. o aşı ateş yapmıyor ama biraz huzursuz edebiliyor. bizimki yaptırdıktan sonra2 gün huzursuzdu. ateş yapan aşı 2. ayın sonundaki aşılarmış. ben aşıya götürmeden önce bir çay kaşığı calpol vermeyi düşünüyorum.
pitoscum kalça usg sinde bişey çıkmamasına sevindim canım. umarım biz de sorunsuz atlatabiliriz. gerçi öyle bir sıkıntısı olan bebekler hiç durmadan ağlarlarmış.
kızlar vallahi benim oğlan almıyor emziği. ben de zaten kusuyor diye daha fazla zorlamadım.
bu arada süt sağmak için ne cins pompalar aldınız? dışarı çıkarken bırakmak gerekiyor. elle sağmak öyle zor ki.
bizden böyle..
iyi haberlerinizi bekliyorum.

benım arkadas vurdurmadım deyince kafam karıstı.vurdurmak yanı onlemini almak istiyorum aslında.

benım kızım da gunduzleri hiç uyumuyor zorla ben uyutursam oda en fazla 1 saat.3-4 saat faln toplamda.gece uyuyor gazı yoksa.

selam kızlar
uzun süre giremedim mevlüdümüzü yaptık dün çok şükürr o sitresi güzel bi şekilde atlattık herşey çok güzeldi oğlum da iyi çok şükür gaz sorunumuz ve doymama sorunumuz var arada bi geceleri rahat uyusun diye mama veriyorum karnı doyduğun da çok mutlu artık iyice hareketlenmeye başladı çıngıraktan fln anlıyo artık büyüdüğünü görmek çoook güzell :)
nehir ben yaptırdım hepatit b 2.doz aşısını ateş olmuyo da beste ablanın dediği gibi huzursuz oluyo 2 gün sonra geçiyo eski haline dönüyo
beste abla elektrikli pompalar iyi olmuyomuş ben plastik el pompası aldım oglum hastanedeyken onunla sağıyodum sütümü iyi o hem pahalı da diil elektrikli olanlar 100 den başlıyodu
biz de daha ultrason ve işitme testini yaptırmadık hava soguk diye çıkarmak istemiyodum ama cuma günü büyük ihtimalle yaptırıım
bizden de haberler böyle :)

artık bikaçgünde bir girebiliyoruz.3 ayını doldurunca düzene girecekmiş bebişlerin uykusu..gece-gündüz ayrımını öğretmek gerekiyormuş.bunun için gece konuşmamak, ışık açmamak(gece lambası dışında) lazımmış.ben yapmaya çalışıyorum.
ben pompa olarak manuel küçük basit bir pompa almıştım ilk günlerde.dışarı çıkmam gerektiği zaman onunla sağıp bırakıyorum.yarım çay bardağı yetiyor.ama 1-2 saatlik gitmelerim için.işe başlayınca daha gelişmiş bişey almam lazım.bende karar veremedim elektrikli mi yoksa manuel mi? kullananlara sormak lazım.fikri olan varsa yazalım burdan..

selam bizimki emmek için uyandı size bir bakayım dedim...
gündüzleri tilki uykusu yapıyor rüzgar kesinlikle derin uyumuyor yeni birşey keşfettim kendi yatağıma yatırıyorum bende yanına yatıyorum öylelikle kesik kesik uyuyor ama akşam oldumu hava karardımı resmen akşamı anlıyor ve deliksiz gece uykusuna geçiyor bazen uzun bazende kısa uyuyor ama mesela bu akşam 2 saat deliksiz uyudu sonra uyandı hemen idare ediyoruz işte...
yarın aşıya götürücem offf çok sinirr :)) evde kurmamak içinde ateşi çıktımı falan diye öğleden sonrada gezmeye gidicem :))) hepinizi öpüyorum benimki mızıklamaya başladı...

selam kizlar...herkes iyi okudugum kadariyla cok sevindim
bizdede durumlar sukur iyi ama hala goguslerim duzelmedi...uykumuzuda daha duzene sokamadik bazi geceler 4-5 saat uyuyoruz bazi gecelerde 2 saatte bir uyaniyoruz...sali gunu bizde kalca ultrasonumuzu cektiricez bu arada cektiren arkadaslar nasi bebisler cok agliyomu:94: korkusu sardi simdiden artik aglamasin kizim ya kiyamiyorum:84:
kirkimiz ciktigi icin artik hic durmuyoruz evde cok bunalmistim valla kociste izinli ondan rahat rahat geziyoruz bugunde kizim ve kocisimle alisverise gitcez hicbi kiyafetim olmuyo eskiler kapanmiyo hamilelikte giydigim pantolonlar buyuk geliyo of ne slklcl bi durum buhepsi duzelcek insallah zamanla en azindan ben buna inanmak istiyorum
bizde durumlar boyle kizlar hepiniz bebisler ve kendinize iyi bakin

Chicco Klasik Biberonlu Göğüs Pompası diye geçiyor....

kesinlikle tavsiye ederim kızlar hem ucuz hem kullanmı kolay elektrikli ye o kadar para vermeyin derim

Son düzenleme:
Bebekler doğduklarında gece ve gündüz ayrımı yapamazlar. Onun gece ve gündüz kavramını öğrenmesine yardımcı olacak olan annesidir. Peki nasıl olacak? Öncelikle bebeğin gece uyumadan önce yapılacak rutin işlere alışması gerekir.

Örneğin pijamalarını giymek, banyo yaptırmak, sütünü odasında vermek, perdeleri sıkıca kapatarak gece ortamı oluşturmak, bebeğin gece kavramını daha hızlı anlamasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra bebeğin ve annenin uyuma alışkanlıkları farklıdır.

Annenin, doğumdan sonra yorgun düşmesi ve bebeğin uyuması için ne gerekiyorsa yapması bebeğin uyku alışkanlığında bozukluklara yol açabilir. Uzman görüşlerine göre , sallayarak uyutulan, anne ve babanın yanında yatmasına uzun süre izin verilen bebeklerin ilerki yaşlarda uyku problemleri ile karşılaşacağı belirtiliyor.

nuraycım bizimkide aynı geçen gün 5 saat uyudu dün gece 2 saat uyudu sağı solu belli değil bunların :)))

bende kontrole gittiğimizde sorucam kalçaa ultrasonunu ve rotavirüs aşısını...
bizde paso geziyoruz birazdan yine çıkıcaz sabahtan oğluşumu aldım kangurusuna yatırdım sağlık ocağına götürdüm hepatit 2.dozunu olduk etrafa gülücükler dağıtıyordu iğneden bir haber allahtan fazla ağlamadı karma aşılarda böyle olur inşallahhhh 9günde 500gr almış 4.5 kilo olmuş geldim hemen doktorumuzu aradım mamayı azalt çok almış dedi...
ben hiç kilo veremedim kızlar hala hamile pantalonumu giyiyorum toplamda 13 kilo almıştım 5 kilo gitti 8kilo üzerime yapıştı zaten süt yapsın diye midem çöplüğe döndü duyduğum herşeyi yapıyorum kilo vermem şu an imkansız umrumdada değil zaten napim sonra düşünürüz...
bu arada boza,maltana ve ısırgan çayına taktım şu aralar sürekli bunları tüketiyorum sanki sütüm arttı gibi kızlar deneyin derim bozayı bimden maltanayı migrostan aldık bimde de vardı ama ananaslısı süper...
bebişlerinizi kokluyorum sizleri öpüyorum

Chicco Klasik Biberonlu Göğüs Pompası diye geçiyor....

kesinlikle tavsiye ederim kızlar hem ucuz hem kullanmı kolay elektrikli ye o kadar para vermeyin derim

ben almadım pompa çünkü sütüm sağacak kadar çok değil diye ama kimiside sağmak sütü çoğaltır diyor hem o kadar para verip işime yaramamasıda vardı ama bunu alabilirim fiyatı ne kadar tatlım ??

nehir maşallahın var yarı kırkta gezmeye başladın biz hiç gezmedik hastane haricinde çok bunalmıştım ama artık durmak yok bugün kırkımızı yeni uçurduk komşuya gittikk yumurtamızı ekmeğimizi pamugumuzu aldık yedik içtik geldik yarın yine çıkıcam öbür gün yine evde durmucam artık çok sıkıldım 40 gün resmen depresyona girdim ya önümüzdeki 3 gün doluyum çok şükür haftaya allah büyük yine çıkarım bir yerler :)
yüzünde sivilceler çıktı yavrumun ya kayınvalidem normal diyo ama ben tedirginim kafasında fln isilik gibi vücudunda yok sadece kafasında yüzünde küçük küçük anlamadım doktora götürsem tahlil isticek kafam takıldı ona ya
bide kanguruya koysam bi sorunu olur mu acaba ya bilgisi olan var mı ?

Son düzenleme:

ben kanguruyla sağlık ocağına gittim yazdım dikkat etmedin sanırım hiçbirşey olmaz merak etme acayip rahat oldu hem...
benimde oğlumun yüzünde isilik gibi sivilceler çıktı doktora gösterdim sütün yağlı olduğu için çok normal zamanla geçer dedi bir kaç gün sonra hafifledi gerçekten telaş etme yani her bebekte oluyormuş canım...
bende gezmesem çok sıkılırdım yarında çıkıcam kafam dağılıyor iyi oluyor annemde cumartesi gidiyor artık çok sıkıldım diyor evimde jeotermalli kadın bayılcak sıcaktangitme azıcık daha kal diye duygu sömürüsü yapıyorum ama yemiyor neyse yaa gitsinler arkasından ben giderim ona ordanda akyınvalideme kurtulamazlar artık bizden

elifcim aklıma geldi sende manuel pompa almıştın eczaneden memnun musun senin ev bana yakın memnunsan bende senin eczaneden alayım diyorum:26:aslında ben medela elektirikli pompa istiyorum ama 150 lira birde işime yaramazsa diye o kadar para vermek istemiyorum önce manuellerle bir deneyim diyorum kafam karıştı

bende 50 gunluk olduk ilk defa dun enyakın arkadasıma gittim.uyudu allahtan.
buralı degilim ya akrabaya daha rahat gidilir belki.

insallah akhisara gidince subat tatilinde gezeriz bizde kuzumla.
banyo yaptık bizde.bu gece babasının dersi var o gitti.bende nete girdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…