Şubatta hamile kalanlar buraya..

ben mama vermedim kızıma ama sütüm sagacak kadar da cok degil .sizler sagıyosunuz galiba ne guzel.

canım benim sütümde sağacaak kadar çok değil ama işe başladığımdan mecburen sağmaya çalışıyorum tüm gün tek göğsümü veriyorum diğerini sağayım diye ama henüz 60 cc yi biraz geçebildik

pompayı sıkı bir pazarlık sonunda 30 liraya aldım canım MESELA BURADA 33.90

bu arada nazela ile en son geçtiğimiz salı konuştuk, henüz içine sinen bir bakıcı bulamamış - emre bebek nerdeyse hiç uyumuyormuş - ve sütü azmış tüm bunlara rağmen ne kadar iyi olunursa o kadar iyiydi...
önümüzdeki pazartesi işe başlayacakmış artık sık sık yazar sanıyorum..

Son düzenleme:

benim en son kuzenimin pompasında tek göğsümden 40cc gelmişti şimdi ne kadar gelir bilemiyorum birazdan dışarı çıkıcaz alışveriş merkezine alıcam bir pompa artık almam şart oldu doktor mamayı azalt kilo alımı iyi diyor demin bir saat boyunca emzirdim her iki göğsümüde doymadı nasıl ağladı anlatamam kıpkırmızı oldu dayanamadım üzerine birde mama yaptım acayip iştahlı bu çocuk ya ne yapıcam bilmiyorum doktorda iri bir bebek dedi zaten boyu falan acayip uzun 3-6 tulum giydirdim dün eni bol ama boydan oldu yani :S alayım bir pompada en azından sağarsam ne kadar içtiğini bilirim bir saat emdi demekki az gitti çocuğa süt yoksa öyle ağlamazdı içim acıdı yaa offfff

ben mama vermedim kızıma ama sütüm sagacak kadar da cok degil .sizler sagıyosunuz galiba ne guzel.

sütüm çok değil diyorsun ama demekki yetecek kadar çok doymadıkları zaman deli gibi ağlıyorlar çünkü benim sütüm gündüzleri yetmiyor mama vermek zorunda kalıyorum,sütümünde az mı çok mu olduğunu daha iyi anlamak için pompa alıyorum...

Son düzenleme:

sevindim ikisininde iyi olmasına,süt sorunu ise hepimizde var takmasın kafasına ben sıvı tüketmekten tuvaletten çıkamıyorum ama artık düşmücem üstüne yoksa yok ne yapalım yani

bendede ayni pompadan var gayet memnunum ama acidan sagamiyorumki goguslerim duzelmiyo duzelmiyo duzelmiyooooooooooooo hala kopcak gibi delircem ilaca verdigim parayla en iyisinden elektrikli pompa alirdim valla bu gidisle en fazla bi ay daha emziririm gibi geliyo dayanamiyorum cunku allah sonumu hayir etsin:84: herkes gecer sabret diyo ama yasamayan bu acinin nasi bisey oldugunu bilmiyo:95:
sut icinse herseyi denedim(bulgur,helva,ayva kom.,kayisi) ama tek sut yapan sey bira ben gecen gece bi tane light bira ictim ilk defa sutumun fiskirdigini gordum tabi size kalmis doktora sordum haftada bi tane icebilirsin ama light dedi denemek isteyen olursa diye soyluyorum

Canım o madecasol kremi denedin mi? Bana çok iyi gelmişti o, yarayı 2 günde kapatmıştı üstelik emzirmeyi de kesmemiştim.
Dün gece de bizim en zor gecemizdi, bende gaz vardı o da olduğu gibi kızıma geçmiş, akşam 9dan sabah 5e kadar ağladı yavrum Allahım sabır versin, bitmiyo bu gaz çilemiz yaaa...

**benim bebişin bu siteye allerjisi var :)) girdiğim anda uyanıyor ve ben her seferinde ne yazdığımı ne okuduğumu bilemiyorum..şimdi annem aldı da yazıyorum.ama ağlamaya devam tabee..
**tsiraa pompa tavsiyen için tşk..işe yarıyorsa elektrikli almaya gerek yok bence de.
**nehircim, eşim almıştı basit pompayı, şimdi aradım sordum. ata cad.den sakaryaya dönmeden düz e-devam ettiğinde küçük bir cami var, onun yanındaki eczaneden almış.7 TL imiş.biberonu falan yok zaten.küçük bi pompası var birde memeye oturan ucu.çekip bardağa döküyorsun.biz meme ucum çıksın diye almıştık.1 saatlik evden uzaklaşmak için yeterli:)) yakınındaki eczanelerde de olabilir diye ayrıntılı yazıyorum.
**beste sormuş sanırım kalça usg sinde bebeğin canı acıyormu diye.benimki fazla huysuzlanmadı.bizim gebelikteki gibi bir ultrasyon cihazı ile bakılıyor.sırayla 2 kalçaya yandan bakılıyor..bebeğin hareket etmemesi lazım.sıkıca tutunca biraz ağladı benimki..
**kızlar burun tıkanıklığı sorunu yaşıyorum ben..burun damlası verdi dr.damlatıp pompayla çekiyorum ama nafile gece hep tıkanık.bu yüzden çok sık uyanıyor hep huzursuz..buhar makinası alan veya kullanan var mı alsak mı acaba?? yazarsanız sevinirim..

nuraycım lıght bira yerine maltana neden içmiyorsun (alkolsüz bira) hem istediğin kadar içebilirsin içeriği aynı benimde sütümü çoğaltı birde ısırgan çoğalttı onun haricinde hiçbirşey çoğaltmadı...daha önce ayrıntılı yazmıştım maltanayı kesinlikle deneyin ananaslısı süper bimde satılıyor hatta eşim almaya gitti şimdi bana birde pompa alacak elektirikli almışken en iyisini al dedi annem benim hediyem olsun dedi çok şanslı oğlum ananesinden babannesinden :))) gitti bakalım eşim almaya biz gidicektik alışveriş merkezine ama rüzgar uyudu şimdi uyandı gidemedik...sağıcam bende bundan sonra sütlerimi aslında meme ucları yara olanlarada çok iyimiş elektrikli pompa birde bepanten krem kullanmış arkadaşım açık bırakmış göğüslerini emzirmeden öncede ılık suyla yıkamış çok kısa sürede iyileşmiş dene istersen nuraycım...

Canım buhar makinasından önce bir nem ölçer almanı tavsiye ederim bebeklerimiz için en ideal nem oranı 45-50 imiş doktorumuz öyle demişti.

burun tıkanıklığını bizde yaşıyoruz ne yazık ki

doktorumuz tonimer damla(%100 steril deniz suyu çözeltisi olup burun içini yıkayarak her türlü burun tıkanıklığını gidermektedir.) verdi ssk karşılamıyor 18 tl ve açtığın paketi 24 saat içinde tüketmek gerekiyor!
geçen gün sağlık ocağına kontrole gittiğimde aile hekimimize böyle böyle dedim elime bolca BERKO-FİZ BURUN DAMLASI sıkıştırdı bir daha para verme bitince yine gel dedi

buhar makinasını küçük bir alanda kullanacaksan ben bunu aldım çok memnunum Chicco Humi 3 Soğuk Buhar Makinası

saol elifcim ayrıntılı yazmışsın bakalım elektrikli pompa aldım deniycem bu akşam anlamış olcam hem sütüm az mı çok mu...

merhaba kızlar...
hepinizden haberler almak ne güzel..
benim ufaklık ta akşam olduğunu anlıyor mu ne akamları uyuyor. ama gündüzleri en fazla 1 saat uyutabiliyorum. gerçi buna şükür daha önce onu da uyumuyordu.
pompa tavsiyeleriniz için teşekkür ederim kızlar. yarın ben de chicconun pompasından alayım. bi yere gitmek gerektiğinde sağmak iyi olur. gerçi ben çok bırakıp gidecek gibi değilim. ne anneanne ne babaanne den şansım var. bir ablama canımı atıyorum. mesela yarın gidicem 2-3 saate gelirim dedim. ablam panikledi.durmazsa napıcamdiye. bi de çocuk büyütmüş birisi. biz sadece komşuya gittik kırkımız çıktıktan sonra. ankara soğuk. herkesin evi bizimkinin sıcaklığında olmaz diye tedirgin oluyorum. çünkü hemen hapşuruyor kuzum.
bugün ilk defa banyosunu ben yaptırdım. tabi yalnız değildim. bundan sonra yaptırırım sanırım cesaretim geldi. bizimkinin kıyafetleri küçük gelmeye başladı. hepsi 0-3 aylıktı ama. yarın biraz da kıyafet almam lazım. malüm ben öncesinde stok yapmadım gelenler de olur diye.
yarın bir de park yatak ve arabasını almayı düşünüyorum.
süt için maltanayı ben de deniycem. banada en fazla sütü inci yapıyor. yatmadan önce yiyince gece boyu göğüslerim şişiyor.
evet kızlar 3 aydan sonra umarım düzene girer. yoksa bu düzensizlikte bizde bakıcak birisini zor bulucaz.
sağlıkla kalmanız dileğiyle...

evet canim haklisin kayinvalidemde aynini soyledi dun aldiriyim bende cunku bira tamam arttirdi sutumu ama ictigimede cok pisman oldum ya zarar verirsem bebise diye alkolsuz olmasi iyi insallah ise yarar bendede zira hem canimin acisindan bide sutun azligindan canim burnumda:84:

slm kızlarr
bugün hastanedeydik bebişimin işitme testini yaptırdık dr.kalça çıkıklığı için ultrasona gerek duymadı hırıltısı vardı film fln çektirdik bişi çıkmadı çok şükür 5150gr 60 cm miş uzun boylu olucak dedi dr.sevdik bu dr.u artık buraya gidicez aylık kontrollerimize :)

selam kızlar...
nehircim ben de bimden maltana aldım canım.dediğin gibi ananaslısından. tadı oldukça iyiydi. dün doktorumda ender saraçta aynısını söyedi malt içeceklerinin süt yaptığını. ve emzirme döneminde kilo almamak için sadece sıvı ağırlıklı beslenmemiz gerektiğini söyledi. yoksa kilolar alıp başını gidermiş.
bu arada göbeğinizi sarmaya başladınız mı. dolama diye bişey varmış. ya da korseyle. ben de dolama aldırayım dedim. şimdilik tülbentle sarıyorum.

chicconun manuel göğüs pompasından aldım. medeleninde süt saklama kaplarından aldım ama tek kullanımlıkmış. chicco ile değiştiricem. başka süt saklama kabı alan var mı? bi yere gittiğide şimdilik biberona koyuyorum ama çalışmaya başlayınca muhakkak ya 3-4 biberon lazım yada saklama kabı.

canancım bebişine maşallah canım. gerçekten uzun boylu olucak bizim çocuklar. benimki de 1 aylıkken 59 cm di.şimdi ne kadr oldu bilemiyorum. 2 hafta sonra kontrole götürürüm bakalım.
benim oğluş gündüz uykusuna aynen devam ediyor. yani 15-20 dakikalık kısa periyotlar halinde. uyanınca da pek bi mızırdak oluyor. dün ilk defa ben banyo yaptırdım. daha önce yanımda deneyimli biriyle yaptırdım ama dün eşim ve ben yalnız yaptırdık. çok becerebildiğim söylenemez ama yinede temiz oldu yavrum. benimoğlan pek bi kusuyor. ondan hem kıyafet değiştirmek eziyet oluyor bana. hem de kokması fazla oluyor.

bizden durumlar böyle... hepinizin sağlıklı haberlerini bekliyorum..

ultrasonumuz cekildi kizlar sukur bi sorun yok
ama idrar veremedik benim kizim torbayi takinca yapmadi tam cikardim torbayi yapiverdi
herkesin gogusleri duzeldi sanirim benim haricimde bende alistim bu aciya gecmicek benimkiler annelik aci cekmekmis emek vermekmis cani saolsun kizimin o iyi olsun butun acilari ben cekerim(cok damar oldu beee )
e arada girin kizlar topigimiz assalara inmis gene...bebislerden firsat bulursaniz tabi..kendinize ve bebislere iyi bakin sutunuzle kalin...

bizim topik iyice sessizleşti girse bile herkes kimse yazmıyor diye yazmadan çıkıyor,online kimse olmayınca sohbette olmuyor ben ne zaman girsem kimse yok pofffff

umarım herkes iyidir bizde oğlumla üç gündür yalnızız aşk yaşıyoruz :))) ama hiçbirşey yapamıyorum bütün vaktimi alıyor yarın yine annemi çağırdım gel diyee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…