Şubatta hamile kalanlar buraya..

benim oğluşta terleme olayı yok çok şükür bazen ayakları terli oluyo ama çok fazla diil
ben atlet üstüne uzun kollu çıtçıtlı bady üstüne genelde tulum giydiriyorum altına da çorap ayaklı pijama tarzı üstü de tulum zatn .. bu kadar yeterli oluyo terlemedi hiç böyle evin içi de ılık ..
benimde kulağımda var sorun ya akıyo sürekli ve duymuyorum bi kulağımdan bişi de kullanamıyorum dr.a da gidemiyrm bu ara havalar iyicene soğduu marın 14 ünde aşımız var o zmna kadar beklicem sanırımm
elif bende çok üzüldüm yaa ani karar verme sabrett herşeyin başı sabır ve dua Rabbim hidayete erdirsin sabrın sonu selamet dinimizde boşanmak yok biliyosun hele ki ailesi yüzünden yapma bence yuvayı diş yapar sabret derim ben sanaa ..

Merhaba kızlar,
Nazelacım anlattığın durum zor, ben seni %100 haklı bulsam da gene de haddim olmayarak bir kez daha düşün derim. Babasız çocuk büyütmek çokkk zor günümüz şartlarında.
Bizim 4. ay kontrolümüze daha var ayın 2sinde. Bu arada benim kızçe yattığı yerden kalkma çabasına girişti, yarım mekik çekiyo kuzum kalkabilmek için büyük bir azimle Birde kahkaha atmaya başladı cadı Ama hala gaz sorunumuz devam ediyor, bir de kaka yapma sıklığımız azaldı son zamanlarda, bu da iyice bunaltır oldu...

mama veren anneler su da veriyo musun herkes bana su ver diyo ama zaten anne sütünün %80 nı su diil mi
bi de oturtmak ne kadar sakıncalıı ?

mama veren anneler su da veriyo musun herkes bana su ver diyo ama zaten anne sütünün %80 nı su diil mi

Canım ben mama vermiyorum ama 2 farklı çocuk doktoruna da sordum ikisi de su verme dedi, aynen dediğin gibi %80i su anne sütünün dediler. 6 aya kadar da oturtmayın kemikleri batar diyo büyükler, bende pek oturtmuyorum onun için...

dimi bende netten araştırdım ek gıdaya geçince verilir yazıyodu ne derlerse desinler vermiyim ben su fln ..
evt büyükler öyle söylüyo da netten baktım bu ay destekle oturabilirler fln yazıyodu o yüzden kafam karıştı dr.a soran varsa diye sordum bende

günaydın kızlar valla sizin giydirdiğiniz kadar giydiriyorum bende ama neden terliyor anlamadım ya oooffff...

bestecim bende yastık kullanıyorum üstelik bayada yüksek emrenin yedikleri geri geliyordu midesinden yani reflüsü vardı bunun için yastık kullan dedi drumuz.

kıyafet konusunda katılıyorum size kızlar çoğu tulumumuz elimizde patladı özellikle ayaklı olanlar 6 aylık olanları 3. ayda giydik şimdide kısa gelmeye başladılar ama 6-9 larda uzun geliyor bir miktar ve enleride bol çocuk paçoz paçoz geziyor evde yaa

valla şekerler ben biraz biraz oturtuyorum oğlumu özellikle dizlerimde hafif kaykık şekilde sırtından da destek veriyorum çok şeker oluyor görmelisiniz... e zaten oto koltuğunda da hafif kaykık bir şekilde oturuyo bu veletler kemikleride batmıyohoş annem gördüğünde kıyametleri kopartıyo ama daha bişi olmadı şükür..

su verme konusuna gelince ara sıra su veriyorum ben bir iki damla bebiş kaşığıyla ama şu an reflüsü için ilaç kullanıyoruz suya hazırlıyorum onu yaklaşık 15 cc su içiyor yani...daha fazlası böbreklerini yorar aklınızda olsun ama... mama verseniz bile su vermenize gerek yok çünk mamayıda su ile hazırlıyorsunuz...

dün oğluşuma uyku arkadaşı aldım kızlar Fisher Price Uykucu Denizatı M8581 OyuncakDenizi.com işte bu ürün çok şeker bişi... melodileri bir harika ve sürekli dalga sesi var... sanırım anne karnındaki sesi taklit etmeye çalışmışlar... oğluşla beraber yatırdım dün gece ikisini ama benimki cazgır onunla uyuyacağına oynamaya başladı ve burnunu kemirmeye...annemde buna beethovenı getirsen uyumaz bu kızım boşa masraf etme diyor bakalım sonuç ne olacak sizleri haberdar ederim.

kızlar çok haklısınız dinimizde boşanmak yok, babasız çocuk büyütmek çok zor bende bunları biliyorum ama eşimle yürümüyor ben oğluma gebe kaldığımda da sorunlarımız vardı hatta evliliğimizin başından beri sorunlarımız vardı ve malesef bu sorunlar hep ailesi kaynaklı idi... bugüne dek sineye çektim belki birgün oda aile olduğumuzu anlar dedim ama nafile.. oysa şimdi emremin geleceğini düşünmek zorundayım çocuğumu 2 aylıkken bırakıp çalışıyorsam yine onun içindir ve onun rızkını kimseye yedirtmem. ya eşim bizim ailesi olduğumuzun farkına varacak yada çok üzgünüm istediği kişilerle bir hayat yaşayacak..

kızlarrr...
ekim annelerinin topigini okudum da bulusma gunu falan yapmıslar biz cok fazla kısı degiliz zaten 10 kısı falanız aslında yaza bulusmak ne guzel olur degil mi?
lisedekilerle bulusuyoruz biz bazen ben yatılı okulda savastepe anadolu ogretmen lisesinde okudum.unıvsten cok onlarla gorusuyoruz biz.
sizlerle de arkadas gibi olduk gormeden guzel bir paylasım kurduk burda.
onlar ek gıdalra baslamıslar sanırım.bakalım biz ne zaman baslıycaz.ayın 3.de 4 ayımız dolacak ama hafa sonu gidicez bız kontrole bursa ya gittigimiz için ilçedeyim ya ben.
evdeyken hersey daha rahatmıs calısınca zor oluyor.allahtan kayınvalidem de yapıyor işimi kadın 70 yasında yardımcı oluyor bende iyi anlasanlar kervanına katıldım.

nazelacım bende ogrencı gozlemlerimden yola cıkarak bırkez daha dusun derim.ama zorlada olmaz tabikiii.allah hayırlısını versin hakkında canım.

uyku saatini geçirdiğimde rüzgarda çok huysuz uyuyor ama ben saate bakarak uyutuyorum 2 saat uykusuzluğa dayanabiliyor o mızmızlanmadan memesini ağzına verip uyutuyorum böylelikle ağlamadan uyuyor bir dene istersen bu yöntemi...

elifcim özellikle boşanmana üzüldüm tabikide evliliklerde problem varsa ve son raddeye gelmişse çiftler anlaşarak boşanabilir ama çocuk olunca işler başkalaşıyor herşey daha zorlaşıyor sen oğlun ve kendin için en doğru kararı vereceksindir,eminimki umut varsada evliliğinde bunu sonuna kadar değerlendirirsin hakkınızda hayırlısı olsun...

bu terleme konusunu daha önce konuşmuştuk ben sormuştum sizlere,ben oğlumu sizden daha ince giydiriyorum çünkü evim jeotermalli yarım kollu çıtçıtlı badi üzerine ayaklı tulumu o kadar ama yinede uyurken ve emerken kafası saçları terliyor doktorumuz çok normal dedi merak etmeyin yani...

sizin evde jeotermalli değilmiydi elif neden o kadar kalın giydiriyorsun?

benim oğlum günde en az iki kere kaka yapıyordu bir aydır günde bir kere yapıyor son günlerde bazen iki günde bir oluyor doktora sordum artık böyle olacak sana daha önce söylemiştim dedi normalmiş yani gerçi ne kadar sıklıkta yaptığını yazmamışsın ama 2-3 günde bir ise normal...

ben su veriyorum çok sık emzirmeme rağmen çünkü suyun yerinin ayrı olduğunu düşünüyorum ama su vermemdeki en büyük etken evimin sıcak olması sanki verince çocuk rahatlıyor gibi geliyor bana bu su konusu doktordan doktora değişiyor yani...oturtmaya gelince henüz erken ben oturtmuyorum.

ben istanbulda olsaydım kesin bir buluşma ayarlardım ama izmirdeyim biz iki izmirli olarak elifle buluştuk zaten :))) bir daha buluşalım elifcim oğluşlarımızı tanıştıralım bu sefer...

nehir senin dediğin gibi yaptım uyandı 2 saat sonra mızmızlanmaya başladı hemn salladn uyudu hemencik sağol valla eşim de teşekkür ediyo sana :):)
suyun yeri ayrı ama şuanda susuzluk yaşıcaklarını zannetmiyrm çünkü mamada ne tatlı ne tuzlu terlemiyo da benim oğluş olmazsa aşıya gittiğimizde sorarımm...
nezala inşallah düzelir durumunuz ya yoksa çook üzülürm hakkınızdan en hayırlısı neyse o olsunn
buluşma olayı zor gibi çünkü herkes farklı şehirlerde ..
bu arada regl oldum tekrar bu sefer erken oldm rahatladm geç olunca korkuyrm ya erken daha iyi ...

selam şekerler;

valla nehircim anlamadımm ben bu ter olayını çocuğun kfası göl gibi sırılsıklam oluyor resmen emerken ve oynarken bende tedirgin oldum sık bronşiolitte geçirdiğimiz için allah korusun kistik fibrozis olabilirmi diye pimpirikliyim ya kendimi üzecek bişi bulurum her daim şimdide buna taktım...

nell benim oğlumda önceleri 3-4 kez yaparken kakasını şimdilerde bir kez yapmaya başladı dra sordum haftada 1 bile normal kafana takma dedi..

fahriyeciğim bizim burdaki dostluğumuzda çok güzel düşünsene birbirimizi görmeden bile sıkı dostluklar kurduk kimbilir belki birgün biyerlerde buluşma şansımızda olur inşallah...veya yıllar sonra çocuklarımızla birlikte buluşma ayarlarız.

kızlar annem dün emreyi uyutmak için her salladığında uykucuyuda yanına koyup müziğini açmış sanırım alıştı gece boyu her mızıldandığında bastım müziğine tekrara uyudu benim sıpa ve onun sayesinde dün gece ilk kez ortalama 1,5 saatte bir uyandı bende dinlenmiş oldum inşallah böyle devam ederde rahatlarız

boşanma konusu hep aklımda her dakika düşünüyorum haklısınız yazdıklarınızda ama birbirini sevmmeyen her an tartışan mutsuz bir evdede sağlıklı büyümeyecek oğlum. bu düşüncede beni yiyip bitiriyor hangisi doğru çıkamıyorum işin içinden. sanırım zaman gösterecek... hepinize destekleriniz için teşekkürler...

kızlar birde bebişlerin kaldığı odaların ısısını kaç derecede tutuyorsunuz?

selam kızlar...
umarım keyifler iyidir...
ben de oğluma ara sıra su veriyorum. bizde gün içerisinde bi sürü sulu şey yiyoruz ama su da içmemiz gerekiyor. bence bebeklerde aynı hergün olmasada ara sıra veiyorum.

benim oğluşunda ter sorununu çözdüm sayılır. elyaf yatığını yün döşeğinin altına koydum. elyaf terletir diye biliyorum çünkü. yün yastığının inceliğini ayarlama şansım olmadı daha ondan dolayı böyle bir geçici çözüm buldum. ama emerkende terliyor ara sıra. ama eskisi kadar çok değil. bizim de başka bir sorunumuz çıktı şimdi. sağ kulağının arkasından başlyarak kafasını kaşıyomuş gibi yapıyor. doktora söyledim. kulağına baktı. bir sorun yok dedi. anlamadım. normalden farklı bir huysuzluğu da yok ortada.
benim oğluşda en fazla 2 saat dayanabiliyor uykusuzluğa. bende saate bakarak uyutuyorum.
oğluşum günde 2 den fazla yapardı kakasını ama 3-4 gündür günde 2 veya 1 kez yapıyor.ama onu çok rahatsız ediyor sanırım. yapamadığında çok mızmız oluyor. gerçi benim oğlan zaten mızmız da.

kızlar, haklısınız vallahi. sizler en yakın arkadaşlarım oldunuz. haber alamayınca üzülüyorum. maillerimden önce buraya bakıyorum. iyiki bu yola beraber girmişiz.
sağlıkla kalın şekerler..

işe yaradığına sevindim canım bu yüzden seviyorum bu topiği birbirimizden birçok şey öğreniyoruz...

selam şekerler;

kızlar birde bebişlerin kaldığı odaların ısısını kaç derecede tutuyorsunuz?

bizim bütün odalarımız 22 derece...

kızlar kipada ne kadar güzel bebek kıyafetleri varmış ben gidip mothercare'den alıyorum dünya para veriyorum bir iki kere giyiyor,dün annemle gittik bayıldım vallahi kot pantalonlar falan çok cici en azından 9.aya kadar çok paralar vermeye gerek yok çabuk büyüyorlar çünkü bakın derim tabi ben böyle söylüyorum ama dayanamıyorum görünce o ayrıı ...

beste abla dişinden dolayı olabilir geçen nette okumuştum elini kulağına ve çenesine götürüyosa dişleri yer yapıyodur diyodu bizim oğluşunda sürekli salyası akıyo dün babası baktı parmağını sokup dişlerinde gezdirdi üst dişleri sert dedi inşallah diş çıkarırken kötü olmazz
benim oğluş kakasını günde 1 defa yapıyo ama az yapıyo önceden beline kadar çıkıyodu her yaptığında şimdi çok az yapıyo normaldir heralde öyle bi mızmızlığı yok..

bizimde oda sıcaklığımız 22 aşırı sıcak diil ama nehir sen niye o kadar ince giydiriyosun çokta sıcak olmuyo ki..
ne demişler çocugun giydiği haram bi kere giydiriyon bi dahakine küçülüyo ben hiç bişi almadım valla oğluşa sadece hastane çıkışı almıştım 2 tane o kadar çok kıyafet geldi ki büyüdükçe giydiriyorum onları büyük olsa giydiriyorum
babası geçen bi kot almış o kadar tatlı ki çok yakışıyo :)
kızlar ya odanın nem oranı bizim %70 çok nemli sanırım dimi bi de gittik oda nemlendirici aldık !

kızlar birde bebişlerin kaldığı odaların ısısını kaç derecede tutuyorsunuz?[/QUOTE]

bizim 23-24 arasında oluyor oda sıcaklıgımız.
bende okuldan geldim simdi.3 saatı gecmıs bıraz kapıyı acarken nasıl bagırıyordu bı duysanız bırısı bısey yapmıs sanırsınız...emzırdım sustuuuu

vallahi bizim evin her tarafı 22 derece olduğu için sanırım evimiz sıcak canan bize gelen kaçarak gidiyor ben tişörtle dolaşıyorum 24 saat,yarım kollu badisi üzerine uzun kollu ayaklı tulumu tam geliyor yani üstelik kafası terliyor geceleri...

gerçi sen izmirdeydin dimi izmir daha sıcaktır istanbuldan bugün dr.a gittim kulağım için ogluşu kayınvalideme bıraktım buz gibiydi havaa ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…