Şubatta hamile kalanlar buraya..

bizimde odalarımız 21-25 derece arasında değişiyor sıcaklıkları ama oturma odamız yaklaşık 24-25 arasında oluyor sürekli ve ben kendim üşüyorum diye çocuğu çok giydiriyorum galiba. kısa kollu çıtçıtlı body üzerin bir ince zıbın üstüne body ve kolsuz tulum (anladım şimdi oğluşum niye terliyo )

bestecim diş çıkarma dönemlerinde elleriyle kulaklarını çekiiştirebilirler çünkü çene ve kulağımız aynı kas grubuna bağlıdır bu nedenle kulakta problem yoksa diştendir canım...

valla bende tam bir kıyafet manyağıyım oğlumuda öle yaptım dolap hınca hınç dolu hala bu çocuğun giyecek bişeyi yok diyorum

fahriyecim benimkide öle uykuddan kalkınca emzirmeye alıştırmışım ben onu şimdi de öle olsun istiyo bıraktığım sütü ısıtana kadar annem bağırıyo sıpa hemde canından can çıkıyomuş gibi. kıyametler kopuyo...

dün aşılarımızın 2. dozunu olduk allahtan çok ağlamadı zaten bacaklarını tutuyoruz diye ağlıyo iğneden değil... gecede birazcık ateşimiz vardı ama çok şükür sorun olmadı. bugünde ün. hastanesine ter testine götürecem oğlumu taktım bu aralar çocuğa inş. bişi çıkmazda kafam rahatlar .

canancığım evin nemi çok canım 50 civarında olmalı... bu kadar çok nemde çocuğu hasta eder... ortamdaki tozun ciğerlerine ve burun mukozasına yapışmasına neden olur canım.

kızlar düştü yine çenem öptüm sizleri by.

selam kızlar...
bizim termometre bozuk. ondan evin sıcaklığını bilemiyorum. 22 civarında gibi.ama ben şu mantıkla giydiriyorum bebişimi. kendim ne giyersem bi fazlasını ona giydiriyorum.ben atlet,bir penye ve yelekle dolaşıyoum.ona 2 penye ve yelek giydiriyorum.alta da 2 kat giydiriyorum. ara sıra hapşuruyor. erkek çocuğu sıcağı sevmez pek diyorlar. şimdilik çok sorun yok. ama 25 derece de biraz fazla. kitaplarda 18-22 arası tutun evin sıcaklığını diyorlar. terlemesi hala var oğlumun.
bugün 7-8 damla elma suyu damlattım oğluşumun ağzına. ben bişey yerken acayip mahsun bakıyor. sanki bana neden vermiyorsun der gibi. ben de sanki doyumluk değil ya dedim. damlattım ağzına. sevdi sanırım. iştahla açtı ağzını.
ben oğluşumda olan her şeyi takıyorum kafaya. sonra eşime söylüyorum. o da bebektir olacak diyor. demem o ki çok da fazla kurcalamamak gerek bebekleri. doğaları böyle.
kızlar bu arada göbeklerle aranız nasıl.. ben nbb nin bir korsesini aldım.tayt gibi göğüs altına kadar. diğer korseleri kullanamadım. ayrıca 3 seanslık elektro terapi alacağım haftaya. işe başlamadan göbekten kurtulmak istiyorum.
benden bu kadar.

günaydın güzel anneler;

dün ter testini yaptırdık oğluşuma sonuç iii ama ben taktım ya kafaya birkez daha tekrar ettirmek istiyorum. birde dün ateşi var diye sadece pijamalarıyla bıraktım oğluşu hiç terlemedi, sıpa demekki benim yüzümden oğlum terliyormuş meğerse

bestecim ardaya ilk olarak meyve suyu gibi tatlı gıdaları veriren yoğurt, peynir vb. şeyleri yemeyi reddeder canım bu nedenle aklında olsun başlayacağın ilk ek gıda yoğurt veya sebze çorbası olsun canım. ama bende emrenin elma vs. yalamasına izin veriyorum zaman zaman çok hoşuna gidiyor.
bu arada bu kadar strese benim göbek dayanamadı küçüldü biraz yavaştan eski pantolonlarıma girebiliyorum gibi. ama eski gömlekler büyüyen ve sarkan memelerim yüzünden hala olmuyolar

odanın nemini nassı düşürebilirim ya balkonun kapısını açıp havalandırdığımda düşüyo bi tek odada diilken açıyorm sonra mecbur kapatıyrm bütün gece de öyle kalıyo tabi ne yapmam lazımm
benim göbekte baya indi rengi de açıldı simsiyahtı ama hala var göbeğim gögüslerim benimde öyle ya hem kocaman oldu hemde sarktı baya nineler gibi oldum diyrm bide kızlar dogumdan sonra hiç iyileşemedim ben ya ilk dişim iltihaplandı sonra bogazım şimdide kulağım niye böyle oldu anlamadım bi türlü antibiyotik kullanıyrm mecburen ...

Son düzenleme:
beste benim oğlumda gün içinde birkaç kez hapşuruyor onuda sordum doktora normal dedi...
bende elmayı dudağıma deydiriyorum nasıl yalanıyor anlatamam bayılıyor tadına ama elifin dediği gibi doktorumuz tatlı tatla başlarsan kahvaltıda yemek öğünlerinde sorun yaşarsın dedi o yüzden çorba ile başlıcaz dedi ve 4,5ayda başlayalım dedi siz ne düşünüyorsunuz bana erken gibi geldi neden 6 ay anne sütü diyorlar o zaman..

dün dr.umuza gittik, oğluşum iyi çok şükür.7 kg olmuşş.
*nehircim, dr.a sordum 6.ayda başlayacaz dedi ek besin için..anne sütüne devam dedi. tatlıyla başlanmaması gerektiğini bende dinlemiştim.asıl işimiz bence o zaman başlayacak.ne pişirecez diye düşünecez demi? ben normal yemeği de zor karar veriyorum.hele bu gaz olayından sonra iyice zorlaştı yemek bulmak..neyse..
*nazela bence sen dr.olduğundan araştırasın geliyor.bazen bilmemek iyidir ya biz onu yaşıyoruz.aksırıyor hapşuruyor terliyor biz bebek deyip geçiyoz.bence biraz rahatla hapimiz böyle büyüdük öyle düşün canım.
*beste bende de göbek kaldı.offf 38-40 beden pantolonlarım belden kapanmıyor.pantolon almam lazım.korse çok sıkmıyormu..rahar hareket ediyormusun alsam mı bende..
**kızlar acayip saçlarım dökülüyor benim.kel kalacam yakında.bu dönemde olurmuş..sizde de aynı mı??

bu ek gıda olayı hakkaten zor yaaa.evet ilk 6 anne sutuyse neden baslıyorlar 4 aylıkkeenn

pitos masallah kuzuna..
son ayda ne kadar aldı???

dr.umuz demir damlası verdi..2 yaşına kadar günde 8 damla verilecekmiş.başlayanınız var mı?
*nehircim geçenlerde hava güzeldi.arabasına koyup teleferiğin altındaki çay bahçesine götürdük urası.emzirme yeri yok ama 1 saat oturduk..güzeldi.hava aldık hep birlikte.havanın güzel olduğu bir gün gidebiliriz.oğluşlar tanışsın bakalım..bizim ev jeotermalli ama pencerelerimiz aliminyum.bide çok esiyor burası.sizin evdeki jeo.ısısı yok bizde.ama buna da şükür.ev sahibi döşetmesydi yanmıştık..

bu ek gıda olayı hakkaten zor yaaa.evet ilk 6 anne sutuyse neden baslıyorlar 4 aylıkkeenn

pitos masallah kuzuna..
son ayda ne kadar aldı???

900 gr.almış.bugün 5.ayımıza giriyoruzz.25 ekim bizim doğum günümüz.keşke ay kutlaması da olsa pasta yiyesim vaaar..bkz..önceki mesajım bu arada..göbekle ilgili olan:)

sadece anne sutu mu alıyor bizimki bu ay 2-3 arasında 700 almıs bana az gelmıstı...
pasta guzel olur yaslarına gırınce kesrız artıkkk

3 kasım bızımkı daha 6 gunumuz varrr

Son düzenleme:
sadece anne sutu mu alıyor bizimki bu ay 2-3 arasında 700 almıs bana az gelmıstı...
pasta guzel olur yaslarına gırınce kesrız artıkkk

3 kasım bızımkı daha 6 gunumuz varrr

evet sadece anne sütü.sanırım 5.ayda doğum kilosunun 2 katı olması yetrli imiş.3,5 kilo doğmuştu uras.yakalamış olduk kiloyu.
sabah 2 çay kaşığı su, ö.sonra 2 çay kaşığı rezene veriyorum.rutin oldu bu artık.dr.su verebilirsin demişti.2 kaşık ama..

benım kızımda 3 kilo dogdu.evde 6300 falan geliyor 300 cıkar 6 ilo falan sanırım...su ve rezeneyı gaz icin mı veriyosunn

sıyu önceleri ağzı pamukcuk olmasın diye veriyordum alışkanlık oldu.bide suyu içinde anında sabah kakasını yapıyor.rezeneyi ben içiyorum gazi için.içerken onada veriyorum pek seviyor.ama yinede gazımız var emerken hava yutuyor sürekli..sizinde kilonuz iyi.doğum kilosuna göre

kızlar diş kayıcıyı vermeye başladınız mı
bende elmayı veriyrm emiyo baya çekince ağlıyo dişlerinden dolayı diye düşündm diş kaşıyı tuttum ağzına da soğuk verin diyo o zmn da hasta olmaz mı yaa !

8 damla çok değil mi elif doktor bana 4 damla dedi sağlık ocağı 3 damla fazla verme böbreklerini yorar dedi herkes başka bişi diyor yahuuu...

olur canım gideriz bahar gelse heryerlere gidilir Egepark'a gideriz orasıda üstü açık güzel bir yer...

ben soğutmadan verdim biraz tuttu attı anlamıyor daha yani...

selam kızlar..
elifcim maşallah urasa. kilosu süper vallahi.
nehircim 8 damla dedikleri demir miş. sağlık ocağından verdikleri ve 3 damla olan D vitamini. ikisi farklı değilmi? daha bize demir başlayacaksın demedi doktor.
canancım ben de diş kaşıyıcı aldım. aynı senin dediğinden soğuk olarak verilen. bende üşütmez mi diye düşünüyorum. şimdilik öyle veriyorum. diş çıkarma olmadığından. sadece elini ağzına çok götürmesindense onu götürsün onunla oyalansın diye. eliyle tutabiliyor ama uzun süre değil.
hergün biraz daha farkına varıyor herşeyin. bu günlerini bidaha göremeyecek olmamız ne tuhaf. ama sanırsam babacı olacak. benden çok onunla anlaşıyor. hatta eşime dedimki benim izinler bitince sen iznini al Ardaya bak diye. mantıklı geldi ona.
ben doğumda aldığım kiloların üstüne 3 kilo daha vedim. eski pantolanlara çok rahat giriyorum ama göğüslerim 15 numara artınca (80 di 95 oldu) ve göbek olunca hiç de zayıfmış gibi gözükmüyorum. kendini dağıtan ev kadınlarına döndüm açıkçası. kıyafetlerimin çoğu gömlek olduğundan ve göğüslerden dolayı da gömleklere giremediğimden dolayı evde 3-5 kazakla idare ediyorrum. geçici bi süreç ve evdeyim diye de alışveriş yapmadım. ki zaten alışveriş yapmayı da sevmem.
neyse kızlar.. durumlar böyle..zaman geçiyor ama beni de yorarak geçiyor. havalar güzelleşsede evde kalmanın psikolojisini atsam üstümden.

merhaba kızlar hafta sonu kimsecikler yok galiba.
benım kızımında damak agrıları arttı 2 gundur agrı kesici veriyorum deli aglıyor içince de rahatladı.ne zor ya gaz gecti ne guzeldi simdi de diş olayı baslayacakkkk.
hayat daha dogustan zor.masumcuklar hep aglıcaklarmı???

Ne kullanıyorsun canım ağrı için? Bize de lazım olacak eninde sonunda? Bir de damağının ağrıdığını nasıl anladın?

Ne kullanıyorsun canım ağrı için? Bize de lazım olacak eninde sonunda? Bir de damağının ağrıdığını nasıl anladın?

dentınox dıye bır jel.doktor verdi suruyorum damaklarına ama cuma ctesi cok agladı calpol verdim 1 kere 1 cay kasıgı..cok agladı bende vermek zorunda kaldım.

okuldan geldim ama uyuyor hala bırazdan uyanır.yine gidicem 11 de.neyse benden bu kadar herkese ıyı haftala.4 aylarımız bitiyor artık...haftasonu doktorumuz neler diyecek bakalımmm

slm kızlar;

gözyaşları ve mızırtılarla dolu uykusuz geçen bir hafta sonunu atlattık çok şükür. emreninde sanırım diş etleri ağrıyor veya huysuzluğu üzerinde hafta sonu kabus gibiydi. hiçbirşey çocuğu mutlu etmeye yetmedi ya... ağrı kesici şurup da işe yaramadı valla... kızlar ben o kocaman soğutulan diş kaşıyıcılardan aldım ancak emre onun tamamını ağzına sokamadığı için çok ağladı huysuzlandı, bunun üzerine bende silikon küçük bişi aldım onunla çok mutlu şimdi ağzına girebiliyor tamamı neredeyse ve hafif olduğu için taşıyabiliyor. ama yinede ağzına sokmaktan en keyif aldığı nesne bizim parmaklarımız...

demir damlasını banada 9 damla dedi sağlık ocağındaki ebe ama drmuz 6.aydan sonra başlarız dedi bende o nedenle vermedim henüz.

kızlar yapılan testimiz riskli sınırlar arasında çıktığı için kistik fibrozisten şüpheleniliyor allah korusun.. günlerdir ağlıyorum inşallah oğlum sağlıklıdır diye... ne olur sizde dualarınızı esirgemeyin bizden...

ben suyu mecburen veriyorum 15 cc kadar reflüsü için kullandığımız ilacı anne sütünün içinde verince içmiyor sıpa... ama onun dışında su vermiyorum hiç kızlar...bu arada hafta sonu emmeyide reddetti sadece kucağımda oda oda gezerek ve zıplayarak emzirebildim kollarım koptu tabi...inşallah bbir daha böle olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…